28 апрель 2019 149

Як готувати пиріг з картоплею і рибними консервами

Випічка завжди у всіх викликає великий апетит і при цьому не важливо, яка вона — солодка чи солона. У будь-якому випадку вона йде швидко і навіть не встигає прірву. Особливо великим успіхом користуються пироги з картоплею і рибою.

При цьому готувати їх можна з свіжої та консервованої риби, незалежно від цього ця випічка виходить неймовірно смачною і ароматною. Але оскільки іноді придбати свіжу рибу досить складно, та й по грошах входить дорого, тому можна її замінити консервами. Як раз про рецепти приготування пирогів з картоплею і рибними консервами ми і поговоримо нижче.

Заливний пиріг з рибними консервами і картоплею
Інгредієнти Кількість
борошна - 2 склянки
кефіру - стакан
яєць - 2 шт.
соди харчової - щіпка
масла рослинного - 80 мл
скумбрії консервована в маслі - 1 банку
картоплі - 4 бульби
цибулин - 1 головка
солі - щіпка
вершкового масла - 60 грам
перець чорний у меленому вигляді - пара пучок
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 140 Ккал

Виконання буде наступне:

  1. У велику чашку всипаємо борошно. Яйця слід звільнити від шкаралупи і покласти в борошно;
  2. Потім заливаємо кефір, підсипаємо харчову соду, додаємо рослинне масло і сіль;
  3. Все ретельно перемішуємо. Для того щоб все було легко перемішувати, можна використовувати міксер;
  4. Структура основи повинна бути схожа на густу сметану;
  5. Відкриваємо банку з рибними консервами та викладаємо їх в невелику чашку, розминаємо вилкою;
  6. Цибулину потрібно почистити від луски і нашаткувати на дрібні кубики;
  7. Викладаємо цибулю до консервів і перемішуємо;
  8. Бульби картоплі очищаємо від шкірки, обов'язково промиваємо в прохолодній воді;
  9. Картоплю розрізаємо на кружечки;
  10. Форму для запікання збризкуємо рослинним маслом;
  11. Далі наливаємо на поверхню дна форми половину рідкої основи;
  12. Перший шар кладемо з кружечків картоплі, посипаємо сіллю і перчимо;
  13. Далі викладаємо рибу з цибулею і рівномірно розподіляємо;
  14. Після цього заливаємо рідке тісто, повністю закриваємо всі компоненти;
  15. Духова шафа обов'язково попередньо прогрійте до 180 градусів;
  16. Ставимо все в духовку і готуємо близько 40 хвилин;
  17. Готовий заливний пиріг з рибними консервами і картоплею витягуємо, промазуємо його верх шматочком вершкового масла, накриваємо рушником і охолоджуємо протягом 15 хвилин.

Додайте рис в пиріг

 

Для приготування знадобиться наступне:

  • картопля – 5 бульб;
  • банку консерви в маслі;
  • стакан відвареного рису;
  • одна головка цибулі;
  • яйця – 5 штук;
  • 4 великі ложки майонезу;
  • борошно – 5-6 великих ложок;
  • трохи спецій;
  • сіль.

Готувати будемо недовго — всього 75 хвилин, поживність випічки – 170 ккал.

Як готувати пиріг з картоплею, рисом і рибними консервами:

  1. Рис слід гарненько промити в декількох водах;
  2. Потім відварюємо до напівготовності;
  3. Сковороду змащуємо рослинним маслом;
  4. Картопля очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкими кружечками;
  5. Обов'язково картопля посипаємо спеціями;
  6. Викладаємо на дно сковороди кружечки картоплі у вигляді віяла по колу;
  7. Банку консерви відкриваємо, викладаємо рибу в чашку і розминаємо вилкою;
  8. Викладаємо поверх картопляних кружечків рівномірним шаром;
  9. Цибулю очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими кільцями;
  10. Викладаємо зверху консерви тонкі кільця цибулі;
  11. Зверху лука розкладаємо відварений рис;
  12. У чашку викладаємо майонез, розбиваємо яйця, додаємо борошно і приправляємо спеціями. Всю суміш гарненько збиваємо до однорідності;
  13. Заливаємо все компоненти заливкою, верх розрівнюємо;
  14. Духова шафа обов'язково прогріваємо до 180 градусів;
  15. Поміщаємо сковорідку з пирогом в духовку і залишаємо запікатися на 30-40 хвилин;
  16. Далі виймаємо готову випічку з начинкою і залишаємо трохи постояти, щоб вона охолола;
  17. Після цього акуратно виймаємо на велику плоску тарілку, розрізаємо на шматочки і подаємо на стіл.

Дріжджовий, пишний пиріг з картопляно-рибною начинкою

Які інгредієнти потрібні для тіста:

  • невелика упаковка дріжджів в сухому вигляді;
  • маргарин – ½ пачки;
  • борошно – 600 грам;
  • склянка кефіру;
  • одне яйце;
  • сметана – 140 мл;
  • молоко – 30 мл

Що буде потрібно для начинки:

  • банку консерви в маслі;
  • картопляні бульби в кількості 5 штук;
  • 1 велика ложка рослинної олії;
  • одна головка цибулі;
  • сіль на свій смак;
  • будь-які спеції.

Готування становитиме 120 хвилин, харчова цінність — 240 ккал.

Як робити дріжджовий пиріг з такою смачною начинкою:

  1. Для початку кефір наливаємо у чашку і викладаємо сухі дріжджі, все розмішуємо;
  2. Додаємо сметану, трохи солі і цукровий пісок. Всі компоненти перемішуємо до однорідності;
  3. Куряче яйце розбиваємо, поділяємо білок і жовток;
  4. Білок викладаємо в кефірну суміш, а жовток залишаємо для змазування пирога;
  5. Знову все розмішуємо до повного розчинення білка;
  6. Маргарин слід розтопити до рідкого стану і влити в рідку суміш;
    далі засипаємо борошно і замішуємо тісто;
  7. Після того як тісто стане еластичним, накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце на 1,5 години. За цей час його слід підмішувати 2 рази;
  8. Картоплю відварити в мундирі;
  9. Після цього очищаємо картоплю і ріжемо кружечками;
  10. Лук очищаємо і ріжемо півкільцями;
  11. Цибульні шматочки слід залити окропом і залишити на 15 хвилин;
  12. Банку з консервами відкриваємо, викладаємо рибу на тарілку і розминаємо вилкою;
  13. Після цього поділяємо тісто на дві частини, з однієї частини розкачуємо круглу коржик;
  14. Корж викладаємо на змащене дно форми;
  15. Викладаємо на тісто шар з картоплі;
  16. Далі зверху картоплі кладемо рибу, поверх риби викладаємо півкільця цибулі;
  17. Не забудьте все посолити і приправити спеціями;
  18. Далі з другої половини розкачуємо корж і накриваємо й всі компоненти, защипуємо краю, в середині робимо невелику дірочку;
  19. Жовток збиваємо і змащуємо верх пирога;
  20. Духовку обов'язково попередньо прогріваємо до 180 градусів;
  21. Ставимо форму в духовку і залишаємо випікатися протягом 25-30 хвилин.

Пісні гречані котлети — якщо залишилася гречана каша, спробуйте це блюдо.

Як загасити кабачки в мультиварці читайте в нашій статті.

Гречка з м'ясом по купецькому — це страва обов'язково потрібно спробувати.

Рецепт листкового пирога

Що потрібно для готування:

  • листкове тісто – 400 грам;
  • майонез – 30 грам;
  • картопляні бульби – 3-4 штуки;
  • банку консерви в маслі;
  • 5-6 гілочок петрушки;
  • шматочок вершкового масла.

Приготування займе близько 1 години, калорійність – 220 ккал.

Приступаємо до готування:

  1. Для початку картопляні бульби очищаємо від шкірки, промиваємо;
  2. Картоплю розрізаємо на тонкі кружечки;
  3. Банку з консервами відкриваємо, викладаємо в чашку і розминаємо вилкою;
  4. Гілки петрушки промиваємо і шаткуємо на дрібні шматочки;
  5. Пласт листкового тіста слід розкачати у велику квадратну коржик;
  6. Розрізаємо квадрат на 2 прямокутника, при цьому одна частина повинна бути більше іншої;
  7. Деко для запікання змащуємо олією і викладаємо на нього пласт листкового тіста, який більше;
  8. Змащуємо поверхню пласта вершковим маслом;
  9. На змащену поверхню викладаємо кружечки картоплі, посипаємо сіллю, спеціями;
  10. Потім викладаємо рибу, кладемо її рівномірним шаром;
  11. Зверху викладаємо другий паст, защипуємо з країв боки;
  12. В центрі робимо не більшу дірку;
  13. Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів;
  14. Прибираємо деко і залишаємо запікати протягом 40 хвилин;
  15. Після цього виймаємо, охолоджуємо і подаємо на стіл.

Кулінарні нотатки

  • картоплю можна попередньо відварити, так він швидше пропечеться і вийде м'яким;
  • поверхню пирога, перед тим як його прибрати в духовку, можна змастити яєчним жовтком, після випікання він вийде гарним і рум'яним;
  • бажано цибулю попередньо залити гарячою водою, так він краще пропечеться.

Пиріг з картоплею і рибними консервами – це прекрасне частування для сімейного вечері. Готується він швидко, а в процесі готування його запах заповнить всі приміщення, тим самим викликаючи підвищений апетит ваших домочадців. Так що не переживайте, випічка розійдеться відразу за один раз.

Що ще почитати: