03 июнь 2019 4 411

Як приготувати печиво з варенням і тертим тестом зверху

Друга назва цієї випічки – віденський печиво. Всім нам воно відоме з далеких радянських часів, коли з грошима було туго, і тому мамам і бабусям доводилося готувати з найбільш доступних продуктів.

Адже маргарин, варення і борошно з яйцем завжди були в арсеналі. Часи минули, але це печиво досі має шалену популярність. Рецепт трохи «облагородили», замість маргарину стали класти масло, джем і в деяких випадках – перепелині яйця.

Зазвичай печуть на великому деку цілісний корж, а потім просто розрізають на порційні шматочки. Варення, джем, повидло можна застосовувати абсолютно будь-який, з того, що є в підвалі або гастрономі.
Просте печиво з тертим тестом
Інгредієнти Кількість
Борошно - 450 г
Цукор - 200 г
Яйце - 1 шт.
Сода - 1 ч. л.
Варення - 400 мл
Маргарин - 250 г
Ванілін - упаковка
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 345 Ккал

В деяких джерелах це печиво називають тертим, і пояснюється це дуже просто: зверху на шар розкатаного тіста, промазанного варенням, треться примерзшая борошняна маса.

Витягаємо маргарин з холодильника, залишаємо полежати. Потрушиваем борошно на рівну чисту поверхню, додаємо соду, додаємо яйця, цукор і рубаємо розм'яклий маргарин.

Замішуємо круте еластичне тісто, не прилипающее до поверхні і рук.

Відокремлюємо невеликий шматок і занурюємо в харчовій кульок. Кладемо охолодитися на двадцять хвилин. Встановлюємо регулятор температури духовки на 185 °С.

Кладемо тісто на деко і розрівнюємо рівномірно долонею, злегка піднімаючи на борту, щоб вийшла прошарок. По центру викладаємо варення (будь-яке) і ложкою розподіляємо.

Витягаємо подмерзшее тісто, трьом на крупній тертці зверху на пиріг. Якщо є прогалини, обережно, не натискаючи, маскуємо їх.

Випікаємо півгодини. Витягаємо, поки гаряча випічка, розрізаємо на печиво і перекладаємо лопаткою на підготовлене блюдо.

Кучеряве печиво з абрикосовим варенням

Печиво, приготована за цим рецептом, завжди виходить, і зіпсувати його просто неможливо. Тому навіть найменша починаюча господиня може його спекти.

Компоненти:

  • Кефір – 0.5 л.;
  • Сода – 0.5 ч. л.;
  • Масло рослинне – 200 мл;
  • Смалець – 5 ст. л.;
  • Цукор – 150 г;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Варення абрикосове – 400 мл;
  • Пудра – упаковка;
  • Борошно – 600 р.

Час приготування: півтори години.

Калорійність: 380 Ккал/ 100 р.

Соду додаємо в кефір і залишаємо на десять хвилин, поки не почнуть утворюватися вуглекислотні бульбашки на поверхні. Вливаємо масло рослинне без запаху, всипаємо цукор, протрушенную борошно і яйця.

Замішуємо тісто, в процесі додаючи розм'якшений свинячий жир. Коли маса стане гомогенної, не прилипающей до долонь, відрізаємо ножем невеликий клубок, обмотує плівкою і кладемо в морозильну камеру.

Тісто розкочуємо качалкою завтовшки три сантиметри і перекладаємо на лист, щільно утрамбовувавши по периметру. Відкриваємо банку не надто рідкого абрикосового варення без кісточок і перекладаємо на центр тіста.

Кухонної лопаткою або ложкою розподіляємо по всій поверхні. Якщо все-таки варення попалося не густе, можна в нього додати одну-дві ложки борошна.

Зверху трьом із замороженого тіста кучерики і обережно надергиваем на пиріг. Запікаємо сорок п'ять – п'ятдесят хвилин. Виймаємо, відразу ж розрізаємо довільно на ромбики і злегка посипаємо цукровою пудрою. Перекладаємо на плоске блюдо, інакше потім буде важко його витягти.

Крабовий салат класичний рецепт, який чудово поєднується з різними гарнірами. Читайте як робити такий салат правильно.

Тріска в сметані, запечена в духовці чудово впишеться в дієтичне меню. Риба дуже корисна, а якщо її правильно приготувати вона стане вашим улюбленим блюдом. Рецепт.

У літній сезон обов'язково варто приготувати вареники з вишнею, але взимку можна приготувати це літнє блюдо з замороженої вишні. Візьміть на замітку цей рецепт.

Корисні поради

  1. Перед з'єднанням усіх інгредієнтів рекомендується всі продукти охолодити;
  2. Якщо до складу тесту включити одну ложку картопляного крохмалю, воно вийде ще більш розсипчастим і м'яким;
  3. Після того як розкатали тісто, відразу ж занурюйте випікатися, щоб воно не почало заветриваться і плисти;
  4. Тісто можна підготувати заздалегідь і відправити в морозилку, а перед приготуванням просто розморозити, але не до кінця;
  5. Якщо тісто погано розкочується і повертається у вихідне положення, значить, його забили борошном. Варто додати ще масла і спробувати знову розкачати.

Печемо печиво в хорошому настрої і воно обов'язково вийде на славу!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: