17 июнь 2019 20 937

Як зробити крем для домашніх кексів

Кондитери створили настільки багато кремів, що у господинь часом голова йде обертом від їх різноманіття. Щоб полегшити вибір, пропонуємо розглянути найпростіші і легкі в приготуванні солодкі креми для декору кексів.

Рецепти крему для прикраси кексів

Чи варто говорити про те, що різноманітність кремів для оздоблення кондитерських виробів вражає своєю різноманітністю. Крім йогуртових та шоколадних, кулінари придумали сирні, дієтичні і навіть вегетаріанські!

Складно уявити, що всього лише кілька десятків років тому різноманітність обмежувалося лише масляним, заварним і на противагу їм використовувався білковий.

Безумовно, лаври популярності він вже давно поступився новинок, але його як і раніше вважають простим в приготуванні і одним з дієтичних. Для прикраси він просто ідеальний, так як надовго зберігає надану форму.

Білковий
Інгредієнти Кількість
яєчні білки - 3 шт.
цукрова пудра - 250 г
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 303 Ккал

Як готувати:

  1. Самим важливим процесом вважається відділення білків. Будьте уважні, щоб масу не потрапило ні краплі жовтка, навіть посуд де буде збиватися інгредієнт повинна бути чистою, не масляної і абсолютно сухий;
  2. Після того, як білки благополучно відокремилися від жовтків, слід почати збивання. Перші 2 хвилини швидкість повинна бути найнижча, щоб інгредієнти перемішалися між собою. Через кілька хвилин продовжуючи процес збивання частинами всипати пудру. Ні в якому разі не використовуйте цукор, навіть дрібнокристалічний, так як він не зможе «розійтися» і його крупинки під час вживання будуть неприємно хрустіти;
  3. Збивати потрібно до тих пір, поки маса не стане настільки густий, що при перевертанні посуду, вона не вивалиться і не розтечеться.

Крем «Пташине молоко»

Якщо попередній варіант декору можна зберігати в холодильнику, то це обов'язково потрібно використовувати відразу після приготування, так як йому властиво застигнути за кілька хвилин. Найпопулярнішим варіантом його використання вважається прошарок.

У цьому випадку, масу оправляють на 10 хвилин у холодильник і лише потім використовують за призначенням.

Компоненти рецепту:

  • білки – 4 шт.;
  • пудра – 250 г;
  • кислота лимонна – 4.5 ч. л. без гірки;
  • желатин – 1,5 ст. л.;
  • тепла вода кип'ячена – 150 мл

Тривалість приготування: 40 хвилин.

Кількість калорій: 267 ккал.

Як готувати:

  1. На чверть години желатин замочити в теплій воді;
  2. Поки інгредієнт набухає взятися за збивання білків. Для зручності можна перемішати пудру з кислотою або всипати компоненти окремо. Головне не припиняти процес збивання;
  3. За цей час желатин як слід, розбухне. Поставити його на водяну баню і періодично перемішуючи розтопити;
  4. Повернутися до білкової маси. Не припиняючи збивання, маленькими частинами вводити розтоплений желатин. Як тільки він закінчиться, збивати ще хвилин 5.

Відразу ж приступайте до прикраси виробів.

Білковий заварний крем

Ще один варіант приготування солодощі для прикраси. Ось тільки рецепт трохи більш трудомісткий, але в результаті крем вийде більш пластичним і з зовсім іншим смаком.

Компоненти рецепту:

  • білки – 3 шт.;
  • пудра – 250 г;
  • щіпка солі;
  • полпакетика ваніліну;
  • кип'ячена вода – 100 мл

Тривалість приготування: 45 хвилин.

Кількість калорій: 230 ккал.

Як готувати:

  1. Так само, як і в інших рецептах, акуратно відокремити потрібну частину яєць;
  2. Всипати до білків сіль і збивати до міцної стійкої піни;
  3. Всипати В сотейник пудру. Для додання ванільного присмаку на цьому ж етапі разом з солодким інгредієнтом засипати порошок ваніліну. Варити сироп на помірному вогні, постійно помішуючи і дочекатися повного розчинення пудри (це дуже важливо);
  4. Знову включити міксер і вливаючи гарячий сироп тонкою цівкою збивати на високій швидкості білкову масу. Важливо дотримуватися цю умову, в іншому випадку під впливом високої температури білки згорнутися і осядуть;
  5. Після вливання сиропу ні в якому разі не можна зупиняти процес. Збивати потрібно до повного охолодження маси. В середньому це займе не більше 7 хвилин;
  6. Якщо хочете надати відтінок, за 2 хвилини до закінчення потрібно додати барвник.

Як зробити шоколадний крем для кексів

Подивившись на перелік інгредієнтів, не лякайтеся. Та це один з варіантів масляного крему, але якщо ви використовуєте якісний шоколад і хороше вершкове масло, нікому і в голову не прийде, що він приготовлений на основі кулінарного жиру.

Для яскравого та насиченого відтінку використовуйте темний гіркий шоколад, для ніжного світло-коричневого кольору підійде молочний.

Компоненти рецепту:

  • розм'якшене масло – 100 г;
  • попередньо розтоплений теплий шоколад – 100 г;
  • просеянная пудра – 150 р.

Тривалість приготування: 20 хвилин.

Кількість калорій: 530 ккал.

Як готувати:

  1. Перед тим як почати приготування крему для декору, варто відзначити, що дуже важливо дотримувати температурний режим шоколаду. Занадто гарячий розтопить масло, а холодний не змішається з іншими інгредієнтами – в обох випадках крем не вийде;
  2. Збити до пишноти масло;
  3. Одним заходом всипати всю пудру, збільшити швидкість до максимуму і продовжувати процес не менше 7 хвилин;
  4. Шоколад в масляну суміш можна вливати невеликими порціями або зразу, але тонкою цівкою;
  5. Закінчити збивання тільки після повного з'єднання останнього інгредієнта з іншими, тобто не повинно бути жодного світлого просвіту.

Як приготувати соковиті котлети в духовці читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт кексу на молоці — саме його можна прикрасити приготованими вами кремами.

Як розводити сухе молоко в домашніх умовах — пропорції, поради, рекомендації.

Ванільний

Ще один варіант «нетипового» масляного складу для декору кексів, тим, хто дотримується класики.

Компоненти рецепту:

  • розм'якшене масло – 250 г;
  • просеянная пудра – 4 ½ склянки;
  • стручок ванілі;
  • молоко знежирене – ¼ склянки.

Тривалість приготування: 30 хвилин.

Кількість калорій: 435 ккал.

Як готувати:

  1. Спочатку масло потрібно збити кілька хвилин на високій швидкості. Потім підсипаючи пудру знизити швидкість до середньої;
  2. Як тільки буде всипати половина пудри, влити молоко і додати стручок ванілі;
  3. Далі всипати решту пудру і збивати поки маса не придбає повітряну текстуру;
  4. Готовий крем відразу ж викласти в шприц або мішок і почати декорування.

Інші рецепти

Ось ще кілька відомих і легких у приготуванні варіантів крему для кексів.

З вершків

Компоненти рецепту:

  • охолоджені жирні вершки – 1,5 склянки;
  • ванілін – 2 ст. л.

Тривалість приготування: 20 хвилин.

Кількість калорій: 138 ккал.

Як готувати:

  1. Посуд, де буде готуватися крем потримати в морозилці хвилин 20;
  2. Вершки збивати до густоти, по ложці додавати ванілін;
  3. Продовжити збивання до текстури стійких піків.

Меренга

Меренга – це щільний, але не нудотно солодкий крем, в основу якого входять білки, олія, сіль і пудра. Технологічний процес трохи складний, але готову масу для декору вважають універсальною.

В якості начинки, в крем можна додати шоколад, подрібнені горішки, цитруси – в будь-якому випадку він відмінно буде тримати свою форму.

Компоненти рецепту:

  • білки кімнатної температури – 3 шт.;
  • щіпка лимонної кислоти;
  • ванільний екстракт – ½ ст. л. (можна замінити декількома краплями есенції);
  • вода – ¼ склянки;
  • масло – 150 г;
  • пудра – 1 стакан.

Тривалість приготування: 50 хвилин.

Кількість калорій: 403 ккал.

Як готувати:

  1. Білки влити в суху і чисту посуд (зверніть увагу на цей момент);
  2. У сотейнику змішати воду з пудрою і варити на помірному вогні до розчинення солодкого інгредієнта;
  3. Поки готується сироп почати збивати білки. Сипати кислоту і продовжувати процес до отримання стійких піків;
  4. Залишивши ту ж швидкість продовжувати збивання і обережно тонкою цівкою вливати сироп. Збивання повинна тривати до повного охолодження маси. Зазвичай цей процес займає близько 30 хвилин;
  5. Як тільки білкова суміш остудится, додати масло. Спочатку вона осяде, але по мірі збивання придбає гладку структуру. Якщо у вас не вийде, приберіть ємність на 10 хвилин у холодильник і відновіть процес;
  6. В самому кінці додати ваніль і перемішати.

Ганаш

Ганаш – це суміш одного з видів шоколаду (темний, білий або молочний) і жирних вершків. Так само як і в попередньому варіанті в нього можна додавати різні добавки для поліпшення без того смачного крему.

Компоненти рецепту:

  • шоколад з 70% вмістом какао бобів – 250 г;
  • мед – 50 г або 40 г патоки);
  • 30% вершки – 300 р.

Тривалість приготування: 35 хвилин.

Кількість калорій: 415 ккал.

Як готувати:

  1. Довести до кипіння змішані з медом (патокою) вершки;
  2. Максимально дрібно подрібнити шоколад і залити його гарячими вершками. Заважати до повного розчинення;
  3. Прибрати ганаш в холодильник до повного охолодження.

Готовий крем-ганаш має стійку структуру, з якої легко оформляти кекси.

Рецепт кексів з кремом усередині

Пропонуємо ознайомитися з кексом, який заснований на технології приготування американського торта під назвою Boston Cream Pie. Тісто вийде ніжним і не сухим, крем всередині ні в якому разі не розтечеться, а глазур з легким медовим присмаком підкреслить вишуканість випічки.

Компоненти рецепта для тіста:

  • знежирене молоко – 150 мл;
  • щіпка ванільного цукру;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 1 ¾ склянки;
  • охолоджене масло – 180 г;
  • розпушувач – 1, 5 ч. л.;
  • цукор – 1 стакан.

Крем:

  • 33% вершки – 200 мл;
  • крохмаль кукурудзяний – 3 ч. л.;
  • цукор – 50 г;
  • масло – 30 г;
  • упаковка ваніліну;
  • жовтки – 3 шт.

Глазур:

  • молоко – 100 мл;
  • половина упаковки ваніліну;
  • мед – 2 ст. л.;
  • шоколад – 100 р.

Тривалість приготування: 1 година 40 хвилин.

Кількість калорій: 300 ккал.

Як готувати кекси з кремом:

  1. Технологічний процес починається з приготування начинки. Довести до кипіння вершки. Поки вони нагріваються збити ванілін, яйця і цукор до стану легкої пінки;
  2. Всипати крохмаль і перемішати;
  3. Продовжуючи перемішування, цівкою вливати гарячі вершки;
  4. Крем відправити на плиту, додати масло і варити до густоти. Слідкуйте за тим, щоб маса не почала кипіти;
  5. Готовий крем охолодити до кімнатної t і прибрати в холодильник до реалізації;
  6. В окремому посуді змішати всі сухі продукти для тіста. Додати шматки охолодженого масла і за допомогою блендера (вилки) перетерти;
  7. По одному вводити яйця. Після кожного заходу масу треба ретельно заважати;
  8. Влити молоко і змішувати в одному напрямку до однорідності;
  9. Розлити тісто по формах і випікати чверть години при 180С;
  10. У охолоджених кексів акуратно вирізати центральну м'якоть, але «кришечку» залишити;
  11. Всередину викласти по ложці охолодженого крему;
  12. Зверху накрити «кришку»;
  13. Глазур: всі інгредієнти з'єднати і нагріти до повного розтоплення;
  14. Остудити. Зазвичай глазур застигає хвилин за 30;
  15. Покрити вироби глазур'ю.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: