20 май 2019 1 710

Як приготувати рулет з яловичини з начинкою

Саме цей вид м'яса є фаворитом серед гурманів. Соковиті рулети, наповнені різними інгредієнтами, зведуть з розуму вас одним лише своїм зовнішнім виглядом.

Рецепт рулету з яловичини з авокадо
Інгредієнти Кількість
авокадо - 2 плоду
часнику - 2 скибочки
сиру - 160 р
чебрецю - 2 гілки
рукколи - 1 пучок
яловичої вирізки - 850 г
розмарину - 3 гілки
масла - 30 мл
лука - 1 шт.
сухого орегано - 10 г
Час приготування: 155 хвилин Калорійність на 100 грам: 229 Ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо промити, обсушити його, надати йому форму рулету, якщо потрібно (часто у вирізки до кінців м'ясо тонше і виходять хвостики, які потрібно зрізати);
  2. Вирізку надрізати зверху, прорізаючи ножем всю м'якоть, але варто залишити хоча б один сантиметр внизу і трохи з боків, щоб начинка залишалася всередині;
  3. Авокадо розрізати і зробити це можна двома способами. Для першого вимити плід і очистити його овочерізкою або ножем, далі м'якоть розрізати навпіл, розділити, провертаючи половинки в протилежні сторони. З допомогою ножа прибрати кісточку, м'яку частину нарізати соломкою.
    Для другого способу вимити плід, відразу розрізати його, не очищаючи. Провернути половинки, розділити їх і вийняти кісточку з допомогою ножа. Далі зробити на половинках сітку ножем і вийняти м'якоть з допомогою ложки. Нарізати кубики соломкою;
  4. Сир подрібнити на тертці будь-якого розміру;
  5. Рукколу сполоснути, струсити воду і подрібнити зелень;
  6. Цибулю почистити, промити його і порізати маленькими кубиками;
  7. Змішати авокадо, цибуля, сир і зелень;
  8. Наповнити отриманою масою кишеньку, зроблений у вирізці;
  9. Зв'язати яловичину або зашити, щоб м'ясо не розвалилося;
  10. Рослинне масло налити в миску, додати розмарин;
  11. Чебрець, дві гілки розмарину сполоснути, порубати дрібно і додати до масла;
  12. Часник пустити під прес, очистивши від шкірки;
  13. Відправити часник до маслу і всю масу добре перемішати;
  14. М'ясо добре натерти сіллю, чорним перцем і потім змастити отриманим пряним маслом з усіх сторін;
  15. Укласти рулет у форму, покласти зверху гілку розмарину, накрити фольгою;
  16. Нагріти духовку до 200 за Цельсієм і помістити в неї м'ясо, запікати півтора години;
  17. Потім зняти фольгу і пекти ще десять хвилин.

М'ясні рулети з сирною начинкою

  • 2 скибочки часнику;
  • 1300 г яловичини;
  • 5 г петрушки;
  • 1 цибуля;
  • 5 г базиліка;
  • 240 г будь-якого сиру;
  • 5 г орегано;
  • 120 мл вина;
  • 2 яйця;
  • 3 г чорного перцю;
  • 45 г сухарів;
  • 430 мл томатного соку;
  • 3 г солі.

Час приготування – 2 години і 50 хвилин.

Калорійність – 165 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Сир подрібнити за допомогою дрібної терки і прибрати його в миску, де будуть змішуватися інгредієнти для начинки;
  2. Часник почистити, пустити його через прес прямо до сиру;
  3. Додати сухарі, яйце і всі сухі спеції: петрушку, базилік, орегано, сіль і чорний перець. Масу добре перемішати;
  4. М'ясо промити, обсушити його, і якщо потрібно видалити жир і плівки;
  5. За допомогою гострого ножа розрізати м'ясо по волокнах так, щоб вийшов прямокутний/квадратний пласт. Його товщина не повинна перевищувати десять міліметрів;
  6. Викласти начинку на м'ясо, рівномірно розподілити по всій поверхні;
  7. Залишити два сантиметри зазору з одного боку;
  8. Згорнути м'ясо рулетом, затягуючи його туго, і перев'язати нитками/шпагатом;
  9. Цибулю почистити, вимити його і нарізати півкільцями;
  10. Покласти цибулю в форму, зверху на нього м'ясо швом вниз;
  11. Влити в форму вино, рівномірно розподіляючи його по формі і так само томатний сік;
  12. Вкрити всю форму фольгою, закріплюючи її з боків;
  13. Прибрати форму на дві години в духовку при 180 градусах. Для рум'яної скоринки зняти фольгу за п'ятнадцять хвилин до готовності.

Рулет із чорносливом в духовці

  • 30 мл рослинного масла;
  • 550 г яловичини;
  • 2 головки часнику;
  • 5 г гірчиці;
  • 150 г чорносливу;
  • 60 г будь-якого сиру;
  • 45 мл сметани.

Час на підготовку – 1 годину і 45 хвилин.

Калорійність – 224 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити, обсушити його і надати форму пласта з допомогою гострого ножа;
  2. Далі, якщо потрібно, відбити м'ясо кухонним молотком;
  3. Приправити його сіллю і перцем з обох сторін, ретельно втерти спеції;
  4. Сметану змішати з гірчицею і змастити отриманим соусом з одного боку;
  5. Чорнослив промити, залити його окропом і накрити кришкою або блюдцем;
  6. Залишити на десять хвилин, потім воду злити і промити знову сухофрукти;
  7. Обсушити їх і розрізати навпіл, видалити кісточки;
  8. Часник почистити, порізати його пластинками;
  9. Змішати чорнослив з часником і пробити інгредієнти в блендері до однорідності;
  10. Сир подрібнити теркою або нарізати його тонкими пластинками;
  11. На соус викласти масу з часнику і чорнослив, рівномірно розподіляючи її по поверхні;
  12. Далі розподілити сир і акуратно згорнути м'ясо в рулет;
  13. Перев'язати його нитками в декількох місцях, щоб було надійніше;
  14. Нагріти велику сковороду або глибоке деко і налити олію;
  15. Помістити туди рулет і обсмажити до рум'яності з усіх сторін на плиті;
  16. Після цього яловичину прибрати у форму, налити 30 мл води і упакувати в фольгу;
  17. До цього часу духовку прогріти до 200 градусів і прибрати в нього рулет;
  18. Запікати сорок п'ять хвилин, потім вийняти, остудити, зняти нитки і подавати.

М'ясний рулет з пашини яловичини з яйцем і зеленню

  • 850 р пашини яловичини;
  • 3 гілки кропу;
  • 20 г зернистої гірчиці;
  • 5 яєць;
  • 3 г суміші перців;
  • 10 г меду;
  • 2 гілки петрушки;
  • 5 г солі;
  • 3 гілки кінзи;
  • 60 мл оливкової олії;
  • 15 мл яблучного оцту;
  • 10 г цукру.

Час приготування – 2 години і 40 хвилин.

Калорійність – 229 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Пашину також називають крайкою і подчеревком. Це частина м'яса з черевної області і вважається першосортної;
  2. М'ясо вимити, обсушити його і надати йому форму пласта з допомогою гострого ножа;
  3. У миску налити олію, додати оцет, гірчицю і розмішати;
  4. Туди ж отруїти мед, сіль, суміш перців і цукор, ретельно перемішати соус;
  5. Дати настоятися медово-гірчичного соусу хоча б п'ятнадцять хвилин;
  6. Після цього змастити м'ясо з обох сторін;
  7. Кріп, петрушку і кінзу сполоснути, дрібно їх порізати;
  8. Яйця скласти в каструлю, залити водою;
  9. Прибрати на газ і довести до кипіння, варити чверть години;
  10. Потім злити і відсудити, потім очистити і порізати кубиками;
  11. Зелень змішати з яйцями, викласти на м'ясо, розподілити рівним шаром;
  12. Загорнути пашину в рулет і зв'язати в кількох місцях;
  13. Викласти у форму швом вниз і прибрати в розпечений шафа;
  14. Він до цього часу вже повинен бути прогрітий до 200 за Цельсієм;
  15. Запікати годину і тридцять п'ять хвилин.

Запечені м'ясні рулети з грибами

  • 470 г грибів;
  • 75 г сухарів;
  • 2 скибочки часнику;
  • 420 мл м'ясного бульйону;
  • 1 яйце;
  • 45 мл рослинного масла;
  • 15 мл гірчиці;
  • 2 г чебрецю;
  • 800 р яловичини;
  • 50 мл червоного вина;
  • 40 р борошна.

Час на приготування – 2 години і 20 хвилин.

Калорійність – 134 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Гриби почистити, нарізати їх пластинками або кубиками;
  2. Нагріти сковорідку з маслом, всипати гриби;
  3. Поки вони починають шипіти, почистити часник і пустити його через прес до грибів;
  4. Туди ж відправити чебрець, перемішати;
  5. Прогріти гриби зі спеціями кілька секунд і зняти з вогню, дати охолонути;
  6. Яйце розбити в миску, трохи збити його;
  7. Додати до остившім грибів сухарі, хліб, сіль і перець за смаком;
  8. М'ясо порізати приблизно на вісім частин, трохи відбити, щоб скибочку був не товщі одного сантиметра;
  9. На кожен шматочок розподілити начинку;
  10. Згорнути всі шматочки яловичини і пов'язати їх або закріпити зубочистками;
  11. Викласти рулети в сковороду після грибів, обсмажити до рум'яної скоринки з усіх сторін по можливості;
  12. Викласти обсмажене м'ясо з начинкою у форму, додати вино, бульйон;
  13. Накрити форму фольгою і прибрати в духовку на годину при 180 градусах;
  14. В половину склянки води додати борошно, розбити грудки і дати гірчицю;
  15. Всі інгредієнти добре перемішати;
  16. Через годину полити соусом рулети і повернути в духовку ще на тридцять хвилин.

Рецепт рулету по-грецьки

  • 80 г сухарів для панірування;
  • 1 морквина;
  • 30 г вершкового масла;
  • 850 г телятини;
  • 2 г чорного перцю;
  • 160 г шинки;
  • 4 цибулі;
  • 3 гілки петрушки;
  • 230 мл бульйону.

Час приготування – 2 години і 50 хвилин.

Калорійність – 101 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити, прибрати зайвий жир, якщо потрібно і обсушити яловичину;
  2. За допомогою гострого ножа розрізати м'ясо вздовж волокон, надаючи йому форму прямокутника;
  3. Далі м'ясо відбити кухонним молотком, але не так, щоб просвічувалась;
  4. Натерти м'ясо улюбленими спеціями, виконуючи масажні рухи (наприклад, змішати мускатний горіх, орегано, паприку і чебрець);
  5. Загорнути м'ясо у плівку або помістити в миску і накрити, прибрати в холодильник хоча б на одну годину;
  6. За цей час нагріти духовку на 165 за Цельсієм;
  7. Цибулю почистити, вимити його і половину нарізати півкільцями, а залишок маленькими кубиками;
  8. Моркву вимити, почистити її ножем і нарізати на кубики;
  9. Петрушку сполоснути, дрібно нарізати;
  10. Шинку нарізати кільцями або натерти на тертці;
  11. У сковороду покласти половину масла, розтопити його;
  12. Всипати туди цибулю, який дрібно порізаний, сухарі, петрушку і тушкувати до м'якості цибулі;
  13. М'ясо дістати і розподілити начинку по всій поверхні;
  14. Далі розкласти шинку зверху на начинку;
  15. Згорнути яловичину в рулет, зв'язати, щоб не розпався;
  16. Розтопити залишки олії і обсмажити на ньому рулет до рум'яності з усіх сторін;
  17. Прибрати його в форму для запікання, залити бульйон;
  18. У сковорідку після рулету всипати півкільця цибулі і моркви;
  19. Тушкувати до м'якості, викласти зверху на рулет;
  20. Накрити форму фольгою і запікати тридцять хвилин;
  21. Потім вийняти рулет, зняти фольгу і запікати ще десять хвилин;
  22. Знову витягти рулет, перевернути його і піч ще десять хвилин;
  23. За ці двадцять хвилин, його бажано полити бульйоном з дна форми хоча б чотири рази (приблизно раз у п'ять хвилин буде достатньо);
  24. Потім дістати яловичину, остудити і нести до столу.

Суфле з яловичини — дієтичне блюдо, яке можна використовувати навіть в дитячому меню.

Читайте як загасити смачно рибу на сковороді — прості рецепти на кожен день.

Тушкована квасоля з овочами — цікаве блюдо, яке є майже у всіх національних кухнях.

Шашлик-рулет з яловичини

  • 1 цибуля;
  • 250 г яловичини;
  • 5 г суміші перців;
  • 5 смужок бекону по 30 див.

Час на приготування – 2 години + ніч.

Калорійність – 305 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити і нарізати його смужками по 25 см кожна;
  2. Цибулю почистити, вимити і тонко нарізати його;
  3. Змішати м'ясо з цибулею, додати сіль і перець за смаком, обім'яти руками;
  4. Далі масу накрити тарілкою і поставити під прес;
  5. Прибрати в холодильник на добу;
  6. На наступний день розкласти смужки бекону і поверх кожної викласти смугу яловичини. З одного боку поєднати їх, а з іншого залишиться зазор бекону в п'ять сантиметрів;
  7. Згорнути всі смужки в тугі рулети і надіньте їх на шампури;
  8. Прибрати в холодильник на одну годину;
  9. За цей час розпалити вугілля і готувати на них шашлики до готовності.

Підказки досвідчених кулінарів

Щоб рулет не розвалився/розсипався при запіканні, його потрібно помістити у форму або на деко швом вниз.

Збирати м'ясо в рулет дуже зручно харчовою плівкою або чистим кухонним рушником. Таким способом ваше блюдо вийде максимально рівним і максимально акуратним.

При готуванні рулету з фаршу, м'ясний фарш краще робити самостійно. По-перше, він вийде більш насиченим, а по-друге, він буде більш однорідним, без грудок і шматочків хрящів.

Для рулету з сиром краще всього взяти якийсь м'який сорт і тоді при нарізці теплого або гарячого рулету, він буде неймовірно апетитно тягнутися. Це може бути чеддер, сир моцарелла, брі та інші види.

Пробуйте все і дивуйте свої рецептори стравами, які ніколи раніше не пробували. Соковиті рулетики, вишуканий смак, аромат спецій – справжня смакота!

Що ще почитати: