11 март 2019 356

Як правильно приготувати сирну паску зі згущеним молоком

Великдень – традиційне православне страва, без якого складно уявити святковий стіл. Разом з пасками та писанками вона надзвичайно улюблена і бажана, а особливо довгоочікувана для тих, хто тримав пост.

Дуже просто готується великдень зі згущеним молоком, вона завжди виходить ніжною, легкої і досить солодкою, при цьому для її приготування потрібно мінімальний набір продуктів. Найпростіша різновид цього частування готується без всяких добавок і наповнювачів.

Однак якщо ваша сім'я — ласуни і гурмани, то для вас якраз підійдуть різні види з начинками, наприклад, з горіхами (мигдаль, фундук, кешью, кедрові горішки), цукатами, сухофрукти (курага, ізюм, чорнослив, фініки), консервованими або замороженими ягодами (вишня, журавлина, полуниця), маком або кунжутом.

Перед безпосереднім приготуванням цього найсмачніше десерту, завчасно підготуйте чисту марлю і пасочницу. Якщо у вас немає спеціальної форми для паски, то можете як неї використовувати друшляк.

Також її можна зробити самостійно з підручних матеріалів. Наприклад, використовувати для цього пластикову тару з-під майонезу або пластмасовий контейнер для їжі, просвердливши в дні кілька дірочок.

Ну що, пора приступати до вибору рецепта, який ви обов'язково полюбите і оцініть!

Найлегший рецепт
Інгредієнти Кількість
сиру - 800 г
згущеного молока - 500 г
слив. масла - 300 г
сметани - 300 г
ваніліну - пару щіпок
Час приготування: 780 хвилин Калорійність на 100 г: 290 Ккал

Якщо ви ще новачок на кухні, то спробуйте почати готувати з цього рецепту, він виходить у будь-якої господині.

Сирна паска зі згущеним молоком готується наступним чином:

  1. За допомогою заглибного блендера або кухонного комбайна збити до однорідного пишного стану наступну суміш: сир з маслом, згущеним молоком, сметаною і ваніліном;
  2. Поставити пасочницу на тарілку відповідного розміру і акуратно, без складок застелити її подвійним шаром вологої марлі;
  3. Перелити в пасочницу сирну масу;
  4. Краї марлі прикрити верх форми;
  5. Зверху встановити рівномірний гніт, наприклад, банку з водою;
  6. Залишити в холодильнику на 12 годин, періодично (близько 5 разів) зливаючи рідину з тарілки;
  7. По закінченню вказаного часу гніт зняти марлю розкрити;
  8. Зверху поставити плоске блюдо, яке буде використовуватися для подачі і перевернути його разом з пасочницей;
  9. Великдень звільнити від форми і марлі;
  10. Все, десерт для святкового столу готовий.

Рецепт паски з сиру зі згущеним молоком і шоколадом

Це відмінний варіант для ласунів і любителів шоколадних десертів – пасха виходить ошатною і дуже смачною.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 2 курячих жовтка;
  • 200 г згущеного молока;
  • 100г вершкового масла;
  • 150 р сметани;
  • 100 г родзинок;
  • 30 г гіркого шоколаду;
  • 1 упаковочка ванільного цукру;

Час приготування: 12 годин.

Калорійність на 100 грам: 330 ккал.

Інструкція по приготуванню:

  1. Банку згущеного молока покласти в каструлю, повністю залити її водою і варити після закипання протягом 2 годин на повільному вогні;
  2. Яйця відварити круто, почистити і відокремити жовтки від білків;
  3. Натерти курячі жовтки на дрібній тертці;
  4. Вимитий ізюм заварити окропом хвилин на 15, потім воду злити і просушити його на паперовій серветці;
  5. Сир пропустити пару-трійку раз крізь м'ясорубку на самій дрібній решітці або протерти через сито до однорідної кремоподібної консистенції;
  6. Перемішати в мисці сир, згущене молоко, сметану, яєчні жовтки, розм'якшене масло і ванільний цукор. В останню чергу додати родзинки;
  7. Залежно від пухкості марлі, скласти її в декілька шарів;
  8. Застелити форму вологим марлею, перенести в неї сирну суміш;
  9. Краї матеріалу підвернути вгору, зверху встановити вантаж;
  10. Всю отриману конструкцію переносимо в миску, щоб там збиралася виділяється сироватка;
  11. Залишити в холодильнику на 11 годин;
  12. Відокремити форму і марлю від великодня, перевернувши її на тарілку;
  13. Зверху щедро посипати тертим або мелкопорезанным шоколадом.

Читайте як приготувати ніжне віденське тісто для паски.

Кекс зі згущеним молоком — смачна випічка простим, домашніми рецептами.

Рецепти смачною смаженої цвітної капусти в нашій статті. Візьміть на замітку наші варіанти страви.

Додайте зефіру – отримаєте ніжний десерт

Паска виходить ніжною, тане в роті, як пудинг. Рецепт дуже вдалий.

Інгредієнти:

  • 300 г свіжого сиру;
  • 2-3 ст. л. згущеного молока;
  • 1 яєчний жовток;
  • 70 г вершкового масла;
  • 30-40 г зефіру;
  • кондитерська посипання.

Час приготування: 25 годин.

Калорійність на 100 грам: 270 ккал.

Рецепт сирної паски зі згущеним молоком і зефіром по кроках:

  1. Сир перетерти через мелкозерненное сито;
  2. Додати до нього згущене молоко, жовток курячого яйця і масло;
  3. Все перемішати;
  4. Нарізати зефір дрібними кубиками, з'єднати його з сирною масою;
  5. Готову пасочницу встановити в глибоку посуд, застелити двома шарами мокроватой марлі, зверху викласти отриману суміш і розрівняти її кулінарної лопаткою або ложкою;
  6. Матеріал загорнути наверх, встановити прес і прибрати в холодильник на добу;
  7. Обережно викласти на тарілку, перевернувши форму;
  8. Прикрасити кондитерської посипкою.

Рецепт сирної паски без яєць зі згущеним молоком і цукатами

Спеціально для тих, хто не довіряє рецептами з невареными яйцями у складі наступний спосіб приготування.

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжого сиру;
  • 1 пачка масла вершкового;
  • 1 банку згущеного молока;
  • цукати, горіхи – за смаком;
  • щіпка ваніліну.

Час приготування: 25 годин.

Калорійність на 100 грам: 310 ккал.

Для цього рецепту потрібно підморожене вершкове масло, тому його необхідно заздалегідь прибрати в морозилку.

Інструкція по приготуванню:

  1. Протерти сир через сито;
  2. Охолоджене масло крупно натерти на тертці;
  3. З'єднати сир, згущене молоко, масло і перемішати;
  4. Цукати дрібно порізати;
  5. Горіхи підсушити на сухій сковорідці і нарізати;
  6. Додати цукати, горіхи і ванілін до сирної маси, змішати все до однорідності;
  7. У застелений вологою марлею форму викласти суміш, втрамбувати її, застелити звисаючими кінцями тканини;
  8. Зверху встановити гніт, поставити пасочницу в ємність з високими борами і прибрати в холодильник на добу;
  9. Перед подачею на стіл форму перевернути на сервірувальну тарілку;
  10. За бажанням паску можна прикрасити.

Корисні поради

  1. Найважливіший продукт – сир, він повинен бути сухим і однорідним. Якщо він містить багато сироватки, то його можна заздалегідь підвісити в тканинному мішечку, щоб пішла зайва рідина;
  2. Чим більш свіжі і жирні продукти ви будете використовувати при готуванні, тим смачнішою, ніжнішою і поживнішою вийде паска;
  3. Якщо не зазначається інше, то вершкове олію потрібно додавати в м'якому стані, кімнатної температури, ні в якому разі не розтопленим;
  4. В будь-якому рецепті звичайну згущене молоко можна замінити на варену – з'являться нові відтінки смаку;
  5. Щоб виділяється сироватка не вбиралася назад, на дно ємності можна підкласти невеликі підставки, начебто звичайних олівців;
  6. Особливий аромат і незвичний смак додадуть прянощі: кориця, кардамон, імбир.

Надихайтеся цими перевіреними рецептами, вивчайте рекомендації і корисні поради, готуйте сирні паски зі згущеним молоком в своє задоволення і пригощайте рідних і близьких. Безумовно, у вас відмінно вийде цей смачний десерт для великого родинного свята!

Що ще почитати: