11 март 2019 25

Як приготувати смачний паштет з солоної оселедця

Пробували коли-то паштет з оселедця? Якщо ні, то швидше приступайте до його приготування. Повірте, сподобається так сильно, що ви ніколи більше не будете брати паштети в магазинах. Цей смак зводить з розуму!

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
морквина - 1 шт.
оселедець - 1 шт.
вершкове масло - ½ Уп.
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 292 Ккал

Як готувати:

  1. Масло треба заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м'яким, і з ним можна було працювати;
  2. Оселедець промити, розпороти їй черево і прибрати все непотрібне;
  3. Далі зняти шкіру з м'яса, а м'ясо, в свою чергу, з кісток;
  4. Філе промити і обробити від кісток, промити;
  5. Нарізати невеликими кубиками і змішати з очищеної, вимитої тертою морквою;
  6. Далі цю масу відправити в блендер або м'ясорубку. У другому випадку прокрутити хоча б два рази, щоб досягти потрібної текстури;
  7. Змішати отриману масу з маслом — паштет готовий! Залишилося лише приправити за смаком.

Паштет з оселедця з маслом і яйцем

  • 3 оселедця;
  • 15 г волоських горіхів;
  • 200 г вершкового масла;
  • 4 яйця;
  • 2 цибулини.

Час: 50 хв + 12 год.

Калорії: 252.

Приготування:

  1. Рибам видалити голови, хвости, розібрати їх і вийняти кістки;
  2. Розпороти черева, вийняти нутрощі і промити тушки зсередини;
  3. Зрізати шкіру з оселедців, нарізати м'якоть кубиками;
  4. Масло порізати, скласти в сотейник і поставити на плиту;
  5. Дати йому розтопитися і потім остудити до кімнатної температури;
  6. Яйця скласти в каструлю, залити водою і поставити на середній вогонь;
  7. З моменту, коли вода закипить, засікти п'ятнадцять хвилин;
  8. Готові яйця остудити, потім почистити і нарізати четвертинками;
  9. Луку зняти шкірку, порізати його дуже дрібним кубиком;
  10. Всипати горішки на суху сковороду і прогріти їх до рум'яності;
  11. Після цього їх слід трохи остудити і потім використовувати далі;
  12. Змішати рибу, яйця, цибулю і горіхи;
  13. Частинами помістити масу в м'ясорубку, прокрутити через дрібну сітку;
  14. Повторити процес ще двічі, щоб маса була максимально гладкою і однорідною;
  15. В отриманий паштет додати спеції за смаком, масло, все перемішати;
  16. Викласти в закритий контейнер і прибрати в холодильник на дванадцять годин.

Паштет з оселедця з плавленим сиром

  • 140 г моркви;
  • 1 оселедець;
  • 200 г плавленого сиру.

Час: 40 хв.

Калорії: 164.

Як зробити паштет:

  1. Рибу промити, порізати її на два філе, видалити хвіст, голову, плавники, хребет;
  2. Вирізати нутрощі, промити оселедець зсередини;
  3. Зрізати шкірку, м'ясо зачистити від кісток і порізати його кубиками;
  4. Моркву почистити, помити і відварити до повної готовності;
  5. Після цього остудити її і нарізати кільцями;
  6. Плавлений сир нарізати невеликими шматочками;
  7. Рибу, сир і моркву пропустити через м'ясорубку окремо;
  8. Щоб паштет вийшов максимально ніжним і однорідним, пропустити масу крізь м'ясорубку ще один або навіть два рази;
  9. Паштет довести до смаку спеції, перемішати;
  10. Прибрати його в герметичну ємність, далі в холодильник і остудити.

Паштет з копченої солоної оселедця

  • 5 г анчоусів (1 шт);
  • 3 г тертого мускатного горіха;
  • 250 г копченої оселедця;
  • 15 мл вершків;
  • 110 г вершкового масла.

Час: 35 хв.

Калорії: 331.

Обробка продуктів:

  1. Оселедець вимити і помістити в сотейник з водою;
  2. Його поставити на сильний вогонь, щоб швидко довести воду до кипіння;
  3. Коли вода закипить, засікти хвилину, потім вимкнути вогонь і злити воду;
  4. Рибу остудити, зачистити м'ясо від шкіри і кісток, промити філе;
  5. Масло порізати і скласти в сотейник, поставити на плиту і розтопити;
  6. Філе консервованого анчоуса трохи подрібнити, змішати з оселедцем;
  7. Пропустити через м'ясорубку два-три рази для більш гладкої консистенції;
  8. Додати вершки, половину масла, мускат і інші спеції за смаком;
  9. Все перемішати і викласти в піалу, зверху вилити залишок масла і подавати з хлібом.

Єврейський рецепт

  • 2 кислих яблука;
  • 15 мл лимонного соку;
  • 1 оселедець;
  • 70 г вершкового масла;
  • 1 цибуля шалот;
  • 1 яйце;
  • 4 г свіжого імбиру.

Час: 35 хв.

Калорії: 156.

Приготування паштету:

  1. Рибу необхідно промити, а потім розрізати її вздовж хребта;
  2. Витягнути хребет і м'ясо зачистити від кісток;
  3. Нарізати їх невеликими шматочками і тимчасово відставити;
  4. Яблука вимити, очистити і м'якоть нарізати кубиками;
  5. Збризнути їх соком цитруса, перемішати;
  6. Цибулю почистити, нарізати його кільцями;
  7. Імбир очистити і натерти його теркою або подрібнити тиснявою;
  8. Цибулю, оселедець, імбир і яблука скласти в блендер, перебити до однорідності;
  9. В отриману масу вимішати м'яке масло;
  10. Яйце відварити до готовності, додати в паштет тільки тертий білок;
  11. Ще раз збити всі інгредієнти до гладкості;
  12. Приправити за смаком, перемішати, скласти в контейнер і прибрати в холодильник.

Помідори по-корейськи — прекрасна закуска, гостренькі і пряна — те, що потрібно для застілля.

Солодкі грінки з молоком і яйцем — це смачне доповнення до сніданку, спробуйте приготувати за нашим рецептом.

Рецепт смачних печених яблук — візьміть на замітку рецепт дієтичного десерту.

Рецепт приготування паштету з оселедця з сиром

  • 2 філе риби;
  • 10 волоських горіхів;
  • 220 мл молока;
  • 50 г вершкового масла;
  • 270 г жирного сиру.

Час: 20 хв.

Калорії: 214.

Приготування закуски:

  1. Ми використовували відразу покупне філе, ви ж можете придбати дві цілі рибини і обробити їх самостійно. Важливо тільки пам'ятати, що потрібно перевіряти наявність кісток;
  2. Готове, очищене м'ясо оселедця нарізати кубиками;
  3. Всипати горішки на суху сковороду, підсушити їх до рум'яності;
  4. Потім трохи остудити і максимально відлущити руками;
  5. Змішати горіхи з сиром, молоком та рибою;
  6. Все це пропустити через м'ясорубку хоча б два, а краще три рази. Така кількість перемелювання гарантує однорідність майбутнього продукту;
  7. Додати в паштет спеції і м'яке масло, яке попередньо вилучене з холодильника;
  8. Перемішати всі лопаткою або скористатися міксером.

Корисні поради

Так як у складі паштету присутній вершкове масло, то, звичайно, в холодильнику воно буде добре замерзати. Тому ми радимо вам викласти паштет на харчову плівку, надати йому форму ковбаски і прибрати його в холодильник в такому вигляді. Перед використанням або витягнути незадовго, або відрізати кільцями приготовану закуску.

Якщо риба, яку ви купили, занадто солона, то це можна виправити. Необхідно промити її і замочити в звичайному молоці або міцному чорному чаї не два, а краще три години. Після цього продукт, природно, промити і використовувати надалі за призначенням.

Багатьом подобається консистенція паштету, але, безумовно, є люди, які люблять виділятися. Саме для таких ми пропонуємо порубати рибне філе гострим ножем у фарш і не користуватися м'ясорубкою. Тоді шматочки риби будуть відчуватися, і смак вийде особливим.

Паштет з оселедця можна використовувати не тільки для змазування хліба. Він відмінно підійде в якості крему для солоних тортів. Їм також можна начинити яйця або відварений/запечена картопля в мундирі і навіть млинці!

Щоб зробити смак закуски ще більш незвичайним, пропонуємо додати в список інгредієнтів шматочки маринованого або свіжого лука. Також можна додати цибулю, припущений на вершковому маслі або солоні/мариновані огірки. Погодьтеся, це незвично!

Якщо ви ще ніколи не готували домашній оселедцевий паштет, то вам слід якомога швидше підібрати кращий з наших рецептів для себе, щоб здивуватися тому, яку смакоту можна приготувати в домашніх умовах за кілька хвилин!

Що ще почитати: