10 март 2019 1117

Рецепти швидкого, шоколадного і пісочного печива з какао

Випічка з додаванням какао-порошку приваблює своїм шоколадним виглядом, апетитним ароматом і приємним смаком. Продукти для приготування печива можуть бути різноманітними, за умови, що головним компонентом буде какао.

Шоколадне печиво люблять діти і дорослі, його багато ніколи не буває. Добірка самих цікавих рецептів печива з какао дозволить приготувати без особливих клопотів справді смачне ласощі.

Рецепт на швидку руку
Інгредієнти Кількість
пачка охолодженого маргарину - 250 г
цукровий пісок - 1 склянка
какао - 25 г
для тіста сода або розпушувач - 0,5 ч. л.
просеянная борошно - 350-380 р
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 469 Ккал
  1. Дістати з холодильника маргарин. Порубати з борошном, какао і цукром. Не забуваємо додати розпушувач або соду. Трохи борошна залишити для замішування тіста.
  2. Вимісити м'яке і еластичне тісто, щоб воно не прилипало до столу можна розкачати його на харчовому целофані.
  3. Склянкою чи формою, вирізати печиво з тіста довільної форми. Товщина його повинна становити близько 0,5 див.
  4. Застелити пергаментом лист, змащувати його не потрібно, так як тісто має в своєму змісті досить жирів.
  5. Випікати на середній потужності. Готовність перевіряти дерев'яною лучиною.
  6. Дістати з духовки, при бажанні притрусити злегка порошком какао в рівному співвідношенні з цукровою пудрою.

Шоколадне печиво

Необхідні інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • порошок какао — 25 гр;
  • шоколад чорний -1 плитка;
  • борошно пшеничне — 280-300 гр;
  • цукор — 75 гр.

Час приготування печива: 50 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 369,7 ккал.

  1. Збити заздалегідь витримані поза холодильника яйця з цукровим піском. Повинна утворитися міцна пінна маса. При бажанні для пишноти, збити окремо білки від жовтків.
  2. Змішати борошно з какао, і поступово вмішати збиті яйця. Тісто має бути ніжним, як на бісквіт.
  3. Плитку шоколаду подрібнити на шматочки або натерти на крупну тертку.
  4. Розігріти духовку. Застелити пергаментом жарова лист.
  5. На лист викласти чайною ложечкою печиво, зверху трохи шоколаду і ще шар тіста.
  6. Випікати приблизно 20 хвилин, залежно від вашої духовки.
  7. Шоколад всередині печива розтане, бісквіт добре підніметься. Вийде смачне шоколадне ласощі для всієї родини.

Популярний «Орео»

Як зробити печиво «Орео» з какао в домашніх умовах, ви дізнаєтеся з цього рецепту. Це набагато простіше, ніж ви думаєте. Потрібні такі інгредієнти:

  • какао-порошок— 2 ст. л;
  • вершкове масло — 250 гр;
  • цукор — 130 гр;
  • цукрова пудра — 125 гр;
  • ваніль — за смаком;
  • борошно — 280 гр;
  • сода або розпушувач — 0,5 ч. л.

Час приготування: 3 години.

Калорійність на 100 грам: 477,5 ккал.

  1. Пачку вершкового масла розділити на 2 половини. Одну частину залишити для приготування начинки, другу використовувати для тесту.
  2. Масло розтерти в мисці. Додати туди борошно з какао, розпушувач і цукор. Замісити еластичне тісто, викласти його ковбаскою на харчовій целофан. Скрутити його у формі трубочки і відправити в холодильник на 1,5 години.
  3. Після закінчення часу, тісто дістати їх холодильника. Включити духовку, поки вона прогріється нарізати ковбаску кільцями. Печиво викласти на лист з пергаментом. Товщина кілець нехай буде 3-5 мм.
  4. Випікати до готовності, дістати з духовки і дати печінкою охолонути.
  5. Поки випічка остигає збити масло з порцією цукровою пудрою, додати з урахуванням смаку ваніль.
  6. Отриманим кремом промазати половину приготованого печива. Зверху викласти на кожне печиво. Акуратно притиснути, щоб воно добре скрепилось.
  7. Орео вийде не гірше магазинного, і буде складатися виключно з натуральних продуктів.

Рецепт домашніх пряників з імбиром або лимонною начинкою в наш статті в покроковими фото.

Фаршировані кабачки-човники з рисом і сиром — рецепт тут.

Як приготувати неймовірно смачний коктейль з морозивом та фруктами читайте в нашій статті.

Пісочне печиво з какао

Необхідні інгредієнти:

  • вершковий маргарин — пачка;
  • 1 яйце;
  • цукор — 100 гр;
  • цукрова пудра — 1 ст. л;
  • какао — 2 ст. л;
  • борошно просеянная пшеничне — 275 гр.

Час приготування: 2,5 години.

Калорійність на 100 грам: 458, 4 ккал.

  1. Розтопити маргарин в мікрохвильовій печі. Збити з цукром яйце. З'єднати маргарин і яйце з цукром, все гарненько перемішати.
  2. Всипати борошно, просіяне з какао, замісити м'яке тісто. Помістити його в целофан, після чого відправити в морозилку на 30 хвилин. За цей час тісто встигне подстыть, щоб його можна було натерти на тертці.
  3. Лист для випікання застелити пергаментом. Зверху натираємо тісто, акуратно розрівнюємо поверхню.
  4. Випікати на середній потужності жарочного шафи до готовності. При перевірці лучиною, готове печиво повинно бути сухим.
  5. Вимкнути духовку і залишити в ній пісочне печиво, щоб воно просушилось хвилин на 5.
  6. Зверху випічку посипати через сито цукровою пудрою і нарізати ножем на квадрати або прямокутники. На смак ласощі вийде приємно хрустким і шоколадним.

«Солодка ковбаска» без випічки

Необхідні інгредієнти:

  • крекер або будь-яке інше печиво — 350 гр;
  • вершкове масло — 180 гр;
  • згущене молоко — 1-2 ст. л;
  • арахіс смажений — 30 гр;
  • горіхи волоські — 25 гр;
  • какао — 2,5 ст. л;
  • цукор — 75 гр.

Час на приготування печива з какао без випічки: 3 години.

Калорійність на 100 грам: 476,6 ккал.

  1. Печиво стовкти в крихту, зробити це можна за допомогою блендера або качалки. Якщо користуватися блендером повинна отримати крихта, а не пил.
  2. Обсмажити і подрібнити арахіс з горіхами. Всипати їх до крекерной масі. Додати туди какао з цукром все гарненько перемішати дерев'яною ложкою.
  3. Далі масу розім'яти з вершковим маслом і згущеним молоком. Кількість молока регулювати, щоб вийшла м'яка не рідка маса.
  4. Застелити стіл харчовим целофаном, викласти на край отриману масу у вигляді ковбаски. Гарненько утрамбувати руками, щоб вийшла щільна ковбаска.
  5. Загорнути у декілька шарів целофану. Поставити в холод до повного застигання. Солодка ковбаска повинна прийняти форму і добре різатися. Після чого можна її їсти.
  6. Корисне та смачне ласощі з какао сподобається ласунам і при цьому, не потребує навіть випічки.

Корисні поради

  1. У тісто можна класти вершкове масло або маргарин, ці продукти взаємозамінні.
  2. Колір какао-порошку може відрізнятися від якості. Гарне какао має темний відтінок, випічка з нього набуває шоколадний колір.
  3. Щоб порошок какао добре змішувався в тесті, і не брався грудочками, краще додавати його разом з просіяним борошном.
  4. З какао добре залишається шоколад, кава і кориця. Ароматні добавки посилюють смак печива, а шоколад додасть йому благородної родзинки.
  5. Якщо передбачається печиво склеювати кремом попарно, потрібно дочекатися повного охолодження випічки. Інакше крем розтане, печиво вийде невдалим.
  6. В шоколадну ковбаску можна класти будь-які горішки. Попередньо їх потрібно обсмажити, тоді додадуть особливий смак.
  7. Шоколадне печиво дуже ефектно виглядає, якщо його присипати цукровою пудрою.
  8. В залежності від рецепту, деякі види випічки з какао можуть розтріскуватися — це нормально.

Заглядаючи в духовку щоб перевірити готовність випічки, варто звернути увагу на той факт, що з-за шоколадного кольору можна не помітити, що воно підгоріло знизу. За цим потрібно стежити, якщо температурний режим в духовці не регулюється. Готовність перевіряють так само, як і при будь-якій іншій випічці, дерев'яною лучиною.

Що ще почитати: