17 май 2019 3 053

Як смачно приготувати макарони з куркою

Макаронні вироби з додаванням різних сортів м'яса або фаршу, соусів і підливи – відмінний варіант швидкого ситної вечері. Прообраз цієї страви в радянські часи називався макаронами по-флотськи.

Основною його перевагою була доступність компонентів, тому широке поширення воно набуло в часи війни, коли з їжею було важко, а солдат необхідно було нагодувати ситної їжею.

Зараз це блюдо облагородили, стали робити з макаронів і м'яса запіканки, а до них — різні вершкові, томатні, грибні соуси. Та використовують не фарш або консервовану тушонку, а свіже підсмажене або відварне м'ясо.

У ресторанах це блюдо стало одним з найбільш затребуваних.

Але знаючи деякі хитрощі і тонкощі досвідчених кулінарів, ви і самі зможете приготувати макарони з куркою, причому дуже смачно і гідно похвали.

Смачні макарони з куркою і сиром
Інгредієнти Кількість
Ріжки - 600 г
Куряче філе - 350 г
Печериці - 150 г
Прованські трави - упаковка
Сметана - 100 мл
Сир - 120 г
Зелень - пучок
Сіль - за смаком
Оливкова олія - 2 ст. л.
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 161 Ккал

Це блюдо володіє хорошим балансом полісахаридів борошна і білків нежирного м'яса. Якщо використовувати справжні італійські макарони, то рецепт приготування цієї страви буде цілком дієтичним.

Розглянемо рецепт приготування з фото. На невеликі шматочки розбираємо помытое і просушену куряче м'ясо.

Нагріваємо олію оливкову олію в сотейнику і підсмажуємо до повної готовності з додаванням приправ і солі до філе. Постійно помішуємо, щоб не пригоріла курка. Перекладаємо на тарілку.

Гриби обмиваємо, чистимо разом з цибулею і шаткуємо дрібними кубиками, підсмажити.

Коли волога повністю випарується, додаємо м'ясо, сметану, подрібнену зелень і протушиваем п'ять – сім хвилин.

Відварюємо макарони. Зливаємо на друшляк, промешиваем ложкою, щоб вийшла вся рідина. Викладаємо на велике блюдо, зверху – гриби з м'ясом і соусом. Притрушиваем сиром, тертим – і можна сідати їсти.

Можна готові макарони відразу занурити в сковороду, перемішати і прямо туди підсипати сир.

Приготування вечері в мультиварці

Якщо необхідно швиденько зготувати вечерю, і ще чекає сила-силенна справ, дістаньте продукти, закладіть в домашній електроприлад і запустіть готуватися, а самі займайтеся іншими питаннями. Так у вас вийде зробити все відразу.

Макарони з куркою включають в себе такі компоненти:

  • Перець солодкий – 2 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Куряча грудина – 2 шт.;
  • Приправи – за смаком;
  • Курячий бульйон — 1 л;
  • Макарони – 250 г;
  • Сіль – за смаком;
  • Нерафінована олія – 2 ст. л.

Приготування: 50 хвилин.

Калорійність: 173 Ккал/ 100 р.

Охолоджене м'ясо шаткуємо на тонкі смужки.

Запускаємо агрегат на функцію випікання, наливаємо олію нерафіновану і готуємо куряче філе. Моєму овочі, шаткуємо цибулю півкільцями.

Вирізаємо в перці серединку, вытрушиваем насіння і рубаємо соломкою.

Підкладаємо до м'яса, промешиваем силіконової лопаткою і підсмажуємо п'ятнадцять хвилин.

Підсолюємо, додаємо спеції і макарони, перемішуємо, вливаємо раніше приготований курячий бульйон і готуємо на функції плов сорок хвилин, герметично закріпивши кришку приладу.

Страва вийде ситним, смачним, і що дійсно радує – приготованим практично без особистої участі.

Курка з макаронами у вершковому соусі на сковороді

Макарони з вершковим соусом завжди виходять більш ніжними і шовковистим. Блюдо практично тане в роті. Але не втрачайте, що соус необхідно додавати перед подачею, щоб не раскисло блюдо.

Компоненти:

  • Бантики (різновид макаронів) – 400 г;
  • Часник – 2 зубки;
  • Куряче м'ясо – 200 г;
  • Перець – кілька щіпок;
  • Італійські трави – 1 ч. л.;
  • Сіль – за смаком;
  • Вершки жирні – 150 мл;
  • Вода очищена – 3 л.;
  • Оливкова олія – 1 ст. л;
  • Сир -100 г;
  • Вершкове масло – 100 р.

Приготування: 50 хвилин.

Калорійність: 167 Ккал/ 100 р.

Часник чистимо, розрізаємо ножем і кладемо в масло оливкове на сковороду, підсмажуємо пару хвилин. Контролюйте щоб він не згорів, інакше з'явиться гіркий присмак, а нам треба отримати часникове масло. Дірявим ложкою виймаємо залишки часнику.

Виливаємо в сковороду охолоджені вершки, сир тертий і вимішуємо, поки він весь не розтопиться. М'ясо обробляємо на кубики розміром півтора на два сантиметри. Підсмажуємо його на олії в сковороді.

Коли з'явиться золота скоринка, вливаємо вершково-сирний соус, італійські трави, сіль і все протушиваем п'ятнадцять хвилин під закритою герметично кришкою на мінімальному вогні.

Макарони-бантики варимо воді, дотримуючись рекомендацій на упаковці. Відкидаємо на сито, даємо добре стекти. Підкладаємо масло, розмішуємо і розподіляємо по тарілках. Зверху рясно поливаємо соусом і накладаємо м'ясо.

Запіканка в духовці

Деякі господині надходять нераціонально, викидаючи «вчорашні» макарони в сміття. Адже з цього продукту можна приготувати відмінний ситне блюдо з макаронів з куркою – запіканку, додавши всього декілька складових.

Компоненти:

  • Макарони «вчорашні» – скільки є;
  • Куряча грудина – 1 шт.;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Молоко – 200 мл;
  • Сметана – 3 ст. л.;
  • Масло рослинне – 2 ст. л.;
  • Сіль – за смаком;
  • Сир – 80 г;
  • Цибуля – 1 шт.

Приготування: 80 хвилин.

Калорійність: 178 Ккал/ 100 р.

У підсоленій воді відварюємо хвилин двадцять курячу грудку, виймаємо з бульйону, остуджуємо і подрібнюємо кубиками. За таким же принципом очищену цибулю шаткуємо.

В розігрітій сковорідці підсмажуємо на олії рослинній підготовлені продукти, щоб вони мали красивий коричневий колір.

Форму для запікання промазуємо маслом, викладаємо макарони. Якщо у вас їх багато, то можна зробити накласти кілька шарів, якщо ні, то робіть в один. На них розподіляємо цибульно-курячу засмажку.

Збиваємо молоко, яйця, перець, сіль і сметану. Коли вийшла однорідна маса, заливаємо нашу запіканку, притрушиваем сиром і ставимо готуватися в електроприлад на півгодини.

Готову страву покриється коричневою кіркою. Прикрасьте його гілочками зелені.

Дізнайтеся, як смачно приготувати стейк з сьомги. Виявляється, ця риба не тільки корисна, але і не так вже складна в приготуванні.

Хочете навчитися готувати манти? Багато господинь буквально відмахуються від цього блюда. Даремно! У цій статті наші кулінари підкажуть, як все робити правильно.

Швидкі пампушки на кефірі — випічка простіше простого. Рецепти неодмінно варто запам'ятати.

Підлива з курячого м'яса

Будь-яке блюдо з борошняних виробів вийде удвічі смачніше, якщо зверху полити свіжоприготованою підливою з курки. Готувати її досить просто, та й по бюджету теж недорого.

Компоненти:

  • М'ясо курки – 200 г;
  • Паста томатна – 3 ст. л.;
  • Очищена Вода – 1.5 склянки;
  • Часник – 2 зубки;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Борошно – 2 ст. л.;
  • Сіль, приправи – за смаком;
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.

Приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 64 Ккал/ 100 р.

Спершу потрібно зайнятися м'ясом. Вимиваємо, висушуємо і розрізаємо його на шматочки, прогріваємо масло і підсмажуємо. Чистимо цибулю і морквину, під водою вимиваємо і соломкою шаткуємо. В кип'яченою воді розвести томатну пасту.

Підсмажуємо овочі в окремому сотейнику. Коли вони стануть рум'яними, вливаємо томатну заправку і підсипаємо борошно. Всі відразу ж промешиваем, щоб не утворилося борошняних грудок.

Зменшуємо полум'я, постійно вимішуючи, готуємо овочеву засмажку. Коли маса стане густіти, підкладаємо видавлений через прес часник і куряче м'ясо. Додаємо приправи і доготавливаем всю підливу ще вісім хвилин.

Така підлива з курки до макаронів може зберігатися в харчовому контейнері кілька днів в холодильнику.

Підказки кулінарів

  1. Перед приготуванням підливи рекомендується м'ясо промаринувати двадцять хвилин в соусі, так воно збереже більше смаку при термічній обробці;
  2. Якщо підлива вийшла густий, можна розбавити її водою кип'яченої;
  3. Для приготування курки з макаронами не обов'язково застосовувати тільки філе. Підійдуть будь-які частини цієї птиці;
  4. Щоб у підливі не з'явилося грудок, розведіть її спочатку в малому обсязі бульйону або води, а потім вилийте в загальну масу;
  5. Якщо не виявилося під рукою томатного соусу, його можна замінити вершками, сметаною або свіжими помідорами, пропущеними через блендер;
  6. До макаронів з куркою чудово підходять такі спеції, як кардамон, базилік, кріп, петрушка, часник;
  7. Для вершкового соусу беріть виключно свіжі вершки. Вливайте їх в самому завершенні приготування і тримайте до кипіння, вони просто згорнуться;
  8. Якщо вчорашні макарони перетворилися в ком, розігрійте їх з шматочком вершкового масла в мікрохвильовці. Тільки після цього закладаємо в жаровню;
  9. Борошно в підливці можна замінити картопляним крохмалем;
  10. Для цієї страви не годяться вироби швидкого приготування, вони швидко перетворяться на кашу під впливом гарячого м'яса і соусу.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: