31 март 2019 16

Як приготувати макарони з фаршем в духовці

Не завжди макарони можна варити, смажити, їх можна готувати ще в запеченому вигляді. Особливо смачними виходять запіканки з макаронних виробів з фаршем. Тому якщо ви вже втомилися від примітивного виготовлення цих виробів, то варто задуматися про різноманітність свого меню.

Тим більше, навіть з такого простого і недорого продукту, як макарони, можна зробити відмінне частування на обід або вечерю.

Рецепт запіканки
Інгредієнти Кількість
макаронів - 400 грам
м'ясного фаршу - півкілограма
лука - 1 шт.
моркви - 1 шт.
петрушки - пучок
часнику - дві часточки
сиру - 150 грам
яєць - 1 шт.
олії соняшникової - для смаження
солі - на свій смак
приправ - трохи
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 475 Ккал

Кулінарний процес виглядає так:

  1. Необхідно помити морква, зчистити шкірку і бруд;
  2. Після цього коренеплід протираємо на тертці в велику стружку;
  3. З лука зчищаємо лушпиння і розрізаємо на невеликі квадратики;
  4. Гілки петрушки потрібно промити і дрібно нарізати;
  5. Підливаємо масло в сковороду, ставимо на вогонь і розжарюємо;
  6. На прогріте масло треба засипати цибулю, моркву і перемішати;
  7. Тим часом прибираємо з зубчиків часнику лушпиння і трьом його на тертці з дрібними зубцями;
  8. Викладаємо до овочів часник, петрушку, розмішуємо і засмажуємо ще близько двох хвилин;
  9. Далі прибираємо засмажку з вогню;
  10. Кладемо в чашку фарш, додаємо зажарку з овочів, підсолюємо і приправляємо спеціями;
  11. Куряче яйце розбиваємо, викладаємо в окрему миску і добре збиваємо;
  12. Вводимо збите яйце фарш і гарненько все перемішуємо;
  13. Ставимо ємність з водою на газ, засипаємо сіль і гріємо до кипіння;
  14. У киплячу воду підсипаємо макарони і варимо до напівготовності;
  15. Форму для запікання потрібно змастити рослинним маслом;
  16. Поділяємо макарони на три частини;
  17. Перший шар викладаємо з макаронів, далі кладемо шар фаршу, потім знову макарони і так далі;
  18. Присипаємо верх натертої стружкою сиру;
  19. Прогріваємо духовку до 190 градусів і поміщаємо туди форму;
  20. Період запікання становить близько 30 хвилин.

Макарони-трубочки з фаршем

Приготування буде з наступних інгредієнтів:

  • макарони-трубочки або каннеллоні – 20 штук;
  • півкіло фаршу;
  • цибулина;
  • помідори середнього розміру – 2 штуки;
  • два зубці часнику;
  • томат – 1,5 ст. ложки;
  • кілька великих ложок рослинного масла;
  • щіпка чорного меленого перцю;
  • пармезан – 150 грам;
  • молоко – 250 мл;
  • 80 грам вершкового масла;
  • 1,5 великі ложки борошна;
  • сіль на свій смак;
  • мускатний горіх — щіпка.

Час приготування – 1,5 години.

Калорійність – 495 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Це блюдо готується з двома видами соусів – болоньєзе і бешамель. Перший вид соусу використовується для начинки, а другий для заливки;
  2. Спочатку потрібно підготувати наповнення каннеллоні. З лука прибираємо лушпиння і ріжемо на дрібні шматочки;
  3. Підливаємо на сковороду олію і розігріваємо;
  4. Викладаємо в прогріте масло скибочки цибулі, засмажуємо протягом декількох хвилин;
  5. Далі кладемо до цибулі фарш. Фарш можна використовувати чистий з одного типу м'яса або комбінований, наприклад свино-яловичий;
  6. Розмішуємо цибулю з фаршем дерев'яною лопаткою, при цьому розбиваючи грудочки;
  7. Промиваємо помідори, на поверхні робимо хрестоподібні надрізи;
  8. Поміщаємо помідори на 3-4 хвилини в гарячу воду;
  9. Викладаємо томати з води, акуратно знімаємо з поверхні шкірку;
  10. Розрізаємо м'якоть томатів на невеликі кубики;
  11. Подрібнюємо помідори в блендері до однорідної кашки;
  12. Зчищають з поверхні часточок шкірку і шаткуємо дрібними шматочками;
  13. Кладемо кашку з перемелених помідор до фаршу, розмішуємо і обсмажуємо протягом 5 хвилин;
  14. Далі кладемо шматочки часнику, додаємо томатну пасту, підсолюємо і приправляємо меленим чорним перцем;
  15. Всі компоненти розмішуємо і готуємо 8 хвилин. Потім знімаємо з вогню;
  16. Потім приступаємо до приготування соусу бешамель. У сотейник або сковороду кладемо шматочок вершкового масла і розтоплюємо;
  17. Підсипаємо борошно, перемішуємо і прогріваємо близько 1-2 хвилини;
  18. Заливаємо повільно третю частину молока, при цьому постійно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки;
  19. Заливаємо молоко, що залишилося, насипаємо трохи мускатного горіха, сіль;
  20. Соус перемішуємо і відварюємо до густоти;
  21. Далі каннеллоні слід наповнити фаршем;
  22. Змащуємо форму для запікання і викладаємо на неї фаршировані канелоні;
  23. Все заливається соусом бешамель;
  24. Сир протираємо дрібної теркою і викладаємо його зверху;
  25. Гріємо духовку до 200-210 градусів і ставимо туди деко;
  26. Запікаємо протягом 35 хвилин.

Що можна спекти з кефіру — кілька рецептів з яких можна приготувати повноцінний обід.

На десерт спробуйте приготувати шарлотку з яблуками за нашим рецептом.

Що необхідно для смачної окрошки на кефірі читайте тут.

Великі макарони-черепашки, фаршировані фаршем та сиром у духовці

Готувати будемо з наступних продуктів:

  • 350 грам м'ясного фаршу;
  • 250 грам великих черепашок;
  • морква – 1 шт.;
  • одна цибулина;
  • три зубці часнику;
  • сметана або вершки – 100 грам;
  • 4 ложки кетчупу;
  • сирний продукт – шматочок на 100 грам;
  • один помідор;
  • рослинна олія;
  • зелень;
  • сіль на свій смак;
  • приправи.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 475 ккал.

Процедура приготування:

  1. На сковороду потрібно підлити олію і помістити її на вогонь;
  2. Викладаємо на фарш масло, розмішуємо і підливаємо трохи води;
  3. Поки гаситься фарш, потрібно звільнити цибуля від шкірки і нарізати на дрібні скибочки;
  4. Засипаємо цибулю до м'яса, розмішуємо і залишаємо готуватися;
  5. Моркву треба промити і очистити від шкірки, протираємо коренеплід теркою з дрібною решіткою;
  6. З зубчиків часнику потрібно видалити лушпиння і також протерти дрібної теркою;
  7. До фаршу з цибулею слід додати моркву, часник. Все розмішуємо і залишаємо готуватися далі;
  8. Помідор слід сполоснути, зрізаємо гострим лезом ножа шкірку і нарізаємо м'якоть дрібними кубиками;
  9. Викладаємо помідор до фаршу, розмішуємо і тушкуємо далі;
  10. Зелень слід сполоснути і нарізати на невеликі шматочки;
  11. Викладаємо зелень до начинки, підсолюємо, приправляємо спеціями,розмішуємо і знімаємо з плити;
  12. Ставимо на вогонь каструлю з водою, засипаємо сіль і прогріваємо;
  13. У киплячу воду викладаємо черепашки і відварюємо до напівготовності;
  14. У чашку слід покласти 4 ложки кетчупу, 3 ложки сметани, додаємо сіль, спеції і розмішуємо;
  15. Скибочка сиру натираємо теркою з дрібними зубцями;
  16. Додаємо у фарш ложку сметани і перемішуємо;
  17. Далі форму для запікання змащуємо рослинним маслом;
  18. Заповнюємо кожну мушлю фаршем і викладаємо у форму;
  19. Потім все заливаємо соусом з кетчупу і сметани;
  20. Посипаємо зверху натертим сиром;
  21. Обов'язково потрібно розігріти духовку до 180 градусів і потім виймаємо форму з черепашками;
  22. Готуємо протягом півгодини.

Гнізда з макаронів з фаршем в духовці

Продукти для приготування:

  • 350 грамів макаронних виробів «Гнізд»;
  • фарш м'ясний – 270 грам;
  • одна цибулина;
  • один часниковий зубець;
  • сир — шматочок на 120 грам;
  • рослинна олія;
  • трохи солі;
  • будь-які приправи.

Період приготування – 1 годину.

Калорійність – 458 ккал.

Хід всього процесу приготування:

  1. Прибираємо з лушпиння цибулі і ріжемо на дрібні квадратики;
  2. З часточок часнику чистимо шкірку і протираємо їх на тертці з дрібними зубцями;
  3. Наливаємо на жаровню рослинне масло, кладемо цибулю і смажимо близько 3-4 хвилин;
  4. Далі викладаємо часник, змішуємо і засмажуємо 2 хвилини;
  5. Кладемо в ємність м'ясний фарш, кладемо до нього засмажку з цибулі і часнику;
  6. Підсипаємо сіль і чорний мелений перець. Всі добре розмішуємо;
  7. На вогонь ставимо ємність з водою, підсипаємо трохи солі і прогріваємо до кипіння;
  8. Кладемо в киплячу воду гнізда і відварюємо до напівготовності;
  9. У кожне гніздо викладаємо фаршу, гарненько утрамбовуємо його;
  10. Змащуємо форму для запікання і викладаємо в неї гнізда;
  11. Протираємо сир на тертці з дрібною решіткою;
  12. Насипаємо сир зверху гнізд;
  13. Необхідно прогріти духовку до 180-200 градусів і потім помістити в духову шафу деко;
  14. Запікатися має близько 30-40 хвилин.

Лінива лазанья

Для приготування потрібні такі продукти:

  • півкілограма фаршу;
  • макарони – 250 грам;
  • три томата;
  • цибуля – 2 штуки;
  • масло вершкове – 70 грам;
  • 50 грам борошна;
  • молоко – 500 мл;
  • сир — шматочок на 180 грам;
  • рослинна олія;
  • два солодкого перцю;
  • сіль;
  • спеції.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин.

Калорійність – 485 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Прибираємо з помідорів шкірку і нарізаємо на невеликі квадратики;
  2. Цибулю чистимо від луски і рубаємо дрібними квадратиками;
  3. Наливаємо в сковороду масло і розжарюємо;
  4. Викладаємо в масло шматочки цибулі, перемішуємо і обсмажуємо;
  5. Кладемо до цибульним шматочках фарш, розмішуємо;
  6. Перець очищаємо від насіння, нарізаємо квадратиками;
  7. Викладаємо до фаршу помідори, перець, приправляємо сіллю, приправами. Все розмішуємо і залишаємо готуватися протягом 15 хвилин;
  8. Прибираємо фарш з вогню і відставляємо в сторону;
  9. Приступаємо до приготування соусу. У сотейник викладаємо рослинне масло і ставимо на вогонь;
  10. Як тільки масло розтопиться, підсипаємо до нього борошно і перемішуємо;
  11. Потім тонкою цівкою заливаємо молоко, одночасно перемішуючи;
  12. Доводимо соус до стану густої сметани і знімаємо з вогню;
  13. На вогонь ставимо ємність з водою, додаємо сіль і доводимо до кипіння;
  14. Засипаємо в киплячу воду і відварюємо макарони до напівготовності;
  15. Змащуємо деко олією, викладаємо макарони;
  16. Зверху макаронів потрібно викласти половину соусу і потім викладаємо шар фаршу з овочами;
  17. Потім викладаємо залишився соус бешамель і розрівнюємо;
  18. Прогріваємо духовку до 180 градусів і ставимо в духовку;
  19. Запікаємо лазанью близько 30 хвилин.

Корисні поради

  • для приготування можна використовувати будь-які макарони – черепашки, трубочки, спіральки;
  • фарш може бути з будь-якого м'яса курячого, яловичого, свинячого;
  • додатково в начинку можна додавати овочі – перець, морква, помідори, кабачки.

Ну, ось тепер ви знаєте, як можна з простих макаронів в духовці приготувати цілком красиве, поживне блюдо, яке виходить дуже смачним і ароматним. Головне — все робити строго по рецепту і не шкодувати начинки. А якщо ви макарони з фаршем заллєте соусом, то в результаті вийде дуже соковита запіканка.

Що ще почитати: