Другі страви

Легко зрозуміти з назви, що гуляш по-угорськи родом з Угорщини. «Гуляш» в перекладі з мови угорців означає «пастух». Справа в тому, що спочатку гуляш готували пастухи з
Свинина відрізняється особливою соковитістю і ніжністю. Але в ній більше відсоток жиру і, відповідно, більше калорій, тому вживати цей продукт варто з обережністю.
Російська національна кухня завжди була цікавою і самобутньою. Страви готувалися з дичини, різних видів риби, грибів, овочів і круп. З солодощів – тільки мед, горіхи, яблука.
Найкращі страви з макаронів родом із сонячної Італії. Що може бути смачніше і ситніше перемеленого яловичого м'яса під соковитим ароматним соусом разом з дитинства улюбленою
Страви з кабачків відрізняються своєю низькою калорійністю і чудовим смаком. Овоч чудово поєднується з різними гарнірами: починаючи від круп і закінчуючи смаженою
Відшукати рецепт бризоля — фаршированого французького млинця — завдання, не складова багато праці. Інша справа — з безлічі варіацій вибрати ту, що найближче до серця.
Спагетті з печерицями — досить просте і бюджетне блюдо, з яким впорається кожен, хто приступить до рецепту. Спагетті, соус, гриби – хіба не ситно? Хіба не смачно? Швидше
Гармонійне смакове поєднання в такий пиріжкової начинці забезпечується за рахунок досить прісних яєць і гострого смаку цибулі і приправ. При цьому важливо пам'ятати, що
Самі по собі кабачки і свинина – дуже смачні продукти. А варто з'єднати їх разом в одному блюді, так отримаємо просто дивовижний смак. Покроковий рецепт Інгредієнти Кількість
Колись заморський бульбоплоди картоплю давно став народним улюбленцем. Його варять, смажать, запікають, гасять з м'ясом і овочами. Всі способи приготування не піддаються
Лагман – одне з традиційних страв азіатської кухні. Це гармонійне поєднання тонкої довгої локшини з тушкованим м'ясом, овочами і свіжою зеленню, приправлене «нотками»
Жульєн — це одне із загадкових і екзотичних страв, що прийшли до нас із сонячної Франції. Одні кулінари готують його з грибами, інші з м'ясом, а треті з морепродуктів, і кожен раз
Немає нічого краще і смачніше, ніж тушковане м'ясо з картоплею в горщиках. Оскільки всі компоненти готуються в закритій ємності і у власному соку, вони виходять дуже
Мало хто встоїть перед ароматними та смачними млинцями. А як їх не любити? Адже це дуже смачне ласощі. А якщо в млинці, загорнути будь-яку начинку або змастити їх сметаною з
Досвідчена господиня знає, як з невеликого шматка яловичини приготувати смачне блюдо для всієї родини. Новачки, навпаки, бояться братися за рецепти з цим примхливим м'ясом,
Наш звичний раціон харчування сьогодні складається з абсолютно різних страв, які прийшли до нас з усіх кінців землі, з кухонь різних народів. Хашлама також відноситься до
З давніх пір людство використовує ніжне м'ясо курки з-за його цінової доступності, поживності і корисності. Воно додається в перші і другі страви, входить в рецепти для
Літочислення за східним місячним календарем ділиться на 12-річні цикли, кожен рік яких присвячений певній тварині. Роки йдуть один за одним у такому порядку: Пацюк, Бик,
Кыстыбый є традиційним блюдом башкирської і татарської кухні. Виглядає як обсмажена прісна корж з начинкою з каші або рагу, частково його можна порівняти з незакритим
Соковите димляче печеня з курки на столі — запорука ситного і смачного вечері. Це популярне блюдо завжди прийде на допомогу господині, коли потрібно нагодувати домашніх або
Яловичину господині готують не так часто, як курку, свинину або індичку, оскільки зробити її смачною досить важко. Часто гуляш виходить жорстким, сухим і недостатньо
Прийнято вважати, що плов прийшов з Індії або Близького Сходу, саме там на початку 2 століття почали готувати цю страву. До його складу входять два основних компоненти: рис і
Якщо у вас є аерогриль, то вважайте себе щасливчиком. Ви більше не відчуєте запах смажених у маслі котлет і не витратите час на їх приготування. Так як все це зробить аерогриль, ми
Традиційне блюдо східної кухні — плов — вже давно прижилося в меню багатьох російських сімей. Правда, готують його по-різному, відступаючи від його первісного рецепта. Та й
Перші котлети почали робити в Європі. Вони сильно відрізнялися від тієї страви, яку готували в дитинстві наші бабусі. Спочатку це були просто шматки м'яса на реберцях. В Росію
