24 апрель 2019 4 050

Прості рецепти страв з вафельних коржів з фаршем

Подрібнене м'ясо, укладене в вафельні коржі, вважається досить відомим стравою. Не боячись експериментувати, можна змінювати складові рецепту і технологію його приготування. Від таких модифікацій улюблене блюдо стане ще краще.

Основний покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
корж вафельний - 6 шт.
молоко - ½ Ст.
цибулина - 1 шт.
паста томатна - 5 ст. л.
вино - ½ Ст.
сметана - 200 г
орегано - 5 г
часник - 3 зуб.
фарш (мясний) - 1 кг
плавлений сирок (вершковий) - 1 шт.
вода - ½ Ст.
сир «Голландський» - 150 г
борошно - 30 г
спеції - за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 198 Ккал

Як приготувати вафельні коржі з фаршем:

  1. Дрібно покришіть очищену цибулину і відправте в перекручене м'ясо;
  2. Доповніть м'ясну субстанцію перетертим плавленим сирком, здобріть орегано і улюбленими спеціями;
  3. Додайте молоко і замішайте максимально якісно;
  4. Вафельні коржі змастіть шаром начинки, не поєднуючи їх разом;
  5. Воду злегка підігрійте, розведіть в ній вино і вмішайте борошно;
  6. Томатну пасту з'єднайте зі сметаною;
  7. Ці дві субстанції змішайте в загальній ємності і заправити часником, пропущеним через прес;
  8. Просочені вафельні пласти скрутіть рулетами, м'ясною начинкою всередину, і розподіліть їх у письмовій формі;
  9. Залийте напівфабрикати отриманою підливою і усыпьте сиром, який потріть на тертці;
  10. Духовку готуємо, задавши їй 200°С;
  11. Поміщаємо в неї страву на 30 хвилин.

Фарш у вафельних коржах в клярі

  • сіль – 3 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • фарш яловичий – 350 г;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • корж вафельний – 6 шт.;
  • олія (для обжарювання);
  • перець – 1 р.

Час: 50 хвилин.

Калорійність: 271,6 ккал.

Етапи приготування:

  1. Подрібнену яловичину присаливаем, додаємо перець і перемішуємо;
  2. В зручну миску висипаємо борошно з'єднайте з яйцями, замішуємо віночком до зникнення грудкою. Можна злегка підсолити і присмачити улюбленими травами;
  3. 3 вафельних пласта розкласти на столі і по всій їх площі розмістити начинку рівномірно;
  4. Кожну заготовку з м'ясом вкрити іншим коржем;
  5. Розділити кожну вафлю з фаршем на 6-8 секторів;
  6. На розігрітій з маслом сковороді обсмажуємо отримані трикутники, попередньо змочивши їх у яєчно-борошняному клярі;
  7. На невеликому вогні підрум'янюємо боку за пару хвилин.

Соковиті котлети — страва на швидку руку

  • коржі вафельні (порційні) — 2 пачки;
  • перемелене філе курки – 500 г;
  • цибулина;
  • петрушка – 40 г;
  • перець, сіль;
  • масло – 40 мл;
  • яйце – 2 шт.

Час: 35 хвилин.

Калорійність: 198,2 ккал.

Як готувати котлети з вафельних коржів і фаршу:

  1. Петрушку наріжте подрібніше, цибулю почистіть і поріжте так само дрібно;
  2. Додайте ці компоненти в перемелену курятину, присипте сіллю і перцем;
  3. Рясно вимісіть начинку;
  4. Віночком до однорідності змішайте яйця;
  5. Збираємо «котлети»: на половину порційних вафельних пластинок укладіть фарш, кожну укрийте порожніми вафельними коржами;
  6. Сковороду накаливаем і змащуємо олією;
  7. На середньому рівні вогню обсмажуємо по 2 хвилини заготовки з кожної сторони, попередньо обкачані в расколоченных яйцях.

Запечені коржі з фаршем в духовці

  • класичний йогурт – 1 ст.;
  • корж вафельний – 4 шт.;
  • сир – 100 г;
  • сіль;
  • фарш (свино-яловичий) – 400 г;
  • часник (гранули) – 10 г;
  • цибулина;
  • коріандр – щіпка;
  • яйце;
  • кріп – 30 р.

Час: 50 хвилин.

Калорійність: 183,9 ккал.

Як приготувати страву:

  1. Дрібно шаткуємо вимитий кріп і відправляємо в порзане м'ясо;
  2. М'ясну суміш також доповнюємо гранульованим часником, посіченою цибулею, присаливаем;
  3. Яйце відправляємо до ароматної субстанції і притрушиваем коріандром;
  4. Відповідну термоупорную форму присмачую йогуртом (15-20 м);
  5. Зверху укладаємо відразу 2 основи вафельні (складений);
  6. Розкладаємо рівномірно половину підготовленого фаршу і 20 г йогурту;
  7. Вкриваємо ще одним коржем і повторюємо процедуру з начинкою;
  8. Викладаємо останню вафлю і знову викладаємо м'ясну суміш, полив залишками йогурту;
  9. Розміщуємо в духовій шафі на півгодини, не забувши загорнути фольгою;
  10. 220°С – необхідна температура;
  11. Кришимо сир на тертці і, знявши імпровізовану кришку, товстим шаром усыпаем страва;
  12. Ще 5 хвилин расплавливаем сир.

Читайте як приготувати салат з моркви з часником в нашій статті.

Спробуйте приготувати смачний плов в мультиварці — ми підготували кілька варіантів рецептів.

Картопля з оселедцем — один з найпростіших варіантів повсякденного страви. Але і його можна приготувати незвично — пробуйте.

Проста закуска з фаршу в вафельних коржах

  • фарш з курки – 400 г;
  • молоко – 20 мл;
  • морква;
  • яйця – 2 шт.;
  • несолодкі вафлі (прямокутні) – 6 аркушів;
  • сіль;
  • цибулина;
  • масло – обсмажувати;
  • улюблені трави і приправи.

Час: 35 хвилин.

Калорійність: 174,9 ккал.

Рецепт покроково:

  1. Овочі, попередньо почищені, натерти на тертці;
  2. Додати до изрубленному м'яса, присмачити улюбленими травами, присолити, вбити яйце;
  3. Овочево-м'ясну субстанцію енергійно вимішати;
  4. Розкласти листові вафлі і збризнути їх водою;
  5. Кожну основу тонко промазати начинкою;
  6. Коли коржі злегка просочаться, звертаємо їх у рулети;
  7. В піалі замішати яйце з молоком до однорідності;
  8. Кожен фарширований рулет розрізати на слайсы в 2 см завтовшки;
  9. У льонезе змочіть кожен шматочок і на розжареній сковороді підсмажуйте з маслом.

Рулети з грибами і фаршем

  • печериці – 300 г;
  • коржі вафельні – 1 уп.;
  • сіль;
  • 2 цибулини;
  • курячий фарш – 400 г;
  • 3 яйця;
  • пучок зелені;
  • олія – 50 мл;
  • картопля – 800 р.

Час: 65 хвилин.

Калорійність: 116,8 ккал.

Етапи приготування:

  1. Подрібнюємо почищену картоплю і ставимо варитися до готовності;
  2. Рубаємо печериці слайсами, заздалегідь промивши їх;
  3. Пошаткований цибулю відправляємо в присмачену маслом сковороду, доводимо до легкої рум'яного кольору;
  4. Приєднуємо до цибулевої піджарки шинковані гриби, протушиваем до м'якості;
  5. Присаливаем цибульно-грибну субстанцію і переміщаємо в тарілку;
  6. Відварену картоплю позбавляємо від рідини і перебиваємо товкачем;
  7. В нагріту сковорідку кладемо перемелене м'ясо, присмачивши сіллю, смажимо до потемніння, регулярно перемішуючи його;
  8. Нарізану зелень переміщаємо в пюре, ретельно замішуємо;
  9. Прямокутний корж розміщуємо на столі, картопляним пюре промазуємо всю площу;
  10. З одного кінця укладаємо протушенный фарш і цибульно-грибну піджарку;
  11. Повторюємо маніпуляцію з рештою листами;
  12. Начинені основи звертаємо рулетами;
  13. Нашинковываем нетовстими кружечками і, обмокнув у збитих яйцях, доводимо до рум'яного кольору в сковорідці, политої маслом.

Корисні поради

  • перед розподілом на коржі фарш важливо відбити руками, випускаючи непотрібний повітря;
  • у перекручене м'ясо можна додати трохи манки або розмочений м'якуш білого хліба;
  • перед загортанням начиненою основи краще дати коржам час, щоб вони просочилися і розм'якли. Так при скручуванні не утворюються тріщини;
  • у фарш можна також додавати улюблені овочі (підходящі за смаком) і прянощі;
  • не бійтеся покришену зелень з'єднувати з начинкою, так вийде блюдо ароматніше і свіже;
  • устелите тарілку щільними паперовими рушниками і відразу зі сковороди перемістіть на них запашні начинені фаршем коржі. Це дозволить надлишків жиру вбратися в підкладку;
  • поділяючи заготовку з фаршу в вафельних коржах, не складайте шматочки один на одного, адже за час підготування наступної порції складені частини розм'якнуть і злипнуться.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: