10 июнь 2019 2 563

Як варити овочеве рагу з різними сортами капусти

Овочеве рагу з капустою дуже подобається не тільки вегетаріанцям і людям, що дотримують дієту. Це прекрасний варіант легкого вечері, корисний і швидкий. Воно не завжди подобається дітям, зате дорослі вже давно розсмакували смак.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
моркви - 60 г
лука - 1 шт.
картоплі - 4 шт.
кабачків - 260 р
капусти білокачанної - 230 р
часнику - 2 зубки
помідор - 6 шт.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 36 Ккал

Процес приготування рагу з капустою:

  1. Помити картоплю, зчистити з нього шкірку і нарізати кубиками, не дуже дрібними;
  2. З капусти спочатку потрібно зняти перші листя, потім вимити її і нашаткувати кубиками;
  3. Помиту моркву треба нарізати дрібними брусочками;
  4. Почищену цибулину нарізати тонкими кільцями;
  5. Часник подрібнити ножем;
  6. З кабачків зняти шкірку, якщо вона досить тверда. Нарізати довільними шматочками;
  7. Помідори потрібно бланшувати. Для цього їх досить опустити в окріп хвилини на дві, після цього зняти шкірку і видалити плодоніжку. М'якоть порізати на шматочки;
  8. Взяти каструлю з товстим дном, в яку спочатку потрібно викласти картоплю, далі капусту і моркву;
  9. Залити масу водою, їй потрібно трохи покривати картоплю. Поставити на плиту і протушкувати протягом чотирьох хвилин. Вогонь не повинен бути сильним;
  10. Після цього додати помідори і кабачки, присолити і долити води. Тушкувати ще чотири хвилини;
  11. Поруч на сковороді в невеликій кількості олії потрібно підсмажити цибулю;
  12. Додати цибулю до загальної маси, перешкодити. Якщо треба, долити води. Тушкувати, поки всі овочі не приготуються;
  13. Вимкнути Плиту, рагу додати часник і накрити кришкою. Через сім хвилин. Коли всі овочі просочаться часником, можна подавати.

Овочеве рагу з кольоровою капустою і кабачками

  • 180 г моркви;
  • 1 молодий кабачок;
  • 570 г помідор;
  • 3 зубки часнику;
  • 1100 г цвітної капусти;
  • 760 г солодкого перцю;
  • 230 г цибулі;
  • 1 пучок зелені.

Час – 1 ч.

Калорійність – 26 ккал/100 р.

Спосіб готування:

  1. Цибулину слід подрібнити;
  2. Вимиту моркву натерти на тертці;
  3. Цвітну капусту необхідно розібрати на суцвіття, сполоснути їх під водою;
  4. З кабачків зняти шкірку і порізати їх шматочками;
  5. Перець помити, потім витягнути його плодоніжку разом з насінням. Саму м'якоть порізати соломкою;
  6. Помиті помідори необхідно нарізати кубиками, попередньо видаливши плодоніжку;
  7. У сковороді спочатку обсмажити цибулю, масла потрібно зовсім небагато. Потім додати моркву;
  8. Слідом відправити цвітну капусту, перець і кабачки. Сковороду накрити кришкою. Воду не додавати, протушкувати масу протягом десяти хвилин;
  9. Після цього додати помідори і обов'язково посолити всі рагу. Можна поперчити;
  10. Часник порубати і додати його до інших продуктів. Все протушкувати до повної готовності;
  11. Зелень сполоснути під водою, потім дрібно порубати. Посипати нею готове рагу перед подачею.

Рагу з пекінською капустою, кабачками і баклажанами

 

  • 5 картоплин;
  • 0,5 шт баклажана;
  • 1 цибуля;
  • 0,5 шт шинка;
  • 1 перець солодкий;
  • 10 мл олії;
  • 1 морква;
  • 0,5 шт пекінської капусти;
  • 15 г кропу.

Час – 35 хв.

Калорійність – 40 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Кабачок помити, потім нарізати кубиками середньої величини;
  2. Баклажан теж потрібно помити, після цього зрізати плодоніжку, насіння прибрати. Порізати такими ж кубиками;
  3. Пекінську капусту промити, а потім нашаткувати смужками. Бажано, щоб вони були довжиною не більше 3 см;
  4. Моркву почистити, ножем порізати на соломку;
  5. Картоплю почистити, вимити її, нарізати на невеликі шматочки;
  6. З лука зняти лушпиння і порубати його кільцями, розібрати їх руками;
  7. Витягнути плодоніжку перцю, прибрати насіння, м'якоть порізати шматочками;
  8. Першим на сковороду з маслом потрібно відправити картоплю. Коли він знайде скоринку, потрібно додати моркву і цибулю;
  9. Всю масу обсмажувати приблизно сім хвилин, а всі інші інгредієнти потрібно перемішати між собою в окремій ємності;
  10. По закінченню часу суміш з капусти і овочів теж пересипати в сковороду, приправити, перемішати;
  11. Протушкувати все ще декілька хвилин, щоб овочі стали м'якими. Подавати з рубаним кропом зверху.

Овочеве рагу з грибами і капустою

  • 340 г картоплі;
  • 200 г капусти білоголової;
  • 280 г грибів (печериць, глив);
  • 1 зубок часнику;
  • 1 велика морква;
  • 120 мл густої томатної пасти;
  • 1 цибулина.

Час – 45 хв.

Калорійність – 52 ккал/100 р.

Алгоритм дій:

  1. Морква, вже очищену, натерти;
  2. Цибулину порізати тонкими пір'ям;
  3. Гриби помити і нарізати довільними шматочками, вони не повинні бути дуже маленькими;
  4. На сковороду налити зовсім трохи олії і в ньому одночасно обсмажити моркву і цибулю;
  5. Через пару хвилин додати нарізані гриби і перемішати. Якщо ж це печериці, додавати їх потрібно тільки після картоплі;
  6. Очищену картоплю нарізати шматочками і додати їх через пару хвилин до загальної маси;
  7. Влити небагато води і закрити кришкою. У такому вигляді дати протушкувати десять хвилин;
  8. Капусту дрібно порізати і додати її тоді, коли картопля вже буде м'який;
  9. В момент, коли капуста теж буде майже готова, потрібно влити в сковороду томатну пасту і все перемішати;
  10. Поперчити і додати інші спеції, проварити масу протягом п'яти хвилин;
  11. В кінці додати рубаний часник, дати настоятися кілька хвилин – і можна подавати.

Грибний суп-пюре з печериць — рецепт, який обов'язково варто спробувати.

Рецепт варення з гарбуза — це неймовірно смачні десерт, який подобається всім без винятку.

Гарна випічка з листкового тіста — виберіть свій улюблений рецепт з нашої колекції.

Овочеве рагу з кабачками і брюссельською капустою

  • 60 г моцарели;
  • 0,5 шт шинка;
  • 1 помідор;
  • 0,5 шт моркви;
  • 1 зубок часнику;
  • 220 г брюссельської капусти;
  • 80 г спаржевої квасолі;
  • 15 г кінзи;
  • 15 г базиліка;
  • 40 мл олії;
  • 1 болгарський перець.

Час – 50 хв.

Калорійність – 62 ккал/100 р.

Інструкція по приготуванню:

  1. Кабачок і моркву потрібно вимити. Перший порізати на шматочки, а другу – тонкими кружечками;
  2. Кінзу, часник і базилік дрібно порубати, але спочатку зелень вимити;
  3. Зробити на помідорі хрестоподібний надріз, опустити його в окріп на одну хвилину. Витягнути і зняти шкірку. Обов'язково вирізати плодоніжку. М'якоть нарізати на довільні шматочки, краще якомога менше;
  4. У болгарського перцю спочатку потрібно прибрати насіння з плодоніжкою, а потім його слід порізати кубиками;
  5. У сковороді на олії слід насамперед обсмажити кабачок. Потім до нього додати моркву, брюссельську капусту, квасолю і перець. Олія повинна кипіти. Обсмажувати протягом восьми хвилин;
  6. Після цього додати помідор і все блюдо приправити, перемішати;
  7. Довести всю суміш до кипіння. Якщо соку овочів не достатньо, потрібно підлити води. Кип'ятити дванадцять хвилин;
  8. Моцарелу натерти у невелику мисочку і сюди ж додати зелень і часник, перешкодити;
  9. Викласти порцію рагу на тарілку і присипати його сиром.

Овочеве рагу з червонокачанної капусти і картоплі

  • 170 г болгарського перцю;
  • 0,5 шт червонокачанної капусти;
  • 1 біла цибулина;
  • 2 помідори;
  • 45 мл олії;
  • 3 картоплини;
  • 1 пучок зелені.

Час – 40 хв.

Калорійність – 83 ккал/100 р.

Процес:

  1. Помиту капусту дуже тонко порізати. Вона набагато жорсткіше, ніж білокачанна. Повинна вийти тоненька соломка, не дуже довга;
  2. Її потрібно відразу відправити на сковороду, підлити трохи води, посолити. Протушкувати п'ятнадцять хвилин;
  3. Очищений перець порізати кубиками, цибулю дрібно нашаткувати, а морква бажано натерти. Але можна всі ці овочі нарізати також соломкою;
  4. Перекласти три продукту в окрему каструлю і перемішати між собою;
  5. Протушкувати теж п'ятнадцять хвилин;
  6. Картоплю в цей час почистити від шкірки;
  7. Додати масло до продуктів і перекласти до них капусту, а через дві хвилини додати картоплю, нарізану кубиками;
  8. Зелень дрібно порубати. Її потрібно додати за сім хвилин до повної готовності страви;
  9. Помідори пропустити через м'ясорубку без плодоніжки, додати до решти інгредієнтів;
  10. Приправити, протушкувати п'ять хвилин і подавати до столу.

Овочеве рагу з капустою в мультиварці

  • 3 моркви;
  • 4 цибулини;
  • 0,5 шт капусти білоголової;
  • 130 г болгарського перцю;
  • 3 листків лавра;
  • 230 мл води;
  • 6 картоплин;
  • 80 г кетчупу.

Час – 1 год 40 хв.

Калорійність – 39 ккал/100 р.

Приготування:

  1. Капусту нашаткувати, розмір за бажанням. Її потрібно посолити і трохи пом'яти руками, а потім перекласти в чашу мультиварки;
  2. Додати трохи олії, перешкодити і вибрати режим «Випічка» на сорок хвилин. Нехай капуста обсмажиться протягом півгодини;
  3. Як раз за десять хвилин до писку мультиварки, в чашу потрібно покласти порізаний кубиками болгарський перець;
  4. Сюди ж додати крупно натерту моркву і цибулю, порубаний півкільцями. Все перемішати;
  5. Очищену картоплю розрізати на невеликі шматочки і додати до загальної маси;
  6. Після цього потрібно влити воду, додати сіль, кетчуп (можна використовувати домашню томатну пасту, щоб було смачніше). Приправити за смаком;
  7. Покласти листи лавра;
  8. Приблизно в цей час повинен пропищать сигнал мультиварки. Тоді потрібно виставити режим «Плов» або «Гасіння», достатньо однієї години з часу. Обов'язково закрити кришкою пристрій і чекати закінчення готування. Листи лавра потім витягнути.

Поради професійних кухарів

Щоб капуста завжди була максимально м'якою і ніжною, її завжди потрібно м'яти руками. Солити теж потрібно відразу, щоб вона дала сік, який потім потрібно злити. Однак, для рагу цей сік якраз необхідний, зливати його не потрібно. Такий процес потрібно повторювати з будь-якої жорсткої капустою, а ось пекинка цього не вимагає.

Зазвичай рагу подається з тієї підливою, що приготувалася самостійно з спецій і з соку овочів. Але з цим можна експериментувати: наприклад, додати трохи винного оцту, соєвого соусу, влити якесь ароматне масло, наприклад, кунжутна. Додавати дане масло, до речі, потрібно перед самим кінцем готування, так як довго термічно обробляти його не можна.

Овочеве рагу з капустою можна доповнювати не тільки грибами або сиром, але і м'ясом. Краще всього готувати його з соковитою свининою, її достатньо просто обсмажити. Для більш різноманітного смаку можна заздалегідь замаринувати м'ясо.

Приготування овочевого рагу підвладне навіть новачкові в кулінарній справі. Це один з доказів, що вегетаріанська їжа – це дуже смачно, корисно і просто. Потрібно тільки розкуштувати і розглянути, адже страва виходить дуже яскравим!

Що ще почитати: