04 июнь 2019 1 326

Рецепти смачних салатів з копченою ковбасою і свіжим огірком

В кулінарії немає поняття «несочетаемость інгредієнтів». Несумісність царює там, де в перших рядах крокують боязнь до експериментів, лінь і бездіяльність. Справжній кулінар створить шедевр з самих, здавалося б, несумісних продуктів.

Чи відносяться до несумісним копчено-ковбасні вироби і огірки – питання риторичне. Найбільш імениті кухарі успішно поєднують дані продукти і створюють унікуми.

Найчастіше створення салатних композицій не потребує складної кулінарної обробки (пряжении, обсмажуванні, пасеруванні) і не віднімають масу часу. А наявність таких легких овочів, як огірок, помідор, перець та інші робить салати низькокалорійними і збагаченими вітамінами.

Секрет смакових властивостей ковбасно-огіркових салатів часто ховається в заправному соусі. Але привертає парадоксом є те, що соус не складено з дефіцитних інгредієнтів: всі вони доступні жителю Росії з середнім достатком.

Рецепти варто розглянути детальніше.

Легкий рецепт
Інгредієнти Кількість
копчена ковбаса - 200 г
свіжий пружний огірок середньої форми - 1 шт.
круто зварені яйця - 2 шт.
сир (будь-який, але не плавлений) - 150 г
болгарський перець - 0,5 шт.
майонез жирності 50-70 % - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 285 Ккал

Яйця і половину сиру натираються на середній або великій тертці (подрібнюються будь-яким доступним способом).

Перець подрібнити на кубики або смужки (тонший).

Огірки і ковбасу помельчить тоненькими шматочками.

Складові змішуються, поливаються майонезом, перемішуються. Зверху салат посипати сиром, натертим на тертці з середніми отворами.

Салат «В найперших рядах» зі свіжим огірком, кукурудзою і копченою ковбасою

Назва салату дано тому, що він завжди зникає зі столу першим – настільки він дивовижний!

Для закуски потрібно взяти:

  • По 200 г відвареного курячого м'яса (переважно грудок), відвареної свинини, копченої шинки;
  • 300 г відвареної картоплі;
  • 1 банку корнішонів (будь огірків в маринаді);
  • 200 г будь-яких замаринованих грибів;
  • 1 цибулина (будь-якого розміру на свій смак);
  • 3 круто зварених яйця;

Для соусу:

  • 4 сирих яєчних жовтки;
  • 2 ч. л. цукрової пудри;
  • 100 мл соняшникової (можна замінити оливковою) масла;
  • Сік однієї половинки лимона;
  • Сіль по особистому смаку.

Часу на приготування потрібно небагато, приблизно 30 хвилин.

Салат «В перших рядах» досить калорійний: за найскромнішими підрахунками він містить 160,8 кал на 100 г готової закуски. Однак він надзвичайно смачний і ситний.

Процес приготування салату: пташине м'ясо, свинину, шинку, картопля, гриби, яйця нарізати кубиками. Цибулю дрібно нарізати. Салат перемішати і посолити за смаком.

Соус: жовтки яєць поставити в холодильник хвилин на 10 – 12, потім розтерти з пудрою і сіллю, додати лимонний сік, масу покласти в міксер і збити на середній швидкості, поступово вливаючи олію тоненьким струменем.

Після того як все масло влито, переключити міксер на високу швидкість і збивати рівно 1 хвилину. Отриманий соус використовувати як заправку.

Святковий рецепт «Вершина Олімпу»

Необхідно взяти:

  • 300 г копченої ковбаси;
  • 200 г сиру;
  • 1 великий свіжий огірок або 2 дрібних;
  • 1 банку консервованої кукурудзи;
  • Часник — 1-2 зубчики;
  • Зелень (кріп, петрушка, базилік). Якщо приправи, сушені, то по 1 ч. л.

Час приготування такого салату займе не більше 20 хвилин.

Калорійність становить приблизно 228,8 кал на 100 г страви.

Ковбасу, сир і огірки нарізати соломкою. Все змішати, додати кукурудзу. Потім подрібнений (на тертці або часничниці) часник. Перемішати і заправити майонезом.

А ви знаєте, як можна приготувати сир моцарелла в домашніх умовах? Як з'ясувалося, в процесі приготування хоч і є деякі нюанси, але з ними можна легко впоратися. Переконайтеся разом з нашими кулінарами!

У цій статті описано способи приготування карасів у сметані. Візьміть на замітку!

Дітей можна порадувати льодяниками з цукру. Тут написано, як їх робити самостійно вдома.

Салат «Квітковий розмах» з копченою ковбаскою і огірочками

Склад:

  • 300 г копченої ковбаси;
  • Цибуля ріпчаста (1 середня головка);
  • Мариновані огірки (2 шт. середнього розміру);
  • 3 відварених домашніх яйця;
  • Пір'я зеленої цибулі, 1 варена морква, 1 яйце (зварене круто), зелень петрушки – все це для прикраси.

Якщо правильно підійти до процесу приготування салату: спочатку замаринувати цибулю і зробити прикрашають елементи, то процес приготування салату не займе багато часу. Суммировано воно складе приблизно 40 хвилин. Але потрібно врахувати і час на просочення, а воно вже складе близько 4 годин.

Калорійність закусочного салату: 200 кал на 100 р.

Попередньо замаринувати цибулю: порізати тоненькими півкільцями, рясно збризнути оцтом, дати настоятися 5 – 10 хвилин.

Салат готується шарами:

  • 1-й шар: нарізати ковбасу дрібними брусочками, укласти в салатницю, зверху трохи змастити майонезом;
  • 2-й шар: маринований лук;
  • 3-й шар: огірки, нарізані дрібними кубиками або брусочками;
  • 4-й шар: яйця, нарізані тонкими кружечками, укласти їх зверху на огірки.

Останній шар змастити майонезом. Зверху прикрасити зеленим цибулею, порізаною соломкою. Центр салату прикрашаємо морквяної «трояндою» (морква ріжеться по спіралі), «ромашкою» з яйця, листям петрушки.

Краще дати салату настоятися 3 – 4 години. Прекрасна прикраса для святкового столу!

«Неземне відчуття»

Цей салат теж пошарове. Для нього знадобиться:

  • Ковбаса копчена, нарізана соломкою (150 – 200 м);
  • 2 натертих на крупній тертці або дрібно нарізаних яйця;
  • Огірки свіжі і не зморщені (2 шт. середнього розміру), нарізані дрібними кубиками;
  • Консервована кукурудза – 1 банка;
  • Половинка ананаса (або шматочки з 1 банки консервованого ананаса), дрібно нарізати;
  • Майонез;
  • Свіжий помідор і зелень петрушки для прикраси.

Час для кулінарного процесу: приблизно від 35 до 45 хвилин.

Калорійність салату: 148 кал на 100 р.

Першим шаром йде ковбаса, потім яйця, після огірки, потім кукурудза (сік попередньо злити), потім ананас. Кожен шар промащувати майонезом. Зверху прикрасити кружечками помідора і гілочками петрушки.

Порада: майонез для даного салату краще брати нежирний. Хорошим варіантом буде майонезний соус, так як він некалорійний і за смаковими якостями більше поєднується з ананасом.

Салати з додаванням огірка не тільки калорійні і сытны, але також дуже смачні. Тому питання про несумісність даних продуктів в одній страві є безглуздим і давно себе вичерпав!

Ще один цікавий варіант страви в відеозапису:

Що ще почитати: