22 март 2019 50

Рецепти випічки з листкового тіста з варенням

Коли справа доходить до випічки, то варіантів, звичайно, величезна кількість. Але сьогодні ми готуємо з листкового тіста і вважаємо таку випічку однією з найбільш смачних. Тим більше основу можна купити в готовому вигляді!

Листкове печиво з варенням
Інгредієнти Кількість
варення - 200 г
листкове тісто - 0,5 кг
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 348 Ккал

Ми приготуємо невеликі печива, які точно сподобаються вам і вашим рідним. Вони будуть готуватися з листкового тіста, так що буде ще й незвично.

Як приготувати:

  1. Тісто заздалегідь дістати і дати йому розтанути.
  2. Потім розкачати його та порізати квадратиками.
  3. У середину кожного покласти по ложці варення.
  4. Стягнути до центру два протилежних краю по діагоналі.
  5. Защипнути їх і повторити процес з усім тестом.
  6. Викласти на деко і прибрати на тридцять хвилин у духовку.
Порада: якщо рідке варення і випливає, його можна змішати з подрібненими горіхами або сухарями.

Пиріжки з листкового тіста з варенням

За наступним рецептом ми випікали пиріжки, але ви можете кинути їх у фритюр, тоді буде ще і шалено хрустко! Обов'язково спробуйте!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
крохмаль 10 г
листкове тісто 0,5 кг
варення 0,2 кг
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 347 ккал

Як приготувати:

  1. Тісто заздалегідь вийняти і дати йому час, щоб стало м'яким.
  2. Після цього нарізати квадратиками одного розміру.
  3. Варення змішати з крохмалем.
  4. Викласти на кожен шматочок тесту по ложці начинки.
  5. Скріпити краю, затискаючи виделкою.
  6. Викласти пиріжки на деко.
  7. Прибрати в прогріту до 190 градусів духовку на двадцять хвилин.

Порада: щоб пиріжки блищали, можна змастити їх жовтком.

Листкові рогалики з варенням

Це випічка, якою можна насолоджуватися безперервно. Смачні рулетики з великої кількості шарів підкорять вас с першого погляду!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
варення 0,2 кг
сіль 1 пучку
свіжі дріжджі 30 г
цукор 15 г
борошно 0,6 кг
рослинна олія 0,1 л
вода 200 мл
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 299 ккал

Як приготувати:

  1. Воду налити в сотейник і прибрати на плиту.
  2. На слабкому вогні нагріти її до теплого стану.
  3. Вилити в миску і покришити туди дріжджі.
  4. Розвести їх повністю, додати цукор і сіль.
  5. Все це ретельно перемішати і прибрати в тепло.
  6. Дати настоятися хоча б п'ятнадцять хвилин. За цей час опара підніметься шапкою.
  7. В іншу миску висипати борошно, але обов'язково через сито.
  8. Вилити туди опару і ретельно перемішати все.
  9. Потім поділити його на три частини і кожну з них тонко розкачати.
  10. Далі нарізати тісто трикутниками і на широку сторону кожного покласти по ложці варення.
  11. Скачати в рогалики і викласти їх на деко.
  12. Прибрати в духовку при 200 градусах до золотистого кольору.

Порада: можна додати в борошно, какао і тоді рогалики будуть шоколадними.

Приготування домашніх круасанів

По суті все ті ж рогалики, але ці будуть більшими за розміром. В якості начинки точно використовується варення, і з ним буде дуже смачно! А аромат ванілі просто з розуму зведе!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
розпушувач 10 г
сіль 1 пучку
борошно 0,5 кг
вершкове масло 250 г
сметана 250 мл
ванільна есенція 5 крапель
цукор 0,2 кг
варення 200 г
яйця 3 шт.
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 349 ккал

 Як приготувати:

  1. Масло дістати і розкрити його, натерти на крупній тертці.
  2. Додати до нього половину борошна через сито, розпушувач, есенцію, цукор і сіль.
  3. Все це з'єднати, вбити два яйця, сметану і ще раз з'єднати всі.
  4. Почати додавати залишки борошна знову ж таки через сито.
  5. У підсумку замісити м'яке і еластичне тісто.
  6. Після цього розкачати тісто в прямокутник.
  7. Скласти його в конверт і знову розкачати в прямокутник.
  8. Повторити процес ще 5-7 разів.
  9. Після цього загорнути його в плівку і прибрати в холодильник.
  10. Тримати так хоча б одну годину.
  11. Коли пройде час, дістати його і порізати трикутниками.
  12. На широку частину кожного трикутника покласти начинку.
  13. Загорнути в рулетики і помістити на деко.
  14. Змастити рулетики збитим яйцем.
  15. Прибрати в духовку при температурі 180 градусів до золотистого кольору.

Порада: щоб круасани вийшли смачніше, додайте варення скибочки шоколаду.

Легкий рецепт слойок з горіхами

Мабуть, слойки будуть ситніше, ніж всі попередні. Все через горіхів, наявність яких автоматично підвищує рівень поживності.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вода 0,3 л
сіль 10 г
вершкове масло 280 р
варення 230 р
горіхи 50 г
борошно 0,7 кг
сік лимона 10 мл
цукор 60 г
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 339 ккал

Як приготувати:

  1. Борошно засипати в миску, але обов'язково через сито.
  2. Додати цукор і сіль, ретельно перемішати все.
  3. Масло охолодити, нарізати кубиками.
  4. Всипати його в борошно і перемішати.
  5. Воду попередньо охолодити, з'єднати із соком лимона.
  6. Отриману рідину вилити до борошна і замісити тісто.
  7. Далі його треба розкачати в прямокутник.
  8. Скласти в три шари, загорнути і прибрати в холодильник на годину.
  9. Потім дістати, знову розкачати і скласти.
  10. Повернути в холодильник і повторити процес ще кілька разів.
  11. Потім розкачати його, нарізати на квадратики.
  12. Змастити кожен з них варенням і посипати горіхами.
  13. Після цього перекласти на деко.
  14. Прибрати в духовку при 200 градусах, випікати до рум'яності.

Порада: можна сміливо використовувати маргарин замість масла.

Незвичайний рулет з вишневим варенням під соусом

Зараз ви дійсно здивуєтеся, тому що вас чекає дещо неймовірне і по-справжньому незвичайне! Ми приготуємо сирої рулет з варенням, а потім запечемо його під сирним соусом. Це дуже смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 30 г
листкове тісто 1 кг
вершкове масло 30 г
сир 0,4 кг
вишневе варення 200 мл
молоко 0,1 л
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 305 ккал

Як приготувати:

  1. Тісто попередньо вийняти, розкрити його.
  2. Дати нагрітися до кімнатної температури, щоб стало м'яким.
  3. Далі викласти його на робочу поверхню.
  4. Змастити варенням з допомогою пензлика.
  5. Після цього згорнути все це в рулет і нарізати порційними шматочками.
  6. Сир засипати в блендер, додати цукор і молоко.
  7. Збити до однорідного крему.
  8. У форму для випічки викласти скибочки рулету. Попередньо змастити її олією.
  9. Залити все це сирною масою, розподілити її.
  10. Прибрати в духовку на 40-45 хвилин при 180 градусах.

Порада: можна присипати верхівку какао, буде ароматнішим!

Пиріг з листкового дріжджового тіста

До жаху простий рецепт швидкого пирога, з яким впорається кожен з вас. Варіант підійде для тих випадків, коли несподівано прийшли гості. Вони ще й оцінять таке частування по достоїнству!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
крохмаль 30 г
листкове тісто 0,5 кг
цукрова пудра 5 г
варення 80 г
м'ятний сироп 15 г
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 358 ккал

Як приготувати:

  1. Тісто розкрити і дати йому розморозитися.
  2. Крохмаль з'єднати з варенням, дати йому настоятися.
  3. Слойку розкачати в прямокутник і половину змастити варенням.
  4. На другій половині зробити надрізи по діагоналі.
  5. Накрити ту частину, де варення, і перекласти все це на деко.
  6. Прибрати в духовку на двадцять хвилин при 200 градусах.
  7. За п'ять хвилин до готовності змастити верх пирога сиропом.

Порада: коли пиріг охолоне, його потрібно присипати пудрою. Замість неї можна взяти какао, кокосову стружку або подати скибочки з кульками морозива.

Читайте, як приготувати листкове тісто в домашніх умовах. Дізнайтеся всі секрети кулінарної майстерності.

Тут ви знайдете рецепти домашнього абрикосового варення з кісточками і без.

Кулінарам обов'язково знадобляться рецепти розсипчастого пісочного печива з варенням.

Як приготувати листкові сочники з варенням

Все майже те ж саме, але тісто і начинка інша. Ця випічка буде схожа на сочники своїм зовнішнім виглядом. У будь-якому разі виходить не менш смачно.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вода 150 мл
яйця 3 шт.
ванільний цукор 10 г
борошно 0,6 кг
будь-яке варення 250 г
вершкове масло 240 г
дріжджі 20 г
цукор 30 г
сіль 1 пучку
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 352 Ккал

Як приготувати:

  1. Воду налити в сотейник невеликого розміру.
  2. Прибрати його на плиту і при слабкому вогні довести воду до теплого стану.
  3. Вилити в миску, додати сіль, цукор, дріжджі.
  4. Всі компоненти повністю розчинити.
  5. Ввести муку, але обов'язково через сито.
  6. Туди ж відправити яйця і замісити однорідне тісто.
  7. Прибрати його в миску, накрити і поставити в тепло на дві години.
  8. Коли час пройде, додати в тісто третину масла.
  9. Замісити його ще один раз і потім розкачати в пласт.
  10. На середину викласти масло і загорнути тісто три рази.
  11. Розкачати його, загорнути знову, але тепер уже без масла.
  12. Повторити процес максимальну кількість разів.
  13. Потім розкачати його, вирізати кружечки, але ребристі (як сочники).
  14. У центр кожного покласти трохи варення.
  15. Скріпити краю і викласти сочники у форму.
  16. Прибрати в духовку на двадцять хвилин при середній температурі.
Порада: для більш яскравого аромату використовуйте свіжу ваніль.

Корисні поради

Коли ви витягуєте готове тісто з морозильної камери, його обов'язково потрібно розкрити, щоб нагрілося. При цьому радимо присипати борошном робочу поверхню, так і саме тісто. У першому випадку воно не прилипне, а в другому — не заветрітся.

Якщо ваше варення занадто рідке, і ви переживаєте, що з-за цього будуть проблеми, радимо змішати його з подрібненими горіхами або сухарями. Може допомогти і крохмаль. У будь-якому випадку начинку потрібно готувати в першу чергу, щоб компоненти встигли набрякнути, і маса вийшла більш густий.

Випічка з листкового тіста – це завжди виграшний варіант. Готується просто, а результат виходить дуже смачним. Хрустке тісто і в той же час дуже м'яке, а його аромат, здається, здатний ще і з розуму звести!

Що ще почитати: