09 апрель 2019 9 493

Як смачно приготувати омлет на пару

Багато господині вибирають омлет на пару на сніданок для сім'ї. Адже саме в ньому немає високої калорійності, підвищеного холестерину і канцерогенів. Він рекомендований для дитячого і дієтичного харчування. Хворі з панкреатитом, виразку і гастрит також охоче вводять паровий омлет в свій раціон.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
вершкового масла - 1 ч. ложка
яєць - 2 шт.
солі - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 118 Ккал

Існує безліч рецептів для приготування омлету на пару. Для початку варто розглянути класичний рецепт. Так як паровий омлет рекомендований для дієтичного та дитячого харчування, до його складу не повинні входити ковбаси і гострі сири. При бажанні можна додати сир нежирних сортів і парену моркву.

При бажанні можна додати молоко у малих дозах — на 1 яйце половину шкарлупки молока. У процесі приготування необхідно:

  1. Ретельно вимити яйця, для виключення попадання небажаних частинок в омлет. Розбити яйця, тупою стороною ножа, рівно навпіл. Точність важлива для вимірювання кількості молока.
  2. Взяти половину шкаралупи і налити в неї молоко. Таке вимірювання виправдано різницею в розмірі яєць.
  3. У миску з яйцями влити молоко. Додати трохи солі. Все ретельно перемішати вилкою, але не збивати в піну. Класичний омлет повинен бути щільним.
  4. Чашу змастити маслом і вилити в неї вміст миски.

Класичний омлет на пару можна приготувати в пароварці. У даному випадку варто відмовитися від молока. Час приготування складе 20 хвилин.

Якщо пароварки в будинку немає, то можна вдатися до послуг парової лазні. Для цього береться каструля з товстим дном і до половини заповнюється водою. На неї поміщається чаша з яєчною масою і все це закривається кришкою. Чаша повинна бути металевою і триматися на поверхні води.

Час приготування збільшується до 35 хвилин. Готувати на повільному вогні. Тут можна додати молоко. Такий спосіб приготування зробить омлет на пару більш пишним, ніж в пароварці.

Дитячий омлет в мультиварці

Мультиварка стала незамінним супутником господинь в сучасному світі. Приготування в ній просте і зручне заняття. Омлет на сніданок корисний і для дітей. Його можна приготувати з курячих яєць, але корисніше з перепелиних.

Щоб омлет на пару в мультиварці для дитини мав незвичайний вигляд, можна використовувати силіконову форму у вигляді тваринки.

Для приготування потрібно:

  • 4 перепелиних яйця;
  • 50 мл. молока;
  • 1 невеликий помідор;
  • половина болгарського перцю;
  • трохи солі;
  • соняшникової олії.

Час приготування — 15 хвилин. Калорійність — 105 ккал.

У процесі готування молоко вилити в миску. Розбити в неї яйця і додати сіль. Масу збити віночком як можна краще, тоді омлет буде пишним.

Помідор очистити від шкірки, з перцю видалити серцевину і нарізати дрібними кубиками. Овочі додати в яєчну масу і добре перемішати.

Змастити маслом форму і влити в неї масу. У каструлю налити 200 мл води і встановити чашу для пари. У неї ставиться силіконова форма.

Вибрати режим «готування на пару» і виставити таймер.

Паровий омлет з рибою — користь і смак в одному блюді

Паровий омлет може містити в собі будь-яку начинку. Все залежить від уподобань кухаря. Риба не стала винятком. Такий рецепт для багатьох може стати новинкою, так як традиційно використовують інше наповнення.

Але риба не тільки смачна, але і дуже корисна. Адже в ній міститься фосфор, вітаміни групи B і інші корисні мікроелементи. Для приготування страви потрібно:

  • яйця – 3 шт.;
  • яловичий бульйон – 100 мл;
  • половина солодкого перцю;
  • рослинне масло – 10 мл;
  • палтус – 200 гр.;
  • крохмаль – 1 ст. ложка;
  • пучок зеленої цибулі;
  • сіль за смаком.

Час приготування — 35 хвилин. Калорійність страви складе 136 ккал.

Як приготувати омлет з рибою на пару? Коли всі інгредієнти зібрані на столі, можна приступити до готування. Якщо палтуса в магазині не виявилося, то його можна замінити морською рибою нежирних сортів з білим м'ясом.

Від риби відділяється філе. Філе нарізати шматочками і обвалюється в крохмалі. Далі рівномірно розподіляється по дну форми. Наступним шаром стане дрібно нарізані перець і цибулю.

Вміст потрібно присолити і скропити олією. У мисці змішати бульйон, яйця і сіль. Суміш ретельно збити. Отриману масу вилити в миску і поставити в пароварку.

Омлет на пару з кабачками — знахідка для тих, що худнуть

Наступним наповненням може стати кабачок. Він некалорійний і корисний. Такий омлет сприятиме нормалізації травлення. Для приготування знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 200 мл. молока;
  • 300 гр. кабачків;
  • 50 гр. твердого сиру;
  • сіль за смаком.

Час приготування — 30 хвилин. Калорійність — 114 ккал.

Опишемо детально, як готувати омлет на пару з кабачками. Перед початком готування кабачки і яйця ретельно помити.

Далі кабачки очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці. У миску влити молоко, додати яйця і сіль. При бажанні можна додати трохи меленого перцю.

Всі добре збити і влити в кабачки. Отриману масу ретельно перемішати і викласти у форму.

Готувати можна в пароварці або в мультиварці. Готовий омлет посипати сиром, натертим на дрібній тертці. При бажанні можна змішати сир з усіма інгредієнтами на початковому етапі.

У поєднання з ним можна подати на стіл овочевий салат.

Білковий курячий омлет – идеальней для сніданку немає

Для різноманітності в меню можна включити білковий омлет з куркою. Це так само малокалорійний продукт. Він особливо корисний при великих фізичних навантаженнях, наприклад, заняття фітнесом.

Інгредієнти для нього знайдуться у кожної господині:

  • 3 яєчних білка;
  • 100 грам курячого філе;
  • чайна ложка базиліка;
  • сіль і перець за смаком.

Час приготування — 30 хвилин. Калорійність — 156 ккал.

Базилік можна замінити будь приправою за смаком. Білковий омлет на пару з куркою готується наступним чином.

Яйця розбити, і акуратно відокремити білок в миску. Додати дрібно нарізане філе і приправу. Усе ретельно перемолоти блендером і вилити в чашу. Після чого випікати в пароварці або мультиварці.

Якщо блендера в наявності немає, то на допомогу може прийти м'ясорубка.

Навчитеся правильно готувати коктейль з петрушки — це неймовірно корисно, особливо якщо ви прагнете правильно харчуватися.

Якщо вам набридла яєчня на сніданок, спробуйте приготувати незвично, наприклад в булці — рецепт тут.

Сирні пончики — улюблений десерт у багатьох країнах, спробуйте і ви за нашим рецептом.

Самий швидкий рецепт

Самим швидким рецептом визнаний омлет на пару з тертим сиром і зеленню. Для приготування потрібно:

  • 2 яйця;
  • півсклянки молока;
  • твердий сир;
  • зелень;
  • щіпка солі.

Час приготування 30 хвилин в мультиварці. Калорійність 200 ккал.

Процес приготування омлету на пару на швидку руку простий. Міксером яйця збити в піну. Додати молоко і ретельно збити.

Зелень дрібно нашаткувати або перемолоти блендером і додати в масу. Все ретельно перемішати. Вміст влити в миску і посипати сиром, натертим на крупній тертці.

Поради господиням

У кожної господині є маленькі хитрощі. При приготуванні омлету на пару можна скористатися наведеними нижче:

  1. При непереносимості білка молоко можна замінити курячим бульйоном або водою. Бульйон не збільшить калорійність, а вода її, навпаки, знизить;
  2. Для збереження смакових якостей приправ, їх слід додавати безпосередньо перед подачею на стіл. У процесі готування пар може їх витіснити;
  3. Для приготування омлету для схуднення краще використовувати тільки білки. У такому разі омлет буде більш щадним для фігури;
  4. При використанні пароварки необхідно стежити за рівнем рідини. Це слід робити тільки при відсутності індикатора. Контроль слід здійснювати і готуючи на паровій бані.

Не важливо, який омлет на пару приготувати, найголовніше — точно дотримати рецепт і додати самий головний інгредієнт – любов. Адже якщо це сніданок для себе або сім'ї, то без неї просто не обійтися.

Омлети надовго стануть коронною стравою будь-якої господині, адже готувати їх просто і швидко, а все необхідне завжди є в холодильнику.

Що ще почитати: