30 апрель 2019 57 332

При якій температурі потрібно випікати великодні паски

Випікання пасок вимагає особливого вміння. Приготування смачного великоднього кексу залежить від якості продуктів, дотримання їх пропорцій, а також правильної технології. Ідеально приготований паска служить доказом професіоналізму і досвіду пекаря.

Тривалість випікання

Смак здоби забезпечує не тільки ідеально приготоване тісто, але і дотримання тимчасового і температурного режиму при випіканні.

Скільки часу зазвичай печуть паски:

  1. В духовці, при помірному вогні, випікання середнього паски масою до 1,5 кг триває майже годину. Якщо він високий і важить до 2-х кг, то час приготування збільшується до півтора годин. Маленький пасочка випікається приблизно 35 хвилин. Готовність виробу перевіряється за допомогою дерев'яної лучинки. Її встромляють в сире тісто перед початком процедури, а по закінченні – виймають. Сухість лучинки говорить про готовність;
  2. В мультиварці існує обмеження часу випікання, рівне 60-65 хвилин. Для здобного тіста цього часу замало. Тому не слід відразу ж відкривати кришку мультиварки. Можна просто встановити додатковий час. Є варіант потримати паску в режимі підігріву. Головне – час випікання має скласти близько півтора годин;
  3. Випікання в хлібопічці залежить від її моделі. Потрібно обрати спеціальний режим і слідувати інструкції. Якщо такої програми немає, то вибирають режим самого довгого випікання. Наприклад, програму для випікання французької або дієтичного хліба.

Сирна класична великдень — декілька дивовижних рецептів сметанного десерту.

Спробуйте приготувати осетинський пиріг з м'ясом, який обов'язково варто спробувати.

Як зробити твердий сир в домашніх умовах — читайте нашу добірку смачних рецептів.

Температурний режим духовки

Не менш важливе питання — при якій температурі випікати паски в духовці? Ну що ж, зараз ми відповімо на нього.

Електродуховку слід розігріти до 100 градусів. Тісто, що піднялося до 2/3 форми, ставиться в гарячу духовку. Через 10 хвилин температурний режим виставляють на 180-200 градусів і продовжують випікати паску до готовності.

Газову духовку розігрівають протягом 15 хвилин, виставивши максимальну температуру. Потім паску поміщають всередину і регулюють температуру до 210-220 градусів. Якщо паска високий, то достатньо температури до 200 градусів. Рекомендується на нижній піддон помістити ємність з гарячою водою. Щоб не підгорів верх виробу, перед готовністю його накривають зволоженим кружком паперу.

Випікання в паперових формах

Не у всіх є спеціальна форма, тому в хід йдуть прості форми з паперу. Скільки ж і при якій температурі потрібно випікати паски в паперових формах? Приготування пасок в паперових формах зручно, так як немає пригорання, здоба довго залишається свіжою. Використання паперової форми вимагає злегка зменшити температуру випікання до 160 градусів. Готовність виробу також можна перевіряти дерев'яною лучиною.

Найсмачнішу паску на Великдень – покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
борошна - 550 г
молока - 250 мл
жовтків - 4 шт.
вершкового масла - 130 г
цукру - 150 г
ваніліну - на кінчику ножа
солі - пів чайної ложки
швидкорозчинних дріжджів - 3,5 ч. л.
Час приготування: 300 хвилин Калорійність на 100 грам: 324 Ккал

Також знадобиться кондитерська посипання. Для додавання в тісто використовують мармелад, цукати, родзинки, горіхи. Для приготування глазурі знадобиться 150 г вершкового сиру і цукрової пудри, а також вода. Сирі білки замінені більш безпечним вершковим сиром.

У глибоку ємність з борошном, всипати дріжджі, вміст перемішується. Тепер потрібно взяти глибоку каструльку, щоб розтерти цукор з жовтками. Залишається додати розтоплене вершкове масло, злегка підігріте молоко, ванілін і сіль. По мірі збивання міксером створюється легка піна. До створеної суміші додається борошно, а також подрібнений мармелад. Постійно помішуючи, утворюють тісто м'якої консистенції. Сформований і накритий кульку тесту залишають на пару годин в теплі.

Тісто викладають на дно змащеної маслом чаші мультиварки і закривають кришкою. Перші 10 хвилин необхідно використовувати режим підтримання тепла. Потім тісто підходить близько 40 хвилин. Після підняття його в 2 рази можна зробити режим «випічка».

Через 1 годину 20 хвилин готовий виріб виймають, охолоджують 10 хвилин. Тепер можна перекласти на тарілку. Глазур готується збиванням вершкового сиру з цукровою пудрою. Для розведення густоти додають воду. Паска прикрашається глазурной шапочкою і різнокольоровою присипкою. Світлої Пасхи!

Що ще почитати: