02 май 2019 614

Заварні тістечка з кремом: технологія приготування, рецепти і секрети

Хто не любить заварні тістечка? Напевно, таких немає! І все ж, купуючи їх у магазині, трохи жахає ціна, а якщо на очі попався ще й склад... Тому хтось вирішує готувати їх вдома самостійно. У цій статті розказано, як це робити.

Варіанти приготування крему для тістечок

Варіантів начинки є дуже багато. Нижче ми зібрали найпопулярніші рецепти крему для заварних тістечок. Кожен з них можна урізноманітнити, додаючи, наприклад, корицю, цедру, какао і так далі.

Заварний
Інгредієнти Кількість
яйця - 2 шт.
пшеничне борошно, просеянная - 25 г
цукровий пісок - 0,1 кг
молоко - 0,25 л
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 170 Ккал

Для заварних тістечок це найпопулярніший крем.

Як готувати:

  1. Класичний рецепт приготування заварного крему передбачає використання тільки яєчних жовтків. Проте в кремі можна використовувати і яйця цілком, результат також вийде смачним. Отже, всі яйця змішати з цукром;
  2. Додати до яєчної маси борошно. Розмішати ложкою до повного зникнення грудочок і отримання однорідної маси;
  3. В окремій каструлі закип'ятити молоко, потім влити його в яйця;
  4. Перемішати вміст каструлі, поставити на вогонь. Варити, постійно помішуючи, до заварювання густого крему.

Засудженим кремом можна заповнювати еклери.

Білковий

Білковий, або схожий на нього крем можна зустріти в магазинних еклерах.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вода фільтрована 0,5 склянки
яйця 3 шт.
цукровий пісок 0,2 кг

Истраченное час на приготування порції — 45 хвилин.

100 г має калорійність в розмірі 206 одиниць.

Як готувати:

  1. Акуратно розбити яйця відокремити білок від жовтка. Бажано, щоб до збивання яйця перебували в холодильнику;
  2. Охолоджені білки збити;
  3. В невелику емальовану миску влити воду, всипати цукор, на невеликому вогні зварити сироп;
  4. Коли білки будуть повністю збиті, а зварений сироп, потрібно поступово вливати сироп в білки і постійно збивати. Збивати крем, поки маса не охолоне.

Порада: якщо при збиванні білка додати лимонну кислоту, білки збити буде легше і швидше.

Зі згущеним молоком

Це рецепт калорійною, але до того ж, дуже ситної начинки для еклерів.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
банку згущеного молока 2 шт.
масло 2 пачки
порошок какао 2 ч. л.

Готується начинка 1 годину 20 хвилин з урахуванням варення згущеного молока.

Калорійність порції — 465 одиниць.

Як готувати:

  1. Масло вийняти з холодильника;
  2. Банки зі згущеним молоком потрібно зварити. Варяться вони на слабкому вогні, повністю зануреними у воду;
  3. Варене згущене молоко треба охолодити прямо в банках, не відкриваючи їх. Коли масло стане м'яким, а згущене молоко теплою, з'єднати їх і за допомогою міксера збити крем;
  4. Додати в крем какао, перемішати ложкою.

Щоб надати йому незвичайний і приємний смак, додати трохи подрібненого волоського горіха.

Сирний

За бажанням сирну начинку можна урізноманітнити, додавши в неї не тільки лимонну, але і апельсинову цедру.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
желатин 1 ст. л.
цукровий пісок 0,150 кг
ванілін за бажанням
вершки 35% 0,200 л
лимонна цедра 10 г
сир 0,250 кг

Готується сирна начинка 30 хвилин.

Калорійність в порції — 270 одиниць.

Як готувати:

  1. Желатин потрібно заздалегідь замочити, для цього використовувати половину склянки води;
  2. Щоб крем вийшов пишним, сир потрібно протирати через дрібне сито або збивати в блендері;
  3. Цукор розмолоти в кавомолці в цукрову пудру. Можна скористатися готовою цукровою пудрою, купленої в магазині;
  4. Сир і цукрову пудру, перемішати і збити разом;
  5. Охолоджені вершки збити, щоб отримати пишну піну;
  6. У сир додати ванілін, натерту лимонну цедру, желатин, попередньо розтоплений на повільному вогні і збиті вершки;
  7. Масу ретельно збити ще раз. Дати настоятися крему протягом 3 годин, настоювати в холодильнику.

Урізноманітнити і змінити колір крему можна за допомогою ягід полуниці, малини або ожини. Використовувати потрібно сік свіжих ягід або ягідне пюре.

Масляний

Це жирний крем, тому їм бажано наповнювати маленькі еклери.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масло 1 пачка
яйця 2 шт.
цукровий пісок 0,150 кг
молоко 50 мл

Готується начинка 45 хвилин.

Калорійність начинки становить 460 одиниць.

Як готувати:

  1. Спочатку треба трохи підігріти молоко, якщо воно зберігалося в холодильнику;
  2. Розбити яйця, всипати цукор, збити міксером;
  3. Влити в яйця тепле молоко, поставити на водяну баню прогріти до розчинення цукру;
  4. М'яке, але не рідке вершкове масло розім'яти виделкою, додати в молочну суміш;
  5. Збити до отримання стійкої маси.

Збивати крем слід дуже довго, але робити це потрібно на маленькій або середньої швидкості.

Омлет з сиром — читайте як приготувати смачний і корисний сніданок.

Як правильно запекти буряк в духовці читайте в нашій статті.

Читайте як приготувати ароматні кексики на йогурті або сметані.

Вершковий

Цей крем часто наповнює магазинні еклери. Приготований в домашніх умовах, він може бути менш стійким, але більш смачним.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор-пісок 0,125 кг
масло вершкове 0,125 кг
вершки (самої високої жирності, яку тільки вдасться знайти)

Готується крем 15 хвилин.

425 одиниць — калорійність 100 р.

Як готувати:

  1. Влити вершки в маленьку каструльку або миску, додати до них цукровий пісок, розмішати ложкою;
  2. Поставити вершки на вогонь, розмішуючи, нагріти до розчинення цукру;
  3. Вершкове масло, трохи розм'якшене, збивати до отримання пишної піни;
  4. Гарячі вершки охолодити при кімнатній температурі, теплими поставити їх у холодильник;
  5. Після повного охолодження вершків поступово вливати їх в масло і продовжувати збивати;
  6. Продовжувати приготування крему до отримання повітряної пишної маси.

Порада: щоб крем вийшов не тільки смачним, але і ароматним, можна додати ванілін на кінчику ножа або дві чайні ложки коньяку.

Класика — рецепт заварних тістечок з заварним кремом

Заварний крем в цьому рецепті готується за описаним вище рецептом.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масло 100 г
молоко 125 мл
вода кипяченная 125 мл
борошно просеянная 150 г
сіль кухонна 5 г
цукор-пісок 10 г
яйця 4 шт.
заварний крем 1 порція

Готується солодкість близько 1 години.

Калорійність порції становить близько 400 калорій.

Як готувати тістечка:

  1. У каструлю покласти молоко, сіль, масло, воду і цукор;
  2. На слабкому вогні закип'ятити суміш, за цей час цукор і масло повинні розчинитися;
  3. Відразу після закипання зняти каструлю з вогню. В ще гарячу масу насипати борошно і перемішати дерев'яною лопаткою;
  4. Після цього знову поставити каструлю на вогонь, і, помішуючи, нагрівати ще близько хвилини. За цей час тісто схопиться і трохи підсушитися;
  5. Перемішувати тісто, поки воно не охолоне. Коли воно стане теплим, додати яйця, вимісити тісто. Воно повинне бути гладким, однорідним, злегка жовтуватого кольору;
  6. Тісто відсадити на спеціальну папір, розстелену на деку. При відсутності кондитерського мішка, можна скористатися чайній або столовій ложкою, яку періодично треба змочувати у воді;
  7. Випікати в розпеченій духовці протягом 15 хвилин. Орієнтуватися слід на температуру нагріву і колір профітролей.
  8. У готовому вигляді еклери повинні мати золотистий колір і повітряний простір в середині.

Готові еклери остудити, з допомогою шприца наповнити заварним кремом.

Португальські тістечка класичні

Для приготування цих ласощів потрібно заздалегідь купити листкове тісто.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
тісто листкове 0,5 кг
яйця 3 шт.
мелений цукор (пудра) для присипки
вершки 300 мл
цукор-пісок 90 г
жовтки яєць 2 шт.

Готується десерт близько 1 години.

Калорійність складає близько 650 одиниць.

Як готувати випічку:

  1. Тісто потрібно розморозити. Розморожене і м'яке тісто розкачати на столі в тонкий пласт, товщина до 1 см;
  2. Вирізати з допомогою склянки кружечки. У формочки для кексів покласти ці шматочки тіста. За допомогою пальців укласти його на борти і дно. Поверх кожного шматочка тіста у формочки покласти лист фольги, а зверху притиснути, наприклад, стопкою з жаростійкого скла або просто насипати горох;
  3. Духовку розігріти. Протягом 15 хвилин випікати тісто, після закінчення цього терміну забрати вантаж і фольгу і запікати ще п'ять хвилин. В кінці потрібно зменшити температуру приблизно на 40 градусів;
  4. Поки випікається тісто приготувати крем. Для цього яйця і окремо жовтки і цукор збити. Окремо закип'ятити вершки. Дати вершкам трохи охолонути, влити в яйця. Заважати, і розлити по формочках з тестом;
  5. Після цього випікати в духовці португальські тістечка ще 15 хвилин. Потім перевірити крем. Якщо він загус, то тістечка вийняти з духовки, якщо немає — продовжити теплову обробку ще протягом декількох хвилин.

Після охолодження тістечок можна посипати їх пудрою.

Ріжок з листкового тіста з заварним кремом

Рецепт крему для цих трубочок такий же, як і класичний заварний.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
листкове тісто 2000 р
жовток яйця 1 шт.
крем заварний 1 порція

Готується блюдо близько 90 хвилин.

Калорійність порції близько 360 одиниць.

Як готувати:

  1. За допомогою паперу для випікання з фольги зробити конуси такого розміру, якими повинні вийти трубочки. Конуси зробити за кількістю трубочок. Поставити їх на деко;
  2. Тісто нарізати смужками, намотати внапуск по спіралі на конус, і змастити збитим жовтком;
  3. У духовці випікати тісто до зарум'янювання;
  4. Знімати готові ріжки з конусом можна тільки після повного охолодження, так як вони дуже крихкі.
  5. За допомогою спеціальної насадки, або, при її відсутності, просто ложкою наповнити ріжки заварним кремом.

Можна посипати готові ріжки з цукровою пудрою, какао порошком або кокосовою стружкою.

Еклери з сирним кремом

Про те, як приготувати сирний крем, написано в цій статті раніше.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль кухонна 3 р
яйця 3 шт.
вода питна 0,2 л
цукор-пісок 3 р
борошно просеянная 100 г
масло 75 г
сирний крем 1 порція
присипка

Готуються тістечка близько 1 години.

Калорійність десерту становить до 400 калорій.

Як готувати:

  1. Змішати сіль і цукор в мисці, додати нарізане кубиками масло, влити воду, поставити на вогонь і, розмішуючи, нагріти до розчинення всіх інгредієнтів і утворення єдиної маси;
  2. При постійному помішуванні всипати борошно. Відразу замісити тісто дерев'яною або силіконової лопаткою. Воно повинно почати відставати від стінок посуду і зібратися в єдиний клубочок;
  3. Тісто треба охолодити, після цього в тісто можна додати яйця. Їх слід додавати поступово, кожен раз повністю вимішувати тісто;
  4. За допомогою кондитерського мішка з рельєфною або прямий насадкою, або просто ложкою відсадити на деко, застелене спеціальним папером, тісто у вигляді трубочок. Випікати в духовці до готовності, це може зайняти від 30 до 40 хвилин;
  5. Після випікання еклери потрібно неглибоко розрізати ножем збоку або знизу, заповнити повітряний простір сирним кремом (як приготувати описано вище в статті) і посипати пудрою.

Присипку можна урізноманітнити. Можна посипати какао або кокосовою стружкою.

Наостанок

Продукти, які планується збивати, краще всього зберігати в холодильнику.

Для покращення стійкості білка при збиванні додають Е330 або сіль.

Для жирних кремів розміри еклерів повинні бути маленькими — від великої кількості крему може погіршитися самопочуття.

Що ще почитати: