31 май 2019 282

Як заготовити кабачки з кетчупом «Чилі» на зиму

Кабачки є вельми популярними овочами для посадки, так як вони не дуже вибагливі, не вимагають трепетного догляду і можуть зростати в багатьох регіонах Росії.

Такі овочі здатні давати досить великий урожай, причому плоди можуть виростати до досить великих розмірів. І, звичайно ж, кожен, хто хоч раз збирав кабачковий урожай, не знав, куди його подіти, щоб він не зіпсувався. Зазвичай їх смажать, печуть, смажать, запікають.

Але в будь-якому випадку залишається частина, яку необхідно закрити в банки на зиму, щоб взимку насолодитися смачними і корисними овочами.

Дана стаття розповість про досить цікавий спосіб консервування кабачків разом з кетчупом «Чилі» на зиму.

Таке незвичайне поєднання зробить кабачки смачніше і пікантніше.

Традиційний рецепт

Щоб приготувати незвичайні і смачні кабачки з кетчупом «Чилі» на зиму, знадобиться:

  • Свіжі кабачки;
  • 2 літри води;
  • 200 мл оцту;
  • 2 столові ложки солі;
  • 500 г цукрового піску;
  • 10 столових ложок кетчупу «Чилі»;
  • Кріп;
  • Чорний перець у формі горошин;
  • Гвоздика.

Покрокова інструкція:

  1. Кабачки необхідно ретельно відмити. Потім нарізати їх у формі кілець товщиною приблизно 1,5 см;
  2. На дно банки потрібно помістити одну гвоздику і кілька горошин чорного перцю, трохи кропу, а вже зверху покласти кабачки, раніше нарізані;
  3. Після цього необхідно приготувати маринад, в якому будуть знаходитися кабачки;
  4. Воду необхідно довести до кипіння, додавши до неї сіль, цукор у зазначених кількостях, почекати їх повного розчинення;
  5. Після чого можна додавати кетчуп «Чілі» разом з оцтом. Після додавання все ретельно перемішати і варити протягом п'яти хвилин;
  6. Після чого необхідно влити маринад в банку і закатати. Стерилізувати банки необхідно приблизно 20 хвилин. Потрібно відразу ж перевернути банки і прибрати в тепле місце до того, як вони охолонуть. Готові Кабачки.

Ось такий нескладний рецепт кабачків з кетчупом на зиму, які дуже добре в зимовий час нагадувати про літо. Даний рецепт не вимагає великих знань і досвіду, достатньо лише мати потрібні інгредієнти і все вийде.

Таке частування можна буде подати на святковий новорічний стіл, тому що воно сподобається абсолютно кожному.

Рецепт кабачків у кетчупі «Чилі» без стерилізації

Цей спосіб підійде ледачим господаркам, у яких немає часу на класичну стерилізацію банок, цей метод набагато швидше і простіше, ніж класичний, зажадає буквально 30 хвилин вашого часу.

Для заготівлі необхідно взяти:

  • Свіжі кабачки;
  • Один літр води;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 2 чайні ложки цукру;
  • 1 столова ложка оцту;
  • Кріп, петрушка;
  • Чорний перець у формі горошку;
  • Кетчуп «Чілі».
Легкість даного методу приготування кабачків з кетчупом «Чилі» без стерилізації на зиму полягає в тому, що не потрібно готувати розсіл.

Покрокова інструкція:

  1. Ретельно вимити кабачки, нарізати їх кружальцями товщиною приблизно 2 сантиметри;
  2. На дно банки покласти гвоздику, кілька зерен перцю, петрушку і кріп, потім все накрити нарізаними кабачками;
  3. Потім необхідно залити в банку гарячу воду з чайника, накрити кришкою і почекати 20 хвилин. Після чого вилити всю воду і повторити перераховані вище дії ще 2 рази;
  4. Після чергового зливання води в банку, додати цукор, сіль, оцет і кетчуп, після чого знову залити окропом і вже остаточно закатати. Банку також потрібно перевернути і залишити в теплому місці до повного зниження температури.
Про те, як готувати хріновуху в домашніх умовах, ви можете дізнатися на нашому сайті прямо зараз.

А тут читайте рецепти приготування хрустких маринованих огірків на зиму.

Назбирали ягоди жимолості і не знаєте, що з ними робити? Зваріть варення! А ось і рецепти. Вийде чудовий десерт або ж солодка заготівля на зиму.

Даний спосіб закачування є набагато простіше і швидше, але ніяк не впливає на якість і смак цього чудового блюда. Кабачки вийдуть все такими ж смачними і хрусткими.

Так що якщо є явний надлишок свіжих кабачків, то можна спробувати закатати кабачки з кетчупом на зиму за вищенаведеними рецептами, щоб насолоджуватися зимовими вечорами їх гострим смаком, який сподобається кожному.

А який саме шлях обрати – легкий чи не дуже – вирішувати тільки вам, хоча обидва методи не вимагають великих зусиль і досвіду, заготовити смачні кабачки з кетчупом на зиму зможе навіть початківець кулінар.

Що ще почитати: