24 май 2019 1159

Як правильно посмажити креветки в соєвому соусі

Смажені креветки — ідеальна закуска до пива, так і як самостійну страву — чудове. Часто подають у барах та ресторанах, де готують їх дуже смачно. А ось приготувати цю закуску в домашніх умовах мало кому вдається.

Але якщо дотримуватися рецептів, викладених нижче, то смажені морепродукти вийдуть нітрохи не гірше, а може і краще ресторанних.

Покроковий рецепт приготування
Інгредієнти Кількість
креветки, бажано не заморожені - 300 г
соус соєвий - 5 ст. л.
олія оливок - 3 ст. л.
зубчики часнику - 5 шт.
лимон - 1 середній
зелень петрушки - 0,5 пучка
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 155 Ккал

Креветки в соєвому соусі смажаться дуже швидко, а виходять незрівнянно смачними. Таке блюдо відмінно підійде в якості закуски для вечірки.

Готуються креветки, смажені в соєвому соусі, наступним чином:

  1. Нарізаний часник викладають в гарячу сковороду з маслом, прожарюють до придбання рум'яного відтінку. Потім часник видаляють. Масло просочиться часниковим соком;
  2. Морепродукти промити, видалити вологу паперовими рушниками і викласти на сковорідку;
  3. До ракоподібним доливають соус із сої і обсмажують їх з усіх сторін 5 хвилин;
  4. Поки вони смажаться, петрушку нарізають, причому крупно;
  5. Через 5 хвилин виймають запашні креветки, посипають їх петрушкою. Лимон розрізають на шматочки і викладають на тарілку.

Для любителів гостренького, до жарящимся ракоподібним можна додати пекучого червоного перцю.

Рецепт смажених креветок у панцирі

Як не дивно це прозвучить, але креветки можна приготувати прямо в панцирі. Смак від цього вони не втратять, а час на готування піде набагато менше.

Знадобиться:

  • креветки — 0,5 кг;
  • бульйон на курячому м'ясі — 2 ст. л.;
  • стебло цибулі — 1 пучок;
  • рослинне масло — досить 2–х ст. л.;
  • соєвий соус — 2 ч. л.;
  • спеції для морепродуктів або просто чорний перець;
  • сіль.

На приготування ви витратите 10 хвилин.

Калорійність складе 134 кКал.

Приготування смажених креветок у панцирі в соєвому соусі:

  1. Креветки з панциром обмивають, поки на плиті гріється сковорідка для смаження. Поки що стікає вода з морепродуктів, у гарячу сковороду наливають олію. Потім викладають морепродукт і гарненько його обсмажують;
  2. Зелена цибуля миють і нарізають широкими кільцями;
  3. До вмісту сковорідки додають сіль, приправи (орієнтуйтеся на свій смак), доливають курячий бульйон, зварений заздалегідь;
  4. Продовжують смажити креветки протягом 10 хвилин, цього часу вистачить, щоб вони придбали золотистий відтінок;
  5. У сковорідку додають порізану цибулю за хвилину до готовності;
  6. Викладають страву на тарілку і збризкують соєвим соусом.

Креветки в соєвому соусі по-китайськи

Азіатська кухня дуже насичена різними, часто незвичайними стравами. Але! Місце для морепродуктів там було завжди. Так що шанувальники китайського кулінарного колориту, а за сумісництвом і морепродуктів, оцінять спосіб смаження креветок по–китайськи. Приготувати їх можна і вдома, витративши трохи часу.

Отже, що знадобиться:

  • креветки — 800 г;
  • соус соєвий — 3 ст. л.;
  • часник — 3 зубчики;
  • стебло зеленої цибулі;
  • цукровий пісок — 1 ч. л.;
  • олія з додаванням чилі — 2 ст. л.;
  • олія кунжуту — 2 ч. л.;
  • олія оливок — 2 ст. л.;
  • рисовий оцет — 2 ч. л.;
  • чорний перець.

На приготування цієї страви піде 10-15 хвилин.

Калорійність 100 г — 409 кКал.

А тепер сам процес приготування:

  1. Готують креветки: видаляють панцир, миють;
  2. В окремій мисці змішують: соус сої, цукровий пісок, кунжутне масло, масло з чилі і китайський оцет;
  3. Тепер для приготування знадобиться вок — це китайська глибока сковорода з вузьким дном. Але, якщо такого пристосування в будинку немає, то доведеться замінити її звичайною глибокої сковорідкою або сотейник. На помірний вогонь ставлять розігріватися сковороду з оливковою олією, в яке після нагрівання кладуть дрібно порубаний часник;
  4. Як тільки відчується апетитний часниковий аромат, то відразу ж в сковороду додають морепродукти і обсмажують з усіх боків;
  5. До порозовевшим морепродуктів доливають заздалегідь змішаний соус і все перемішують;
  6. Тепер страва готова. Подавати креветки можна з рисом, посипавши зеленню.

Читайте як приготувати м'ясо по-степовому. Спробуйте приготувати м'ясо в хрусткій картопляної скоринці.

Читайте як приготувати рибні котлети на пару в духовці.

Спробуйте приготувати вишукані кальмари в сметанному соусі.

Рецепт морепродуков з кунжутом і помідорами

Щоб приготувати морепродукт з додаванням соєвого соусу, помідорів і кунжуту, необхідно:

  • креветочні м'ясо — 300 г;
  • томати — 4 шт, можна брати з кислинкою;
  • часник — 5 зубчиків;
  • соєвий соус — 4 ст. л.;
  • зерна кунжуту;
  • масло;
  • зелений стебло цибулі.

Кількість витраченого часу — 10 хвилин.

Навантаження для фігури в 100 г містить 206 кКал.

Процес приготування:

  1. Готують помідори: миють, видаляють шкірку шляхом ошпарювання окропом. Ріжуть на часточки;
  2. Часник очистити і дрібно нарізають;
  3. Креветки очистити, якщо потрібно і укладають в розігріту з маслом сковороду. Смажать на сильному вогні протягом 1 хвилини;
  4. Доливають соус сої, додають часник і помідори, але не перемішують;
  5. Вогонь прибирають до мінімуму, закривають сковороду кришкою і тримати її вміст 5 хвилин;
  6. При подачі посипають кунжутним зерном, поряд викладають порізану цибулю.

Кулінарні підказки

Щоб смажені креветки по достоїнству змогли оцінити всі гості або домочадці, варто звернути увагу на кілька кулінарних секретів:

  1. Щоб заморожені креветки не втратили своїх смакових і корисних властивостей, то при не використовуйте для швидкого розморожування СВЧ–піч або гарячу воду. Найоптимальніший варіант — це природне розморожування на полиці холодильника. Так, це займе більше часу, але ви відчуєте різницю, коли скуштуєте, приготовані морепродукти;
  2. Прихильники правильного харчування можуть сміливо замінювати процес смаження на запікання в духовці, але, температура повинна бути не нижче 200о С;
  3. Готові креветки подавайте з лимоном — це смачне доповнення морепродуктів додасть їм легку кислинку.

Смажені креветки в соєвому соусі припадуть до вподоби багатьом шанувальникам морепродуктів. Їх ніжне, пряне м'ясо прямо тане в роті, а порція з'їдених креветок не «вдарить» по фігурі зайвою вагою. Крім того, великий вміст білка в продукті робить ці морепродукти одним з корисних страв.

Крім того, ці морепродукти поєднані з великою кількістю інших продуктів, так що можна сміливо експериментувати з їх приготуванням.

Що ще почитати: