24 июнь 2019 1 491

Як приготувати заварні млинці на молоці

Приготування заварних млинців мало чим відрізняється від класичної методики. Різниця полягає в тому, що в млинцеве тісто додається сода або пекарський порошок в поєднанні з крутим окропом.

Зазвичай заварні млинці смажать під начинку — солодку або м'ясну. У них більш щільна текстура, тому можна не переживати, що при змотуванні вони розірвуться.

Рецепт класичних заварних млинців на молоці
Інгредієнти Кількість
Борошно - 400 г
Молоко - 0.5 л
Вода - 0.5 л
Сода - 1 ч. л.
Сіль - 1 ч. л.
Цукор - 3 ст. л.
Яйця - 6 шт.
Масло соняшнику (рослинне) - 4 ст. л
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 131 Ккал
Класичний варіант заварних млинців до нас прийшов з Європи. Саме там вперше приготували це блюдо.

Збиваємо в чаші комбайна яйця і частина молока, додаємо сіль, через час цукор.

У склянці окропу розчиняємо соду. У яєчно-молочну рідину вливаємо молоко, що залишилося і всипаємо потроху – протрушенную борошно.

Не припиняючи процесу, вливаємо содовий розчин і масло. Залишаємо млинцеве тісто постояти півгодини, щоб сода запрацювала, і млинці вийшли м'якими.

Для отримання більш щільної структури можна збільшити порцію борошна.

Якщо смажите млинці під несолодку начинку, можна застосовувати інші сорти борошна: вівсяне, житнє. Можна їх не начиняти, а їсти порожніми.

Ставимо сковороду для млинців на плиту, прогріваємо і, наливши черпаком тісто, рівномірно розливаємо тісто по поверхні обертальним рухом кисті.

Засмажуємо, поки зовнішні краї млинця не почне відлипати від дна сковороди, а потім перевертаємо за допомогою широкої шумівки.

Існує техніка перекидання однією рукою в повітрі: виглядає досить ефектно, але тренування вимагають часу, і кілька млинців може бути зіпсовано. Поверхня нічим промащувати не потрібно, достатньо масла всередині рідини.

Заварні млинці на молоці і окропі

Особливістю цих млинців є те, що не потрібно додавати в тісто соду або пекарський порошок. Досить крутий окріп влити в кінці підготовки тесту.

Компоненти:

  • Борошно – 350 г;
  • Молоко – 250 г;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Вода – 0.5 л.;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Сіль – щіпка;
  • Олія оливкова – 2 ст. л.

Перебиваємо в склянці блендера яйця і молоко, додаємо сухі продукти, не зупиняючи процесу змішування. Обов'язково протрусите борошно, щоб уникнути попадання непотрібних домішок або сміття. Вливаємо тонким струмком окріп не припиняючи перебивати. Кладемо масло і залишаємо млинцеве тісто відпочити.

Рекомендується застосовувати теплі, а не охолоджені продукти для приготування млинців. І обов'язково дати постояти перед смаженням.

Змащуємо добре прогріту чавунну сковороду шматочком сала і наливаємо ополоником рідина. Засмажуємо і викладаємо стопкою на тарілку або відразу начиняємо і загортаємо.

Як приготувати заварні млинці на молоці у дірочку

Для отримання тонких дірчастих млинців потрібно знати одну хитрість: у практично готове тісто потрібно влити трохи гарячого молока.

Компоненти:

  • Борошно – 450 г;
  • Яйця – 5 шт.;
  • Сода – 0.5 ч. л.;
  • Цукор – 2 ч. л.;
  • Сіль – щіпка;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.;
  • Молоко – 1 л.

Перебиваємо яйця на невисокій швидкості блендером всипати цукор і сіль. Підливаємо половину домашнього молока і соду. Невеликими партіями додаємо протрушенный ванілін і борошно. Не припиняючи функцію замішування, швидко вливаємо гаряче молоко і промешиваем до гомогенного стану, без грудок. В кінці вливаємо олію.

Прогріваємо сковороду, наливаємо тісто і, розрівнявши по всій площі, смажимо. Підчіплюємо дерев'яною лопаткою край, перевертаємо на другу сторону і смажимо не більше хвилини.

Користуватися такою начинням обов'язково, щоб не подряпати і не зіпсувати дно сковороди. Викладаємо млинці, які можна відразу промазати маслом вершковим маслом і притрусити цукром.

Як приготувати домашню локшину з яєць і молока. Смачне блюдо прості рецепти та дієві рекомендації з приготування.

Скільки варити яловичу печінку для салату, читайте рекомендації і кілька смачних рецептів, які варто спробувати.

Як приготувати грінки з білого хліба в духовці, читайте способи приготування.

Заварні млинці на молоці і дріжджах

Хочете порадувати рідних смачними пишними млинцями? Чітко виконуйте необхідні дії і все вийде.

Компоненти:

  • Борошно – 800 г;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Цукор – 4 ст. л.;
  • Молоко – 1.5 л.;
  • Дріжджі свіжі – 35 р.;
  • Рослинне масло – 5 ст. л.

У склянку теплого молока всипаємо по ложці борошна і цукру, все розмішуємо і додаємо дріжджі, попередньо розім'явши їх виделкою. Щоб розчинити опару, промешиваем рукою і відправляємо в прогріте місце на півгодини.

Якщо дріжджі попалися свіжі – цього буде достатньо, якщо не дуже – час може збільшиться вдвічі. Це буде видно по загальній структурі борошняний опари.

Виливаємо 750 мілілітрів молока в ємність з високими краями. Домішуємо яйця і цукор, що залишився, всипаємо невеликими партіями протрушенную борошно. Виливаємо дріжджову опару і добре розмішавши, залишаємо рідина блукати години на три. За цей період двічі потрібно осадити піднялася масу.

Вливаємо невикористане молоко і добре промешав, залишаємо ще для одного підйому. У завершенні вливаємо олію.

Для отримання красивого ажурного візерунка, тісто в каструлі не обминайте, а просто черпайте обережно черпаком і вливайте на сковороду.

Кулінарні хитрості

  1. Якщо немає млинцевої сковороди, візьміть звичайну, наявну в побуті, добре вимийте її і протріть рушником. Поставте на конфорку і, насипавши на дно солі, прожарити її, періодично помішуючи. Так ви можете не боятися, що млинці будуть прилипати чи вийдуть грудкою;
  2. Для млинців краще застосовувати домашні молоко і яйця. За рахунок більш високої жирності тісто вийде щільніше і придбає красивий жовтий відтінок;
  3. Смажити млинці на розпеченій сковороді, не збавляючи полум'я. Так процес буде протікати швидше, і відставати від поверхні вони будуть краще;
  4. Для отримання супертонких млинців необхідно збільшити дозу молока. Врахуйте, що вони годяться тільки для десерту, з яким подають мед, сметану, згущене молоко або варення. Така структура не підходить для фарширування;
  5. У тісто можна всипати зелень: кріп, базилік.

Приємного поїдання млинців!

Що ще почитати: