Як швидко приготувати тісто на сметані для пирога
Рецепти пирогів на сметані виникли в кулінарії досить давно, і користуються популярністю і попитом. З обмеженого набору продуктів виходять неймовірно смачні і повітряні ласощі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно - | 750 грамів |
Цукор - | 220 грамів |
Яйце куряче - | 3 штуки |
Сметана домашня - | 150 грамів |
Пекарський порошок - | 1 пакетик |
Ваніль - | 1 пакетик |
Сіль - | щіпка |
Яблука невеликі - | 4 штуки |
Кориця - | пару щіпок |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 224 Ккал |
Простий домашній пиріг з яблуками – улюблене ласощі з дитинства для кожної дитини.
Викладаємо в глибоку емальовану миску цукор, яйця і домашню сметану. Збиваємо спеціальним віночком до однорідної консистенції. В окремій ємності з'єднуємо сипучі інгредієнти (протрушенную борошно з розпушувачем, сіллю і ваніліном).
Невеликими порціями підсипаємо суху суміш в яєчно-сметанную масу. Викладаємо густеющее тісто на рівну поверхню і продовжуємо замішувати. Не забивайте його сильно борошном, якщо бачите, що її досить, більше не додавайте.
Борошно буває різною, і пропорція може змінюватись. Надмірне її кількість зробить тісто тугим і жорстким, а готовий виріб місце пісочного буде кам'яним.
Увімкніть духовку на прогрів (до 190 °С). Очистіть яблука від шкірки, наріжте невеликими кубиками і приправити корицею. Форму для випічки застелити пекарської папером.
Розкачайте тісто і акуратно викладіть в ємність для випікання, сформувавши по краях борту. У середину покладіть начинку, рівномірно розподіливши по поверхні. Надішліть випікатися на 40 хвилин.
Пишне дріжджове тісто для випічки з капустою
Компоненти:
- Борошно – 850 грамів;
- Дріжджі «Соф момент» – 1 упаковка;
- Цукор – 2 столові ложки;
- Молоко домашнє – 250 мілілітрів;
- Сіль – за смаком;
- Сметана домашня – 3 столові ложки;
- Капуста білокачанна – 1 головка;
- Морква невелика – 1 штука;
- Олія оливкова – 3 столові ложки.
У невелику миску наливаємо підігріте молоко, висипаємо дріжджі, перемішуємо і залишаємо постояти до освіти характерною піни на поверхні.
Капусту дрібно шаткуємо, очищаємо моркву і нарізаємо соломкою. Ставимо сотейник на конфорку, виливаємо масло і тушкуємо підготовлені овочі.
Помішуйте, щоб не пригоріли і у пирога не з'явився гіркий присмак. У готову дріжджову опару додаємо сметану кімнатної температури. Поступово всипаємо протрушенную борошно і замішуємо м'яке повітряне тісто.
Перекладаємо в чисту ємність, прикриваємо чистим рушником і ставимо в тепле місце підходити на годину. Коли воно підніметься досить високо, мокрими пальцями підмішайте його і знову залиште збільшуватися.
Тісто має вийти велике в обсязі, але дуже легке і пузырчатое. Увімкніть духовку на 210 °С. Розкачайте тісто по формі листа.
Намотайте його на качалку і перекладіть на деко. Викладіть зверху остигнула начинку, розрівняйте і поставте випікатися на 30 хвилин.
Ніжне сметанне тісто з майонезом
Компоненти:
- Борошно – 450 грамів;
- Нежирний Майонез – 100 мілілітрів;
- Сметана домашня – 100 мілілітрів;
- Цукор – 2 столові ложки;
- Сіль – 1 чайна ложка;
- Яйця курячі – 6 штук;
- Гриби – 200 грамів;
- Зелень – 1 пучок;
- Сода харчова – 1 чайна ложка без гірки.
У глибоку пластмасову миску висипаємо протрушенную борошно з содою, цукор, майонез і сметану. Вбиваємо 2 яйця і замішуємо тісто. Воно вийде не дуже густим – так і повинно бути.
Гриби (підійдуть печериці, гливи або лисички) промиваємо і чистимо. Нарізаємо на тонкі слайсы. Ставимо сковороду на плиту і відправляємо на неї гриби, щоб випарувалася вода, сильно ужаривать не потрібно. Відварюємо залишилися 4 яйця.
Даємо їм охолонути і шаткуємо на дрібні кубики. У глибокій мисці з'єднуємо гриби, нашатковану зелень і відварені яйця, перемішуємо. Включаємо духовку на 190 °С.
В глибоке деко викладаємо велику частину тесту, потім начинку і останнім шаром – залишки тіста. Ставимо випікатися в прогріту духовку на 50 хвилин.
Пісочне сметанне тісто
Пісочне тісто – м'яке і розсипчасте. Додавши до нього в якості начинки свіжі та заморожені фрукти, повидло або джем, отримаємо відмінний пиріг.
Компоненти:
- Борошно – 650 грамів;
- Сметана нежирна – 150 грамів;
- Цукор – 200 грамів;
- Яйце куряче – 2 штуки;
- Лимонний сік – 2 столові ложки;
- Пекарський порошок – 1 пакетик;
- Ванілін – 1 пакетик;
- Заморожені вишні без кісточок – 300 грамів;
- Цукрова пудра – для посипання;
- Маргарин – 180 грамів.
В глибоку скляну миску рубаємо шматками нетвердый маргарин, засипаємо зверху цукор і добре перемішуємо. Додаємо яйця і сметану. Консистенція у тесту повинна вийти як на оладки. Невеликими порціями додаємо протрушенную борошно з розпушувачем, видавлюємо лимон і замішуємо його, виклавши на рівну поверхню.
Тісто вийде м'яким і еластичним, як пластилін. Покладіть на одну годину його в холодильник. Дістаємо вишні і даємо їм розморозитися.
Включаємо духовку на 190 °С. В глибоку, застелене пекарської папером, форму вкладаємо тісто, рівномірно розподіляючи і формуючи пальцями високі борти. В середину накладаємо вишні і ставимо випікатися в розігріту духовку.
Через 40 хвилин виймаємо і посипаємо пудрою.
Пельмені запечені в сметані в духовці, це смачне і просте блюдо на швидку руку.
Як спекти смачне печиво на сметані, рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.
Вершково-сметанний крем на торт, найцікавіші рецепти тут.
Заливне тісто зі сметаною — смачно і ситно
Заливне тісто на сметані – саме швидке і легке. З нього виходить ніжна м'яка випічка.
Компоненти:
- Борошно – 450 грамів;
- Яйце куряче – 2 штуки;
- Сода харчова – 1 чайна ложка;
- Цукор – 1 чайна ложка;
- Сметана нежирна – 250 грамів;
- Шинка – 300 грамів;
- Сир – 150 грамів;
- Смажені гриби – 150 грамів;
- Зелень – 1 пучок;
- Сіль – за смаком.
З'єднуємо сметану і яйця в глибокій емальованому мисці. Додаємо протрушенную борошно з содою, цукор і сіль. Замішуємо ложкою рідке тісто (так і має бути, не потрібно більше підсипати борошна). Шинку нарізаємо тонкою соломкою, сир натираємо, з'єднуємо все разом з грибами і зеленню.
Включаємо духовку на 180 °С. В глибоку жаротривку форму виливаємо більшу частину тіста, зверху викладаємо начинку і заливаємо залишками. Печемо в духовці близько 45 хвилин.
Листкове тісто для випічки сирною
Рецептів листкового тіста на сметані досить багато. Воно готується буквально за пару годин і виходить дуже смачним.
Компоненти:
- Борошно — 650 грамів;
- Сметана – 220 грамів;
- Цукор – 150 грамів;
- Маргарин – 150 грамів;
- Сіль – за смаком;
- Сир нежирний – 300 грамів;
- Яйце – 1 штука;
- Ванілін – 1 пакетик.
Висипаємо просіяне борошно на рівну поверхню, зверху нарізаємо маргарин і всю масу рубаємо ножем у дрібну крихту.
Додаємо яйце, сіль і замішуємо нетуге тісто. Розкачуємо і складаємо за принципом простирадла кілька разів.
Кладемо в целофановий пакет і відправляємо в холодильник на 1 годину. Дістаємо тісто, розкачуємо і перекладаємо на великий неглибокий деко, роблячи рукою невеликі борти по краю.
Сир, цукор, яйця і ванілін перебиваємо в повітряний крем і хаотично розподіляємо по поверхні тіста.
Ставимо випікатися в прогріту духовку на 50 хвилин. Вимикаємо духовку, даємо пирогу постояти ще 10 хвилин.
Приємного апетиту вам і вашим домочадцям!