Як готувати десертні і закусочні роли з млинців
Дивно, як вітчизняна кухня швидко адаптується і звикає до всього нового. Італійські і французькі страви вже давно нами перероблені, тепер прийшла черга японських. Роли з млинців – смачна і оригінальна закуска, а часом це цілий десерт!
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| зеленої цибулі - | пучок | 
| блінов - | 10 шт. | 
| малосольною червоної риби - | 180 г | 
| картоплин - | 5 шт. | 
| червоної ікри - | 80 г | 
| сметани - | 15 г | 
| масла - | 15 г | 
| шпроти в маслі - | 180 г | 
| Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 149 Ккал | 
Збірка ролів з млинців по-російськи:
- Зняти шкірку з картоплі, поставити варитися. Після цього злити воду, додати сюди сметану і масло, перебити товкачиком в пюре, присолити;
 - Покласти один млинець, бажано щільний, на тарілку. Нанести на нього трохи пюре;
 - На один край смужкою викласти два шматочки риби і ікру, згорнути в рулет;
 - Взяти інший млинець і теж змастити його картопляним пюре, після чого покласти на край трохи оселедця і дрібно посічену зелену цибулю, загорнути;
 - Гострим ножем рулети розрізати на кілька частин, отримані роли поставити вертикально щільно один до одного. Подавати зі сметаною в соуснику.
 
Роли з млинців з сьомгою
- 340 г авокадо;
 - 10 шт млинців;
 - 30 р сметани;
 - 380 г вершкового сиру;
 - 270 г слабосоленої сьомги;
 - кріп.
 
Час готування – 1 год 20 хв.
Калорії – 214.
Як зібрати роли:
- Вершковий сир необхідно змішати зі сметаною;
 - Сьомгу необхідно нарізати на довгі смуги, можна різати по діагоналі, якщо невеликий шматочок;
 - Авокадо вимити і розділити його навпіл, вирізати кісточку. Якщо потрібно нарізати уздовж на смужки;
 - Кріп, бажано свіжий, дрібно порубати;
 - Взяти млинець і змащуємо його вершковою масою, після чого присипати кропом;
 - На край покласти шматочок риби і авокадо, загорнути їх в рулет. Так слід проробити з усіма млинцями;
 - Охолодити в холодильнику протягом години, після чого порізати на порційні роли.
 
Роли з млинців з куркою і овочами
- 6 млинців на молоці;
 - 160 г вершкового сиру;
 - 2 огірка;
 - 180 г копченої курки;
 - 2 помідори;
 - 4 листи салату.
 
Час приготування – 20 хв.
Калорії – 84.
Збірка ролів:
- Зняти з огірків шкірку, розрізати їх уздовж на кілька частин;
 - Помідори помити, видалити плодоніжки, порізати на скибочки;
 - Грудку нарізати такими ж шматочками, а можна розібрати її вручну на волокна. Можна брати не копчену, а відварену в різних спеціях. Хтось навіть смажить її;
 - На млинець нанести трохи вершкового сиру і розподілити його;
 - Далі викласти на один край курку, а поруч викласти огірки і помідори, по дві скибочки приблизно;
 - Згорнути рулетом, а потім розрізати його на кілька частин;
 - Листя салату вимити і на них подавати готові роли.
 
Роли з яєчних млинців з начинкою
- 30 г борошна;
 - 2 огірка;
 - 190 мл молока;
 - 4 яйця;
 - 1 куряче стегно;
 - оливкова олія;
 - 2 пера зеленої цибулі;
 - 0,5 капусти.
 
Час на приготування – 45 хв.
Калорії – 70.
Принцип складання:
- Спочатку віночком збити яйця, після чого їх потрібно змішати з борошном;
 - Далі влити молоко, перешкодити, а потім додати одну-дві ложки оливкової олії, знову розмішати;
 - Посмажити млинці. Вони повинні добре схопитися, стати коричневими, перш ніж їх можна буде перевертати. Вийде дуже тонкий омлет;
 - Капусту вимити і тонко нашаткувати, можна злегка пом'яти руками;
 - Огірки порізати тонкими смужками, попередньо вимивши їх;
 - Зелений лук слід дрібно порубати;
 - До овочів влити трохи олії, після чого їх можна посолити і додати різні приправи, перемішати;
 - Куряче стегно відварити у воді зі спеціями, а коли воно охолоне, розібрати на волокна;
 - У остиглий млинець покласти трохи начинки з овочів, а потім – шматочок-два курки, загорнути і розрізати на кілька частин. Готово!
 
Запечені роли з млинців з шинкою і сиром
- 4 плавлених сирка;
 - 4 яйця;
 - 90 мл майонезу;
 - 420 мл молока;
 - 20 г кропу;
 - 270 г шинки;
 - 60 мл олії;
 - 160 г борошна;
 - 20 г пармезану.
 
Час готування – 55 хв.
Калорії – 212.
Етапи складання:
- В одній мисці з'єднати яйця, щіпку солі і борошно, все перемішати віночком;
 - Далі влити молоко – і вийде тісто для млинців, як рідка сметана;
 - Посмажити не занадто тонкі млинці на шматочку вершкового масла;
 - Дрібно порубати вимитий кріп;
 - Блін, вже захололий, змастити майонезом і зверху присипати кропом;
 - Далі по всій поверхні викласти тонкі слайсы плавленого сиру;
 - Так само тонко нарізати шинку і покласти її на млинці, приблизно чотири шматочки знадобиться на один млинець;
 - Згорнути в рулет, розрізати його приблизно на п'ять частин, перевернути вертикально і покласти у форму для випічки;
 - Пармезан натерти і посипати його зверху на роли;
 - Потримати в розігрітій духовці буквально десять хвилин – і подавати.
 
Роли з млинців з грибами
- 1 цибуля;
 - 125 г борошна;
 - 320 г печериць;
 - 3 яйця;
 - 1 зубець часнику;
 - 90 мл молока;
 - 12 маслин;
 - 260 г помідор;
 - зелень;
 - 60 мл олії.
 
Час готування – 1 год 20 хв.
Калорії – 127.
Етапи складання:
- Молоко трохи підігріти, змішати з вже збитими яйцями, злегка присолити і додати борошно. Віночком вимісити тісто, не повинно бути ніяких грудочок;
 - Дати настоятися при кімнатній температурі приблизно півгодини;
 - За цей час очищений від лушпиння цибулю слід дрібно нашаткувати;
 - Часник теж почистити і порізати;
 - Гриби почистити від сміття, потім дрібно порізати, майже так само, як цибуля;
 - Помідори теж дрібно порізати, обов'язково прибравши плодоніжку;
 - Якщо у маслин є кісточка, її необхідно видалити. Далі розрізати на кілька частин, змішати з помідорами і пару хвилин потримати на сковороді з маслом, потрібно лише трохи обсмажити продукти;
 - В цей час зелень опустити на дві хвилини в окріп, а потім прибрати вологу і дрібно порубати. Вода, до речі, повинна бути солоною;
 - До маслинам і помідорів слід додати цибулю з грибами і зеленню, перемішати, додати часник, знову перешкодити і пасерувати близько чотирьох хвилин все разом на середньому вогні, дати охолонути;
 - Спекти млинці, а коли вони перестануть бути гарячими, покласти по одному на тарілку. На край викласти начинку зі сковороди, буквально дві-три ложки, загорнути в рулет, який потім розрізати на роли. Подавати ще теплими. Якщо хочеться, можна подати до страви вершковий, грибний або часниковий соус, а можна просто домашній майонез.
 
Рецепт сирної запіканки з родзинками — простий варіант корисної випічки.
Як приготувати соковиті курячі котлети в духовці читайте в нашій статті.
Рецепт тушкованого м'яса в мультиварці — відмінні варіант, коли потрібно приготувати щось неймовірно смачне і в той же час не дуже калорійне. Рецепти з покроковими фото.
Солодкі роли з млинців на десерт з полуницею
- 7 млинців;
 - 5 шт полуниці;
 - 30 г цукрової пудри;
 - 160 г вершкового сиру;
 - 2 ківі.
 
Час готування – 25 хв.
Калорії – 197.
Етапи готування:
- У невеликій ємності змішати вершковий сир з цукровою пудрою. Можна використовувати і цукор, але потрібно домогтися, щоб він розчинився, інакше буде неприємно хрумтіти на зубах;
 - Млинці обрізати до квадратної форми;
 - Полуницю помити і розрізати на чотири або більше частин, це залежить від її розміру;
 - З ківі зняти шкірку і порізати його брусочками;
 - Млинці змастити зверху солодким сиром, а потім на один край покласти кілька скибочок полуниці і ківі, все загорнути, а потім розрізати на кілька частин. Перевернути вертикально і зверху прикрасити залишками сиру або вершками. Для кращого смаку можна поставити роли на п'ятнадцять хвилин у морозилку.
 
Солодкі роли з млинців з сиром і фруктами
- 220 г борошна;
 - 1 апельсин;
 - 45 г какао;
 - 480 мл молока;
 - 340 г сиру;
 - 2 яйця;
 - 230 г цукру;
 - ваніль.
 
Час приготування – 2 год 30 хв.
Калорії – 186.
Процес складання ролів:
- Взяти приблизно третину цукру, змішати його з яйцями і щіпка ванілі. В ідеалі, якщо це буде м'якоть з стручка ванілі;
 - Коли яйця взобьются, слід влити молоко;
 - З вимитої апельсина зняти цедру, дрібно покришити і додати до решти продуктів. Всипати какао і перешкодити. Вийде тісто шоколадного кольору, з нього і треба спекти млинці. Вийде близько двадцяти млинців, при цьому на кожен йде чотири хвилини;
 - Решту цукру слід перебити з сиром. Слід віддати перевагу пастообразному сиру. Якщо такого немає, його потрібно або перетерти за допомогою сита, або дуже добре перебити блендером. Додати ваніль і знову перешкодити;
 - Апельсин далі очистити від білих волокон, а м'якоть розділити на часточки;
 - На остиглий млинець нанести трохи сиру по всій поверхні;
 - Викласти смужку з апельсина на край і скрутити в рулет. Так слід проробити з усіма млинцями. Використовувати можна не тільки апельсин, але і ягоди, і банани, і яблука – все, що подобається;
 - Рулети загорнути в плівку і прибрати в холодильник хоча б на дві години;
 - Розгорнути плівку, а самі рулети розрізати на кілька частин, перевернути зрізом вгору – і подавати.
 
Шоколадні роли з млинців
- 60 г цукру;
 - 470 мл молока;
 - 2 банана;
 - 2 яйця;
 - 70 г какао;
 - 45 р масла;
 - борошно;
 - 90 г шоколаду.
 
Час на приготування – 50 хв.
Калорії – 188.
Процес складання:
- Налити трохи молока і вбити сюди яйця, перемішати віночком;
 - Далі додати цукор і трохи масла, знову перемішати;
 - Всипати близько склянки борошна і какао, замісити тісто. Кількість борошна слід регулювати, так як борошно буває різна;
 - Влити залишки молока, знову все перемішати, врегулювати консистенцію борошном;
 - Посмажити млинці, як звичайно;
 - Розтопити на водяній бані шоколад, а потім ложкою полити його на млинці у вигляді сітки або тонких смужок. Всі змащувати їм не потрібно;
 - Банан очистити від шкірки і покласти на один край, а потім замотати його в млинець і порізати на кілька шматочків. Скільки хочеться ролів, стільки потрібно і бананів, а можна використовувати й інші фрукти;
 - Зверху знову полити шоколад. Можна поставити в холодильник.
 
Рецепт солодкі роли з млинців з маскарпоне
- 2 банана;
 - 45 г цукру;
 - 2 персика;
 - 960 мл молока;
 - 15 мл олії;
 - 480 г маскарпоне;
 - 2 груші;
 - 70 г цукрової пудри;
 - 2 яйця;
 - 3 г соди;
 - 320 г борошна.
 
Час готування – 1 год 25 хв.
Калорії – 180.
Як зібрати роли:
- Спершу слід перетерти яйця з невеликою кількістю цукру, його можна регулювати за смаком; 

 - Підігріти злегка молоко і влити його до попередніх інгредієнтів;
 - Потім додати соду і сюди ж всипати борошно, все перемішати і приготувати млинці, як звичайно;
 - Далі дати їм охолонути; 

 - Змішати цукрову пудру з маскарпоне. За бажанням, можна замість пудри використовувати згущене молоко;
 - Отриманим кремом змастити один млинець; 

 - Фрукти слід помити й нарізати невеликими скибочками, в довільному порядку викласти їх на край млинця і загорнути; 

 - Прибрати в морозилку на двадцять хвилин, після чого витягнути і порізати на порційні роли. Можна їсти китайськими паличками, додатково умочуючи в крем. 

 
Корисні поради
Цікаво, що навіть у іменитих кухарів не завжди виходять самі прості млинці. А тому, якщо не вийшло з першого разу, а то і з десятого – засмучуватися не варто. Потрібно лише потренуватися і слідувати деяким правилам.
По-перше, сковорода повинна бути справді дуже гарячою. Її потрібно прожарити. Тільки тоді тісто буде швидко хапатися. По-друге, не потрібно вливати багато масла в сковороду. Млинці не смажаться у фритюрі. Краще додати масло в тісто – і на сковороді воно майже не знадобиться, а можна і зовсім смажити на жирі
По-третє, раніше часу перевертати млинець не потрібно. Він повинен гарненько схопитися, а тільки потім за допомогою ножа або лопатки швидко перевернеться. Багато господинь повертають їх руками, а кухарі, як відомо, підкидають їх у повітря.
Що стосується начинки для ролів з млинців, то, як показує практика, вона може бути будь-якою. Так що не варто слідувати рецептами японських страв – краще експериментувати. Винаходьте свої рецепти, пробуйте додавати спеції прямо в тісто, використовуйте абсолютно різні і екзотичні продукти. Це набагато цікавіше і далеко не завжди дорого. А ось оригінальності такої закуски або десерту точно не позичати.






