15 май 2019 36

Як приготувати морський язик в хрусткому клярі

Морський язик – це корисна морська риба, яка містить високий рівень життєво важливих вітамінів. Готувати її можна різними способами, але при цьому вона завжди виходить просто відмінною.

Завдяки тому, що в морському мові немає кісток, його приготування не вимагає особливих труднощів. Особливо часто його готують в клярі, в цьому вигляді він виходить досить соковитим і ароматним. А от як зробити цю страву, варто розглянути більш уважно.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
морського язика - 700 грам
яєць - 2 шт.
борошна - 150 грам
води - 6 великих ложок
соди - щіпка
цукрового піску - трохи
приправ - щіпка
солі кухонної - щіпка
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 165 Ккал

Спосіб приготування морського мови в клярі:

  1. Споліскуємо філе морського язика під прохолодною водою і розбираємо на невеликі скибочки;
  2. Рибу потрібно скласти в чашку, посипаємо її сіллю, приправляємо приправами, при бажанні можна збризнути лимонним соком;
  3. Залишаємо мова на деякий час, щоб він просочився ароматами спецій;
  4. В іншу чашку слід розбити курячі яйця, підсипаємо трохи солі;
  5. Потім підсипаємо харчову соду, цукровий пісок і пару щіпок суміші перців;
  6. Збиваємо міксером або блендером до утворення піни;
  7. Після цього заливаємо 6 великих ложок води;
  8. Не перестаючи збивати, засипаємо борошно і розмішуємо, щоб не утворювалися грудочки;
  9. Кляр повинен вийти середньої густоти, по консистенції має нагадувати сметану;
  10. Ставимо На вогонь сковороду, підливаємо рослинне масло і залишаємо розігріватися;
  11. Кожен скибочку риби занурюємо в кляр і розкладаємо на прогріте масло;
  12. Обсмажуємо кожен скибочку з кожного боку до появи рум'яного кольору;
  13. Викладаємо обсмажені шматочки в друшляк, щоб стік зайвий жир;
  14. Кладемо на тарілку і подаємо морський язик в клярі на стіл до основних страв.

Як посмажити рибку в паніровці

Компоненти для приготування:

  • 800 г філе морського мови;
  • сухарі для панірування;
  • одне куряче яйце;
  • трохи кухонної солі;
  • будь-які приправи;
  • оливкова олія.

Час на приготування – 30-40 хвилин.

Калорійність – 180 ккал.

Процес приготування:

  1. Філе риби необхідно попередньо розморозити;
  2. Промиваємо рибу під прохолодною водою і нарізаємо на середні шматочки;
  3. Розбиваємо куряче яйце, викладаємо в ємність і ретельно вимішуємо віночком до утворення піни;
  4. Кладемо шматочки риби в чашку, посипаємо сіллю, спеціями і перемішуємо. Залишаємо постояти хвилин 10, щоб добре просякло пахощами прянощів;
  5. Висипаємо на плоску тарілку упаковку сухарів для панірування;
  6. Наливаємо в жаровню достатню кількість оливкової олії і розігріваємо;
  7. Кожен скибочку риби занурюємо яйце і посипаємо панірувальними сухарями;
  8. Викладаємо обсмажуватися на прогрітому олії;
  9. Смажимо з двох сторін до утворення золотистого кольору;
  10. Кожну сторону потрібно смажити приблизно 5 хвилин;
  11. Розкладаємо шматочки морського мови в паніровці на тарілці, доповнюємо часточками лимона, мандарина і кружечками помідора.

Як приготувати запечене філе морського мови в сирному клярі

Приготування буде з наступних продуктів:

  • 500 грам філе морського мови;
  • цибуля – 3 невеликі головки;
  • склянка сметани з високою жирністю;
  • 100 грам борошна;
  • два курячого яйця;
  • сир твердий – 100 грам;
  • сіль поварена – на свій смак;
  • універсальна приправа;
  • рослинне масло.

Час на приготування – 40-50 хвилин.

Калорійність – 165 ккал.

Як приготувати філе морського мови в духовці:

  1. Філе морського мови слід розморозити при кімнатній температурі, промити прохолодною водою;
  2. Нарізаємо рибу невеликими скибочками;
  3. Кладемо рибу в чашку, посипаємо сіллю і приправляємо прянощами;
  4. Далі потрібно приготувати кляр. У чашку викладаємо сметану;
  5. Розбиваємо яйця і викладаємо в сметану. Збиваємо міксером або блендером до однорідності;
  6. Підсипаємо сіль, спеції і борошно. Все розмішуємо ще раз до однорідності;
  7. Скибочка сиру потрібно потерти на дрібній тертці;
  8. Деко слід змастити рослинним маслом, а краще постелити на неї фольгу;
  9. Кожен шматочок риби мачає в клярі, викладаємо на деко і посипаємо тертим сиром;
  10. Лук очищаємо і ріжемо на кружечки;
  11. Цибульні кружечки поділяємо на кільця і опускаємо їх у клярі;
  12. Кільця викладаємо зверху шматочків риби;
  13. Посипаємо залишками сиру;
  14. Розжарюємо духовку до 180 градусів і прибираємо туди деко;
  15. Готуємо близько 20-25 хвилин;
  16. Виймаємо готову рибу в клярі, кладемо на тарілку і подаємо на стіл.

Цікаві ідеї приготування кляра

Сирний

Які компоненти будуть потрібні:

  • 75 грам майонезу або сметани;
  • чотири яйця;
  • 150 грам твердого сирного продукту;
  • щіпка солі;
  • суміш спецій.

Період приготування – 10 хвилин.

Калорійність – 150 ккал.

Процес приготування:

  1. Сир слід протерти на тертці з великими або дрібними зубцями, на свій розсуд;
  2. Кладемо В чашку трохи майонезу, підсипаємо борошно і тертий сир. Добре розмішуємо до рівномірної структури;
  3. Додаємо сіль і суміш спецій;
  4. Знову все розмішуємо;
  5. Готовий кляр можна використовувати для риби.

Картопляний

Інгредієнти:

  • 3 картопляні бульби;
  • одне яйце;
  • борошно – 2 великі ложки;
  • сіль на свій смак;
  • суміш приправ.

Час приготування – 20 хвилин.

Харчова цінність – 160 ккал.

Як будемо робити:

  1. Картоплю очистити від шкірки і гарненько промити;
  2. Далі бульби трьом теркою з крупною решіткою;
  3. Викладаємо протерту картоплю в миску, додаємо яйце і підсипаємо трохи борошна;
  4. Додаємо сіль, спеції і ретельно перемішуємо до однорідності;
  5. Кляр слід гарненько притискати до риби і обсмажувати.

Молочний

Продукти для приготування:

  • половина літра молока;
  • вісім яєць;
  • борошно – 3 великі ложки;
  • 50 мл рослинного масла;
  • трохи солі;
  • суміш перців.

Час приготування – 15 хвилин.

Калорійність – 145 ккал

Як потрібно робити:

  1. Наливаємо молоко в сотейник і ставимо на вогонь;
  2. Молоко слід прогріти до теплого стану;
  3. Яйця розбиваємо і поділяємо білки і жовтки;
  4. Викладаємо жовтки в тепле молоко, засипаємо борошно, підливаємо рослинне масло, підсолюємо і приправляємо спеціями;
  5. Гарненько збиваємо молочну суміш міксером до однорідності;
  6. Яєчні білки збиваємо в окремій чашці до стану піни;
  7. Далі акуратно вводимо в тісто збиті білки і розмішуємо міксером на повільній швидкості;
  8. Готовий кляр можна використовувати для будь-якої морської риби.

Кокосовий

Які компоненти будуть потрібні:

  • вода – 250 мл;
  • борошно – 2/3 склянки;
  • одне яйце;
  • лимон – ½ частину;
  • кокосова стружка – 3 великі ложки;
  • сіль – щіпка;
  • сода харчова – щіпка;
  • імбир мелений – 5 грам.

На приготування піде – 15 хвилин.

Калорійність – 120 ккал

Як приготувати:

  1. Наливаємо в ємність воду, розбиваємо яйце, сік лимона і трохи розмішуємо віночком;
  2. Засипаємо борошно, сіль, харчову соду, додаємо імбир і розмішуємо віночком до рівномірної структури. Розбиваємо всі грудочки;
  3. У кляр засипаємо кокосову стружку і знову вимішуємо;
  4. Готовий кляр можна приправити будь-якими спеціями за бажання;
  5. Використовувати можна для морської риби будь-якого виду.

Пивний

Для пивного кляру потрібні такі компоненти:

  • пиво світлого виду – 160 мл;
  • половина склянки борошна;
  • одне яйце;
  • 50 мл рослинного масла;
  • трохи солі;
  • суміш спецій.

На приготування буде потрібно – 10-15 хвилин.

Калорійність – 110 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Розбиваємо яйце і поділяємо білок і жовток. Для кляру знадобиться тільки білок;
  2. Борошно потрібно просіяти і засипати в чашку;
  3. Акуратно в борошно вводимо білок і розмішуємо;
  4. Далі вливаємо пиво, додаємо рослинне масло;
  5. Додаємо сіль, спеції і розмішуємо до однорідності;
  6. В результаті повинен вийти однорідний кляр з рідкою консистенцією.

Маленькі хитрощі

  • бажано перед приготуванням шматочки морського мови потримати в маринаді з спецій і соку лимона хвилин 10-15. Він просочиться ароматами і соком, стане більш соковитим і смачним;
  • не варто смажити занадто довго, інакше риба вийде сухою і може підгоріти;
  • для смаження потрібно використовувати більше масла, щоб шматочки повністю були покриті;
  • після обсмажування рибу можна викласти на паперові серветки або в друшляк, щоб все зайве масло стекло.

Безсумнівно, морський язик в клярі — це просто приголомшливе частування, яке можна використовувати як для повсякденного меню, так і на свята. Він може стати чудовою прикрасою святкового столу, а його аромат просто не залишить нікого байдужим.

Що ще почитати: