22 апрель 2019 27

Як приготувати м'ясо по-французьки з ананасами

М'ясо по-французьки з ананасами – один з найбільш популярних рецептів приготування м'ясних страв. Варіації рецепта різноманітні, так що кожен зможе підібрати варіант собі по душі. А аромат приготованої страви не залишить байдужим нікого.

Класична версія
Інгредієнти Кількість
свинина - 1 кг
цибулю - 2 шт.
майонез для заправки - маленька пачка
сир - 250 г
консервовані ананаси - на кожен шматок м'яса за 1 кухоль
оливкова олія - для смаження
сіль, перець - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 245 Ккал

М'ясо по-французьки з ананасами в духовці – частина меню вишуканої кухні, полюбилася багатьом. Історія першого приготування страви йде далеко в минуле, і раніше поласувати ним могли лише заможні люди в спеціальних закладах.

Але сьогодні цей рецепт використовується багатьма господинями, які прикрашають їм будь-який святковий стіл.

Етапи:

  1. Готуємо основний продукт. Свинина є найбільш підходящим варіантом для приготування страви. Деякі замінюють її телятиною або яловичиною, але класичний рецепт передбачає використання саме свинини, найкраща її частину для цього — ошийок. Нарізаємо його невеликими шматочками, в довжину кожен повинен вийти приблизно 7 см, а товщина повинна бути не більше 1 см;
  2. Кожен шматочок м'яса відбиваємо, використовуючи харчову плівку;
  3. Деко змащуємо оливковою олією, зверху викладаємо шматочки м'яса. При цьому важливо, щоб вони не лягали один на одного. Змащуємо спеціями кожен шматок;
  4. Нарізаємо цибулю кільцями. Краще вибрати такі сорти, які не особливо пекучі, наприклад, хорошим варіантом буде червоний кримський цибулю. На кожен кладемо шматок 1-2 невеликі колечка, зверху додаємо 1 кільця ананаса.
  5. Змащуємо кожен шматок тонким шаром майонезу, рівномірно розподіляючи його ложкою;
  6. Відправляємо в духовку на 30 хвилин. Температура повинна бути близько 200 градусів;
  7. Натираємо сир, дістаємо м'ясо, посипаємо його і відправляємо в духовку ще на 10 хвилин.

До готового блюда гарним доповненням будуть свіжі овочі або овочеві салати з нежирної заправкою.

М'ясо по-французьки з ананасами і грибами на сковорідці

Варіація приготування страви на сковороді підходить тим, у кого немає можливості чи бажання користуватися духовою шафою. Якщо правильно підготувати блюдо, то воно вийде не менш ароматніший і соковитою, ніж при приготуванні за класичним рецептом.

Звичайно, готове блюдо буде мати очевидну відмінність з класичним варіантом, особливо зовні, однак смак вийде неперевершений, як і в першому варіанті. Необхідно підготувати такі продукти:

  • свинина (або яловичина) – 1 кг;
  • цибуля — 2 маленьких або один великий;
  • сир твердих сортів – 250 г;
  • майонез – маленька пачка;
  • мариновані гриби – 250 г;
  • банку консервованих ананасів;
  • соняшникова олія;
  • сіль, перець.

Час приготування – 2 години 15 хвилин.

Калорійність на 100 г – 280 ккал.

Етапи:

  1. Готуємо основний продукт. Якщо порізати його такими шматками, як вимагає того класичний рецепт, то воно не прожариться повністю і не буде точним. Тому подрібнюємо м'ясо, порубавши його на маленькі шматки;
  2. Змащуємо дно сковорідки рослинним маслом;
  3. Цибулю нарізаємо скибочками досить великого розміру, викладаємо на сковорідку;
  4. Зверху на шар цибулі викладаємо порзане м'ясо, солимо і перчимо його;
  5. Рясно заливаємо продукти шаром майонезу, важливо щоб він повністю покрив ємність;
  6. Зверху на майонез викладаємо порізані дрібними шматками ананаси і мариновані гриби. Багато господинь віддають печериці. Якщо вони так і дрібні, то різати не потрібно, а якщо великі, то їх потрібно подрібнити;
  7. Закриваємо сковороду, прикручуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо блюдо цілу годину. Зрідка перевіряємо стан страви і при необхідності поливаємо трохи води;
  8. Через півтори години додаємо потертий на сир, і тушкуємо страву ще півгодини.

Яєчня по-французьки — відмінний сніданок, який дуже легко готувати кожен день.

Як зробити начинку для пиріжків з картоплею читайте в нашій статті.

Дізнайтеся, як правильно запекти домашню ковбасу в духовці — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.

Свинина з ананасом і картоплею в мультиварці

Деякі господині вважають за краще готувати в мультиварці і це цілком справедливо, адже страви в ній виходять дуже смачні.

М'ясо по-французьки не є виняток і його рецепт цілком можна пристосувати під особливості мультиварки. Відмінним додатковим інгредієнтом може стати звичайна картопля. Отже, такий варіації страви потрібно підготувати:

  • свинина (або телятина) і картопля – 0,5 кг;
  • цибуля – 1 шт;
  • помідор – 1 шт;
  • банку консервованих ананасів;
  • майонез – 100 г (можна замінити сметаною);
  • сир – 100 г;
  • сіль, перець.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність на 100 г – 285 ккал.

Етапи:

  1. Нарізаємо м'ясо на невеликі квадратні шматки;
  2. Картоплю чистимо і нарізаємо пластинами або кубиками такого ж розміру, як і м'ясо;
  3. Нарізаємо цибулю і помідор тонкими кільцями;
  4. У чашу наливаємо трохи олії, викладаємо наявні продукти в такому строгому порядку: м'ясо, цибулю, ананаси, картоплю, помідори. Кожен шар солимо і перчимо. Потім рясно заливаємо блюдо майонезом і додаємо натертий сир;
  5. Включаємо режим «Випічка» на 50 хвилин. Потім вимикаємо і залишаємо на «Підігріві» на 10 хвилин.

Кулінарні поради

Приготувати м'ясо легко, а от приготувати його таким чином, щоб воно вийшло соковитим, а не сухим, потрібно постаратися. Розглянемо декілька практичних порад:

  1. За той час, поки блюдо в духовці, необхідно кілька разів перевірити, не прилипає воно до дна. Якщо так, то потрібно долити трохи теплої води, а краще бульйону;
  2. Якщо Ви використовуєте заморожений продукт, то після готувати його потрібно відразу. Повторна заморожування і розморожування робить його жорстким і сухим;
  3. Коли страва готується на сковороді перевірити його готовність легко – потрібно увіткнути в нього виделку, якщо вона проходить вільно і виділяється прозорий сік, блюдо готове;
  4. Нарізати м'ясо на шматки необхідно вздовж волокон;
  5. При приготуванні м'яса по-французьки не рекомендується використовувати приправи, крім солі і перцю;
  6. Готувати страву краще всього відразу перед подачею до столу. Воно може стати «зіркою» святкового столу, а може радувати рідних в щоденному раціоні.

Висновок

  • спочатку рецепт м'яса по-французьки мав на увазі його приготування тільки в духовці;
  • основний набір продуктів: свинина, цибуля, ананаси, майонез, сир, спеції;
  • додавати в нього можна інгредієнти: помідори, гриби, картопля;
  • допускаються варіації приготування страви без духовки: на сковороді або в мультиварці, але вона буде мати інший вигляд.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: