14 май 2019 80

Як смачно приготувати салат з капустою і яблуком

Пропонуємо вам корисну добірку рецептів. Нічого складного – візьміть тільки прості інгредієнти і готуйте прямо перед трапезою, так як вітаміни швидко руйнуються.

Вітамінний салат
Інгредієнти Кількість
яблук - 2 шт.
капусти - ¼ Качана
родзинок - 1 жменька
сухого чебрецю - 1 щіпка
20% сметани - 40 г
гірчиці із зернами - 10 г
оцту (краще взяти яблучний) - 20 мл
масла без запаху (оливкової) - 30 мл
меленого перцю - 1 щіпка
солі - 1 щіпка
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 104 Ккал

Ніяких складнощів у приготуванні, а смак страви виходить пікантний, з легкої солодкістю.

Спосіб приготування салату з капустою і яблуком:

  1. Як можна тонше нашаткуйте капусту. Складіть в глибокий салатник;
  2. З яблук зніміть шкірку, видаліть серцевину, натерти на крупній тертці, додайте до капусти;
  3. Додайте промитий ізюм, пучок чебрецю;
  4. Приготуйте соус: сметану з'єднайте з зерновий гірчицею, оцтом, олією, приправити, акуратно перемішайте;
  5. Отриманий соусом полийте салат, добре перемішайте;
  6. На замітку: щоб всі інгредієнти просочилися, залиште страву в спокої хвилин на 20.

Як запекти картоплю дольками в духовці читайте в нашій статті.

Пиріг зі сметанною заливкою з різними начинками — спробуйте приготувати випічку за нашими рецептами.

Читайте як приготувати булгур з куркою і овочами — чудовий рецепт з нашої колекції.

Салат з капусти з яблуком та морквою

У компанію до білокачанній капусті візьміть давно відомий кулінарний союз – моркву і яблуко. Це безпрограшний варіант.

Вам знадобиться:

  • ½ Невеликого качана капусти;
  • 1 велика морквина + 1 яблуко;

Інгредієнти для заправки:

  • 30 мл яблучного оцту;
  • 30 мл рафінованої олії;
  • по 1 щіпці солі + перцю.

Загальний час готування становить: 35 хв. Порційна калорійність: 99 ккал.

Приготування:

  1. Білокачанну капусту нашаткуйте тонкою соломкою;
  2. Очистивши яблуко з морквою від шкірки, наріжте дрібно або натріть на тертці;
  3. Все перемішайте в широкому салатник, полийте заправкою;
  4. Для приготування заправки досить з'єднати олію з оцтом, приправити перцем, сіллю;
  5. Залиште салат на 20 хвилин у спокої, за цей час овочі добре просочаться.

Салат з свіжої капусти з яблуком і огірком

Такий салат хороший сам по собі, і як гарнір до м'ясних закусок – наприклад, до тушкованої телятині.

Необхідний набір інгредієнтів:

  • 2-3 огірка;
  • капуста – половинка невеликого вилка;
  • 2 яблука;
  • половинка лимона – за бажанням;
  • 40 г сметани;
  • петрушка – 1 гілочка.

На приготування потрібно затратити: 15 хв. Його калорійність: 98 ккал на 100 р.

Спосіб приготування:

  1. Огірки очистіть від шкірки, потім наріжте на тонкі часточки;
  2. Натріть сирі яблука на тертці або дрібно наріжте;
  3. Половину качана наріжте тонкою соломкою, змішайте з фруктом, нашаткованою огірком;
  4. Заправте продукти сметаною, потім викладіть в салатник;
  5. Страву можна прикрасити скибочками лимона, листочками петрушки.

Салат з білокачанної капусти з яблуками і селерою

Такий салат можна подавати до гарячих м'ясних і рибних страв як гарнір, а також використовувати в якості самостійної закуски.

Вам буде потрібно для готування:

  • яблуко;
  • 0,4 кг білокачанної капусти;
  • 1 селера (салатний або кореневий);
  • оцет (краще яблучний) – 20 мл;
  • 15 г цукрового піску;
  • рослинне масло – 20 мл

Час приготування: 30 хв. Калорійність на 1 порцію: 96 ккал.

Приготування:

  1. Помийте качан, приберіть верхні листки, вирізати качан. Наріжте овочі соломкою, трохи підсолити, пам'ятайте руками. Це додасть м'якості;
  2. Нашаткуйте інші інгредієнти соломкою, як можна тонше;
  3. Все перемішайте, покладіть в глибокий салатник, заправити яблучним оцтом, додайте трохи цукру, олії. Щоб овочі просочилися заправкою, нехай блюдо постоїть на столі 30 хв.

Рецепт салату зі свіжої капустою, буряком і яблуком

Здавалося б, ну що нового можна придумати з капустою і яблуком? Додайте до них буряк, тоді смак страви вийде незвичайний, з бурякової солодкістю.

Вам знадобиться:

  • 1 велике солодке яблуко;
  • 1 невелика буряк;
  • ¼ Частина невеликого качана;
  • половинка лимона;
  • майонез, сіль, петрушка – за смаком.

Приготування займе: 15 хв. Порційна калорійність: 100 ккал.

Як зробити:

  1. Буряк відварити або запечіть в духовці, загорнувши у фольгу;
  2. Очищений фрукт, буряк наріжте тонкими скибочками, як можна тонше білокачанну капусту нашаткуйте, складіть всі інгредієнти в салатник;
  3. Вичавіть сік з лимона, в нього додайте майонез, перемішайте. Заправка готова;
  4. Полийте овочі заправкою, перемішайте. Щоб інгредієнти просочилися, залиште на деякий час.

Салат з капусти і яблук – зовсім нехитре блюдо. Але воно може порадувати вас смаком, варто лише додати в нього більше інгредієнтів. Приємного апетиту!

Що ще почитати: