29 июнь 2019 95

Як приготувати котлети для гамбургера

Гамбургери донині вважаються найбільш популярним різновидом фаст-фуду. Нескладно здогадатися, в чому заслуга пишною булочки з котлетою і овочами всередині, адже такий «бутерброд» можна носити з собою на роботу або перекусити по дорозі.

Де взяти під прес котлети

Наліпити котлети справа легка, а ось сформувати красиву і рівну котлету, але тільки для гамбургера, набагато складніше. У цьому випадку на допомогу приходить цікаве пристосування під назвою – прес.

Прес являє собою прямокутну металеву форму, в яку закладають необхідну кількість фаршу і з допомогою кришки придавлюють зверху. У результаті виходить плоска і рівна котлета з рифленою поверхнею.

Придбати прес для гамбургерів можна в інтернет-магазинах або торгових центрах у відділі кухонних (барних) приладдя.

Як зробити котлети для гамбургера з яловичини
Інгредієнти Кількість
яловичина - 1 кг
масло рослинне - 2 ст. л.
сіль і чорний мелений перець - за смаком
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 268 Ккал

В більшості випадків в якості м'ясної начинки для гамбургерів використовують первосортную рубану яловичину. Наприклад, кострець або філею. Однак фарш, зроблений в домашніх умовах, найбільш смачніше.

Етапи приготування:

  1. У промитого м'яса зрізати жилки і очистити від плівок. Обсушити за допомогою кухонних паперових серветок і нарізати на шматки невеликого розміру. М'ясний інгредієнт пропустити через м'ясорубку не менше трьох разів. У підсумку фарш придбає потрібну консистенцію: однорідну і м'яку. З такою начинкою буде легше сформувати красиві котлети;
  2. Далі фарш необхідно зігнати руками, додати сіль за смаком поперчити. Розділити на 4 рівні по вазі частини і з кожної з допомогою преса сформувати котлети;
  3. Обсмажити на помірному вогні з кожного боку по 3 хвилини.

У процесі смаження ні в якому разі не можна натискати на котлети. В іншому випадку з них витече сік, і вони стануть сухими.

Рецепт свинячий котлетки з сиром

Наведений нижче рецепт розрахований на 12 котлет. Тому ідеально підійде для приготування гамбургерів на вечірку.

Рецептурні компоненти:

  • нежирний свинячий фарш – 0,5 кг;
  • цибулина;
  • масло – скільки буде потрібно для смаження;
  • м'якуш білого хліба – 1 шт.;
  • сир – 100 г;
  • мелений коріандр за смаком;
  • яйце;
  • борошно для обжарювання;
  • сіль з перцем додається за смаком.

Час приготування: 40 хвилин.

Кількість калорій: 255 ккал.

Етапи приготування:

  1. У готовий м'ясний фарш дрібно порізати цибулину;
  2. Слідом вбити яйце і посипати зазначеними в рецепті спеціями;
  3. М'якуш розмочити у воді. Віджати і ввести в фарш;
  4. Сир натерти і додати у фарш;
  5. Далі начинку потрібно місити довго і дуже ретельно, щоб компоненти добре перемішалися і просочилися спеціями;
  6. Готовий свинячий фарш розділити на 12 (можна на 10) частин;
  7. Сформувати кульки і обваляти кожен в борошняній суміші;
  8. Додати форм котлети за допомогою преса або приплюснути рукою. У будь-якому випадку в результаті повинна вийти рівна котлета товщиною в 1 см;
  9. В толстодонной сковорідці розігріти олію;
  10. Покласти містке кількість котлет і обсмажити з кожної сторони близько двох хвилин.

Котлети як в Макдональдсі в домашніх умовах

Макдональдс подобається всім, особливо дітям. Їжа в закладі звичайно смачна, але назвати її корисною складно, так як нам невідомо з яких інгредієнтів готують наші улюблені фаст-фуди. Спробуємо приготувати котлету схожу за смаком з Макдональдской, але без смакових добавок.

Рецептурні компоненти:

  • яловичина – 0,5 кг;
  • мелений чорний перець з сіллю;
  • панірувальні сухарі – 5 ст. л.;
  • орегано, кмин, коріандр – по 1 ч. л.;
  • масло рослинне для смаження;
  • яйце.

Час приготування: 30 хвилин.

Кількість калорій: 205 ккал.

Етапи приготування:

  1. Нарізану поперек волокон яловичину пропустити кілька разів через велику насадку м'ясорубки;
  2. Додати до фаршу панірувальні сухарі і вбити яйце. Перемішати, потім посолити і посипати усіма приправами;
  3. Руки змочити в холодній воді і розділити фарш на однакові частини вагою по 50-100 г;
  4. Сформувати кульки і кожен пропустити через прес для котлет, щоб вони придбали однакову товщину і розмір;
  5. Обсмажувати котлети в толстодонной сковороді в невеликій кількості рослинного масла від 8 до 10 хвилин з кожного боку.

Свинина в сметанному соусі — неймовірно смачне блюдо, яке чудово поєднується з будь-яким гарніром.

Компот з кураги і чорносливу — корисний напій, хоча і має специфічний смак який не всі люблять.

Читайте як приготувати неймовірно смачні баклажани на грилі.

Як посмажити котлети з рибного фаршу

Рибні котлети формують з тріски, сьомги або форелі і перед смаженням обов'язково панірують у мелених сухарях. У випадку з сьомгою, то її подрібнюють гострим ножем, потім змішують із зеленню, цибулею, тертою цедрою лимона, а зверху поливають лимонним соком.

В самому кінці процесу солять, перчать і додають трохи крохмалю. Суміш перемішується до отримання повної однорідності, і прибрати в холодильник приблизно на чверть години.

Рибні котлети формують так само, як і яловичі, але товщина їх повинна становити не менше двох сантиметрів, інакше в процесі смаження вони розваляться. Обсмажувати їх рекомендується на оливковій олії з кожного боку до трьох хвилин.

Рецептурні компоненти:

  • тріска - 0,6 кг;
  • цибулина;
  • мелений перець з сіллю;
  • яйце;
  • м'якоть білого хліба – 2 шматочки;
  • молоко – 50 мл;
  • імбир мелений – ½ ч. л.;
  • базилік сушений – 1 ч. л.;
  • борошно – 100 р.

Час приготування: 1 годину і 20 хвилин.

Кількість калорій: 124 ккал.

Етапи приготування:

  1. У риби зрізати плавники, зняти шкірку і видалити центральну кістка. Філе подрібнити в блендері;
  2. Цибулю нашаткувати;
  3. М'якоть замочити в молоці;
  4. Всі підготовлені інгредієнти покласти в одну ємність, вбити яйце і перемішати;
  5. Прибрати в холодильник;
  6. Через годину злити воду і сформувати за допомогою преса котлети;
  7. Обсмажити з кожної сторони.

Гамбургер від Джеймі Олівера

Немає необхідності представляти цього відомого британського шеф кухаря, страви якого славляться своєю простотою, але неймовірним смаком.

Джеймі Олівер на основі декількох легких деталей здатний кардинально змінити смак звичної їжі, тим самим виводячи її на новий більш високий рівень.

Одного разу він, борючись зі стереотипами, довів, що фаст-фуд може бути не тільки смачним, але й корисним. Перевіримо?

Рецептурні компоненти:

  • пісний яловичий фарш – 0,5 кг;
  • гірчиця зерниста – 1 ч. л.;
  • пиво – 10 мл;
  • сіль з перцем за смаком;
  • оливкова олія.

Час приготування: 35 хвилин.

Кількість калорій: 249 ккал.

Етапи приготування:

  1. Фарш посолити і поперчити ввести, вказану кількість гірчиці і влити пиво, яке зробить котлети соковитими;
  2. Все добре перемішати і м'ясну начинку розділити на 4 рівні частини;
  3. Кожну скатати в кулю, і за допомогою преса або долоньки надати плоску форму;
  4. Обсмажити в добре розігрітій оливковій олії протягом не більше 4-х хвилин.

Корисні поради

Багато хто думає, що приготувати вдома ідеальну котлету для гамбургера проста справа. Однак це не так. Навіть звичний в нашому розумінні фаст-фуд вимагає серйозного підходу до приготування.

Тому, щоб не зіпсувати легка на перший погляд блюдо візьміть на озброєння наступні цінні поради, які з вас експерта з приготування котлет для гамбургерів.

  1. Незважаючи на спокусу придбати в найближчому супермаркеті готовий фарш, щоб по приходу додому не витрачати час на власне приготування. В цьому випадку, краще відразу відмовитися від домашніх гамбургерів, адже в 9 випадків з 10 котлета вийде сухою. Для ідеальною за смаком котлети не полінуйтеся зробити фарш самостійно. Головний секрет соковитості полягає в нарізці м'ясного напівфабрикату. Інгредієнт нарізають виключно поперек волокон, а ось прокручують тільки через велику насадку;
  2. Гамбургер не відноситься до дієтичних страв, тому шкодувати кількість жиру немає необхідності. Ідеальне співвідношення фаршу і жиру становить 80% до 20% або 75% на 25%. Наприклад, смачна котлета вийде, якщо змішати лопаткову частину яловичини (2/3) і пашину (1/3). Якщо ваша мета зробити котлети менш жирними, то додайте для соковитості невелику кількість холодної води;
  3. В ідеалі котлета для гамбургера не потребує додаткових інгредієнтів у вигляді цибулі, часнику, яєць і вже тим більше хлібного м'якушки. Класичний набір спецій – сіль і перець. Кухарі рекомендують перчити фарш практично відразу після прокрутки, а ось солити потрібно до або під час смаження. Секрет заснований на тому, що раннє додавання солі зробить консистенцію котлети пружною та щільною;
  4. Незважаючи на тавтологію, ідеальна котлета – це котлета ідеальної форми. Тим, хто готує гамбургери щотижня бажано обзавестися дуже зручним девайсом – пресом. В інших випадках прилад можна замінити звичайним кухонним кільцем. Але не забувайте, під час смаження котлета має властивість усмажуватися, а значить стати менше за розміром. Тому зробити її потрібно на сантиметр більше, ніж діаметр булки. Якщо на кухні немає ні кільця і вже тим більше преса, то можна використовувати розрізану пластикову пляшку або банку від консервів;
  5. Перед формуванням обов'язково охолоджуйте фарш, щоб в процесі жир не прилипав до рук і робочої поверхні. Однак холодним повинен бути не тільки м'ясний інгредієнт, але і стіл, руки і залишилися пристосування. Тому кулінарне кільце або прес обов'язково тримаєте в морозилці, а руки час від часу протирайте кубиком льоду. Що стосується самих котлет, то аж до смаження їх також треба тримати в морозилці, а для того, щоб вони не злиплися, проклавши між ними пекарську папір.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: