19 март 2019 1 631

Як приготувати макарони по-флотськи з фаршем

Дана страва має дуже велику історію. Його рецепт придумали ще в далекій давнині. Готували його виключно кухаря на морських судах. Так як морський шлях був дуже далеким і довгим, всі продукти були з тривалим терміном зберігання.

Ось тоді і створив один кок невелике чудо на своїй кухні. Він просто зварила макарони і змішав їх з тушонкою з жерстяної банки. Всі моряки, після того, як спробували дане страву, залишилися в повному захваті. Ось так і повелося, що головною стравою у них стали дані макарони з тушонкою. Незабаром вони придумали йому назву – макарони по-флотськи.

Ми теж припасли для вас кілька дуже цікавих інтерпретацій даного морського наїдки. Здивуйте ними своїх домочадців.

Макарони по-флотськи з фаршем: класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
макаронів - 0,5 кг
свинячого фаршу - 0,5 кг
сала - 200 грам
цибулин - 1 штука
вершкового масла - 100 грам
нежирної сметани - 100 мл
свіжої кінзи - за смаком
солі, гострих спецій - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал
Захотілося здивувати своїх рідних чимось смачненьким і оригінальним? Тоді наш рецепт саме для вас. Мало того, що всі залишаться ситими, так ще і готується він досить просто. Побалуйте себе і своїх близьких даними шедевром кулінарії.

Хід роботи:

Зваріть макарони не до повної готовності з додаванням солі. Промийте в проточній воді;

Дрібно наріжте свиняче сало. Обсмажте на сковороді, щоб воно повністю віддало свій жир;

Підсушену сало дістаньте зі сковорідки і покладіть в піалу. Жир від шкварок більше не знадобиться;

У чисту сковороду покладіть вершковий жир. Розтопіть його;

Дрібно поріжте цибулину. Обсмажте на вершковому жиру до прозорого стану;

Введіть у нього свинячий фарш і продовжуйте процес смаження;

У приготовлений фарш введіть сіль, гострі спеції і прянощі. Гарненько перемішайте;

У сотейник налийте сметану. Додайте в нього шматочок вершкового жиру;

Після закипання сметанного соусу, полийте їм фарш з цибулею. Гарненько змішайте;

У глибоку миску скласти відварені макарони, фарш в сметанному соусі і ретельно все з'єднати;

Тушкувати на маленькому вогні дане блюдо 10 хвилин;

Страва готова.

Презентуйте готову страву на красивих тарілках. Зверху посипте дане страву рубаною кінзою і шкварками з свинячого сала.

Приємної вам трапези!

Як приготувати макарони по-флотськи з фаршем в мультиварці

У багатьох сім'ях є мультиварка. Готують в ній різні наїдки. Але ми хочемо вам розповісти про дуже простий і ситному блюді. Приготуйте для своїх членів сім'ї. Вечеря вийде на славу.

Склад:

  • 2 л. рідини;
  • 500 грам вермішелі твердих сортів;
  • 15 грам вершкового жиру;
  • Одна цибулина;
  • 300 грам свинячого фаршу;
  • Сіль;
  • Спеції.

Тривалість приготування: 95 хвилин.

Калорійність 1-й порції: 110 ккал.

Хід роботи:

  1. Цибулину почистити, дрібно нарізати;
  2. Введіть в каструлю мультиварки вершковий жир з цибулею;
  3. Встановіть на кухонному приладі режим «Випічка» (15 хвилин);
  4. Через даний відрізок часу, змішайте цибулю і жиром. Додати до них свинячий фарш. Знову виконайте ту ж операцію з мультиваркою;
  5. Закладіть через 15 хвилин в каструлю з цибулею, вермішель. Залийте їх рідиною на 0,5 см над їх поверхнею;
  6. Рясно посипте сіллю і спеціями. Змішайте всю субстанцію;
  7. Готуйте в режимі «Плов» ваше блюдо 60 хвилин.

Готову страву презентуйте у красивих піалах. Зверху посипте дане страву тертим «Пармезаном» і сміливо подавайте на стіл.

Приємної вам трапези!

Як готувати макарони по-флотськи з курячим фаршем та сиром

Хочемо розповісти вам про дивовижний рецепт макаронів по-флотськи з нотками Італії. За своїми смаковими якостями вони схожі на знамените італійське страву – «Паста Карбонара». Здивуйте і ви своїх домочадців цим страв. Смачніше цього вечері нічого не придумаєш!

Склад:

  • 500 грам макаронів;
  • 300 грам курячого фаршу;
  • Півтори цибулини;
  • 5 зубків часнику;
  • 750 мл жирної сметани;
  • 5 яєць;
  • 100 мл сухого вина;
  • 150 грам сиру;
  • 150 мл рослинного жиру;
  • 60 мл оливкової жиру;
  • 3 ч. л. прянощів;
  • Близько 4 ч. л. солі.

Тривалість приготування: півгодини.

Калорійність 1-й порції: 78 ккал.

Хід роботи:

  1. Відваріть в підсоленій рідини, з додаванням рослинного жиру, макарони;
  2. Дрібно поріжте цибулю і часник. Обсмажте їх на розпеченому оливковій жирі;
  3. Введіть до них курячий фарш. Смажте до повної готовності фаршу;
  4. Влийте в курячу субстанцію біле сухе вино. Готуйте, поки не випарується вся рідина;
  5. Помістіть у готовий фарш жирну сметану і тертий сир. Готуйте, поки все не стане густим;
  6. Злийте з готових макаронів всю рідину. Збризніть оливковою олією.

Перед подачею на стіл викладіть зварені макарони на красиву тарілку з білої кераміки. Зверху рясно полийте їх соусом з курячого фаршу. Притрусіть ваш кулінарний шедевр тертим сиром і рубаною кінзою.

Приємної вам трапези!

Як зробити макарони по-флотськи з фаршем і помідорами

Перед вами дуже цікавий рецепт макаронів. Навіть найвибагливіші гурмани оцінять цю страву. Приготуйте його своїй сім'ї на вечерю. Всі залишаться ситими і задоволеними.

Склад:

  • 2 л. рідини;
  • 450 грам макаронів;
  • 30 грам оливкової жиру;
  • 750 грам свинячого фаршу;
  • Одна цибулина;
  • Одна морквина;
  • Пучок селери;
  • Чарка сухого вина;
  • 800 грам томатів;
  • 60 мл сметани середньої жирності;
  • Сіль;
  • Спеції;
  • Мускатний горіх.

Тривалість приготування: 100 хвилин.

Калорійність приготування: 145 ккал.

Хід роботи:

  1. Відваріть в підсоленій рідини макарони до повної готовності. Промийте їх під проточною водою. Збризніть трохи оливковою жиром. Відставте в тепле місце;
  2. Дрібно поріжте очищену цибулину і селеру. Моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте все на розпеченому оливковій жирі 10 хвилин;
  3. Введіть до них свинячий фарш. Смажте до повної його готовності;
  4. За допомогою блендера, перетворіть томати в пюре. Введіть їх у свинячий фарш;
  5. Всю м'ясну субстанцію приправте сіллю, спеціями і мускатом. Влийте чарку сухого вина;
  6. Гарненько перемішайте вміст сковороди і дочекайтеся закипання. Зробіть мінімальний вогонь і тушкуйте 50 хвилин;
  7. Введіть в сковороду з м'ясною масою не жирну сметану. Гарненько все з'єднайте.

Перед подачею на стіл трохи підігрійте макаронні вироби в мікрохвильовці. Презентуйте макарони на красивих глибоких тарілочках. Зверху полийте гарячої підливою з фаршу з томатами.

Приємної вам трапези!

Куряча грудка в мультиварці — соковита і ніжна. Читайте як приготувати соус, який зробить м'ясо ще ніжніше.

Як зварити курячий суп з локшиною і овочами. Легкий бульйон — це найкраща страва коли потрібно відновити сили ослабленому організму.

Соковита і ніжна курка з печерицями у вершковому соусі, приготовлена в духовці з пряними травами і спеціями. Читайте рецепт тут.

Підказки досвідчених кулінарів

Нехай навіть це і банальне блюдо, але якщо підійти з фантазією до його приготування, то вийде справжній шедевр кулінарії. А ми допоможемо вам своїми порадами:

  • Використовуйте тільки макарони твердих сортів;
  • Якщо ви будете гасити їх з соусом ще деякий час, то краще не до кінця їх варіть. Нехай залишаться трохи сыроватыми;
  • Фарш краще приготуйте самі. М'ясо для нього можна брати будь-яке.

Слідуйте цим елементарним правилам і у вас все вийде. Це просте блюдо допоможе вам створити смачний вечерю для своєї сім'ї. Трошки проявіть фантазію, і ваша сім'я залишиться не тільки сите, але й безмежно задоволена!

Успіхів вам у створенні справжніх шедеврів кулінарії!

Що ще почитати: