05 март 2019 2 235

Як спекти мафіни з яблуками в домашніх умовах

Багато господинь вважають, що кекси і мафіни — одна і та ж випічка, тільки з різними назвами. Однак кондитери висловлюються проти цього твердження, так як знають, що порівняно з кексами, у мафін особлива технологія приготування.

Мафіни з яблуками та корицею
Інгредієнти Кількість
масло кімнатної температури - 300 г
яйця - 9 шт.
порошок розпушувача - 6 ч. л.
цукор - 300 г + 50 г для начинки
борошно - 600 г
яблука - 3 шт.
порошок кориці - 1 ч. л.
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 293 Ккал
Приготовлені вироби за смаком будуть нагадувати бісквіт з пікантним присмаком кориці і солодощі яблук. Порівняно з іншими рецептами, де тісто замішують з допомогою міксера, цей відрізняється тим, що потреба використання техніки відсутня.

На перший погляд готовий виріб може здатися вам не високим, однак, незважаючи на це все мафіни будуть легкими і ніжними.

Рецепт випічки покроково:

  1. Розтерти з цукровим піском, доведене до кімнатної t масло;
  2. Вбити яйця. Можна робити це по одному або всі разом. Головне завдання настільки ретельно перемішати, щоб вийшла однорідна консистенція;
  3. Всипати розпушувач, змішаний з борошном;
  4. Заважати до однорідності тесту;
  5. Фрукти натерти на тертці без шкірки;
  6. Змішати з додатковим цукром і меленою корицею;
  7. Підготовлені спеціальні форми на ¼ заповнити тістом, покласти по ложці начинки, а зверху викласти ще тесту. В результаті має бути заповнено 3/4 форми;
  8. Випікати вироби потрібно до півгодини при 190С.

Ванільні кексики на кефірі з яблуками

Прості рецепти відкривають для господинь ціле поле для експериментів і демонстрації власної творчості. Наприклад, цей швидкий десерт можна розбавити не тільки фруктами, але і горіхами, шоколадом з ягодами.

Тому запасіться зайвим годиною і перевірте наявність необхідних продуктів в холодильнику.

Компоненти рецептури:

  • борошно – 150 г;
  • великі яблука – 2 шт.;
  • яйце;
  • ванільний цукор – ½ ч. л.;
  • масло – 2 ст. л.;
  • сода – 1 ч. л.;
  • цукор – 100 г;
  • кефір – 1 склянка.

Тривалість приготування: 1 год.

Кількість калорій: 177 ккал.

Як готувати:

  1. Очищені фрукти дрібно нарізати кубиками;
  2. Змішати в глибокій посуді всі сухі продукти;
  3. Окремо з'єднати масло, яйце і кефір;
  4. Влити рідку суміш в суху, перемішати без утворення грудочок;
  5. Додати яблука;
  6. Заповнити на ¾ форми отриманим тестом;
  7. Випікати до півгодини при 180С.

Сирна випічка з яблуком

Що може бути гармонійніше яблук і сиру, та ще й у приготуванні швидкого десерту? Якщо використовуєте сухий сир, то збільште кількість яєць до трьох штук, щоб вироби не вийшли пересушеними, для м'якого і жирного кисломолочного продукту цілком підійде наявність двох великих яєць.

Компоненти рецептури:

  • сир – 400 г;
  • велике яблуко;
  • яйця – 2-3 шт.;
  • борошно – 4 ст. л.;
  • доведене до кімнатної t масло — 50 г;
  • розпушувач + ванілін;
  • цукор – 4 ст. л.

Тривалість приготування: 1 годину 10 хвилин.

Кількість калорій: 214 ккал.

Як готувати:

  1. Як і в класичному рецепті, всі сухі компоненти об'єднуються в окремому посуді;
  2. У другій ємність збиваються до кремоподібної маси яйця і цукор;
  3. Яєчна суміш змішується з маслом, а потім з інгредієнтами сусідній ємності;
  4. У тісто натираються яблука;
  5. Підготовлені форми на ¾ заповнюють напівфабрикатом і випікати 50 хвилин при 180С.

Як приготувати легкі салати з майонезом — рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.

Читайте як приготувати пісний пиріг з капустою в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт шоколадно-бананового торта — вам знадобиться цей десерт вже дуже скоро.

Дієтичні мафіни з сиром і вівсянкою

Нижче рецепти для тих, хто хоче тонку талію, але при цьому не відмовляти собі в задоволенні з'їсти солодкий десерт.

Рецепт 1

Компоненти рецептури:

  • великі яблука – 2 шт.;
  • клітковина – 25 г;
  • знежирене молоко – 125 мл;
  • щіпка розпушувача;
  • сир – 200 г;
  • ванілін і кориця за смаком;
  • яйце;
  • вівсянка – 150 р.

Тривалість приготування: 1 год.

Кількість калорій: 135 ккал.

Як готувати:

  1. Молоко розігріти і залити ним пластівці;
  2. Поки вони набухають фрукти очистити і натерти;
  3. Об'єднати два попередніх компонента, вбити яйце і всі сухі інгредієнти;
  4. При постійному перемішуванні ввести клітковину;
  5. Тісто розкласти по формах і випікати 45 хвилин при 180С.

За бажанням для солодощі смак можна розбавити родзинками, курагою або іншими сухофруктами.

Рецепт 2

В якості бонусу пропонуємо ще один варіант дієтичних мафін.

Компоненти рецептури:

  • знежирений сир – 0.5 кг;
  • яйце;
  • кефір 0% — 50 мл;
  • яблуко;
  • кориця, сушений імбир і ванілін – за смаком;
  • банан;
  • лісові ягоди – 50 р.

Тривалість приготування: 25 хвилин.

Кількість калорій: 115 ккал.

Як готувати:

  1. Кефір збити з яйцем і з'єднати з сиром. Всипати ванілін і вибрані спеції;
  2. Яблуко з бананом нарізати дрібними кубиками і змішати з ягодами;
  3. Готове сирне тісто розкласти по формах і випікати при 180С;
  4. Вироби не виймати до повного охолодження. В іншому випадку крихкий десерт розсиплеться і втратить свій естетичний зовнішній вигляд.

Корисні поради з приготування випічки

  1. Багато рецепти приготування мафін засновані на те, що дозволяється приготувати тісто заздалегідь при єдиній умові: напівфабрикат повинен знаходитися в холодильнику або в прохолодній кімнаті і вже вранці вирушити в духовку;
  2. Ні в якому разі не можна збільшувати тривалість замісу. У іншому випадку замість маленьких пишних булочок, з духової шафи вийдуть плоскі «хокейні шайби»;
  3. Рецептів багато, а на якому зупинитися ви ще не вирішили? Знайте, чим менше в рецептурі зазначено кількість цукрового піску, тим більше виріб буде нагадувати звичайні булочки. А надлишок солодкого інгредієнта наблизить випічку до торту;
  4. Перед приготуванням всі без винятку компоненти повинні досягти кімнатної температури. Обов'язково підготуйте 2 посуду. У першій будете змішувати сухі продукти, а в другій збивати рідкі. Перемішують тісто не руками і навіть не віночком. Тому заздалегідь підготуйте лопаточку або дерев'яну ложку. В процесі замісу можливе утворення грудок, якщо вони невеликого розміру, то їх наявність цілком допустимо;
  5. Поговоримо про густоті. Консистенція борошняного напівфабрикату повинна бути такою, щоб в кінці ложка, якою здійснювався заміс, стояла в ньому рівно. При необхідності додайте кілька ложок просіяного борошна;
  6. Добавки у вигляді горіхів, цукатів фруктів і сухофруктів додаються в самому кінці;
  7. Маслом змащують не тільки поглиблення, але і всю форму. Така хитрість допоможе швидше звільнити виріб;
  8. Кондитери стверджують, що найсмачнішою частиною мафін з яблуками вважається верхівка, тому не шкодуйте тіста і заповнюйте форму на ¾ частини;
  9. Для запобігання підгоряння, форму обов'язково ставлять на деко;
  10. Важливий процес випікання. Для рівномірного розподілу гарячого повітря духовий лист встановлюють рівно по центру;
  11. По готовності вироби повинні залишатися у формі ще мінімум 10 хвилин;
  12. Безумовно, немає нічого смачнішого свіжоспеченої випічки. Однак якщо, вироби залишилися (що малоймовірно), то їх можна заморозити до наступного вживання. Мафіни розкладають у пластиковий контейнер і відправляють в морозилку. Термін зберігання 2 місяці.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: