02 март 2019 101

Оригінальні рецепти салатів з ковбасним сиром

Ковбасний сир — специфічний продукт, який виробляють з твердих і м'яких сирів. Свою назву він отримав за те, що за смаком нагадує ковбасні вироби.

Вперше такий продукт з'явився в Шотландії, коли одному з технологів вдалося врятувати зниклий сир, додавши до нього масло і соду, а потім нагрівання на водяній бані. У Радянському Союзі такий сир вважався дефіцитом, для того щоб його роздобути, господиням довелося вистояти величезну чергу.

В наші дні на прилавках можна знайти величезну кількість сирів, у тому числі і копчених. Ковбасний — малокалорійний, і підходить навіть тим, хто стежить за своєю вагою.

Цей популярний продукт добре підходить як для бутербродів, так і для приготування салатів і піц.

Рецепт смачного салату з ковбасним сиром і морквою
Інгредієнти Кількість
моркви - 2 шт.
сиру ковбасного - 200 г
зеленої цибулі - 200 г
консервованої кукурудзи - 5 столових ложок
яєць - 1 шт.
майонезу - 200 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 Ккал
  1. Морква попередньо відварюємо, очищаємо і нарізаємо невеликими квадратиками;
  2. Зелена цибуля промиваємо, просушуємо і шаткуємо;
  3. Сир трохи витримуємо в морозилці, а потім натираємо. Змішуємо його з кукурудзою;
  4. У салатник з сиром і кукурудзою додаємо цибулю і моркву;
  5. Заправляємо салат майонезом. Прикрасити страву можна пір'ям зеленого лука.

Варіанти страви з крабовими паличками

Варіант перший

Інгредієнти:

  • 180 гр ковбасного сиру;
  • 200 грам крабових паличок;
  • шість курячих яєць;
  • зелень;
  • майонез.

На приготування салату піде 20 хвилин, його калорійність — 175 кілокалорій.

  1. Сир натерти на тертці. Щоб він не прилип до тертці, її потрібно попередньо змастити олією;
  2. Яйця відварити і дрібно нарізати, крабові палички також порізати;
  3. Сирок і крабові палички розділити на дві половини;
  4. Далі викладаємо салат акуратними шарами, кожен шар покриваємо майонезом: сир, яйця, сир, крабові палички і яйця;
  5. Зверху страву посипають свіжою зеленню.

Варіант другий

Інгредієнти:

  • 150 грам ковбасного сиру;
  • упаковка крабових паличок;
  • банку консервованої кукурудзи;
  • один свіжий огірок;
  • одне яблуко;
  • майонез.

Готують страву близько години, калорійність страви — 173 кілокалорії.

  1. Яблуко очищаємо від шкірки і серцевини і натираємо на тертці;
  2. Огірок нарізаємо невеликими кубиками;
  3. Сирний компонент страви натираємо на тертці;
  4. Крабові палички нарізаємо за аналогією з огірками;
  5. Викладаємо салат на блюдо шарами:
  • кукурудза;
  • сир;
  • майонез;
  • огірок;
  • крабові палички;
  • кукурудза;
  • сир;
  • майонез;
  • яблуко;
  • крабові палички;
  • майонез.

Салат повинен просочитися в холодильнику як мінімум півгодини.

Салати з копченим ковбасним сиром і куркою

Перший

Інгредієнти:

  • 300 грам курячого філе;
  • 200 г ковбасного сиру;
  • зубчик часнику;
  • жменька чищених волоських горіхів;
  • майонез.

Час приготування салату — 40 хвилин, калорійність його — 180 кілокалорій.

  1. Курячу грудку зварити і дрібно нарізати;
  2. Яйця відварити і нарізати дрібними квадратиками;
  3. Часник і волоські горіхи подрібнити;
  4. Всі інгредієнти перемішати в салатник, заправити майонезом, зверху прикрасити волоським горіхом.

Другий

Інгредієнти:

  • 250 грам копченої грудинки;
  • одна цибулина;
  • чотири картоплини;
  • один огірок;
  • чотири яйця;
  • 200 г ковбасного сиру;
  • майонез.

Час приготування страви — одну годину, його калорійність складає 235 кілокалорій.

  1. Цибулину нарізати півкільцями і залити оцтом з водою приблизно на годину;
  2. Копчену грудку нарізати соломкою;
  3. Варену картоплю, яйця, огірок і сирний продукт нарізати або натерти на тертці;
  4. Салат викласти шарами, кожен шар покрити майонезом:

Перший: курка.

Другий: цибулю.

Третій: картоплю.

Четвертий шар: огірок.

П'ятий шар: яйця.

Шостий шар: сир.

Салат з часником і помідорами

Інгредієнти:

  • 200 г ковбасного сиру;
  • чотири томата;
  • три часточки часнику;
  • сметана або майонез;
  • сіль.

На приготування страви знадобиться 20 хвилин, калорійність – 165 кілокалорій.

  1. Часник подрібнити з допомогою чеснокодавкі;
  2. Томати нарізати довільно;
  3. Сир натерти на тертці;
  4. Змішати всі підготовлені інгредієнти і заправити сметаною або майонезом.

Салат із зеленого салату

Інгредієнти:

  • 100 грам ковбасного сиру;
  • листя салату;
  • 200 грам курячої грудки;
  • 200 грам томатів;
  • 50 грам бекону;
  • пакетик сухариків;
  • вершковий сир;
  • майонез.

Приготування закуски займе 50 хвилин, калорійність – 310 кілокалорій.

  1. Курячу грудку відварити, розібрати на волокна або нарізати кубиками;
  2. Помідори нарізати як зручно;
  3. Сир нарізати квадратиками, а бекон — соломкою;
  4. Для заправки з'єднати вершковий сир з майонезом;
  5. Всі підготовлені інгредієнти перемішати і заправити;
  6. На тарілку порційно викладаємо лист салату, потім салат, а зверху посипаємо будь сухариками.

Як приготувати смачну свинячу вирізку в духовці зі спеціями й соусом.

Кілька варіантів соусу для шашлику від класичного до пряного з грузинськими нотками.

Смачний рецепт пісного пирога з ягодами на сторінках нашого порталу.

Варіація страви з оселедцем

Інгредієнти:

  • 200 г ковбасного сиру;
  • 200 грам шампіньйонів;
  • оселедець;
  • велика морква;
  • вершкове масло;
  • одна картопля;
  • одна цибулина;
  • майонез.

Час приготування салату – 40 хвилин, калорійність – 295 кілокалорій.

  1. Відварюємо моркву і картоплю, овочі остуджуємо і ріжемо кубиками;
  2. Печериці і цибулю шаткуємо і підсмажити до готовності на вершковому маслі;
  3. Оселедець очистити від шкіри і кісток, обробляємо на філе і нарізаємо смужками;
  4. Сирний продукт натираємо на тертці;
  5. Викладаємо салат шарами:
  • оселедець;
  • гриби з цибулею;
  • сир;
  • майонез;
  • картопля;
  • морква;
  • майонез;
  1. Салат повинен постояти в холодильнику близько години.

Салат з горбушею і м'яким сиром

Інгредієнти:

  • банку консервованої горбуші;
  • солоний огірок;
  • пара яєць;
  • дві картоплини;
  • половина банки зеленого горошку;
  • часник;
  • зелень;
  • майонез.

На приготування оригінального салату знадобиться 30 хвилин, калорійність – 187 кілокалорій.

  1. Картоплю відварюємо, остуджуємо, очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо;
  2. Яйця відварюємо, очищаємо від шкаралупи і теж нарізаємо;
  3. Горбушу викладаємо з банки і розминаємо виделкою. Всі кістки потрібно попередньо вийняти;
  4. Сирний продукт трохи заморожуємо, а потім натираємо;
  5. Майонез змішати з подрібненим часником;
  6. Всі продукти змішуємо і заправляємо майонезом, зверху страву прикрашаємо огірочком, нарізаним кільцями і зеленню.

Салат з корейською морквою

  • склянку рису;
  • 150 грам сервелату;
  • два яйця;
  • маслини без кісточок;
  • 100 г корейської моркви;
  • сметана;
  • 100 гр ковбасного сиру;
  • кетчуп;
  • гірчиця.

Готуємо салат 40 хвилин, його калорійність – 302 кілокалорії.

  1. Сирний продукт тремо на дрібній терочке, змішуємо зі сметаною, кетчупом і майонезом;
  2. Рис відварюємо, розкладаємо на блюдо першим шаром і змащуємо сметаною;
  3. Сервелат нарізаємо соломкою, викладаємо поверх рису і змащуємо заправкою;
  4. Корейську моркву викладаємо наступним шаром і також промазуємо сумішшю сметани, кетчупу та майонезу;
  5. Зверху прикрашаємо салат маслинами.

Кулінарні поради

  1. Перед приготуванням салату сирний продукт потрібно трохи заморозити в морозилці, щоб простіше було його нарізати або натирати;
  2. В якості заправки для салатів з ковбасним сиром краще всього підходять сметана і майонез;
  3. В такі салати зазвичай не додають спеції, щоб не перебити специфічний смак головного інгредієнта;
  4. Для приготування салатів підходять як варені, так і свіжі овочі;
  5. Найкраще такий сир поєднується з ковбасними чи рибними продуктами.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: