13 май 2019 2 319

Як зробити красиві мармурові яйця на Великдень

Здавна на Русі до свята Пасхи люди фарбували яйця. Раніше це були переважно червоні або однотонні варіанти, на сьогоднішній же день господині освоїли безліч цікавих рецептів.

Дуже незвично виглядають яйця, пофарбовані під мармур. Візуально вони створюють ефект мармурової поверхні, притягаючи погляд, і змушуючи розглядати і вивчати хитромудрий узор, який завжди виходить унікальним. А досягти такого результату простіше простого, розглянемо кілька рецептів для створення великодніх шедеврів.

Покроковий рецепт — використовуємо харчові барвники

Перед початком роботи, крім самих яєць, приготуйте наступні матеріали:

  • харчова фарба, яку можна купити в продуктовому магазині або спеціальна фарба для яєць, вона безпечна і не токсична;
  • лушпиння від цибулі;
  • шматочки марлі або бинта;
  • невеликі гумки або будь-які нитки.

Тепер можна приступати до самого процесу, після якого у вас на столі будуть красуватися симпатичні мармурові яйця на Великдень. Першим ділом розводимо барвний пігмент, дотримуючись інструкції, що додається. Коли розчин готовий, необхідно подрібнити цибульне лушпиння, зробити це найзручніше за допомогою ножиць.

Далі ретельно моєму яйця щіткою і варимо їх 15 хвилин. Охолодити в холодній воді і, не витираючи, обвалюємо в лушпинні так, щоб частинки її прилипли до поверхні.

Нарізаємо марлю квадратами розміром 15 на 15 см і загортаємо в неї яйця, намагаємося все робити акуратно, щоб лушпиння не збилася, готові кульки закріплюємо маленькими гумками.

Отримані згортки треба опустити в холодну воду і поставити на вогонь, варити 10 хвилин після закипання.

Готовий продукт занурюємо в заздалегідь приготовлений розчин з фарбою, де він охолоджується до кімнатної температури. Через 5-7 хвилин витягуємо кульочки і промиваємо під холодною водою. Готово!

Мармурові яйця на Великдень із зеленкою

Також розглянемо рецепт приготування великодніх крашанок з мармуровим малюнком за допомогою звичайної зеленки. При такому способі візерунок виходить як у натурального каменю з мармуру овальної форми. Займе весь процес всього півгодини. Отже, підготуємо матеріали:

  • півлітра лушпиння від червоної цибулі;
  • півлітра лушпиння від цибулі;
  • аркуш звичайного паперу;
  • баночка брильянтового зеленого;
  • марля;
  • рукавички.

Тепер нам належить зробити нарізку з лушпиння червоної цибулі ріпчастої і паперу, дотримуйтесь пропорцію, щоб цибулевих шкурок було в 3 рази більше, ніж папірців, інакше яйця можуть вийти блідими. Змішуємо в зручну мисочку все, що ми нарізали і приступаємо до підготовки яєць, як і в першому рецепті їх слід помити щіткою в холодній воді і, не витираючи, обваляти в приготовленої суміші.

Обкачані яєчка поміщаємо в квадратики з марлі і зав'язуємо краю нитками, при цьому рівномірно розподіляючи всередині кульочка нарізку. У підсумку не повинно залишитися порожніх місць всередині марлі.

Опускаємо майбутні крашанки в холодну воду, додаємо туди половину баночки зеленки і варимо протягом 15 хвилин на невеликому вогні. Обережно зливаємо окріп і даємо охолонути в холодній воді. Тепер одягаємо рукавички, щоб зняти марлю і видалити частинки папери і лушпиння. Промиваємо водою і насолоджуємося результатом!

Пісний салат з квасолею — смачний рецепт страви, ситний і простий.

Що можна в сухоїдіння в пост — правила, рекомендації та цікава добірка рецептів.

Як приготувати сметанную великдень — неймовірно смачний десерт, який приготувати досить просто.

Корисні поради

Для створення сяючого ефекту у мармурових яєць на Великдень рекомендується змастити висохлу яєчну шкаралупу соняшниковою або оливковою олією.

Коли варіть яйця в зеленці, краще використовувати непотрібний посуд, тому що відмити її буде складним процесом.

Щоб відмити раковину від зеленого нальоту, можна застосовувати розчинник для фарби.

Лікарі не рекомендують вживати в їжу пофарбовані зеленкою яйця, тому робити їх потрібно виключно для краси.

Що ще почитати: