11 май 2019 563

Курячі стегна в мультиварці — апетитно і легко!

Курка часто стає традиційним блюдом на сімейне застілля. І не дивно, адже курка – універсальний продукт.

Її можна зварити на пару, згасити, посмажити, запекти – це ціле джерело страв. Багатьом людям особливо подобаються курячі стегна, адже вони такі соковиті!

Ми підкажемо, як приготувати курячі стегна, щоб догодити всьому сімейству. А мультиварка зможе перетворити процес готування до приємне дозвілля.

Для того щоб їжа з мультиварки була ще апетитніше, незайвим буде знати деякі секрети:

  1. Курка з гарніром, наприклад макаронами або кашами, смачніше все приготується на програмі «Плов»;
  2. «На пару» чудово варяться дієтичні страви. У м'ясі не буде ні грама зайвого жиру;
  3. Програма «Гасіння» зможе пом'якшити навіть найбільш жорсткі волокна м'яса;
  4. З програмою «Випічка» м'ясо буде сочитися, як після духовки, тільки без хрусткої скоринки.

Ще кілька важливих моментів при виборі курячих стегон:

  1. Для приготування в мультиварці найкращим вибором будуть саме охолоджені стегна, ніж заморожені;
  2. У м'яса повинна бути рівна шкірка без плям рожево-жовтого кольору;
  3. Перед покупкою понюхайте м'ясо, воно не повинно мати яскравий або противний запах.
Курячі стегенця - простіше не буває!
Інгредієнти Кількість
Курячі стегна - 6 шт
Часник - 3 зубчики
Сіль - за бажанням
Спеції - за бажанням
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 185 Ккал
В арсеналі будь-якої господині повинен бути самий швидкий рецепт. Він дуже виручає в обставинах, коли часу готувати майже немає, а їсти хочеться.

Приготування гранично нескладне: курку обмиваємо і обтираем зайву вологу з допомогою паперових рушників або серветок. Натираємо м'ясо сіллю і вашими улюбленими спеціями.

Кладемо курочку на дно чаші мультиварки в один або більше поверхів (пов'язане з величиною шматків). Ріжемо часник на тонкі пластиночки і укладаємо поверх курки.

Запускаємо електронну помічницю в режимі «Випічка» на 1 годину. Через півгодини від запуску перевернути стегна на іншу сторону.

Ситне блюдо: курячі стегна з картоплею

Картопля – чудовий гарнір до курячого м'яса. А тушковані курячі стегна, які приготовані з картоплею і овочами в мультиварці, приведуть вас в захват.

Приготувати цю страву не складе великої праці, дотримуючись наших вказівок. Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 3 шт;
  • Помідор – 2 шт;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Болгарський перець – 1 шт;
  • Картопля – 6 шт;
  • Вода – ¼ склянки;
  • Майонез – 50 г;
  • Сир – 70 г;
  • Сушена зелень, приправа сіль – за бажанням;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

Спочатку добре промиваємо м'ясо і знімаємо шкірку, а також жир. Включаємо програму «Смаження» (або «Випічка») на 15 хвилин.

Ллємо в мультиварочную каструлю соняшникова або оливкова олія і викладаємо курку. Залишимо її там з відкритою кришкою, а поки займемося овочами.

Знімаємо з помідорів шкірку, очистити картоплю від шкірки, перець від серединки. Нарізати овочі будь-яким зручним способом.

Натираємо сир на дрібній тертці і розминаємо часник. Як тільки програма «Смаження» закінчиться, в чашу мультиварки потрібно скласти овочі, часник, залити все це гарячою водою, присолити і приправити за смаком.

Наверх виливаємо майонез і зсипаємо натертий сир. Закриємо кришкою і запускаємо функцію «Гасіння» (або «Суп») на 40 хвилин.

Стегенця в сметані в мультиварці

Багато господинь задаються питанням, як же вибрати мультиварку. Зараз на ринку вибір досить багатий, і можна говорити про те, що мультиварки Редмонд прекрасно проявили себе на ринку як зразковий і якісний товар.

Курячі стегна в сметані, якщо довірити їх приготування мультиварці Редмонд, вас приємно здивують. Інгредієнти:

  • Курячі стегенця – 6 шт;
  • Сметана – 100 г;
  • Спеції, сіль – за бажанням.

Промийте м'ясо в холодній воді, обсушити і посоліть. Натріть стегна спеціями і змастіть сметаною. Покладіть їх у каструлю.

Тепер увімкніть на мультиварці режим «Гасіння» на 1,5 години. Чарівний запах не змусить себе чекати.

В сметанно-томатному соусі

До стегенець, приготований за цим рецептом, чудово підходить гарнір з овочів, зварені на пару.

А якщо ви любитель більш ситної їжі, тоді вам чудово підійде крупа в якості компаньйона до курки. І смачно, і не складе особливої праці.

Інгредієнти:

  • Курячі стегенця – 6 шт;
  • Томатний соус – 100 р;
  • Сметана – 100 г;
  • Кмин – 1 год. л.;
  • Сіль – за бажанням.

Маємо курочку в чашу мультиварки. Змішуємо сметану з соусом томату.

Замість томатного соусу може виступити дрібно нарізаний помідор. Заливаємо стегна сумішшю і додаємо кмин.

Потім необхідно старанно перемішати. Включаємо мультиварці на режимі «Випічка» на 1 годину.

Рецепт для тих, хто на дієті

Курячі стегна в мультиварці на пару, крім того, що дуже просто готуються, є ще і дуже легкими для травлення, тому добре підійдуть тим, хто віддає перевагу дієтичне харчування, а на додачу ще й дітям з 1 року.

Інгредієнти:

  • Стегна курки – 3 шт;
  • Приправа – за бажанням;
  • Цедра 1 лимона.

Промиємо м'ясо і знімемо шкірку. Натираємо курку приправами, якими вам подобається.

З допомогою терки знімаємо цедру з 1 лимона і приєднуємо до курки. Змішуємо і не чіпаємо 10 хвилин.

Через це час складаємо м'ясо в миску для готування на пару і наливаємо в каструлю мультиварки 3 мультистакана води. Поставимо час «Варіння на пару» на 40 хвилин.

Рецепт з сиром у фользі

Для тих, хто віддає перевагу дуже соковите м'ясо є цей рецепт. В кульочках з фольги курячі стегенця будуть практично у власному соку.

Інгредієнти:

  • Курячі стегна – 3 шт;
  • Сир – 100 г;
  • Приправа з паприкою – за бажанням;
  • Сіль – за бажанням.

Ретельно промиваємо стегенця і робимо на них невеликі надрізи. Сир нарізаємо на скибочки і укладаємо в надрізи на курці.

З'єднуємо сіль з приправою і змащуємо цією масою курку. Кожне стегно пакуємо в фольгу і викладаємо в чашу. Включаємо на мультиварці функцію «Випічка» і готуємо 2 години.

В соєво-гірчичному соусі

Якщо є пекуче бажання приїлися продукти розкуштувати знову, приготуйте цю страву. Ваші домашні неодмінно оцінять цей незвичайний смак.

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 2 шт;
  • Соєвий соус – 1 ст. л;
  • Французька гірчиця – 1 ч. л;
  • Мед – 1 ч. л;
  • Рослинна олія – 1 ст. л;
  • Сіль, перець – за бажанням.

У мисці з'єднуємо соєвий соус, мед, гірчицю, приправи. Перемішати соус до однорідної щільності.

Курку обмиваємо і обтираем паперовими рушниками. Кладемо в ємність і заливаємо підготовленим соусом.

Прибираємо в холодильник на півгодини. По закінченню цього часу змащуємо чашу маслом і кладемо м'ясо на дно, кістками донизу.

Встановлюємо функцію «Випічка» на 20 хвилин. Через це час повернемо курку іншою стороною, і залишимо в тому ж режимі ще 20 хвилин.


Гуляш з курячого філе в мультиварці, ще один смачний і корисний рецепт, який варто взяти на замітку.Читайте наші поради та рекомендації як швидко розморозити м'ясо в мікрохвильовці без шкоди.Дивовижний рецепт курячих крилець в медово-соєвому соусі на #deletetag#/retsepty-blyud/myaso/kurinye-krylyshki-v-medovo-soevom-souse.html

Соковиті стегенця в мультиварці

Смак м'яса, яке приготували за цією методикою, чудово збагатить гарнір з картоплі, звареного на пару або білий розсипчастий рис. Таке блюдо можна без сумнівів подавати під час урочистих випадків.

Інгредієнти:

  • Стегна курки – 6 шт;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Вершки – 250 мл;
  • Кетчуп томатний – 100 г;
  • Консервована кукурудза – 1 банка;
  • Масло рослинне – 3 ст. л;
  • Морква – 3 шт;
  • Лимон – ½ частину;
  • Сіль – за бажанням.

Очищаємо овочі від шкірки, шаткуємо цибулю вузькими півкільцями. Ллємо в каструлю масло і скидаємо туди цибулю.

Встановлюємо функцію «Смаження», пасеруємо цибулю 7 хвилин виймаємо в тарілку. Вимиємо м'ясо і натремо сіллю.

Укладемо курку в каструлю. Роздавлений часник відправляємо слідом за стегенцями.

З'єднаємо вершки і кетчуп, разболтаем виделкою і виливаємо на стегна. Морква шаткуємо кружечками, видобуваємо сік з лимона і кладемо в чашу.

Кукурудзу в парі з цибулею кладемо поверх усього і розподіляємо по поверхні. Поставимо режим «Випічка» на мультиварці і чекаємо 45 хвилин.

Отже, тепер ви знаєте, що можна зробити з курячих стегон за допомогою електронної помічниці. З цього моменту ви зможете здивувати ваших домашніх, приготувавши знайоме і банальну страву по-новому.

Що ще почитати: