13 июнь 2019 1 168

Як приготувати лазанью з сиром в домашніх умовах

Італійська кухня з давніх пір вважається однією з найбільш знаменитих. Саме вона подарувала нам настільки багато всесвітньо відомих страв. Одним з них є лазіння. Багато хоча б раз у житті бували в італійському ресторані і напевно замовляли цю страву. Проте мало хто може похвалитися тим, що готував її в домашніх умовах.

У цій статті ви дізнаєтеся про те, як же приготувати лазанью з сиром. При цьому нехай вас зовсім не лякає те, що в неї входить досить велика кількість інгредієнтів. До того ж, сучасним господиням зовсім не потрібно самостійно готувати листи для лазаньї, адже зараз їх можна купити в будь-якому супермаркеті.

Звичайно, найприскіпливіші господині і їх можуть приготувати самі, адже тоді страва заграє новими фарбами.

Простий покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
листи для лазаньї - 1 упаковка
моцарелла - 200 г
пармезан - 200 г
вершкове масло - 80 г
молоко - 2 склянки
борошно - 1 стіл. л.
свіжа петрушка - 4 гілочки
суміш італійських трав, сіль і перець - за смаком
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 235 Ккал

Настільки просте поєднання, як паста з сиром, давно вже визнано одним з найкращих у всьому світі. Приготувати таку страву досить просто, але при цьому кінцевий результат вийде дуже смачним.

Щоб урізноманітнити смак цього блюда, бажано використовувати хоча б два види сиру, хоча їх кількість можна збільшити за бажанням.

Як готувати лазанью з сиром:

  1. Перед тим як почати збирати лазанью, необхідно приготувати соус. Саме він дасть можливість зробити блюдо вишуканим. Приготувати «Бешамель» з першого разу досить важко, тому краще попрактикуватися заздалегідь. Для його приготування необхідно покласти шматок вершкового масла на сковороду або дрібну каструлю. Коли воно повністю розтопиться, дуже швидко додайте в нього борошно. Помішуйте все дуже швидко, щоб борошно обсмажилася повністю без грудок;
  2. Після цього необхідно влити в молоко масло. Ні в якому разі не припиняйте помішувати соус, інакше він або підгорить, або з'являться грудочки;
  3. Поступово соус почне загусати, коли він буде потрібної консистенції, то необхідно буде додати до нього нарубану зелень і всі спеції. Перед тим, як викладати його, необхідно повністю остудити «Бешамель»;
  4. Коли соус остигає, підготуйте всі інші інгредієнти. Обидва види сиру, які тут використовуються, необхідно натерти на тертці і змішати між собою. Після цього настав час збирати лазанью;
  5. На дно використовуваної форми викладіть середньої товщини шаром частина «Бешамеля». Після нього викладається шар листів пасти і зверху висипається сир. Продовжуйте повторювати такий же порядок з усіма рештою інгредієнтами, поки вони не закінчаться. Однак пам'ятайте, що останнім шаром завжди необхідно викладати тільки соус. Зверху лазанью також злегка присипте сиром, щоб вийшла хрустка скориночка. Поставте форму в духовку для випікання. Цього вам знадобиться залишити її на 30 хвилин. Бажана температура нагріву стане 180 градусів. Після цього залиште її ще хвилин на 10 в духовці, поки вона повністю виключена. Тепер лазанья з сиром готова до подачі.

Сирна лазанья з шинкою

Може статися так, що ви бажаєте зробити лазанью більш ситної. Для цього додайте до неї шинку. Ця копченость як можна до речі виставляє кращі сторони сиру на показ. Лазіння по цьому рецепту виходить незвичайно гідної будь-якого столу, навіть святкового, а готувати її при цьому надзвичайно легко.

  • листи пасти – 1 упаковка;
  • пармезан – 180 г;
  • шинка – 150 г;
  • молоко – 0,5 л;
  • борошно – 30 г;
  • вершкове масло – 80 г;
  • базилік – 6 гілочок;
  • перець і сіль.

Час: 1 год.

Калорії: 284.

Лазанья з шинкою і сиром готується наступним чином:

  1. У цьому рецепті також першим кроком стане приготування соусу. Для «Бешамеля» в каструлі розтопіть весь шматок вершкового масла. До нього додайте борошно. Розмішуйте її надзвичайно ретельно, адже будь-який зайвий грудочку може зіпсувати соус. Зніміть каструлю з плити і поступово влийте молоко, постійно помішуючи його. Поверніть посуд на плиту і варіть соус протягом десяти хвилин. Звичайно, при цьому його необхідно помішувати. Після закінчення цього часу додайте нарізаний базилік і всі спеції. Дочекайтеся, коли соус загусне, і знімайте його з плити. Не забудьте охолодити «Бешамель» перед додаванням його в лазанью;
  2. У великій каструлі закип'ятіть воду і злегка відваріть в ній листи для лазаньї. Варити їх треба по одному, інакше є ймовірність, що вони просто склеятся. На кожен лист знадобиться близько 3 хвилин. Після того, як листи зваряться, їх треба просушити. У цьому допоможе рушник;
  3. Обрану форму змастіть шаром рослинного масла. На дно викладіть в обов'язковому порядку шар соусу. На нього викладається паста. Потім знову йде соус, а зверху нарізана на тонкі кола шинка. Її слід посипати шаром тертого сиру. Всі повторюйте до тих пір, поки інгредієнти не вичерпають себе. Верхнім шаром лазаньї повинні стати шар шинки з додаванням натертого сиру;
  4. Після цього поставте деко в духовку і все випікайте протягом півгодини. Увімкніть температуру 180 градусів, вона найбільш оптимальна. Після того, як лазанья испеклась, слід вийняти її з духовки і дати їй постояти хвилин 10. Тільки після цього настав час подавати лазанью до столу. Можливо, страву за таким рецептом не виходить надто високим, але при цьому соус дає йому дуже виражений італійський смак.

Лазанья з сиру з додаванням шпинату

Шпинат є дуже корисним овочем, тому для тих, хто хоче харчуватися правильно, але при цьому не хоче позбавляти себе деяких радощів життя, цей рецепт стане воістину одним з найулюбленіших. До того ж, шпинат в такому вигляді сподобається навіть дітям, які зазвичай зовсім не бажають його їсти.

  • листи пасти – 6 шт.;
  • шпинат – 300 г;
  • моцарелла – 200 г;
  • молоко – 400 мл;
  • яйце – 2 шт.;
  • масло вершкове – 50 г;
  • борошно – 30 г;
  • сіль і перець.

Час: 45 хвилин.

Калорії: 144.

Як приготувати лазанью зі шпинатом і сиром:

  1. Насамперед варто розморозити шпинат, звичайно, якщо ви вибрали заморожений. Зробити це найбільш просто на досить слабкому вогні. Обов'язково додайте в неї сіль, інакше страва вийде надто прісним згодом;
  2. Тепер настав час приготування соусу. У невеликій каструлі злегка змішати розтоплене масло з парою столових ложок борошна. Перемішуйте і обсмажуйте борошно так, щоб не утворилося грудочкою. Після цього в суміш вмішайте молоко. Варіть соус до тих пір, поки він не стане досить густим. Це обов'язково треба робити на дуже слабкому вогні, інакше молоко підгорить. Після того, як соус дійшов до потрібної консистенції, зніміть каструлю з вогню і додайте в неї яйця. Соус також обов'язково необхідно буде приправити;
  3. У цій лазіння дуже мало шарів, тому на дно форми викладіть два листа пасти і полийте їх третина всього наявного соусу. Після цього покладіть шпинат – ½ з усього наявного буде потрібною кількістю. Поверх нього знову викладіть листи лазаньї. Знову повторіть ту ж черговість;
  4. Останній шар листів пасти покрийте товстим шаром «Бешамеля». Поверх страви необхідно буде викласти всю натерту моцарелу;
  5. Страва готуватиметься в духовій шафі при температурі 180 градусів. Для повного приготування лазаньї знадобиться приблизно півгодини. По закінченню цього часу можна буде виймати з духовки і після того, як вона трохи охолоне, її можна буде їсти.

Картопляна лазанья з шинкою і сиром

Якщо з якоїсь причини вам не вдалося добути листи пасти, то їх чудово може замінити звичайну картоплю. При цьому страва вийде не менш смачним, а навіть більш ситним, ніж звичайний рецепт.

  • картопля – 5 шт.;
  • шинка – 200 г;
  • моцарелла – 150 г пластинками;
  • бекон – 5 смужок.
  • вершки – 200 мл;
  • моцарела (в тертому вигляді) – 2 склянки;
  • петрушка – 5 гілочок;
  • яйце – 2 шт.;
  • сіль і перець.

Час: 75 хвилин.

Калорії: 272.

Кулінарні етапи:

  1. Підготуйте картоплю. Оскільки тут він виступить в якості шаром пасти, то його слід начистити і нарізати на досить товсті гуртки. Їх товщина повинна бути приблизно 5 мм. Картоплю необхідно буде приправити як сіллю, так і перцем;
  2. Форму для майбутньої лазаньї змастіть рослинною олією. Після цього викладіть шар картоплі. Поверх викладається шинка, нарізана скибочками і сир. Все це накрийте ще одним шаром картоплі і повторіть знову шинку і сир;
  3. На сир викладіть бекон і петрушку. Покрийте все ще одним шаром картоплі і посипте натертим сиром;
  4. Тепер в окремій мисці змішайте заливку: для неї яйця збийте з вершками. Полийте лазанью зверху і поставте випікати. Встановлена температура повинна дорівнювати 180 градусам. На приготування у вас піде приблизно хвилин сорок. Після приготування подавайте страву до вечері.

Сирна запіканка з морквою — читайте як приготувати смачне і корисне блюдо, читайте в нашій статті.

Тушковані овочі з овочами — чудове блюдо, ситне, просте і смачне.

Читайте як приготувати шикарний кекс в мультиварці, який можна приготувати за 5 хвилин.

Рецепт з сиром, грибами і куркою

  • листи пасти – 1 упаковка;
  • біле м'ясо курки – 700 г;
  • печериці – 300 г;
  • томати – 0,5 кг;
  • сир – 300 г;
  • петрушка – 5 гілочок;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль і перець.

Для соусу:

  • молоко – 1 л;
  • борошно – 70 г;
  • масло вершкове – 100 г;
  • спеції.

Час: 90 хвилин.

Калорії: 289.

Рецепт сирної лазаньї з грибами і куркою по крокам:

  1. Першим ділом готуємо соус, щоб потім не витрачати на нього час. У маленькій каструлі розтопіть вершкове масло. До нього додайте борошно, щоб вона трохи обсмажилася. Після цього додайте молоко і спеції. Всі випаровуйте до тих пір, поки соус не стане досить густим. Залиште остигати;
  2. Тепер настав час підготувати інші інгредієнти, які знадобляться для лазаньї. Для цього наріжте на дрібні шматочки ріпчасту цибулю. Куряче філе також має бути нарізано на досить дрібні шматочки. Печериці порізати на четвертинки;
  3. Розжаримо сковороду і обсмажте на ньому цибулю. До нього через деякий час додається курка, а хвилин через п'ять після неї і гриби. Всі приправте і готуйте цю начинку хвилин 15;
  4. Поки начинка готується, підготуйте томати. Для цього зніміть з них шкірку і подрібніть в блендері. До них також додайте нарізану петрушку. Це стане ще одним видом соусу;
  5. В використовувану форму викладіть листи лазаньї. На них викладається приблизно половина з наявною начинки. Полити гриби з куркою половиною «Бешамеля» і знову закрийте всі пастою. Повторіть усе ще один раз в такому ж порядку. На останній шар листів необхідно вилити томатний соус. Випікайте в духовці протягом 20 хвилин. Температуру виставте в межах 180 градусів;
  6. Поки лазанья готується, необхідно натерти наявний сир на тертці. По закінченню цього часу висипте сир останнім шаром і готуйте страву ще стільки ж за часом. Після цього лазанью можна вважати готовою.

Корисні поради

  1. Вже говорилося про те, що листи пасти можна замінити картоплею. Також для цього підійде звичайний вірменський лаваш;
  2. Відварити пасту чи ні, більше залежить від фірми, яка виготовила продукт, ніж від рецепту. Тому інформацію про це на пачці;
  3. В лазіння з сиром, так і будь-який інший, існує одна універсальна істина – чим більше в ній є шарів, тим більш смачною вона виходить. Тому частіше повторюйте шари і не скупіться на сир.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: