06 май 2019 2 786

Зелений чай з медом: користь і шкода, рецепти, застосування для схуднення

Абсолютно будь-який продукт може бути як корисним для організму, так і шкідливим. Зелений чай з медом винятком тут не стане. Щоб краще все знати, читайте далі цю статтю.

Користь і шкода

Напевно ви в курсі того, що якщо мед нагріти занадто сильно, то він втрачає всю свою користь. Тобто, стає ясно, що кип'ятити цей продукт не можна ні за яких умов. Ну а якщо все правильно зробити, то такий напій буде непогано тонізувати організм, а також надасть загальнозміцнюючий ефект для будь-якого, хто його вип'є. Це завдяки амінокислот і антиоксидантів у складі.

У складі меду занадто багато користі: вітамінів і мікроелементів. Серед цього списку ви завжди знайдете фосфор, залізо, магній, калій. Чи Знали ви про те, що в складі бджолиного продукту цих компонентів стільки ж, скільки і в крові людини?

Листочки чаю можуть похвалитися таніном у своєму складі. А вони, між іншим, чинять протимікробну дію. Тепер уявіть, скільки користі в такому напої!

Напій при регулярному вживанні зможе зміцнити слабкий імунітет або підтримувати вже укріплений. Він добре впливає на настрій, а відповідно, буде протистояти депресії. Знову ж таки, такий напій буде боротися з бактеріями, виведе шлаки і токсини з організму, а також патогенні речовини, надасть протизапальну дію.

Якщо ви застудилися або замерзли, обов'язково приготуйте собі такий чай, він не тільки зігріє вас зовні і всередині, але і зніме перші симптоми захворювання – свербіж в носових проходах, першіння в горлі і так далі.

У разі, коли ви хворієте, цей напій буде теж дуже корисним, адже допоможе швидше впоратися з хворобою і зменшити впливу сильних медикаментів на організм. Також можна його пити при безсонні і поганому зорі. Він заспокоїть нервову систему і допоможе міцно заснути, а також допоможе поліпшити ваше зір.

Шкоди, на щастя, в такому напої в рази менше, ніж користі. Шкідливий він може бути лише в тому випадку, якщо у вас алергія на один із складових, а також при надмірному вживанні. У другому випадку у вас може з'явитися зайву вагу або загостритися цукровий діабет, якщо ви хворієте. Крім цього, вживання може погано позначитися на зубній емалі, тому радимо полоскати ротову порожнину віслюку кожного разу.

Як правильно приготувати зелений чай з медом

Здавалося б, у готуванні звичайного чаю з медом немає абсолютно нічого складного. Але на цей раз все трохи складніше.

Нюанс в тому, що такий сорт чаю ні в якому разі не можна заливати окропом. Її температура повинна становити приблизно 80 градусів Цельсія. Від занадто гарячої води може не тільки зіпсується смак напою, але і користі від нього буде мало, а можливо, і зовсім не буде.

У склянку чаю необхідно покласти лише одну чайну ложку меду. Пити такий напій в розумних кількостях з метою лікування й зміцнення організму. Всю користь і застосування ви зможете прочитати трохи вище.

Як заварювати напій з імбиром і медом

Для приготування такого напою вам знадобиться всього три інгредієнти, і всі вони вказані в назві. Для початку потрібно довести воду до температури 80°C. Далі швидко очистити свіжий імбир і покласти в гарячу воду кілька скибочок. Дати настоятися протягом п'яти хвилин і після цього можна розливати по чашках, додати мед.

Такий чай можна пити в невеликих кількостях (приблизно 1 літр на день). Він прибере почуття голоду, додасть енергії, а також надасть знеболюючий ефект при захворюваннях.

Рецепт зеленого чаю з медом, лимоном і імбиром

Для цього напою знадобиться кубик імбиру. Найчастіше це форма зі стороною 20 мм. Лимон вимити і нарізати його шматочками, з двох часточок видавити сік і перелити до імбиру.

Додати до них склянку води і поставити на плиту. Коли рідина дійде до кипіння, варити десять хвилин.

Поки настоянка вариться, необхідно заварити чай. Для цього знову ж таки довести воду до 80°C і залити нею чай. Змішати готовий чай з готовим відваром, додати мед і готово!

Застосовувати для схуднення, тобто, поліпшення метаболізму. Також допоможе вивести зайвий холестерин, шлаки і токсини з організму, запобігти серцево-судинні захворювання.

Правила вживання напою

Зелений чай з медом можна вживати в будь-яких кількостях і в будь-який час доби. Якщо ж ви додаєте в напій імбир, то цілого глечика вистачить на один день, більше пити не треба, інакше користь в такому разі він не принесе. Також напій з додаванням імбиру не можна пити на ніч, так як він надає енергію, і ви просто не зможете заснути.

Якщо ж ви хочете пити його з метою лікування безсоння, то напій необхідно вживати хоча б за два-три години до сну. Чай з лимоном можна вживати точно так само, як і з імбиром. Тобто, потрібно заварити собі невеликий глечик (1-1,5 л) і розтягувати задоволення на цілий день.

Ще один важливий пункт при вживанні чаю – це те, що мед додається перед вживанням. Тобто, його не потрібно додавати в чай, якщо ви збираєтесь його пити через кілька годин. І ще один важливий момент – мед можна додавати в напій, температура якої не вище 40°C, інакше мед буде виділяти канцерогени.

Класичний холодний борщ: як правильно готувати і смачно це незвичайне блюдо.

Рецепти з фото і покроковими підказками з приготування тушкованої яловичини в мультиварці.

Рецепти фруктового салату з йогуртом, візьміть на замітку ці корисні ласощі.

Калорійність і застосування

Так як калорійність сьогоднішнього напою всього 30 ккал/100 г – його дуже люблять люди, які сидять на дієті. Він втамовує голод, а за рахунок меду напій ще й солодкий. Смакота!

Але якщо ви не з тих, у кого хороша сила волі, то можете влаштувати собі всього один розвантажувальний день. Що це означає? Це означає, що протягом цілого дня ви будете вживати тільки зелений чай з медом кожен раз, коли вам захочеться чого-небудь з'їсти.

Також дуже популярна монодієта з додаванням цього напою. Це дієта, під час якої ви вживаєте лише один продукт з додаванням медового чаю. Тобто, приміром, тільки яблука або гречка, або кефір або будь-який інший продукт, який призначений дієтою.

Чай іноді вживають і замість вечері. Але якщо ви зібралися вживати напій таким методом, то не наполягайте його занадто довго, щоб чай не вийшов міцним, інакше буде складно заснути. І пити такий чай потрібно хоча б за дві години до сну.

Протипоказання до вживання

Такий чай не рекомендують пити вагітним жінкам і, звичайно, годуючим мамам. Пити його не заборонено, але робити це потрібно дуже обережно. Організм накопичує алергени, що може погано позначитися на майбутній дитині. Тому ми рекомендуємо відмовитися від напою хоча б на деякий час.

Якщо у вас є виразка чи гастрит, то вам теж краще відмовитися від чаю. І також при високій температурі тіла. Напій посилює циркуляцію крові, а при хворобі це може погано закінчиться.

Звичайно, людям з цукровим діабетом краще проконсультуватися з лікарем, перш ніж пити такий чай, як і людям з серцевими захворюваннями. Якщо ви приймаєте медикаменти, які розріджують кров, то вам теж спочатку потрібно поговорити з фахівцем.

Зелений чай з медом принесе вам не тільки користь, але і задоволення, адже це дуже смачно, солодко, а також дає енергію. Хіба це не унікальний напій? Готуйте його не тільки собі, але і своїм рідним, їм сподобається!

Що ще почитати: