06 июнь 2019 1404

Рецепти смачних пасок без дріжджів

Як правило, паски прийнято пекти із здобного дріжджового тіста, але навіть у таких усталених традиціях є винятки. А саме, можна спекти не менш смачна паска і без використання дріжджів.

Одним з достоїнств даного варіанту рецепту є те, що, згідно з ним, виріб готується набагато швидше, ніж те, в якому у складі інгредієнтів є дріжджі. Так само, не можна не відзначити і той факт, що з його приготуванням впорається навіть початківець кулінар, який ще не готовий працювати з дріжджовим тістом.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
пшеничне борошно - 450 г
цукровий пісок - 300 г
яйце - 4 шт.
незбиране молоко - 450 мл
розпушувач - 10 г
спред - 200 г
ізюм світлий - 100 г
лимонна цедра - за смаком
Час приготування: 240 хвилин Калорійність на 100 грам: 266 Ккал

Як готувати смачний паска без дріжджів:

  1. М'який спред розітріть за допомогою віночка з цукровим піском і свіжими курячими яйцями;
  2. Введіть у суміш необхідну кількість просіяного пшеничного борошна і розпушувач. Ретельно вимісіть;
  3. Потім влийте в отриману масу тепле молоко. Перемішайте до однорідності;
  4. В останню чергу введіть в тісто промитий і злегка просушений (серветкою) світлий родзинки і жменю лимонної цедри. Акуратно перемішайте, рівномірно розподіляючи їх по всьому об'єму тіста;
  5. Формочки для випікання змастіть невеликою кількістю вершкового або рослинного масла і наполовину наповніть приготованим здобним тестом;
  6. Випікайте вироби протягом 30-35 хвилин при 1800С;
  7. Готові паски прикрасьте білкової глазур'ю і кондитерської присипкою.

Візьміть на замітку рецепти пасок, які завжди виходять.

Як приготувати дивовижно смачні гнізда з макаронів з фаршем на сковороді.

Візьміть на замітку рецепти страв з печериць — спробуйте приготувати.

Простий рецепт

Інгредієнти для приготування:

  • борошно – 1,5 склянки;
  • кислий кефір – 1,5 ст.;
  • цукор-пісок – 230 г;
  • харчова сода – 1 ч. л.;
  • кухонна сіль – ½ ч. л.;
  • цукати – 100 г;
  • подрібнена цедра лимона – 1 ст. л.;
  • маргарин – 30-40 г;
  • ванільний цукор – 1 уп.

Тривалість приготування: 1 ч.

Кількість кКал на 100 г: 256 кКал.

Приготування паски великоднього без дріжджів на кефірі:

  1. Для приготування паски без використання дріжджів краще всього використовувати досить кислий кефір, який після необхідно змішати з невеликою кількістю цукру, ретельно перемішати і, накривши кришкою, відставити убік;
  2. Якщо у вас немає вже готової подрібненої цедри лимона, її можна приготувати самостійно. Для її приготування вам необхідно взяти 1 вимитий і обсушенный лимон, а потім потерти його шкіркою про дрібну тертку. Свіжа подрібнена цедра – готова;
  3. Шматочок маргарину злегка розтопіть (до кипіння доводити не варто!), додайте до нього цукор, що залишився, трохи солі, підготовлену цедру і пакетик ванільного цукру. Гарненько перемішайте масу, а потім влийте в неї кефір і ложечку соди. Швидко перемішайте;
  4. У приготовлену масу всипте просіяне борошно і цукати і ретельно розмішайте;
  5. Підготовленим тістом наповніть формочки для випікання (на дно яких необхідно помістити промаслений кружечок з харчового пергаменту) і випікайте в розігрітій до 1700С духовій шафі протягом 40-45 хвилин. Врахуйте, що тісто при випіканні підніметься, щонайменше вдвічі, тому форми необхідно наповнювати лише наполовину;
  6. Великодні паски, приготовані на основі кефірі готові. Залишається тільки покрити їх білковою глазур'ю і прикрасити на свій розсуд.

Сирна паска без дріжджів

Вам доводилося пробувати сирною паску? Якщо так, то ви повинні були запам'ятати його неповторний смак. А якщо ні, то поспішайте скоріше його приготувати. Можливо, він стане вашим фаворитом на святковому столі!

Сирна паска готується без додавання дріжджів, що істотно спрощує і скорочує процес його приготування. М'якуш у готового виробу виходить соковитим, ніжним і ароматним. Не черствіє протягом декількох днів.

Особливу увагу зверніть на вибір якісних і обов'язково свіжих інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • несолоне вершкове масло – 250 г;
  • яйця – 5 шт.;
  • цукор білий кристалічний – 250 г;
  • натуральна ваніль – ¼ ч. л.;
  • лимонний сік – 3 ст. л.;
  • сир зерненный – 700 г;
  • борошно – 3 ст.;
  • розпушувач – 2 пакетика;
  • курага – 150 г;
  • кондитерська присипка – для прикраси.

Тривалість приготування: 1 ч.

Кількість кКал на 100 г: 300 кКал.

Приготування сирного паски без дріжджів:

  1. Сир для приготування паски краще брати трохи сухуватий. Протріть сир через сито або пропустіть через м'ясорубку;
  2. Вершкове масло поставте растапливаться над водяною банею;
  3. Тим часом, поки масло буде танути, займіться підготовкою яєць. Відокремте білки від жовтків. Білки відкладіть в холодильник – вони вам знадобляться при приготуванні глазурі. Жовтки розітріть з цукром і ваніллю;
  4. Введіть розтерті з цукром жовтки в розтоплене масло і здобріть суміш лимонним соком, а так само невеликий дрібкою солі;
  5. Далі вам необхідно буде вмішати в приготовану суміш протертий сир і борошно з розпушувачем. До речі, дуже зручно змішати борошно з розпушувачем в момент просіювання;
  6. У самому кінці приготування сирної суміші необхідно ввести в неї нарізану невеликими шматочками курагу. Акуратно вимішайте масу, намагаючись рівномірно розподілити її по всьому об'єму тіста;
  7. Готовим сирним наповніть тістом (на½) попередньо змащені маслом формочки для випікання, а потім відправте їх у розігріту до 180-1850С духовку і випікайте протягом 40 хвилин;
  8. Готові сирні паски вийміть з духовки, дочекайтеся повного охолодження, а потім прикрасьте верхівки глазур'ю, приготовленої з яєчних білків та цукрової пудри, і кондитерської присипкою.

Простий паска «Весняний»

Інгредієнти для приготування:

  • курячі яйця – 4 шт.;
  • білий кристалічний цукор-пісок – 150 г;
  • сода (гашене) – 15-20 г;
  • борошно – 1 ст.;
  • родзинки – жменя;
  • сіль;
  • пудра цукрова – 4 ст. л.;
  • лимонна кислота – на кінчику ножа.

Тривалість приготування: 60 хв

Кількість кКал на 100 г: 256 кКал.

Приготування:

  1. Одне куряче яйце розділити на білок і жовток. Білок відкладіть в сторону – з нього будемо в подальшому готувати глазур. Інші ж яйця і залишився жовток збийте додавання цукру і дрібки солі, за допомогою міксера до утворення стійкої пухкої маси;
  2. Введіть просіяне борошно, гашену соду і вимісіть тісто до однорідної структури;
  3. На завершальному етапі приготування введіть в готове тісто жменю родзинок (можна попередньо розпарених) і акуратно перемішайте;
  4. Формочки для випікання змастіть маслом і наполовину наповніть приготованим тестом;
  5. Надішліть вироби в розігріту до 180-1900С духовку і випікайте протягом 25 хвилин;
  6. Випечені паски вийміть з духовки і залиште остуджуватися, а самі тим часом займіться приготуванням білкової глазурі. Для цього візьміть 1 білок і збийте за допомогою міксера з цукровою глазур'ю. Наприкінці збивання, введіть в глазур трохи лимонної кислоти;
  7. Покрийте остиглі паски приготовленої глазур'ю.

Великодня випічка з шоколадом

Представляємо вашій увазі надзвичайно смачний і цікавий паска з шоколадом. Він дещо відрізняється від традиційних пасок, але нітрохи не поступається їм по своїм смаковим властивостям. Тісто використовується дріжджове, а тому процес приготування займає мінімальну кількість часу.

Необхідні інгредієнти:

  • маргарин – 80 г;
  • цукор – 200 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • сметана 20% — 40 г;
  • борошно – 300 г;
  • чорний шоколад – 1,5 плитки;
  • сода – 1,5 ч. л.;
  • ваніль.

Тривалість приготування: 60 хв

Кількість кКал на 100 г: 266 кКал.

Приготування:

  1. Розділіть яйця на білки і жовтки. Білки збийте за допомогою міксера в пишну стійку піну. Жовтки так само необхідно збити, але вже разом з цукром;
  2. Маргарин розпустіть на водяній бані, а потім тонкою цівкою влийте в збиті жовтки і перемішайте;
  3. Потім додати гашену соду, сметану, ваніль, збиті білки. Знову перемішайте;
  4. Поступово починайте всипати просіяне борошно, не припиняючи процесу перемішування;
  5. Пів плитки чорного шоколаду (без добавок) подрібніть за допомогою ножа, а потім всипте в тісто і, рівномірно розподіляючи, вимішайте;
  6. Наповніть підготовленим тістом попередньо змазані маслом форми для випікання пасок і відправте на 30 хвилин у духовку (при 1800С);
  7. Остиглі великодні паски обмажте розтопленим шоколадом і прикрасити на свій розсуд.

Цукати, родзинки, шоколад завжди додаються в тісто в самому кінці приготування. Для того, щоб бездріжджові вироби довго не черствели, обов'язково додайте в тісто вершкове масло або маргарин.

Що ще почитати: