13 апрель 2019 669

Як спекти смачний сирний пиріг з крихтою

Сирні страви улюблені багатьма. Але особливо смачні пироги з крихтою. Вони відрізняються ніжністю і хрусткою пісочної крихтою. Цей десерт не залишить байдужими нікого. Такі ласощі можна і дорослим, і дітям. Особливо порадує батьків той факт, що пиріг корисний через міститься сиру. У ньому велику кількість кальцію, а також вітаміни групи В.

Те ж саме відноситься до дамам, які знаходяться на дієті, вони можуть дозволити собі шматочок такої випічки. А для різноманітності можна поекспериментувати з рецептами.

Сирний пиріг з пісочної крихтою
Інгредієнти Кількість
борошна - 280 р
яєць великих - 3 шт.
цукру - 330 р
масла вершкового - 140 г
сиру - 820 г
розпушувача - 25 г
ваніліну - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 730 Ккал
  1. З'єднати в чашці розм'якшене масло, 150 г цукру, борошно і розпушувач.
  2. Перетерти складові в крихту і поставити в холодильник на 10-15 хвилин.
  3. Для начинки з'єднати яйця, сир, цукор, що залишився і ваніль. Склад повинен вийти кремоподібним, тому можна користуватися міксером або блендером.
  4. Після на змащений жарової лист (чи іншу форму) висипати більше половини крихт, рівномірно розподіляючи їх по дну і трохи утрамбовуючи. Зверху вилити сирну масу і розрівняти.
  5. Висипати крихти, що залишилися. Поставити випікатися в духовку на 35-45 хвилин.

Рецепт сільської випічки

Необхідні інгредієнти:

  • 400 г сиру;
  • 200 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 100 г сметани;
  • 160 г борошна;
  • 120 г вершкового масла;
  • 5 г розпушувача;
  • щіпка солі.

Загальний час приготування – 60 хвилин.

Калорійність – 600 ккал/100 р.

Заздалегідь заморозити масло в морозилці. З'єднати борошно, півсклянки цукру, протерте масло і розпушувач. Розім'яти до утворення дрібної крихти. Розсипати на деку і поставити обсмажуватися в духовку до золотистого кольору.

В той же час підготувати начинку. Для цього збити сир, яйце, сметану, цукор блендером. У форму для запікання висипати трохи більше половини всіх крихт. Зверху викласти сирну начинку, акуратно розподіливши. Посипати крихтами, що залишилися. Відправити в духовку на 35-45 хвилин.

Спосіб приготування на маргарині

Необхідні продукти:

  • 450 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 220 г маргарину;
  • 450 г борошна;
  • 250 г цукру;
  • 7 г соди.

Час приготування – 60-70 хвилин.

Калорійність – 615 ккал/100 р.

Розмішати борошно, соду, половину цукру. Потім додати туди порубаний ножем маргарин. Вимішувати, поки не утворюється дрібна крихта. Поставити її охолоджуватися хвилин на 7-10. У цей момент приготувати сирну начинку, розтерши цукор з яйцями і додавши їх до розім'ятого сиру. У змащену маслом форму висипати основну частину тіста (крихітної маси), зверху вилити сирну масу і посипати крихтами, що залишилися. Відправити випікатися пиріг в духовій шафі на 30-40 хвилин.

Варіант пирога з сиром і шоколадною крихтою

Для приготування:

  • 220 г вершкового масла;
  • 320 г борошна;
  • 80 г какао;
  • 150 г цукру;
  • 400 г сиру;
  • 2 яйця.

Загальний час приготування – 1 годину 20 хвилин-1 годину 30 хвилин.

Калорійність – 356 ккал/100 р.

Змішати 50 г цукру, какао, борошно. У суху суміш додати розтерте масло. Протерти тісто в крихту і поставити в холодильник (на 10-12 хвилин). Розтерти яйця з цукром і потім збити їх з сиром до кремоподібного стану. На жарова лист висипати основну частину крихт і залити сирною начинкою. Зверху рівним шаром висипати крихти. Відправити в духовку на 50-60 хвилин.

Сирний пиріг з малиною

Для приготування страви:

  • 550 г сиру;
  • 400 г борошна;
  • 100 г цукру;
  • 350 г малини (свіжої або замороженої);
  • 2 яйця;
  • 200 г масла вершкового.

Загальний час приготування – 1 годину 40 хвилин.

Калорійність – 489 ккал/100 р.

З'єднати борошно, 50 г цукру і масло, перетираючи отримане тісто руками в крихту. Поставити їх охолоджуватися в холодильник. Малину розім'яти виделкою або подрібнити блендером до пюреобразного стану і віджати зайву рідину. З'єднати сир з яйцями і залишками цукру. Збити масу блендером.

На змащений лист викласти більшу частину крихт, трохи придавивши їх. Потім вилити зверху сирну масу і поставити в холодильник на 20-30 хвилин. Після акуратно викласти малинове пюре і посипати крихтами, що залишилися. Поставити в розігріту духову шафу на 45-55 хвилин.

Випікаємо з яблуком

Необхідні продукти:

  • 2 яблука;
  • 500 г сиру;
  • 500 г борошна;
  • 250 г масла або маргарину;
  • 3 яйця;
  • 15 г соди;
  • 2-3 г солі;
  • 175 г цукру.

Час приготування: 1 годину 25 хвилин.

Калорійність – 415 ккал/100 р.

Масло або маргарин покласти в морозильник хвилин на 30-40. У той же час перемішати борошно, цукор (75 г), соду, сіль. Після додати протерте масло (маргарин) і замісити тісто, розтираючи його в крихту руками. Охолоджувати її хвилин 10-12. Яблука очистити від шкірки і натерти на тертці. Віджати зайву рідину. Перемішати сир, яйця і цукор, збити міксером.

Потім викласти у змащену форму основну частину крихт, залишивши тільки для посипання. Наступним шаром викласти сирну начинку і залишити на півгодини в холодильнику. Після акуратно викласти терте яблуко. Присипати крихтами, що залишилися. Відправити в розігріту духовку хвилин на 45-50.

Хочете швидко приготувати десерт? Зробіть торт без випічки печива і сиру.

За посиланням ви знайдете рецепт млинців з сиром.

Чізкейк можна спекти в мультиварці по цього рецептом.

Корисні поради

  1. Готовність випічки перевіряють за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки. Якщо при протыкании вона залишається чистою, то десерт готовий. Випікати при 180 градусах, після виймання нічим не накривати, щоб вийшла хрустка скоринка.
  2. Сир краще брати дрібнозернистий або перед додаванням в начинку протирати через сито. В такому випадку маса вийде більш повітряної і м'якою. У разі якщо сир водянистий, необхідно спочатку віджати зайву рідину через марлю.
  3. Для більшого аромату в начинку можна додати ванілін, терту цедру, корицю, кардамон.
  4. Для ніжності начинки яйця замінюють на сметану. У такому випадку навіть після випічки вона буде зберігати свою кремоподібну текстуру.
  5. Начинка цього пирога добре поєднується з будь-якими ягодами і фруктами. Також підійде гарбуз, так як вона чудово доповнює сир. Можна додати горіхи, сухофрукти.
  6. Сир краще використовувати середньої жирності (10-15%). Він більш корисний, оскільки містить оптимальну кількість вітамінів і корисних речовин.
  7. У тісто можна використовувати як маргарин, так і вершкове масло. З маслом випічка виходить більш м'якою і повітряної, з маргарином – більше хрусткою.
  8. Цукор можна брати різний: як звичайний білий, так і коричневий (тростинний). Останній додасть начинці більш теплий карамельний колір.
  9. Тим, хто не любить надто солодку випічку, можна не додавати цукор в тісто. Тоді пиріг вийде більш прісним.
  10. Так як тісто для пирога сухе, деко або форму необхідно ретельно змащувати маслом. Причому слід віддати перевагу вершкового масла або маргарину.
  11. На поверхню пирога можна також покласти тонкі скибочки масла або маргарину. Це додасть йому золотистий колір.
  12. Щоб начинка швидше і ретельніше розташовувалася, цукор-пісок можна замінити пудрою.
  13. Тісто треба вимішувати акуратно, щоб не утворилася однорідна пластична маса. Якщо ж таке сталося, то врятувати ситуацію можна наступним чином: заморозити тісто і потім натерти його на тертці.

На відео — ще один рецепт сирного пирога з пісочної крихтою:

Що ще почитати: