15 май 2019 2 880

Як готувати оригінальні булочки з ковбасою

Булочки з ковбасою – це одна з найпростіших у плані інгредієнтів і приготування випічок, якій можна побалувати своїх рідних.

Булочки з дріжджового тіста
Інгредієнти Кількість
кисляк - 250 мл
яйце - 1 шт.
цукор - 3 ст. л.
дріжджі - 10 г
борошно - 500 г
пісне масло - 4 ст. л.
сіль - 0,5 ч. л.
сосиски - 5 шт.
цибуля зелена - за смаком
майонез - за смаком
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 336 Ккал

Беремо теплу кисляк і додаємо в неї дріжджі, після чого відставляємо місце потепліше хвилин на 15. Далі додаємо до отриманої опарі яйце, сіль і рослинне масло. Перемішуємо. Потім додаємо порціями борошно, обов'язково перемішуючи. Замішуємо тісто і ставимо його все в теж місце потепліше, щоб піднялося.

Коли воно збільшиться в два рази – розминаємо його і знову чекаємо, поки підніметься. Після цього ділимо тісто на невеликі кульки – приблизно 10-12. Далі розгортаємо коржі так, щоб вони були трохи довгастими, звертаємо їх у рулет і знову розгортаємо, але зовсім трохи, лише щоб спресувати. Кінці щільного рулетика з'єднуємо, щоб вийшла довгаста бублик – в середину кладемо цілу або половину сосиски.

Далі змащуємо отримані бублики з начинкою збитим яйцем, посипаємо зеленню і додаємо майонез, після чого кладемо на деко. Печемо на 180 градусах до появи золотистої скоринки.

Дріжджові булочки з ковбасою і сиром в духовці

Для початку розчиняємо в теплому молоці дріжджі і цукор. Потім додаємо рослинне масло, сіль, кефір, яйце – ретельно перемішуємо, щоб повністю вийшла однорідна маса. Далі додаємо частинами борошно, ретельно при цьому перемішуючи. В кінці потрібно замісити тісто і залишити його підніматися години на півтори.

Після того, як воно підніметься, гарненько його розминаємо і ділимо на десять рівних частин. Розкачуємо шматки тіста в коржі товщиною сантиметр-півтора.

Натираємо на дрібній тертці сир і нарізаємо ковбасу в будь-яку форму – краще звичайно сільницею. Викладаємо начинку поверх наших коржів в самий центр. Далі скріплюємо краю коржі в самому центрі, роблячи товстий і міцний защипи, щоб не розійшлося.

Потім перевертаємо булочку швом вниз і кладемо на деко, злегка приплюснувши його рукою. Зверху посипаємо тертим сиром і дрібно нарізаним беконом.

Далі лишається поставити булочки в духовку на деко, вистелений пергаментом, хвилин на 20-25 при 180 градусах температури.

Листкові «Трояндочки» з ковбасою

Перед готуванням булочок слід розморозити листкове тісто.

Як воно буде готове – викладаємо його на стіл і ріжемо на смужки, шириною приблизно 2-2,5 см. Товщина при цьому повинна бути близько 2 мм.

Далі змащуємо шматки тіста кетчупом, який тут потрібен для надання великих смакових відчуттів. Шар не повинен бути занадто товстим – досить просто змастити за допомогою силіконової пензлика. Якщо вам кетчуп не до смаку, то легко можна обійтися і без нього.

Потім нарізаємо ковбасу кругляшками, які ділимо навпіл. Після цього просто викладаємо ковбасу поверх тесту, так, щоб заокруглена її частина злегка випирала – класти треба вздовж настільки, наскільки дозволяє довжина тесту.

Потім просто звертаємо тісто разом з ковбасою в рулетики, завдяки чому вони стануть схожі на бутони троянд. Краї тіста, для кращого склеювання, можна змочити водою.

Далі залишається лише покласти майбутні булочки на вистелений пергаментом деко і відправити в духовку на 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Булочки «Собачки» з сосисками

Для початку змішуємо молоко з водою і дріжджами. Отриману суміш кладемо в тепле місце хвилин на 20. Після закінчення часу додаємо до вже заграв дріжджам збите яйце, сіль і цукор. Перемішуємо до однорідного стану і починаємо додавати борошно, постійно помішуючи.

Далі замішуємо тісто і ставимо на півгодини в тепле місце. За десять хвилин до закінчення терміну можна починати прогрівати духовку на 180 градусах.

Беремо тісто і скачуємо з нього ковбаску, нарізаємо пластами, які в свою чергу розкачуємо так, щоб вони були трохи більше сосисок. Потім розкладаємо сосиски по пластах і скріплюємо з усіх боків.

Обидва кінця сосиски в тесті потрібно загострити, щоб вийшов довгий хвостик і гостра мордочка. Із залишків тіста робимо невеликі смужки і кріпимо до сосисці – дві знизу, як лапки, і ближче одна до мордочці — як вуха.

Для мордочки будемо використовувати половинку оливи замість носика і маленькі шматочки сиру для очей зі зіницями, зробленими з половинок горошин. Але це після духовки, а поки відправляємо сосиски в тісті в духовку на деко з пергаментом. Піч їх потрібно при 180 градусах приблизно 25 хвилин.

Рецепт булочок «Тюльпани»

Для початку потрібно приготувати опару. Змішуємо склянку борошна, дріжджі і молоко, після чого ставимо їх у тепло хвилин на 20.

Як опара підніметься, додати в неї яйце, сіль і масло – масло можна просто трохи розігріти і розім'яти виделкою або ложкою, щоб простіше було змішати. Далі, коли всі перемішаємо, починаємо додавати борошно – обов'язково частинами, постійно перемішуючи.

Після цього накриваємо тісто чим-небудь на зразок серветки і залишаємо підніматися в теплому місці ще на годину.

Як тісто буде готове, ділимо його на 8-10 частин, в залежності від ваших уподобань і розмірів купленої ковбаси. Після цього нарізаємо ковбасу тонкими шматочками (хоча можна і товстими, якщо вам так буде смачніше) – ковбаси має бути по два шматочки на одну частину тіста.

Далі беремо і ділимо кожну частину тіста на три рівні шматочки і розгортаємо їх у млинець трохи більше ковбаси. Одна булочка робиться так – на шматочок тіста ложем ковбасу, зверху ще млинець тіста, знову ковбасу і тісто зверху – вийде три шари тіста і два ковбаси. Краї тіста слепляем, щоб не було видно ковбаси.

Потім робимо п'ять поздовжніх розрізів, але не до кінця, щоб вийшло щось на зразок зигзага і його краю потрібно накладати внахлест один на одного дивитися на фото).

Булочки готові. Змащуємо їх яйцем і ставимо в духовку на 0,5 години при 180 градусах.

Корисні поради

  1. Для рум'яної скоринки можна змащувати булочки збитим яйцем;
  2. На деко бажано стелити пергамент;
  3. Не бійтеся урізноманітнити форму булочки, якщо в будинку є діти, то вони оцінять це по гідності;
  4. Така випічка може стати як звичайним бутербродом на обід, так і смачним прикрасою столу;
  5. Не бійтеся імпровізувати з заправками (сир, майонез, кетчуп тощо) – таку випічку складно зіпсувати.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: