Загальні питання

Кавказька кухня – це національні страви Грузії, Вірменії і Азербайджану, які тісно переплітаються між собою і мають багато схожих за смаком рис. У рецептах загальноприйнятих
Такий соус може бути не тільки магазинним або ресторанним. Його цілком можна приготувати вдома. Вийде тільки в рази смачніше, насиченішим і незвичніше. Історія появи
Світові фахівці в сфері медицини схильні вважати, що журавлина має стати невід'ємною частиною раціону кожної людини, яка хоче відчувати життя повною мірою і бути здоровим
Яйця – продукт цінний і корисний. З них можна приготувати страви на сніданок, обід і вечерю. А ще це прекрасний перекус в дорозі або на пікніку за умови зберігання при відповідній
Про те, що мед і прополіс дуже корисні і їстівні, ми знаємо. Але те, що бджолиний пилок можна вживати в їжу, здається просто неймовірним. У пам'яті одразу ж спливають уроки
Кисломолочні продукти давно займають почесне місце в раціоні кожної людини, яка стежить за своїм здоров'ям. Завдяки процесам бродіння, які складають основу приготування
Кулінарія – це мистецтво приготування їжі, яке вимагає ювелірної точності в пропорціях інгредієнтів. Від того, наскільки точно у відповідності з рецептом взяті продукти,
Кожен садівник постійно знаходиться в пошуку незвичайних примірників для свого дачного ділянки. Але ці рослини повинні бути не лише незвичайними або красивими, але і
Броколі є різновидом цвітної капусти. Для їжі придатні її суцвіття і ніжки. Відмінною рисою капусти броколі є смакові та поживні якості. Корисні властивості Унікальний
Не бійтеся нового назви, а швидше пробуйте. «Тисяча островів» і «Цезар» колись теж були для нас незрозумілими чужинцями, а як ми їх любимо зараз! На черзі «Теріякі». Кулінарна
Рецепти страв, дозування ліків і багато подібні речі наповнені значеннями, вираженими в, здавалося б, знайомих одиницях вимірювань, таких як літр, грам, кубічний міліметр
Історичною батьківщиною шоколаду вважають Центральну і Південну Америку тих часів, коли там жили ще індіанські племена. Саме вони винайшли напій з порошку какао-бобів,
Мірні склянки й кухонні ваги вже давно перейшли в категорію «must have» на кухні кожної господині, але при цьому більшість користується старим бабусиним способом вимірювання
Великдень – це самий головний, самий радісний і урочистий з усіх християнських свят. Слово «пасха» – єврейське, воно означає «проходження» і «звільнення». Великдень для
Борошно – це харчовий продукт, для отримання якого необхідно перемолоти зерна злакових, або інших культур. Вона використовується при приготуванні хліба, макаронів, різної
Сметана – популярний молочний продукт, який можна виявити на магазинних полицях всіх без винятку країн. Вона часто зустрічається в кулінарних рецептах, як один з основних
Салат Цезар полюбився мільйонам людей по всьому світу. Його можна замовити практично в будь-якій країні світу, і вас гарантовано зрозуміють. Секрет такої популярності
Володіти красивою і підтягнутою фігурою мріє кожен. Але не всі здатні дотримуватися режиму і обмежувати себе в смачних продуктах, які мають підвищену калорійність. У певний
Ще в давнину наші праотці познайомилися з його дивовижним солодким смаком і незрівнянним ароматом. У різні часи його використовували у вигляді обмінної валюти і
Бертолетия, широко відома як американський або бразильський горіх, виростає в Бразилії, Гайані, Перу, Болівії, Венесуелі, Колумбії. Не дивлячись на те, що цей плід і
Пробував смачні кедрові горішки, напевно, кожен, але відомо далеко не всім, що вони є сировиною для унікального за своїми властивостями продукту – кедрової олії. Добувають
Навіть під час посту іноді хочеться смачненького майонезу. Особливо, щоб доповнити їм ті чи інші страви. Ми підготували для вас шість рецептів, щоб ви обов'язково змогли
Звучить-то як – «крабові палички»! Можна подумати, що у них шляхетське походження. Насправді продукт виготовлений на виробництві не з крабового м'яса, а з рибного фаршу. Тому
Мало народів знаються на спеціях так, як грузини, і ще менше людей ставляться до них з таким трепетом. Про знаменитої приправи «хмелі-сунелі» знає кожна господиня. А ось її
Настала осінь, а значить, настав час заготовляти овочі та фрукти про запас. Більшість господинь знають, як заготовити звичайну білокачанну капусту, а от що робити з
На жаль, небагатьом у наш час відомий чайний гриб, який допомагає вирішити складні проблеми з неповноцінністю сучасного харчування, часто бідного на необхідні для організму
Страви з фаршу відрізняються простотою приготування і різноманітністю варіацій. В якості додаткових інгредієнтів використовують різні овочі, крупи, сир, гриби. А спосіб
Черемшу сміливо можна назвати дивовижним рослиною, оскільки вона схожа на конвалію, за смаковими якостями нагадує часник, але при цьому належить до роду цибулевих. У цієї
М'ясо кальмара володіє м'яким приємним смаком і безліччю корисних властивостей. Воно багате білками, можливістю легко засвоюватися організмом. Це чудова основа для супів,
Якщо мова йде про капусту суцвіттями, то уявляємо, знайома з дитинства «цвітна капуста» зі світлим стеблом і біло-молочними шапочками квітів. Останнім часом, все частіше
Останнім часом садівники люблять відкривати для себе незвичайні, екзотичні рослини. Одне з таких – «сонячна ягода» родом з Південної Америки – санберрі. Ця рослина є
Сьогодні квасоля займає певне місце в раціоні харчування багатьох людей, і це не дивно. Адже про її різноманітність сортів і корисних властивостях можна говорити
Випікання пасок вимагає особливого вміння. Приготування смачного великоднього кексу залежить від якості продуктів, дотримання їх пропорцій, а також правильної
Печериці по праву вважаються найбільш популярними грибами в кулінарії. Вони входять до складу багатьох супів, пирогів, других страв, салатів, соусів і навіть суфле. Така
Гранат – смачний фрукт, але от з його очищенням в домашніх умовах може виникнути маса проблем. Вся справа в тому, що зерна цього продукту міцно сидять в оболонці і їх не так-то
Кляр – це своєрідна рідка паніровка, в яку потрібно вмочати продукти перед початком смаження (мається на увазі смаження у фритюрі, тобто у великій кількості масла). По
Квітковий пилок – корисний продукт бджільництва. Перші згадки про неї зустрічаються ще у давньогрецькій міфології, саме вона була основою нектару – напою Богів Олімпу, що
Дуже часто домашні господині, готуючи якесь кулінарне блюдо, кондитерський виріб, або відвар з трав за новим рецептом, задаються питанням: як без ваг чи мірної скляночки, з
Варіант бюджетної і досить легким у приготуванні закуски, який полюбився багатьом господиням — паштет. Дійсно, інгредієнти для такої страви дуже доступні, а приготування
Позбавляючись від зайвої ваги, часом доводиться зіткнутися з витікаючими проблемами — знижений імунітет, проблеми з ШКТ, стрес. Навіть різко знизивши вагу завдяки
Може прозвучати дивно, але про існування такого фрукта, як мушмула, відомо не кожному. Швидше за все, така поширеність пов'язана з тим, що фрукт росте в Південно-Східній Азії і
Червона ікра вважається найвишуканішим і поширеним делікатесом у світі, адже вона не тільки володіє незрівнянним смаком, але в складі даного продукту включено велику
Пюре – найвідоміше блюдо з картоплі. Товчена варена коренеплід містить крохмаль, що пояснює його калорійність. У процесі приготування потрібно додати рослинні або тваринні
Соус – це напіврідка приправа-додаток, яка призначена для того, щоб підсилити і підкреслити смак і аромат готового блюда, а так само надати йому нових смакових відтінків.
Соус Болоньєзе вважається одним із символів італійської кухні, поряд з пармезаном або пармською шинкою, також народженими в гастрономічної столиці Італії — Болоньї. Він
На кухні у кожної господині знайдеться пляшка з оцтом, а можливо і декілька з різними видами. Це не дивно, оскільки він широко використовується в кулінарії для створення різних
Великдень без паски — все одно, що Новий рік без ялинки. Це дійсно так, оскільки паска — один із символів православного свята. На кожному великодньому столі, в кожній російській
Для того щоб другі страви були не тільки красивими, але і володіли яскравим смаком, багато хто часто доповнюють їх соусами. Соуси бувають різні – гострі, солодкі, кислі,
Красиво їсти не заборониш. Це прийшовши додому після роботи втомлена людина прагне насититися. А ось заможні люди набувають в розкішних ресторанах такі страви, розмір яких
А ви знаєте, який овоч доктор Джон Ватсон цінував вище за інших? Не знаєте? Ось перша підказка: це багаторічна трав'яниста рослина з сімейства гречаних. Так, нічого не