06 март 2019 89

Прості рецепти смачних салатів зі свіжих кабачків

Якщо ви стежте за раціоном свого харчування і здоров'ям, а також хочете отримати всі необхідні вітаміни для організму, то салат зі свіжих кабачків повинен стати незамінним повсякденним блюдом на вашому столі.

По-перше, це доступний овоч, який росте у багатьох в городі, а по-друге, це чудова альтернатива звичним для нас салатів з огірків і помідорів.

У приготуванні салатів використовується виключно молодий плід, так як він набагато смачніше, соковитою і засвоюється легше.

Готуються такі салатики легко і швидко, а результат від їх вживання довго чекати себе не змусить.

Завдяки своїм якостям і наявності вітаміну С у великій кількості, кабачок можна давати навіть маленьким діткам у вигляді пюре.

Салати зі свіжих кабачків: найкращі рецепти з фото від гурманів

З сиром і помідором

Інгредієнти:

  • Середній кабачок – 2 шт.;
  • Сир слабосоленої – 150 г;
  • Помідори — 4-5 шт.;
  • Зелень свіжа (кінза, петрушка, кріп) – пучок;
  • Перець мелений чорний, сіль – 2-3 г;
  • Часник — кілька зубчиків;
  • 9% оцет – 2 ч. ложки;
  • Олія оливкова – 2,5 ч. ложки;
  • Кунжут за бажанням.

За допомогою овочечистки очистити кабачки від шкірки і ріжемо їх кубиками невеликого розміру. Додаємо дві ложки 9% оцту і маринуємо хвилин 25. В цей час готуємо інші інгредієнти. Моєму помідори і нарізаємо їх так само кубиками.

Найголовніше — не робіть їх занадто дрібними, інакше при перемішуванні салату вони стечуть і втратять свою форму. Дрібненько шаткуємо зелень і часник. У замариновані кабачки додаємо нарізаний помідор, зелень, часник, перець чорний, сіль і заправляємо все оливковою олією.

Гарненько перемішуємо і викладаємо салат зі свіжих кабачків на тарілку, в якій будете подавати для дегустації на стіл. В кінці натираємо сир на крупній тертці і посипаємо салат. Якщо хочете більш вишуканого смаку, можна додати трошки кунжуту.

По-швейцарськи

Інгредієнти:

  • Середній кабачок – 2 шт.;
  • Гострий червоний перець – 1 шт.;
  • Лимон (великий) – 1 шт.;
  • Зелень свіжа (м'ята, петрушка, базилік) – невеликий пучок;
  • Чорний перець і сіль – по 2-3 г;
  • Олія оливкова – 4-5 ч. ложки.

Молодий кабачок режим тонкими пластинками. Це зручно було зробити, кабачок повинен бути свіжозібраним і досить пружним. Посипаємо отримані часточки подрібненою цедрою лимона.

Окремо готуємо заправку. У поглиблену посуд видавлюємо сік з одного лимона і додаємо оливкову олію. Подрібнюємо червоний перець і відправляємо його до соусу. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.

Отриманої заправкою заливаємо кабачок і даємо йому постояти хвилин 15. Сік, який виділяється в результаті маринування, зливаємо, а овочі перекладаємо в інше блюдо. Додаємо свіжу зелень, сіль і чорний перець. Все, салат зі свіжих кабачків по-швейцарськи можна пробувати.

З кедровими горішками

Інгредієнти:

  • Середній кабачок – 3 шт.;
  • Горішки кедрові – 40-50 г;
  • Сік свіжого лимона – 2-3 ч. ложки;
  • Олія оливкова – 3-4 ч. ложки;
  • Сир пармезан – 150 г;
  • Сіль і перець чорний – 2-3 р.

В цілому – рецепт простий. Для того щоб салат зі свіжих кабачків з кедровими горішками мав більш апетитний вигляд, овоч з допомогою овочечистки можна нарізати на тоненькі пластинки.

Якщо у вас відсутній овощечистка, не біда, можна просто скористатися великою теркою. Перед тим, як додати кедрові горішки, їх необхідно обсмажити хвилин 5 на сковороді без олії.

В окремій поглибленої чашці готуємо заправку. Змішуємо сіль, чорний перець, лимонний сік і масло оливкове. З'єднуємо всі інгредієнти і перемішуємо.

Перекладаємо салат з кабачків з горішками в чисте блюдо і зверху додаємо сир пармезан. Сир краще порізати таким же чином, як і кабачки. Дати час трохи настоятися і можна пробувати.

По-корейськи

Інгредієнти:

  • Середній кабачок – 3 шт.;
  • Перець болгарський (різних кольорів) – 2 шт.;
  • Свіжа морква – 2 шт.;
  • Кріп, кінза, петрушка – середній пучок;
  • Сіль і чорний перець – близько 3-4 м;
  • Олія соняшникова – 8-9 ч. ложок;
  • Часник – кілька зубчиків;
  • 9% оцет – 4-5 ч. ложок;
  • Приправа для салатів по-корейськи – не більше 3 ч. ложок.

Для приготування салату з свіжих кабачків по-корейськи беремо молоді кабачки середньої довжини. Знімаємо шкірку за бажанням, але якщо довжина овоча не перевищує 15 см, це робити не обов'язково.

Натираємо кабачок з допомогою терки для корейської моркви, щоб вийшла подовжена соломка. Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо і також шаткуємо її з застосуванням терки.

Болгарський перець краще брати різного кольору, наприклад червоний і жовтий. Видаляємо з нього плодоніжку, залишки насіння і пропускаємо його через тертку, як і всі попередні овочі.

З'єднуємо всі складові частини салату в глибокій чашці, додаємо сіль, перемішуємо і отримуємо гарне кольорове асорті з овочів.

Окремо готуємо заправку. У сковороді раскаливаем масло рослинне і додаємо в нього корейську приправу. Якщо у вас вона відсутня, ви можете окремо з'єднати перець червоний і чорний, сухий базилік, коріандр, паприку і куркуму. Потримати сковороду на вогні не більше 10 секунд і вимкнути.

До отриманої заправці додаємо нарізані овочі, ретельно перемішуємо, щоб вони ввібрали в себе аромат соусу. Додаємо оцет, додати порізану зелень і подрібнений часник. Все ще раз заважаємо, перекладаємо в глибоку чашку і відправляємо в холодильник.

Кабачковому салату по-корейськи потрібно настоятися, першу дегустацію можна проводити вже через годину. Але щоб його смак був більш насичений, залиште настоюватися на ніч.

Хочемо поділитися з вами ще одним варіантом приготування кабачкового салату по-корейськи у відеозапису:

Салат зі свіжого кабачка з огірком

  • Огірок свіжий – 1 шт.;
  • Середній кабачок — 2 шт.;
  • Оливки – 10-15 шт.;
  • Сік лимонний – 0,5 ч. ложки;
  • Зелень кропу – 20 г;
  • Часник – 1 зубок;
  • Лист салату – 5-6 шт.;
  • Сіль, коріандр, перець чорний – за смаком;
  • Грецький Йогурт – 50 р.

Починаємо приготування за рецептом з того, що молодий плід очищаємо від шкірки і ріжемо його тоненькою соломкою. Трошки присаливаем і даємо постояти хвилин 5-7. Готуємо в цей час огірок.

Якщо шкірка у нього стара, то її краще видалити. Так само, як і кабачок, шаткуємо його довгою соломкою. Лист салату розриваємо руками на невеликі шматочки, а потім змішуємо всі компоненти.

В окремій чашці готуємо заправку. Дрібно нарізаємо кріп, часник тиснемо на часничниці. В грецький йогурт додаємо лимонний сік, перець, коріандр, сіль, часник і зелень. Все добре перемішуємо і додаємо до овочів.

Салат з кабачків та огірків повинен настоятися хвилин 30, потім перекладаємо його в чисту чашку і перед подачею на стіл зверху посипаємо оливками.

Смачні закрутки на зиму: перевірені рецепти кулінарів. Готуйте блокнот і ручку!

А тут читайте домашні рецепти приготування кабачкової ікри як в магазині.

Вважаєте, що суп з одних овочів без додавання м'яса не може бути смачною? Даремно! Тут ми навчимо вас готувати чудові овочеві супи. Бажаємо ситного обіду!

Поради хазяєчкам

Перед приготуванням салатів свіжий кабачок можна кілька хвилин потримати в оцті, тоді він стане м'яким і більш приємним на смак.

У сирому вигляді можна вживати виключно молоді плоди без кісточок. Якщо кабачок вже дозрів, то краще його піддавати термічній обробці.

Свіжі кабачки чудово поєднуються з різними овочами (капустою, помідорами, огірками), тому не бійтеся проводити експерименти, додаючи щоразу нові інгредієнти.

Солоні види сирів можуть стати прекрасним доповненням до будь-якого салату з свіжих плодів кабачка.

Кабачки є низькокалорійними овочами, щоденне їх вживання у салатах допоможе вам скинути кілька зайвих кілограмів.

Ось ми і розглянули рецепти салатів зі свіжих кабачків. Сподіваємося, що ви скористаєтеся ними і вже зовсім скоро піднесете своєї сім'ї одне з цих страв. Не сумнівайтеся, все будуть просити добавку!

Наостанок запрошуємо до перегляду ще одного відео-рецепту:

Приємного апетиту!

Що ще почитати: