20 апрель 2019 2 047

Крем для пирога — популярні рецепти на вибір

Крем – це маса, при приготуванні якої використовують білки, вершки, сметану, масло та цукор. І це досить стандартний набір продуктів, який може бути розведений желатином, медом, ягодами і різноманітними добавками. Існує безліч кремів для пирогів і тортів, серед яких білковий, вершковий, масляний і заварний.

Будь-яку випічку легко урізноманітнити за допомогою просочення. Можна пробувати різні поєднання випічки і наповнення, тим самим вибираючи те, що найбільше припаде до душі.

Простий крем для бісквітного пирога
Інгредієнти Кількість
сметана - 1 ст.
пудра цукрова - 1-2 ст. л.
какао - 1 ст. л.
есенція ванілі - 2-5 крапель
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 301 Ккал

Зазвичай крем готується, поки пиріг сидить в духовці, тому вкрай важливо вибирати елементарні і швидкі рецепти. Цей варіант вимагає найпростіших інгредієнтів і мінімум часу.

  1. Чим жирніше буде сметана, тим густіше і смачніше буде крем, тому слід купувати домашній продукт;
  2. Сметану охолодити в холодильнику;
  3. Після міксером добре її збити;
  4. Додати порціями цукрову пудру і ваніль;
  5. Знову перемішати міксером;
  6. Додати какао і знову пройтися по масі міксером;
  7. При бажанні можна пудру і какао змішати разом заздалегідь і відразу додати в сметану;
  8. Крем готовий, можна просочувати їм пиріг.

Вершковий крем з чорносливом

Такий варіант просочення чудово підійде для бісквітних пирогів, а також тим, хто любить чорнослив.

Продукти:

  • цукровий пісок – 75 гр;
  • 30% вершки — ½ л;
  • чорнослив – 200 гр;
  • лікер – 150 мл

Час приготування: 20 хвилин (плюс час для маринування чорносливу в лікері).

Калорії: 319.

Смак можна змінювати, додаючи до чорносливу варення. Також варто враховувати наявність лікеру в оригінальному рецепті і не використовувати його для дитячих пирогів, замінюючи солодким сиропом.

  1. З вечора замочити чорнослив в лікері, попередньо видаливши з нього кісточки і нарізавши на дрібні шматочки;
  2. Настояний ніч у холодильнику сухофрукт стає м'яким;
  3. Почати слід з подрібнення в блендері настояного чорносливу. По консистенції подрібнений він повинен бути як джем;
  4. У чистому посуді збити вершки. Щоб вони добре збільшилися в обсязі, слід попередньо їх охолодити;
  5. Збивати вершки слід з цукром, який необхідно поступово всипати;
  6. Перший корж змастити масою з чорносливу, а на нього викласти 1/3 частину збитих вершків;
  7. Зверху покласти другий корж і повторити процес просочення;
  8. Також змастити і третій корж;
  9. Довгим ножем вирівняти всі;
  10. Для прикраси використовувати цукати, свіжі фрукти і тертий шоколад.

Лимонний курд

 

Ця лимонна принадність стала відома завдяки англійським десертів, які популярні в багатьох країнах. По суті, курд — це заварний крем, де замість молока використовується сік лимона.

Склад:

  • лимон;
  • цукор – 50 гр;
  • масло топлене – 20 г;
  • яйце.

Необхідний час: 2 години.

Калорійність: 172 ккал.

  1. Добути цедру, потерши шкірку лимона на тертці;
  2. Цукор змішати з цедрою;
  3. З лимона вичавити весь сік і додати його до цукру;
  4. Всю масу добре перемішати;
  5. Яйце з допомогою віночка збити і влити в лимонну суміш;
  6. Вся маса повинна настоятися 30 хвилин. За цей час цедра віддасть весь аромат;
  7. Процідити все через сито;
  8. Влити отриману рідину в каструлю з товстим дном;
  9. Викласти масло і, постійно помішуючи, варити до густоти;
  10. Отриману масу остудити і відправити настоюватися в холодильник до використання в пирозі.

Вершковий крем для чізкейку

Найсмачніші чізкейки виходять з домашнього вершкового сиру, але купити його може не кожен, адже домашні продукти коштують дорого. А ось приготувати його самостійно – це цілком реально!

Інгредієнти:

  • йогурт натуральний – 1 ст.;
  • сік лимона — 1.5 год л;
  • сметана – 300 мл;
  • сіль — 0.5 ч. л.

Витрачений час: 12 год.

Калорії: 139.

  1. Сметану викласти в чистий посуд;
  2. Влити до неї йогурт, лимонний сік і додати сіль;
  3. Всю масу ретельно перемішати;
  4. Взяти ще одну ємність і поставити на неї сито, яке застелене марлею (слід зробити пару шарів для якісного результату), з вільними кінцями;
  5. Зверху марлю вилити всю масу;
  6. Загорнути краї, щоб марля повністю прикрила сметанную суміш і поставити зверху на неї тарілку з вантажем (банку з водою тощо);
  7. Відправити сир стікати в холодильник на 12 годин;
  8. Розібрати конструкцію і викласти крем у тарілку або відразу на чізкейк.

Як приготувати гарячий борщ за класичним рецептом.

Спробуйте приготувати обладнаний банановий кекс в мультиварці на нашу рецептом. У статті ви також знайдете рецепти апельсинового, шоколадного інших визначних десертів.

Візьміть на замітку рецепт неймовірно смачною маринованої скумбрії, яка вийде дуже ніжною і пряної. Спробуйте!

Рецепт крему з маскарпоне для пирога

Крем з основою з сиру маскарпоне сьогодні вкрай популярний, адже він чудово підходить для змащування коржів, не сповзає і має приємний вершковий смак.

Склад:

  • крем маскарпоне — 500 гр;
  • ванільний цукор — 1 пакет;
  • ром — 2 ч. л;
  • молоко – ½ ст.;
  • сироп — 25 мл;
  • вершки – 200 мл

Час приготування: 50 хвилин.

Калорії: 336.

  1. У каструлі змішати молоко і ванільний цукор;
  2. Тримати на середньому вогні до закипання (кришка закрита);
  3. Остудити в каструлі молоко і процідити його з допомогою сита або марлі;
  4. У миску викласти сир (тільки 350 гр) і влити в нього ром разом з половиною сиропу;
  5. Всю масу збити міксером, а потім влити в неї молоко;
  6. Консистенція крему буде схожа на млинцеве тісто і їм вже можна промащувати пиріг;
  7. Решту маскарпоне збити з сиропом, що залишився;
  8. Також збити вершки, але в окремому посуді;
  9. Все з'єднати і акуратно перемішати. Змастити отриманою масою пиріг.

Шоколадний крем

Ганаш — це французький крем на основі шоколаду. Його сьогодні використовують для просочення пирогів, для начинки цукерок і створення глазурі.

Інгредієнти:

  • темний шоколад — 450 гр;
  • вершки – 400 мл;
  • вершкове масло – 50 гр.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорії: 450.

  1. Для якісного ганаша необхідно хороше масло і нежирні вершки;
  2. Розламати шоколадну плитку на шматочки, як можна дрібніше;
  3. Вершки довести на вогні до кипіння, але не дати закипіти;
  4. Влити гарячі вершки в шоколад і дати йому насититися;
  5. Якщо залити шоколад лише теплими вершками, а не гарячими, то він піде грудками і його доведеться проціджувати;
  6. Додати вершкове масло (заздалегідь розтоплене);
  7. Вимісити до однорідності міксером або віночком;
  8. Крем готовий для просочення пирогів. Якщо він необхідний більш густий – відправити ганаш настоюватися в холодильник.

Корисні поради

Приготувати смачний крем для пирога просто на перший погляд, проте слід знати кондитерські секрети:

  1. Свіжий крем не варто довго зберігати в холодильнику – він втрачає свої властивості і смак, тому використовувати його треба відразу;
  2. Щоб підсолодити крем, але при цьому не використовувати цукор, що слід додати в нього мед або сироп;
  3. Варіювати густоту крему можна з допомогою цукру і вершків;
  4. Будь-який крем можна зробити пахучіше, якщо додати в нього пару ложок коньяку або бренді;
  5. Чим жирніше вершки і сметана, тим густіше буде в підсумку крем;
  6. Просочувати коржі слід злегка теплими, щоб крем краще лягав, а тісто не кришилося;
  7. Вершки краще взобьются в чистій знежиреної посуді;
  8. Щоб підігріти крем, слід використовувати водяну баню.

Будь-який крем стане прикрасою пирога, якщо його готувати з любов'ю і відповідно до уподобань майбутніх дегустаторів!

Що ще почитати: