Топ корисних продуктів

Щороку вирощується понад півсотні тонн всіляких видів рису, адже з нього можна приготувати величезну кількість смачних страв. Він багатий білком, якого містить близько 8%, а
В середині весни і до початку літа багато помічають такі красиві і яскраво жовті квіти, як кульбаби. Спочатку вони нас радують своєю яскравою жовтизною, а потім повітряним
Дієтологи стверджують, що для повноцінного харчування необхідно споживати достатню кількість білків, жирів і вуглеводів. Розроблено спеціальні норми правильного
Вважається, що незадовго до сну приймати їжу не рекомендується. А людям, що стежать за фігурою і здоров'ям, пропонується пити кефір перед сном, щоб наситити організм. Ще трохи
Будь-яка господиня скаже, що буряк належить до тих овочів, варити які потрібно дуже довго. В залежності від розміру коренеплоду стежити за каструлею на газовій або
М'ясні субпродукти, до яких відносять печінка, легені вим'я і нутрощі худоби, відрізняються специфічним смаком, запахом і технологіями приготування. Між тим правильно
Для того щоб приготувати холодець, желе або мармелад, в традиційної європейської кулінарії використовують желатин – загущувач тваринного походження. А ось в країнах Азії
У 21-му столітті підвладна медицині практично будь-яка хвороба. Таблетки і краплі, ін'єкції та порошки, сиропи і капсули – все це приходить на допомогу сучасній людині у
Чи можуть мертві комахи бути корисні людині або вони швидше завдадуть більше шкоди? Спробуємо розібратися в цьому питанні детально, вивчивши користь і шкоду бджолиного
Куряча печінка – це цінний у всіх сенсах продукт. Вже протягом великої кількості часу людство з великою повагою ставиться до неї та її корисних властивостей. Доведено, що вона
Маленькі зернятка пророщеної пшениці ось вже кілька десятків років вважаються найбільш ефективними серед Бадів і продуктів-цілителів. Склад і користь пророщеної пшениці
Печінка – сховище багато необхідних для організму речовин. Про унікальність цього продукту знають багато, але не всі знають про те, як правильно вживати його в їжу, щоб
Не завжди для зниження ваги є бажання сидіти на малокалорійних дієтах і відвідувати лікаря відповідної кваліфікації. Замість цього можна додати до раціону деякі продукти,
В даний час із-за різноманітності споживаної їжі люди в малій кількості їдять каші. І зовсім даремно! Каша завжди вважалася на Русі основною їжею. Особливо в ходу була пшоняна.
Бісквіт — легкий, м'який, пухкий — використовують для приготування тортів, печива, рулетів, тістечок. Основні компоненти ніжного бісквітного тіста — це яйця, цукор і проста
Мідії, приготовані за всіма правилами, неймовірно ніжні, мають терпкий і свіжим запахом моря і здатні надати особливий шарм навіть самій буденній страви. Завдяки низькій
Фунчоза — це продукт азіатської кухні. Нашій країні вона стала відома зовсім недавно, але до цього моменту вже здобула значну популярність. Це блюдо можна зустріти в різних
У вісімнадцятому столітті відбулася одна подія, що показала, наскільки важливі для людського організму нешліфовані крупи, та й взагалі так звана груба їжа. У ті часи
Згодом переробки природного бурштину виходить нешкідливий і одночасно корисний продукт — бурштинова кислота. Її називають природним регулятором діяльності організму,
Яловича печінка – це дуже популярний продукт у сучасних хазяєчок, так як в ній вміст жиру незначна, а кількість корисних мікроелементів величезна. Її легко приготувати. У
Батьківщиною цибулі-порею, вирощуваного в нашому кліматичному поясі, є Середземномор'ї. У наших кліматичних умовах більш звичний для вирощування ріпчасту цибулю. Однак і
Представляється вашій увазі трава материнка. Материнка звичайна має досить широке поширення в природних умовах. Ця рослина абсолютно невибаглива, може рости в будь-яких
Редиска і редька – овочі, які були популярні серед населення Давньої Русі. Редис цінували за його скоростиглість, редьку – за унікальні цілющі властивості, які допомагали
Якщо попросити будь-якої людини, що виросла в Радянському Союзі або живе нині на території пострадянського простору продовжити логічний ряд : «Ризькі шпроти», «Кілька в
Унікальний цілющий засіб – олія насіння амаранту – здавна використовувалося. Його вітамінний склад здатний омолодити шкіру, вилікувати від хвороб. Тому застосовують його і
Давно забутий смак абсолютно натурального сиру, його безсумнівна користь спонукають все більша кількість людей пробувати приготувати його своїми руками. Навіть самий
Останнім часом люди активно почали задаватися питанням — що таке батат? То почули десь про нього, то прочитали. Далі ми відповімо на це питання і розповімо все, що про нього
Фуа-гра (від франц. Foie Gras — "жирна печінка") – паштет з гусячої печінки. Блюдо має витончений вершковим смаком і належить до атрибутів розкоші. За традицією фуа-гра
Дуже часто в кулінарних рецептах можна зустріти такий інгредієнт, як лимонна цедра. Якщо ви жодного разу не стикалися з подібним поняттям або просто хочете дізнатися більше
Шавлія широко відомий у народній медицині з давніх часів. Давньогрецькі та римські медики називали його священною травою. Про це лікарську рослину писали Гіппократ, Пліній
Всі знають, що овочі є основним джерелом вітамінів, корисних речовин, мінералів. Властивості, якими вона володіє так важливі для організму, нормального росту і
Шикарний асортимент сучасного продуктового ринку дозволяє навіть недосвідченій господині уславитися майстерним кулінаром. У цьому легко допоможе артишок. Що це таке? —
Корисні властивості глоду настільки різноманітні, дозволило йому стати одним з найбільш затребуваних рослин. Крім плодів в профілактичних, лікувальних цілях та для
За своїм зовнішнім виглядом нагадує звичайний фенхель, кріп. Не дивно, що друга його назва – аптечний кріп. Рослина широко використовується не тільки в приготуванні страв.
Перепелині яйця не так вже й рідко можна побачити на столах у якості закусок, салатів і навіть в супах і основних блюдах. Їх часто використовують замість звичайних яєць в різні
Кунжут – відома з давніх часів приправа, яку ще часто називають «сезамом». Маленькі насіння різного кольору має ніжний характерний смак. В кулінарії він застосовується дуже
Морква відноситься до дворічних рослин. У перший рік утворює листя і коренеплід. На другий рік утворюються листя і насіння. Вона поділяється на сорти: столові й кормові.
Земляна груша (топінамбур), з'явився в наших широтах відносно недавно — ще п'ятдесят років тому ніхто і не підозрював про прекрасний смак і корисні властивості цього
Хоча маскарпоне і називають італійським вершковим сиром, це порівняння лише поверхово відображає суть цього продукту. Маскарпоне – це неймовірно ніжна вершкова маса, яка
Попкорн – найпопулярніше в світі ласощі, без якого неможливо уявити похід в кіно, і яке дуже люблять і діти, і дорослі. В наші дні існує безліч його різновидів – це традиційні
Цю ягоду стародавні греки називали «лискуча кінь». Знаєте, чому? Одного разу ними було відмічено, що коні, які пасуться в заростях обліпихи і поїдають листя і ягоди цієї
Кедрові горіхи — це насіння сибірської сосни. По незнанню, яку багато хто часто неправильно називають кедром. Горіхи, їх шкаралупа, а також олію та макуху, вироблені на їх
Оздоровити своє тіло легко і користю — це реальність, доступна всім і кожному. Це можливо завдяки бобовому рослині: сочевиці. Її цінний хімічний склад може зробити
Звідки береться бджолина перга, відомо багатьом. Однак не всі знають, як вона корисна і в яких цілях можна її використовувати. Тим не менш, народна медицина має у своєму
Ехінацеєю називають лікарська рослина з родини айстрових. Здавна воно відоме своїми лікарськими властивостями і використовується в медицині. Трава і кореневища цієї
Їстівну водорість під назвою морська капуста почали вживати в їжу вже досить давно. Спочатку ламінарію використовують як їжу відкрили для себе жителі прибережних районів,
Ви напевно зустрічали берези, стовбури яких знівечені грубим, чорним наростом, що нагадує потріскану головешку. Це вона і є — природна комора здоров'я, диво-гриб,
У всі часи цінували дивовижні лікувальні властивості чебрецю. Він допомагав людям позбавитися від різних хвороб, навіть смертельних. Чебрець (чебрець) – це рід рослин, що
Багато люблять абрикоси — їх солодкий аромат буквально просочений влітку, м'якуш має соковитістю і витонченим смаком. Але чи знали ви, що абрикосові кісточки теж дуже часто
Кардамон – пряне рослина, поширена в Індії, Китаї, на островах Шрі-Ланка і Ява. Він відрізняється специфічним пекучим смаком, який одночасно і пряний, гострий. Він є однією з