Обсмажене мариноване м'ясо на багатті — що може бути смачніше і ароматні? Існує безліч рецептів шашлику і в кожних країнах його готують по-своєму. Спробуйте приготувати це
Приготувати смачне і оригінальне друге блюдо – ось завдання для господині. Одна справа – творити кулінарні шедеври, а інше – кожен день годувати свою сім'ю. Зараз ми підкажемо
Мабуть, не знайдеться такої людини, яка не любила б куряче м'ясо. Воно ніжне, смачне і дуже легке, що дозволяє їсти його навіть під час дієт. І сьогодні ми пропонуємо вам
Гуляш з яловичого м'яса багатьом знайомий ще з дитинства. Це ситне блюдо з прекрасним ароматом, який підходить до будь гарнірів. Яловичина після приготування виходить
Страву у горщику завжди виглядає по-особливому. Воно виходить не тільки неймовірно смачним і ароматним, оригінальний вигляд привертає погляди всіх гостей. Звичайну
Курку та гриби – класичне поєднання. Якщо ж доповнювати ці продукти смачним вершковим соусом, та ще й пастою Фетучине, то буде дуже складно відірватися від тарілки! Спробуйте і
У класичному варіанті базовими інгредієнтами омлету є молоко і яйця. За бажанням їх можна розбавляти подрібненим м'ясом, зеленню і овочами. У деяких рецептах пропонується
Лобіо є національним фірмовим грузинським стравою, яку популярно не в одній Грузії, а у всіх народів Закавказзя, включаючи південні частини Росії в цілому. Блюдо дуже цікаво
Багатьом досвідченим господиням здасться, що ця стаття не для них. Що може бути такого складного в приготуванні пюре з картоплі? Перетертий картоплю з молоком або вершковим
Крилатий вислів «самий цимус» знайоме багатьом. Використовуючи цю словоформу в буденному вжитку, людина тим самим вказує на саму суть предмета, на самий смак. Але мало хто
Приготування плову достатньо простий процес, але в ньому присутні невеликі нюанси. Для отримання бажаного смаку необхідно дотримуватися правильну послідовність закладки
Кухня татарського народу відома особливими культурними традиціями, коріння яких йдуть углиб століть. У національній кухні відбилося багатство татарської етнічної
Якщо вам набридли класичні голубці, пропонуємо спробувати долму прямо зараз! Це майже ті ж голубці, тільки в іншій оболонці – листках винограду. Це незвично і смачно! Долма з
Приготувати шніцель з курячої грудки нескладно. Існує декілька найбільш поширених варіантів приготування. Шніцель з курячої грудки в паніровці дозволяє за короткий період
Картопля – універсальний компонент, з якого можна приготувати безліч страв. У духовці він легко готується за різними рецептами і з додаванням простих продуктів: сиру,
Сьогодні ми всі разом готуємо національне казахське блюдо. В своєму народі воно вважається «елітним», подається лише на свята або для дорогих гостей. Але у нас сьогодні день
Існує два види соусу: один — на кисломолочної основі, а інший — на м'ясному бульйоні. І зверніть увагу на спеції і пряні трави, саме вони надають соусу різний смак. Самий
Кожна господиня, починаюча або ж вже досвідчена, хоч раз стикалася з тим, як приготувати смачний, апетитний і розсипчастий плов. Але ось питання: «З якого м'яса можна добитися
Смачні і ситні азіатські страви стали невід'ємною частиною сучасної європейської (і російської) кулінарної школи. Одним з незвичайних, але, безсумнівно, апетитних страв є
Карбонара з беконом готується дуже просто. Існують різні рецепти з додаванням різних інгредієнтів. Це можуть бути гриби, вершки, помідори черрі. Для соусу часто
Баклажан вирізняється своїм оригінальним смаком і корисними властивостями. А якщо його приготувати разом зі свининою, то вийде блюдо, яке у повсякденному меню займе одну з
У цієї страви казкова історія. Так, згідно з легендою, три східних мандрівника, зібравшись ввечері на нічліг біля багаття, поклали в загальний котел те, що було у кожного:
Багато хто чомусь не дуже сильно люблять баклажани, а даремно. З цього овоча можна приготувати різні смачні страви, які можна використовувати для повсякденного і святкового
Картопля – другий хліб. Оладки з нього – калорійний сніданок. Ситості вистачає до обіду. Покроковий рецепт Інгредієнти Кількість картопля для варіння - 350 г сире яйце - 1 шт.
Хашлама – кавказьке блюдо. Це варене ціле м'ясо, яке тушкується разом з овочами. Переважно для нього використовується баранина. Після приготування воно виходить дуже