03 май 2019 82

Як приготувати салат з крабовими паличками і помідорами

Салат з крабових паличок — популярний і улюблений усіма страва на святковому столі. Те, що ми звикли називати крабовими паличками або крабовим м'ясом, всього лише імітація м'яса краба, як правило, їх виготовляють на основі білого м'яса різних океанічних риб.

Палички добре поєднуються з багатьма інгредієнтами — сиром, часником, кукурудзою, рисом, помідорами, капустою, огірками.

Палички можна замінювати крабовим м'ясом. Особливої різниці між ними немає. На відміну від паличок, м'ясо, розфасоване в загальну упаковку, а значить можна заощадити час для розморожування і нарізки.

На святковому столі часто можна побачити салат з паличками і кукурудзою в поєднанні з рисом або капустою. Але якщо звичний салат порядком набрид, можна спробувати приготувати страви з крабовими паличками, поєднуючи їх з іншими інгредієнтами, наприклад, з помідорами.

Салат-коктейль з крабовими паличками і помідорами
Інгредієнти Кількість
упаковка крабових паличок - 200 грам
томат - 2 шт.
часник - пара зубчиків
майонез - за смаком
сіль, перець - за смаком
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 95 Ккал
  1. Томати моєму, вирізаємо плодоніжку, зливаємо сік і ріжемо невеликими квадратиками;
  2. Часникові часточки очищаємо і подрібнюємо ножем або часничницею;
  3. Палички ріжемо кільцями навскоси досить крупно;
  4. Всі інгредієнти перемішуємо, додаємо сіль і перець і заправляємо майонезом;
  5. При подачі до столу цей коктейль рекомендується прикрасити свіжою зеленню.

Салат з помідорами, часником і сиром

Інгредієнти:

  • два варених яйця;
  • упаковка крабових паличок;
  • два солодких перцю;
  • два помідора;
  • один зубчик часнику;
  • майонез;
  • 150 грам будь-якого твердого сиру.

Час приготування такого салату 30 хвилин, його калорійність – 88 кілокалорій.

  1. Очищаємо томати від плодоніжки і зливаємо сік, потім ріжемо соломкою;
  2. Болгарський перець також очищаємо від насіння і нарізаємо соломкою. З'єднуємо між собою помідор і перець і викладаємо першим базовим шаром. Заправляти майонезом його не потрібно;
  3. Палички ріжемо дрібними кубиками;
  4. Яйця відварюємо і нарізаємо, часник подрібнюємо на тертці, ножем або часничницею;
  5. Частина сиру ріжемо кубиками, а половину натираємо на тертці;
  6. У мисці змішуємо сир, яйця, палички і часник, заправляємо майонезом, солимо і перчимо за смаком;
  7. Викладаємо цю масу другим шаром і посипаємо тертим сиром;
  8. Перед подачею блюдо повинне просочитися протягом години.

Кілька варіантів закуски з яйцями

Рецепт перший — з твердим сиром

Інгредієнти:

  • два яйця;
  • упаковка краб. паличок;
  • помідор;
  • шматочок сиру;
  • майонез або сметана для заправки;
  • сіль, спеції.

На приготування страви піде півгодини, його калорійність – 84 кілокалорії.

  1. Два яйця відварити, очистити від шкаралупи і порізати квадратиками;
  2. Палички ріжемо соломкою або кубиками;
  3. Томат очистити, злити сік і нарізати на невеликі кубики;
  4. Сир натерти на тертці;
  5. Змішуємо всі інгредієнти в мисці і заправляємо майонезом. Для більш легкого страви можна використовувати сметану або навіть кефір.

Рецепт другий — з плавленим сиром

Інгредієнти:

  • упаковка крабового м'яса або паличок;
  • великий помідор;
  • три яйця;
  • огірок;
  • зубчик часнику;
  • майонез;
  • плавлений сирок.

На приготування салату знадобиться приблизно півгодини, калорійність його – 92 кілокалорії.

  1. За півгодини до приготування салату плавлений сир рекомендується помістити в морозилку;
  2. Яйця зварити круто, очистити від шкаралупи і нарізати кубиками;
  3. Розморожені палички також порізати;
  4. Огірки промити, у помідор вийняти насіння і злити сік, овочі порізати;
  5. Плавлений сир порізати квадратиками, їх потрібно відразу розділяти, щоб не склеювалися між собою;
  6. Зубчик часнику дрібно ріжемо і змішуємо з заправкою;
  7. Всі продукти в мисці перемішуємо і заправляємо майонезом, за бажанням можна додати спеції і зелень.

Як спекти шоколадний торт на окропі в мультиварці читайте в нашій статті.

Покрокові рецепти оригінальних кей-попсов, які чудово підійдуть на дитяче свято.

Як приготувати ароматне варення з пелюсток троянд читайте тут.

Розширюємо блюдо огірками

Інгредієнти:

  • два томата;
  • два огірка;
  • упаковка краб. паличок;
  • половина лимона;
  • два яйця;
  • чайна ложка гірчиці;
  • сметана;
  • зелень;
  • спеції.

Готується салатик 30 хвилин, його калорійність – 87 кілокалорій.

  1. Огірки очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою, помідори очищаємо від плодоніжки, зливаємо сік і ріжемо квадратиками;
  2. Яйця відварюємо круто і також ріжемо;
  3. Палички ріжемо тонкими кільцями;
  4. Готуємо заправку. Для цього змішуємо сметану з гірчицею і видавлюємо лимонний сік;
  5. Змішуємо всі інгредієнти і заправляємо приготованим соусом.

Листковий салат з помідорами і крабовими паличками

Інгредієнти:

  • 200 грам краб. паличок;
  • два томата;
  • три яйця;
  • 150 грам твердого сиру;
  • сухарики;
  • майонез;

На приготування листкового салату знадобиться 40 хвилин, його калорійність – 120 кілокалорій.

  1. Палички нарізаємо соломкою. Якщо вони заморожені, потрібно дістати їх заздалегідь. Розморожувати їх у мікрохвильовці або під гарячою водою не рекомендується;
  2. Помідори очищаємо від насіння, зливаємо сік і ріжемо маленькими кубиками. Для салату потрібно вибирати щільні томати;
  3. Курячі яйця варимо 9-10 хвилин з моменту закипання, охолодити в холодній воді, очистити від шкаралупи і нарізаємо кубиками;
  4. Твердий сир натираємо на тертці, можна використовувати будь-який сир, який є в наявності;
  5. Готуємо сухарики. Для цього білий батон нарізаємо маленькими квадратиками і підсушуємо в духовці. Перед додаванням у страву вони повинні охолонути. Можна використовувати готові сухарики або чіпси;
  6. Салат викладаємо шарами:
  • перший шар – крабові палички;
  • другий шар – томати;
  • третій шар – яйця;
  • четвертий шар – сухарики;
  • п'ятий шар — сир;
  1. Кожен шар добре промазуємо соусом, перед подаванням страву повинно трохи постояти і просочитися.

Корисні поради

  1. У магазинах продають палички або м'ясо в замороженому або охолодженому вигляді, різниці в смаку між ними. Але заморожене м'ясо перед приготуванням потрібно розморозити при кімнатній температурі. В крайньому випадку, можна на кілька хвилин опустити упаковку в теплу воду. А ось розморожувати в мікрохвильовці не варто;
  2. При купівлі крабових паличок потрібно обов'язково перевіряти термін придатності продукту;
  3. У крабові салати додають тільки свіжі помідори, потрібно вибирати овочі з досить щільною, пружною м'якоттю і обов'язково зливати сік, інакше салат вийде рідким. Звичайні томати можна замінити помідорками черрі. Томати потрібно різати трохи крупніше, ніж інші інгредієнти. А в листкових салатах їх краще не солити, щоб не виділявся сік;
  4. Сир можна використовувати будь-який, але плавлений сир потрібно попередньо злегка заморозити в морозилці;
  5. Яйця для крабового салату відварюють круто і нарізають соломкою або кубиками, можна натерти на тертці;
  6. Для заправки переважно використовується майонез, але можна приготувати заправку на основі сметани, йогурту, кефіру, лимонного соку або гірчиці.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: