21 март 2019 48

Як смачно готувати салати з куркою і овочами

Курка і овочі — це ідеальне поєднання не тільки для салату, але і для основного блюда. Тому, тільки уявіть, яку смачну закуску ми змогли для вас придумати!

Дієтичний рецепт
Інгредієнти Кількість
курячої грудки - 1 шт.
масла рослинного - 20 мл
огірка - 2 шт.
орегано - 5 г
томатів - 250 г
оливкової олії - 15 мл
солодкого перцю - ½ Шт.
бринзи - 140 г
маслин - 1 банку
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 122 Ккал

Готуємо легкий салат з куркою і овочами:

  1. М'ясо промити, обсушити його і відразу ж зрізати весь непотрібний жир;
  2. У сковорідку налити олії, нагріти його і викласти в нього курочку;
  3. Смажити її, помішуючи, до готовності;
  4. Після цього перекласти на серветки, посолити і дати охолонути;
  5. Огірки вимити, нарізати тоненькими кільцями;
  6. Помідори помити, видалити плодоніжки і крупно порізати;
  7. Перець теж вимити, очистити зсередини і нарізати брусками;
  8. Скласти помідори, огірки і перець в салатник;
  9. Посолити компоненти і доповнити їх бринзою, порізаної великими кубиками;
  10. Перемішати і зверху розкласти шматочки м'яса;
  11. Відкрити маслини, злити розсіл і зверху викласти ягоди;
  12. Збризнути салат оливи маслом і присипати сушеним орегано.

Салат з куркою і свіжими овочами з майонезом

  • 2 великих філе;
  • 10 г петрушки;
  • 340 г моцарели;
  • 2 дрібку чилі;
  • 3 огірка;
  • 40 мл майонезу;
  • 3 томата;
  • 2 шматочки часнику.

Час: 50 хв.

Калорії: 117.

Приготування страви:

  1. Філе ретельно вимити, видалити гострим ножем всі плівки і прожилки;
  2. М'ясо обсушити і помістити його на обробну дошку;
  3. Набрати сотейник з водою і покласти в нього курку;
  4. Додати спеції за смаком і прибрати посуд з м'ясом на плиту;
  5. Дати дійти до кипіння, зняти піну з поверхні і варити тридцять хвилин;
  6. Готове м'ясо остудити в бульйоні, потім нарізати соломкою;
  7. Відразу ж можна помістити скибочки в салатницю;
  8. Сир витягнути і подрібнити його, як зазвичай теркою;
  9. Часник почистити і пропустити його через землянку;
  10. Петрушку помити і дрібно покришити її гострим ножем;
  11. Огірки вимити, нарізати соломкою і точно так само вчинити з помідорами;
  12. Скласти обидва компоненти в миску, посолити, поперчити і прибрати в холодильник;
  13. Через п'ятнадцять хвилин вийняти овочі і додати до них м'ясо, часник і моцарелу;
  14. Всі компоненти ретельно перемішати, доповнити майонезом, зеленню;
  15. Якщо чилі ще не додано, то можна додавати його зараз і подавати закуску до столу.

Теплий салат з куркою, кунжутом і овочами

  • 40 мл соєвого соусу;
  • 5 г цукру;
  • 15 мл кунжутного масла;
  • 5 мл солодкого соусу чілі;
  • 15 мл соку лимона;
  • 1 цибуля;
  • 280 г курячого філе;
  • 2 шматочки часнику;
  • 30 мл олії;
  • 5 г імбиру;
  • 4 гілки кінзи;
  • 1 болгарський перець;
  • 15 г кунжуту;
  • 1 морквина;
  • ½ Чилі;
  • 8 шт черрі;
  • 50 г капусти.

Час: 50 хв.

Калорії: 108.

Обробка компонентів:

  1. Курку вимити, зрізати з неї всі плівки і обсушити продукт;
  2. Нарізати її соломкою і помістити в миску;
  3. Влити соєвий соус, кунжутне масло, солодкий соус чилі, сік лимона і додати цукор;
  4. Все ретельно вимішати і залишити маринуватися хоча б на тридцять хвилин;
  5. Цибулю почистити, помити його і нарізати пір'ям;
  6. Часнику зняти лушпиння цибулі, подрібнити його чесночницей;
  7. Морквині зрізати шкірку, натерти її теркою;
  8. Капусту вимити, тонко нашаткувати її;
  9. Перець помити, вирізати серединку і крупно нарізати овоч;
  10. Помідор теж промити, вирізати зелену частину і крупно порізати плід;
  11. Чилі вимити, вирізати насіння і дуже дрібно порізати м'якоть;
  12. Сковороду розігріти разом з маслом і викласти туди м'ясо;
  13. Обсмажувати його протягом п'яти хвилин, посолити, додати імбир;
  14. Після цього доповнити компоненти цибулею, часником і пекучим чилі;
  15. Готувати дві хвилини, не перестаючи помішувати інгредієнти;
  16. Далі всипати солодкий перець і готувати ще одну хвилину;
  17. За перцем нехай слід моркву і теж готується всього хвилину;
  18. Всипати картоплю і томати, салат посолити і зняти з вогню;
  19. Викласти на блюдо і присипати обсмаженим кунжутом;
  20. Кінзу обполоснути, покришити її і присипати салат.

Як приготувати котлети в аерогрилі читайте в нашій статті.

Спробуйте приготувати гуляш з картоплею зі свинини — блюдо, яке неймовірно просто приготувати.

Як приготувати смачний галантин з курки — кілька рецептів у вашу колекцію.

Гарячий салат з куркою і овочами

  • 5 мл бальзамічного оцту;
  • 270 г курячого м'яса;
  • 40 мл олії оливи;
  • ½ Болгарського перцю;
  • 15 мл соєвого соусу;
  • 1 помідор;
  • 15 г кунжуту.

Час: 40 хв.

Калорії: 201.

Як працювати з продуктами:

  1. Яскравий м'ясистий перець промити, вирізати перетинки і насіння;
  2. Нарізати їстівну частину смужками;
  3. Томат помити, вирізати зеленушку і нарізати овочі кільцями;
  4. Філе промити, зрізати жир і обсушити м'ясо серветками;
  5. Нарізати його невеликими смужками і скласти в піалу;
  6. Залити соєвий соус, перемішати і залишити маринуватися чверть години;
  7. У сковороду влити масло, прожарити його і викласти туди курку;
  8. Смажити, помішуючи, близько п'яти хвилин, потім додати перець;
  9. Компоненти, помішуючи, готувати ще стільки ж часу;
  10. Кільця томатів помістити в салатник, зверху викласти перець з м'ясом;
  11. Полити його олією і бальзамічним оцтом, посипати кунжутом.

Рецепт приготування салату з куркою, овочами і грибами

  • 1 бульба картоплі;
  • 2 яйця;
  • 340 г філе курки;
  • 15 мл соку лимона;
  • 70 г вершкового масла;
  • 30 мл бальзамічного оцту;
  • 1 цукіні;
  • 120 г маринованих грибів;
  • 150 г спаржі;
  • 2 артишоку.

Час: 50 хв.

Калорії: 101.

Приготування страви:

  1. М'ясо помити, зачистити і в обов'язковому порядку обсушити;
  2. Викласти на обробну дошку і порізати невеликими скибочками;
  3. У сковороду покласти шматочок вершкового масла, дати йому розтопитися;
  4. Викласти філе і обсмажити до рум'яності, не забуваючи періодично помішувати;
  5. В кінці приготування додати трохи чорного перцю і солі;
  6. Картоплю, спаржу, кабачки і артишоки ретельно промити;
  7. Приготувати овочі на пару, очистити їх;
  8. Після цього компоненти можна подрібнювати в довільній формі;
  9. Гриби відкрити, злити з них маринад і нарізати їх половинками, четвертинками або залишити цілими – тут все залежить від розміру грибочків;
  10. У підсумку курку змішати з грибами, артишоками, картоплею, цукіні і спаржею;
  11. У сотейник налити сік цитруса і бальзамічний оцет;
  12. Все добре перемішати і поставити на плиту, довести до кипіння;
  13. Яйця поділити і окремо збити;
  14. Потім почати вливати в сотейник жовтки, не перестаючи збивати масу;
  15. Влити в соус залишки масла з-під курки, знову збити;
  16. В останню чергу вмішати в соус білки, які теж потрібно попередньо збити;
  17. Салат полити готовим соусом і подавати його до столу.

Як готувати салат з часниковою заправкою

  • 10 мл соєвого соусу;
  • 230 г курячого м'яса;
  • 5 г діжонської гірчиці;
  • 20 мл олії;
  • ½ Пучка салату;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 помідор;
  • 60 мл олії оливи;
  • 1 цибулина;
  • 140 г моцарели.

Час: 30 хв

Калорії: 192.

Приготування страви:

  1. М'ясо курки помити, висушити його сухими серветками і покласти на обробну дошку;
  2. Натерти філе чорним меленим перцем і невеликою кількістю солі;
  3. У сковорідку влити олію, нагріти його і покласти у нього куряче філе;
  4. Смажити до готовності з обох сторін;
  5. Листя салату ретельно вимити, порвати їх невеликими шматочками і зсипати в салатник;
  6. Помідор вимити, порізати його на шматочки, а потім навпіл і викласти на салат;
  7. Луку зняти шкірку, сполоснути його і нарізати кільцями;
  8. Викласти поверх помідорів в очікуванні інших компонентів;
  9. Сир витягнути з розсолу, крупно нарізати його і знову викласти на блюдо;
  10. Курку нарізати слайсами і розмістити на поверхні салату;
  11. Часник очистити і роздавити його чесночницей прямо в масло;
  12. Додати гірчицю, і соєвий соус, а потім перемішати;
  13. Полити салат отриманої заправкою і подавати до столу.

Корисні поради

Щоб курка залишалася соковитою, то при відварюванні її потрібно остуджувати в бульйоні і тільки після остигання витягувати її. Це збереже соковитість м'яса, і страва стане набагато смачніше. Якщо ж ви смажите м'ясо, то буде досить рум'яної скоринки. Потім закрити кришку і смажити до готовності.

У кількох салатах ми використовували конкретний вид сиру. Важливо пам'ятати, що ви можете замінити його на свій улюблений сорт, щоб блюдо вийшло ще смачніше і апетитніше.

Коли ви купуєте мариновані гриби, обов'язково вивчайте склад, а краще беріть ту упаковку, де видно вміст. Останнім часом нам часто стали продавати китайські гриби під виглядом наших улюблених печериць.

Легкі і швидкі салати з куркою та овочами сьогодні у ваших руках. Ми запропонували вам все найсмачніше, що знали. Скористайтеся нашими знаннями як можна швидше.

Що ще почитати: