16 апрель 2019 110

Як смачно приготувати салат з капустою і кукурудзою

Капустяний салат з кукурудзою — одне з вітамінних та дієтичних страв. Інгредієнти присутні практично в кожному будинку, а готується такий салат дуже невелика кількість часу. Він прекрасно різноманітить буденний стіл. Крім того, блюдо підійде для веселого застілля у святковий день.

Рецепт салату зі свіжої капустою і кукурудзою
Інгредієнти Кількість
капуста білокачанна - ½ Головки
кукурудза - 250 г (1 банка)
цибуля ріпчаста - одна велика або дві середні цибулини
прянощі, соус, зелень - за бажанням
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 118 Ккал
  1. Капуста тонко шинкуется, за бажанням підсолювати, злегка мнеться руками для того щоб овоч став м'яким і пустив сік;
  2. У миску додається вміст консервної банки;
  3. Далі в майбутній салат відправляється цибулю, нарізану півкільцями;
  4. У миску додається перчик, петрушка, кріп, соус або рослинне масло за бажанням;
  5. Складові добре перемішуються;
  6. Готове блюдо подається гостям.

Салат з пекінської капусти

Чисельність порцій: 2.

Продукти, які будуть потрібні:

  • 300 г пекінської капусти;
  • кукурудза – 2 маленькі банки;
  • майонез, масло, прянощі, зелень — за бажанням.

Приготування займе 10-15 хвилин.

100 грам містить 105 ккал.

Етапи приготування:

  1. Пекінська капуста нарізати великими кубиками або шинкуется;
  2. У миску до попереднього продукту додається вміст консервної банки (без рідини);
  3. Компоненти перемішуються, страва заправляється олією або майонезом, прянощі, зелень додаються за смаком;
  4. Салат готовий.

Крабовий салат з кукурудзою і білокачанної капустою

Чисельність порцій: 3.

Необхідні продукти:

  • 200 г білокачанної капусти;
  • крабові палички — 1 пачка;
  • консервована кукурудза – 1,5 ложки;
  • прянощі і зелень — за бажанням.

Приготування займе 10-15 хвилин.

100 грам містить 95 ккал.

Етапи приготування салату з крабовими паличками:

  1. Очищена капуста шинкуется вузької соломкою;
  2. На невеликі шматочки розрізаються крабові палички, додаються в салатницю;
  3. Вміст консервованої баночки так само перекладається в миску;
  4. За бажанням, можливо, заправити салат будь-яким соусом, олією, а так само додати нашатковану зелень.

Салат з крабових паличок з яйцями і овочами

Ця закуска як не можна краще підійде на святковий стіл.

Чисельність порцій: 6.

Для закусочного страви знадобляться:

  • крабові палички – 250 г;
  • кукурудза – 1 банка;
  • капуста пекінська – 1 качан;
  • 3 огірка;
  • пучок кропу і зеленої цибулі;
  • 3 курячих яйця (варених);
  • прянощі, рослинне масло або соус — за бажанням.

Приготування займе 10-15 хвилин.

100 грам містить 189 ккал.

Етапи дій:

  1. Капуста шинкуется соломкою і переміщається в глибоку миску;
  2. З огірків знімається шкірка. Овоч нарізається тонкими пластинками, потім вирушає в салатник;
  3. У миску додаються варені, нарізані кубиками, яйця;
  4. Кукурудза проціджується в друшляк, далі відправляється в майбутній салатик;
  5. Крабові палички нарізати кубиками, відправляються в миску разом з мелкопорубленной зеленню;
  6. Салат заправляється майонезом або рослинним маслом. Всі інгредієнти ретельно перемішуються;
  7. Приготоване блюдо подається до столу.

Капустяний салат з ковбасою і кукурудзою

Здивує багатьох своїм вишуканим смаком, а також простотою у приготуванні.

Чисельність порцій: 6.

Будуть потрібні:

  • капуста білокачанна – 1/3 качана;
  • кукурудза – половина банки;
  • ріпчаста цибуля — 1 головка;
  • копчена ковбаса – 200 г;
  • сіль;
  • соус — за бажанням.

Приготування займе 15-20 хвилин.

100 грам містить 200 ккал.

Етапи дій:

  1. Капуста тонко шинкуется, ретельно промінается руками з додаванням помірної кількості солі;
  2. Ковбаса нарізають тоненькими смужками, а потім смужки розрізають впоперек кілька разів;
  3. На сковороді обсмажується цибулю в рослинній олії і додається в майбутній салатик (без масла);
  4. У миску викладається вміст консервної банки (без води) і інгредієнти ретельно перемішуються;
  5. За деякий час до подавання страви до столу рекомендується заправити його майонезом або олією за бажанням.

Курячі котлети з кабачком — дієтичне блюдо, яке приготувати дуже легко.

Візьміть на замітку рецепт варення з шовковиці. Це смачне ласощі приготувати дуже просто.

Закуска з зелених помідорів на зиму — спробуйте цей рецепт, і вам завжди буде чим здивувати своїх гостей.

Як приготувати смачний кекс з яблуками читайте в нашій статті.

Капустяний салат з шинкою

Чисельність порцій: 2.

Для приготування знадобиться:

  • шинка – 150 г;
  • кукурудза – 100 г;
  • свіжа капуста – 150 г;
  • цибуля – 30 г;
  • мариновані огірочки – 80 р.

Приготування займе 10-15 хвилин.

100 грам содержит125 ккал.

Етапи приготування:

  1. Шинка з маринованими огірочками нарізати маленькими кубиками;
  2. Цибулю дрібно кришиться;
  3. Капуста шинкуется;
  4. Всі інгредієнти ретельно перемішуються в мисці;
  5. У салат додаються інші продукти, ще раз перемішуються між собою;
  6. Готовий салат подається гостям.

Капустяний салат з червоною квасолею і сухарями

Ідеальний варіант на святковий стіл. Дане блюдо не залишить байдужим жодного гостя.

Чисельність порцій: 5.

Продукти, які будуть потрібні:

  • по 1 банку консервованої (червоної) квасолі та кукурудзи;
  • куряча грудка – 1;
  • сухарі – 3 столові ложки;
  • китайська капуста – 1 качан;
  • соус — за бажанням.

Приготування займе 20-25 хвилин.

100 грам містить 179 ккал.

Послідовність приготування:

  1. Куряча грудка відварюється в підсоленій воді. Потім нарізати на дрібні шматочки (по 7-10 мм);
  2. Консервовані баночки розкриваються, зливається зайва вода;
  3. Продукти перекладаються у велику миску, далі перемішуються;
  4. Листя качана відокремлюються, шинкують (товщиною по 5 мм). Потім вони перекладається в ту ж ємність;
  5. Всі компоненти ретельно перемішуються. За бажанням салат заправляється майонезом;
  6. За півгодини до подачі страви на стіл до нього додаються сухарики;
  7. Капустяний салат з червоною квасолею і сухарями готовий!

Капустяний салат з помідорами і квасолею

Чисельність порцій: 4.

Для приготування знадобиться:

  • 1 томат;
  • капуста китайська – 100 г;
  • банка кукурудзи;
  • часник – 1,5 зубчики;
  • банку червоної консервованої квасолі;
  • 40 г кетчупу і майонезу.

Приготування займе 10-15 хвилин.

100 грам містить 272 ккал.

Послідовність дій:

  1. Капуста тоненько шинкуется, томати і часник нарізати кубиками. З консервованих банок зливається зайва рідина;
  2. У миску додаються всі інгредієнти, а потім перемішуються;
  3. Салат заправляється майонезом і кетчупом. Можна трохи посолити.

Корисні поради

  1. В якості продуктів для страви бажано використовувати виключно свіжі інгредієнти. Не варто додавати в салат, цибулю, обсмажений вчора, і так далі;
  2. В якості прикраси при подачі салату на стіл радиться використовувати свіжу зелень;
  3. Найчастіше салат – це закуска, а вживати його рекомендується до основного блюда.

Правильно приготовлений салат з капустою і кукурудзою апетитно виглядає, а його смак викликає виключно позитивні емоції.

Що ще почитати: