10 апрель 2019 24

Як приготувати картопляні деруни з грибами

Деруни – це російське блюдо, яке зазвичай готується з картоплі. Для різноманітності в них іноді додають різні овочі. Особливо смачними і ароматними вони виходять з начинкою з грибів.

Цей інгредієнт надає оригінальний смак, але в той же час робить частування поживним і досить ситним. Так, як же приготувати деруни з картоплі з грибами? Розглянемо кілька способів.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
картопля - півкілограма
печериці - 250 грам
цибулю - 2 штуки
яйця - 2 штуки
борошно - 30 грам
зелень кропу - 2-3 стебла
сіль - на свій смак
прянощі - на свій смак
майоран - щіпка
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 155 Ккал

Процес приготування картопляних драніков з грибами:

  1. Гриби треба сполоснути, протерти рушником;
  2. Ріжемо дрібними скибочками, при бажанні їх можна перемолоти блендером або протерти теркою;
  3. Картопляні бульби необхідно очистити від шкірки, ретельно промиваємо очищені бульби;
  4. Трьом картоплю на тертці з крупною решіткою;
  5. З лука потрібно зчистити шкірку, цибулини необхідно порізати тонкими півкільцями;
  6. Гілки кропу промиваємо, струшуємо і ріжемо дрібними шматочками;
  7. У чашку викладаємо гриби, протертий картопля, півкільця цибулі, кріп;
  8. Додаємо сіль, чорний перець, сушений майоран;
  9. Насипаємо трохи борошна і викладаємо курячі яйця;
  10. Всі компоненти ретельно перемішуємо до рівномірної структури;
  11. Заливаємо в сковорідку достатню кількість рослинної олії і прибираємо її на газ;
  12. У прогріте масло поміщаємо деруни столовою ложкою і засмажуємо з обох сторін;
  13. Кожна сторона повинна обсмажуватися приблизно 10 хвилин, має утворитися скоринка з золотистою структурою;
  14. Готувати потрібно на невеликому вогні;
  15. Як тільки деруни будуть готові, їх потрібно викласти на тарілку і подати до столу.

Як приготувати деруни з куркою і грибами

Для приготування будуть потрібні продукти:

  • кілограм і 200 грам картоплі;
  • три яйця;
  • 60 грам борошна;
  • майонез – 80 грам;
  • сіль на свій смак;
  • рослинне масло.

Компоненти для начинки:

  • куряче філе – 250 грам;
  • 170 грам грибів;
  • одна цибулина;
  • морквяний коренеплід;
  • приправи на свій розсуд.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 175 ккал.

Варіант приготування:

  1. З цибулини потрібно зчистити шкірку, нарізаємо кубиками або півкільцями;
  2. Морквяний коренеплід потрібно добре сполоснути, очистити шкірку і протерти на тертці з великими зубцями;
  3. У сковорідку необхідно підлити олію, прибираємо на вогонь і прогріваємо;
  4. У розігріте масло потрібно всипати цибулю з морквою і смажити до напівготовності;
  5. Куряче м'ясо перемелюємо в блендері і викладаємо до овочів;
  6. Гриби промиваємо і також переламываем блендером або ножем нарізаємо на дрібні шматочки;
  7. Викладаємо гриби до овочів і курці, приправляємо спеціями, розмішуємо і готуємо близько 10 хвилин;
  8. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо;
  9. Картопляні бульби можна протерти теркою з великими зубцями або перемолоти в блендері або кухонному комбайні;
  10. Приправляємо картопля спеціями, сіллю, додаємо майонез;
  11. Розбиваємо яйця, два яйця викладаємо в основу;
  12. Одне яйце поділяємо на білок і жовток. Жовток викладаємо в основу, а білок в начинку;
  13. Викладаємо в основу борошно і перемішуємо;
  14. Начинку ще раз ретельно розмішуємо;
  15. Далі потрібно налити в жаровню велику кількість рослинного масла і прибрати на газ;
  16. Як тільки масло почне кипіти викладаємо в нього ложкою картопляну основу, робимо з неї коржик, в центр кладемо начинку і закриваємо другою порцією картопляної основи;
  17. Інші деруни викладаємо аналогічним чином;
  18. Смажимо деруни з обох сторін протягом 10 хвилин, повинна з'явитися скоринка з золотистим кольором;
  19. Розкладаємо готові деруни на тарілці і ставимо на стіл.

Буженина з яловичини — читайте кілька варіантів приготування м'яса.

Читайте як приготувати смачну картоплю з сиром в духовці.

Візьміть на замітку рецепт соковитих котлет з підливою, які підійдуть і до спагетті, і до овочевих страв, і до каш.

Готуємо страву з сиром в духовці

Для приготування дерунів нам потрібні такі компоненти:

  • кілограм картопляних бульб;
  • 300 грам грибів;
  • скибочка сиру на 120 грам;
  • дві штуки цибулі;
  • борошно – 70 грам;
  • дві часникові часточки;
  • три яйця;
  • пара дрібок солі;
  • трохи чорного меленого перцю;
  • 60 грам майонезу;
  • рослинне масло.

Період приготування: 1 годину 15 хвилин.

Калорійність – 154 ккал.

Як готувати деруни з картоплі з грибами і сиром в духовці:

  1. Гриби слід промити і нашаткувати на невеликі шматочки, їх можна перемолоти в блендері;
  2. З цибулин потрібно зняти шкірку, ріжемо цибулю на невеликі квадратики;
  3. У жаровню заливаємо трохи олії, прибираємо на вогонь і гріємо;
  4. На гаряче масло слід засипати цибулю і гриби;
  5. Засмажуємо все до напівготовності, приправляємо сіллю, спеціями;
  6. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо бульби від бруду;
  7. Протираємо картоплю теркою з крупною решіткою або подрібнюємо блендером;
  8. Часникові часточки очищаємо від шкірки і пропускаємо через прес, додаємо до картоплі;
  9. Додаємо до основі борошно, яйця, спеції;
  10. Розбиваємо яйця і викладаємо в основу. Основу потрібно гарненько перемішати;
  11. Сир протираємо теркою з дрібними зубцями;
  12. Поверхня форму для запікання збризкуємо рослинним маслом;
  13. Викладаємо ложкою основу, робимо невелику коржик, викладаємо в центр грибну начинку, зверху кладемо тертий сир, закриваємо другим шаром картопляного основи;
  14. Таким же чином робимо інші деруни;
  15. Розжарюємо духовку до 180 градусів і поміщаємо в неї форму;
  16. Готуємо деруни протягом 35-40 хвилин;
  17. Виймаємо форму, викладаємо деруни на тарілку і подаємо на стіл з вершковим соусом.

Секрети приготування дерунів з грибами

  • краще всього використовувати лісові гриби. Якщо ж немає можливості використовувати лісові, то можна замінити печерицями;
  • бажано, перш ніж робити дранники, начинку додатково прожарити, так вони приготуються швидше;
  • смажити деруни слід на повільному вогні і у великій кількості масла, щоб вони не пригоріли;
  • обов'язково в основу додавайте кілька яєць або майонез, за рахунок цього вона буде тримати форму і не розвалитися;
  • подавати з вершковим або томатним соусом.

Деруни з грибами будуть прекрасним доповненням до будь-яких страв – супів, каш, салатів. Вони чудово поєднуються з будь-якими соусами і підливою. Головне — потрібно їх правильно зробити.

Тим більше їх приготування не таке вже й складне і для нього потрібно мінімальну кількість продуктів. Так що не варто відкладати приготування цієї страви на потім, краще зробити його як можна швидше.

Що ще почитати: