31 май 2019 1 561

Як приготувати сирну запіканку в мультиварці

Виробники побутової техніки не втомлюються в прагненні зацікавити прекрасну стать у придбанні на своїй продукції. На допомогу маркетологам приходять оновлений дизайн та вдосконалені функції.

Їх праці не проходять даремно, і ми купуємо запропоновану техніку: готування вимагає немало часу, а жінці хочеться побути з близькими і одночасно порадувати кулінарними шедеврами.

Ідеальний рецепт сирної запіканки
Інгредієнти Кількість
Масло вершкове - 120 г
Дрібнозернистий нежирний сир - 500 г
Великі курячі яйця - 4 шт.
Свіжий лимон - 1 шт.
Цукор - 150 г
Манка - 50 г
Какао (порошок або гранульований) - невелика кількість для оформлення
Цукрова пудра і ягоди - для прикраси готового творожника
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 241 Ккал
Дивно, але творожник, приготований в мультиварці, більш пишний, ніж той, що випечений в духовій шафі. До того ж, часу на випічку десерту витрачається набагато менше, а продукти необхідні найпростіші.

Підготовка основи, термічна обробка і оформлення:

За кілька годин до приготування викладіть з обгортки масло. Після розм'якшення кулінарного жиру помістіть його в посуд і при максимальній швидкості збивайте його міксером протягом 3-4 хвилин, поки він не придбає пишність і білий відтінок. Після насипте цукор і продовжуйте збивання до його розчинення;

Продовжуючи збивання, почніть по одному додавати до маслянистої основі яйця. В цей же час влийте сік цілого лимона (в середньому виходить 30 мл);

Завершальним етапом підготовки стане додавання манки і сиру. У процесі ретельного перемішування в чаші повинна вийти повітряна маса з напіврідкою консистенцією;

Тісто, обережно влити в миску мультиварки, попередньо рясно змащену розтопленим кулінарним жиром (маргарин або масло);

Встановлюємо режим Випічки — 45 хвилин;

Готовий десерт остуджується прямо в мультиварці, після чого перекладається на тарілку або тортницу;

Зверху посипається цукровою пудрою і какао.

Зазвичай десерт подають до гарячого міцного чаю або кави, а поруч ставлять креманку зі сметаною.

Знайома з дитинства сирна запіканка з манкою

Одні не люблять сир, інші манну крупу, проте відмовитися від запропонованого творожника ніхто не в силах, адже його смак нагадує ту саму ароматну запіканку, яку часто готували в дитячому саду.

Перелік необхідних продуктів:

  • Нежирний сир – 400-500 гр.;
  • Кефір – 250 мл;
  • Розпушувач – 5 гр.;
  • Щіпка ваніліну;
  • Манна крупа – 200 гр.;
  • Цукор – 200 гр.;
  • Сіль на кінчику ножа;
  • Великі яйця – 3 шт.

Підготовка інгредієнтів займе 10-15 хвилин, випічка – 50 хвилин.

Калорійність: 191.03 ккал на 100 гр.

Підготовка основи, випічка та оформлення:

  1. З допомогою міксера почати процес збивання яєць з поступовим додаванням цукрового піску до піни;
  2. Продовжуючи процес, але трохи збавивши швидкість додати сир і кефір;
  3. Зупинити розмішування міксером: всипати крупу, ванілін і розпушувач і знову продовжити перемішування;
  4. Перейти до підготовки чаші. Змастити її маслом і залити сирну суміш;
  5. Встановити мультиварці на режимі «Випічка», налаштувати таймер на максимальний час (50 хвилин) і чекати сигналу закінчення.

Ніжна запіканка з сиру з вишнями

Технологія приготування запіканки в цій мультиварці абсолютно та ж , що і в техніці інших брендів. Єдине, що буде відрізнятися – це тривалість випікання і смак. Тому що, навіть дотримуючись однакової рецептури, неможливо отримати ідентичні за смаком десерти.

Необхідні продукти:

  • Сир – 0.6 кг;
  • Манка – 4 ст. л.;
  • Цукор – 100 гр.;
  • Вишня – 200 гр.;
  • Масло вершкове – 10 гр.;
  • Ванілін – 0.5 ч. л.;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Сухарі панірувальні – 1 ст. л.;
  • Щіпка солі;
  • Кілька листя м'яти для оформлення.

Час випічки з підготовкою продуктів: 1 год.

Калорійність: 180 ккал на 100 гр.

Підготовка інгредієнтів і термічна обробка сирної маси:

  1. Ягоди промити, висушити і відокремити від кісточок;
  2. У сухий і глибокої посуді поступово збільшуючи швидкість міксера збити яйця з сиром;
  3. Всипати манку, цукор, сіль і ванілін і продовжувати заважати, тільки не міксером, а ложкою;
  4. Чашу кухонного апарату рясно змастити маслом, зверху посипати сухарями і рівномірно викласти готове тісто;
  5. Зверху розкласти ягоди;
  6. Встановити режим Випічки, таймер на 1 годину і чекати сигналу оповіщення;
  7. Приготований сирний десерт, не виймаючи з чаші мультиварки, остудити.

За бажанням ласощі перед подачею посипати тертим шоколадом або цукровою пудрою.

Рогалики з повидлом рецепти з фото і покроковими рекомендаціями. Читайте як правильно приготувати їх з пісочного або дріжджового тіста.

Читайте як приготувати пісочне тісто для кошичків. Візьміть на замітку кілька варіантів начинки для кошики. Їх можна використовувати як закуску, і як цікавий десерт який сподобається дітям і дорослим.

Готуйте солодкі і смачні булочки з цукром в духовці для недільних посиденьок за чаєм. Це гарне частування, яке приготувати дуже просто. Читайте нашу добірку рецептів на нашому порталі.

Цитрусове насолоду: сирна запіканка з мандаринами

Багато господинь рекомендують готувати цей десерт перед сном і залишити його в мультиварці до ранку, щоб на сніданку насолодитися його цитрусовим ароматом і смаком.

Необхідні продукти:

  • Великі яйця – 2 шт.;
  • Мандарини – 4 шт.;
  • Сир – 0.5 кг;
  • Цукор – 200 гр.;
  • Крохмаль – 3 ст. л.;
  • Манка – 7 ст. л.;
  • Масло вершкове – 50 гр.

На приготування цитрусового десерту потрібно 50 хвилин.

Калорійність: 225.42 ккал на 100 гр.

Технологічний процес:

  1. За допомогою блендера измельчить очищені мандарини і процідити, щоб видалити кісточки і плівку. Додати 2 ложки крохмалю і половину цукрового піску. Ретельно перемішати віночком;
  2. Міксером збити масло з сиром і поступово додати яйця, манку, 1 ложку крохмалю і половину цукру;
  3. Чашу кухонного апарату змастити маслом або маргарином;
  4. Перекласти і розрівняти сирне тісто, зверху залити мандариновим соусом;
  5. Режим: Випічка, таймер — 50 хвилин;
  6. По закінченні вимкніть кухонний апарат і лягайте спати, а за сніданком насолоджуйтеся смаком запашної і розсипчастого сирно-цитрусового десерту.

Дивовижний десерт: шоколадно-сирна запіканка

Люди, які спробували ці ласощі вперше, ні за що не здогадаються, що перед ними звичайна запіканка. Адже за смаком вона нагадує ніжне суфле, а по зовнішньому вигляді схоже з шоколадним кексом з сирною начинкою.

Продукти для тіста:

  • Яйця – 2 шт.;
  • Какао-порошок – 3 ст. л;
  • Цукор – 150 гр.;
  • Масло вершкове – 150 гр.;
  • Борошно – 200 гр.;
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Інгредієнти для начинки:

  • Цукор – 100 гр.;
  • Сир 300 гр.

Час випікання: 65 хвилин.

Калорійність: 341.75 ккал на 100 гр.

Технологічний процес приготування тіста:

  1. Як зазвичай все починається збиванням яєць з цукром;
  2. Розтопіть кулінарний жир будь-яким зручним способом: в мікрохвильовці, у сотейнику або водяній бані;
  3. Тоненькою цівкою кулінарний жир в яєчну суміш і збийте до однорідності;
  4. Через сито просіяти в чашу какао і знову перемішайте;
  5. До борошна додати розпушувач і замісіть густе тісто;
  6. Викладіть тісто в підготовлену чашу мультиварки.

Підготовка начинки і завершення процесу:

  1. Інгредієнти для начинки змішати отриману масу викласти рівним шаром на тісто;
  2. Режим Випічка, таймер встановити на 65 хвилин і сміливо займіться іншими справами, що залишилася роботу зробить мультиварка.

Дієтична запіканка з сиру: 2 найкращі рецепти

Будь-яке блюдо, приготовлене з нежирного сиру, вважається дієтичним, а з додаванням сухофруктів набуває зовсім інший смак.

Рецепт №1

Інгредієнти для тіста:

  • Сир — 500 гр.;
  • Щіпка ваніліну;
  • Масло рослинне – 2 ст. л;
  • Цукор або цукрозамінник – 2 ст. л.;
  • Сухофрукти – 50 гр.;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Сіль на кінчику ножа;
  • Борошно – 4 ст. л.

Час випічки: 45 хвилин.

Калорійність: 232.53 ккал на 100 гр.

Приготування:

  1. Цукор, ванілін і сіль збити з яйцями;
  2. Розтертий сир з маслом додати до суміші яєць;
  3. Поступово всипайте борошно і замішують тісто;
  4. Додайте попередньо замочені в рідині сухофрукти;
  5. Тісто перелити в раніше підготовлену чашу кухонного апарату;
  6. Встановити режим Випічки, налаштуйте таймер на 45 хвилин і чекайте закінчення;
  7. Після увімкніть на чверть години режим підігріву, для кращої готовності дієтичного ласощі;
  8. Дочекайтеся повного остигання, і приємного апетиту!

Рецепт №2

Необхідні продукти:

  • Замочені у воді сухофрукти – 50 гр.;
  • Сир – 0.4 кг;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Щіпка солі;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Кефір знежирений – 200 мл;
  • Манка – 3 ст. л.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність: 175.73 ккал на 100 гр.

Технологія приготування:

  1. Манку залити кефіром і прибрати в сторону для набухання;
  2. Сухофрукти обсушити на серветці або рушник;
  3. Збиту яєчно-цукрову суміш ввести в манку і інтенсивно перемішати;
  4. Під кінець додайте сир і сухофрукти;
  5. Контейнер пароварки оберніть фольгою, а в чашу налийте воду;
  6. Тісто перекласти в паровій контейнер і встановити режим: На пару. Таймер – 50 хвилин;
  7. Після готовності дайте запіканці самостійно остудитися.

Розкриваємо секрети: як приготувати солону сирну запіканку з зеленню

Хіба запіканка може бути тільки солодким? Звичайно, немає. Наприклад, для різноманітності можна приготувати солону сирну запіканку з травами.

Що необхідно:

  • Домашній сир – 500 гр.;
  • Масло вершкове – 2 ст. л.;
  • Зелена цибуля – 1 пучок;
  • Паприка – 1 ч. л.;
  • Сіль за смаком;
  • Кінза;
  • Кайенский перець – 0.5 ч. л.;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Твердий сир – 200 гр.;
  • Яйця – 4 шт.

Тривалість випічки: 30 хвилин.

Калорійність: 199 ккал на 100 гр.

Поетапне приготування:

  1. Протерти сир;
  2. Дрібно натерти сир;
  3. Подрібнити часник і зелень;
  4. Жовтки розтерти добела, додати кайенский перець, паприку, сіль;
  5. Білки збити з сіллю;
  6. Сир змішати з зеленню, сиром і додати в жовтки;
  7. Обережно ввести в сирну масу білки;
  8. Змастити маслом формочки для випікання суфле і посипати дно сухарями;
  9. Випікати близько чверті години при температурі 200С.

Це був спосіб приготування в духовці, але точно також масу можна помістити в ємність мультиварочной машини, включити режим випічки і випікати смакоту близько 45 хвилин. Краще всього подавати до солоної запіканці зелений салат.

Корисні поради господиням на замітку

  • Щоб забезпечити творожному десерту легкість, використовуйте мінімальну кількість борошна, а краще замініть її манкою;
  • Хочете ласощі з м'яким вершковим смаком? Купуйте сир на топленому молоці;
  • Сухість сиру врятують пару ложок жирної сметанки;
  • Чим більше цукру, тим коричневей і рум'яної кірка;
  • Не захоплюйтеся збиванням яєць, інакше тісто стане гумовим;
  • Для ідеальної ніжності, додайте манну кашу, зварену на молоці;
  • Щоб сирне ласощі придбала неймовірну пишність, не полінуйтеся збити білки окремо, а потім акуратно ввести в загальну масу;
  • Щоб смак запіканки був виразним, використовуйте трохи кислуватий сир;
  • Не бійтеся експериментувати. Змініть звичний ванілін корицею, мускатним горіхом або імбиром;
  • Перетворити звичайну запіканку в вишуканий десерт допоможе шоколад. Просто полийте ласощі перед подачею розтопленим шоколадом;
  • Ягоди замочування і сушіння краще обваляти в крохмалі;
  • Замість води для замочування родзинок використовуйте чорний чай;
  • Якщо запіканка готується для дорослих, то замість просочення налийте вино чи інший алкогольний напій ароматний.

Ну, ось рецепти написані, поради розказані, залишилося лише приготувати запіканку будь-яким способом і насолоджуватися її повітряним смаком, ніжною консистенцією і солодким ароматом.

Що ще почитати: