17 май 2019 33

Як смачно приготувати овочі у горщиках в духовці

Смачна вечеря вже прямо перед вами! Це дуже ситно, насичено, яскраво і шалено смачно. Обов'язково спробуйте приготувати разом з нами прямо зараз.

Тушковані овочі, приготовані в горщиках
Інгредієнти Кількість
солодкий перець - 2 шт.
цибулю - 1 головка
масло оливи - 60 мл
кабачок - 1 шт.
зелень - 20 г
чабер - за смаком
помідори - 4 шт.
сіль - за смаком
баклажан - 1 шт.
часник - 3 шматочка
біле вино - 0,1 л
морква - 2 шт.
вода - 0,1 л
чорний мелений перець - за смаком
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 50 Ккал

Багато інгредієнтів, багато смаку та аромату! Пробуйте, це готується швидше ніж за годину.

Як приготувати:

  1. В горщики набрати холодної води і залишити на чверть години. Це має статися якраз перед тим, як овочі будуть закладатися у посудину.
  2. Цибулину очистити і сполоснути під водою, порізати половинками кілець.
  3. Солодкий перець промити, видалити нутрощі.
  4. Нарізати соломкою і відставити.
  5. Баклажан теж вимити, зрізати хвостик.
  6. Нарізати плід кубиками і з'єднати з цибулею і перцем.
  7. У сковороді нагріти трохи олії, викласти овочі і обсмажити їх небагато.
  8. З горщика вилити воду і викласти туди обсмажений мікс.
  9. Моркву очистити і помити, порізати на кубики.
  10. Викласти зверху на овочі.
  11. Посолити все це, приправити перцем і чабером.
  12. Томати вимити й подрібнити їх, розподілити зверху.
  13. Кабачок почистити і нарізати, теж розкласти його.
  14. Часник натерти, посипати зверху.
  15. Зелень вимити, дрібно нарізати, посипати нею часник.
  16. Вилити вино і воду, закрити кришку.
  17. Прибрати горщик в холодну духовку.
  18. Включити на 220 градусів і запікати двадцять хвилин.
Порада: за десять хвилин до готовності страви можна посипати тертим сиром.

Свинина в духовці з овочами в горщику

Це блюдо буде майже в два рази ситніше попереднього, але все це-за наявності свинини в складі. Вона виходить соковитою, спробуйте!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
бульйон 0,1 л
помідори 4 шт.
сало 50 г
петрушка 30 г
баклажани міні 4 шт.
кріп 30 г
картопля 4 бульби
часник 6 шматочків
суміш перців за смаком
свинина 0,6 кг
кінза 30 г
сухий базилік за смаком
цибуля 2 головки
солодкий перець 2 шт.
сіль за смаком
томатна паста 30 г

Знадобиться на приготування – 1 годину 55 хвилин.

В одній порції – 114 калорій.

Як приготувати:

  1. Баклажани ретельно промити, зробити надрізи.
  2. Посипати сіллю плоди і втерти її, особливо в щілини.
  3. М'ясо вимити і очистити від плівок.
  4. Нарізати його кубиками і присипати сумішшю перців.
  5. Сало нарізати пластинками.
  6. Викласти їх на сковороду і обсмажити до шкварок золотистих.
  7. Прибрати їх і покласти у сковорідку м'ясо.
  8. Обсмажити до рум'яності з усіх боків, не забуваючи помішувати.
  9. Після цього з'єднати м'ясо зі шкварками і розкласти по горщикам.
  10. Трохи посолити зверху.
  11. Картоплю очистити і промити від піску, порізати на вісім частин.
  12. Покласти на м'ясо та сало, посипати рубаним кропом.
  13. Цибулину почистити і дрібно нарубати.
  14. Обсмажити до м'якості на жирі, що залишився в сковорідці.
  15. Солодкий перець вимити і теж нарізати соломкою.
  16. Обсмажити його там же, але вже після лука.
  17. Викласти на м'ясо і шкварки спочатку коренеплід, потім овоч.
  18. Кинзу і петрушку помити і дрібно порубати.
  19. З часнику прибрати лушпиння і пропустити його крізь тисняву.
  20. Посипати сумішшю перців, змішати із зеленню і розім'яти виделкою.
  21. Баклажани промити від солі, щілини наповнити масою з часнику та зелені.
  22. Кожен з них розрізати на дві частини вздовж.
  23. Розподілити їх по горщикам.
  24. Томати вимити і нарізати половинками.
  25. Посолити їх і присипати базиліком.
  26. Покласти томати до баклажанів, але зрізом вниз.
  27. Томатну пасту змішати з бульйоном і розкласти по горщиках.
  28. Закрити їх кришками і помістити в холодну духовку.
  29. Включити 200 градусів і запікати півгодини.
  30. Потім зменшити до 170 градусів і запікати ще годину і десять хвилин.
  31. Після цього можна відразу подавати.

Порада: суміш перців можна замінити звичайним чорним перцем.

Курка з овочами в горщиках

Всі ж люблять смачну і легку курочку? А якщо вона трохи пікантна і з чорносливом ще? Справжня смакота, правда ж?

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 50 мл
чеддер 180 г
корінь селери 150 г
морква 0,1 кг
часник 8 шматочків
кабачки 0,1 кг
чорнослив 100 г
куряче філе 1,3 кг
баклажани 100 г
червоний цибулю 1 головка
сметана 0,2 л
цибуля 1 головка
картопля 0,2 кг
чорний мелений перець за смаком
сіль 5 г

Знадобиться на готування – 55 хвилин.

В одній порції – 172 калорії.

Як приготувати:

  1. Селера очистити і помити, натерти на тертці.
  2. З цибулини зняти лушпиння, вимити її, нарізати половинками кілець.
  3. Філе помити і почистити, нарізати кубиками.
  4. У сковорідці розігріти масло і обсмажити на ньому філе до рум'яності з усіх боків.
  5. Всипати селеру і цибулю, присипати сіллю і чорним перцем.
  6. Тушкувати, помішуючи, до напівготовності м'яса.
  7. З картоплі зчистити шкірку, вимити, нарізати на кубики.
  8. Моркву почистити і вимити.
  9. Нарізати коренеплід кільцями.
  10. Кабачок і баклажан помити, порізати кубиками.
  11. Коренеплоди з м'ясом прибрати з масла.
  12. Викласти туди картоплю з морквою.
  13. Обсмажувати їх, помішуючи, до легкої рум'яності.
  14. Потім всипати кабачки і баклажани, готувати разом ще п'ять хвилин.
  15. Часник почистити і нарізати пластинками.
  16. На дно горщиків розкласти половину м'яса, часник.
  17. Чорнослив помити і запарити його.
  18. Через п'ятнадцять хвилин воду злити і сухофрукти промити.
  19. Прибрати кісточки і нарізати.
  20. Викласти на курку з часником. Зверху покласти чорнослив.
  21. Далі розподілити овочі зі сковороди.
  22. Закрити їх залишками курки.
  23. Змастити невеликою кількістю сметани.
  24. Сир натерти і посипати ним страву.
  25. Прибрати в духовку на 30-35 хвилин при 200 градусах.
  26. Через двадцять хвилин після початку запікання зняти кришку.

Порада: щоб курка вийшла пряної, її потрібно попередньо посипати спеціями.

Як запекти з рибою в духовці

Цей варіант ми створили для всіх любителів моря. Можна додати рецепт креветки або мідії, якщо хочеться. Але в результаті все одно вийде смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
майонез 40 мл
морква 1 шт.
рибне філе 340 г
картопля 6 бульб
рослинна олія 40 мл
цибуля 1 головка
кабачок 120 г
вода скільки знадобиться

Знадобиться на приготування – 1 годину і 20 хвилин.

В одній порції – 108 калорій.

Як приготувати:

  1. Рибу вимити, очистити від шкіри і прибрати кістки. Можна скористатися пінцетом.
  2. Нарізати м'ясо невеликими скибочками.
  3. Викласти його на дно горщика.
  4. Кабачки почистити і вимити, нарізати невеликими кубиками.
  5. Викласти зверху, а далі картоплю, нарізану точно так само.
  6. Зверху змастити майонезом.
  7. Моркву почистити і вимити, натерти її.
  8. З лука зчистити лушпиння і нарізати четвертинками кілець.
  9. У сковорідці прожарити масло.
  10. Обсмажити на ньому до м'якості коренеплоди.
  11. Викласти їх поверх майонезу.
  12. Воду посолити і вилити в горщики.
  13. Закрити кришками і прибрати в духовку при 250 градусах на 45-50 хвилин.

Порада: замість майонезу можна використовувати сметану або йогурт.

Спробуйте приготувати рис в горщиках в духовці. Смачні рецепти з м'ясом і для пісного меню.

Тут ви знайдете, як смачно приготувати баранину в горщику з грузинським колоритом.

Запечені в духовці овочі стануть прекрасним гарніром до будь-якої страви. Візьміть рецепт на замітку.

З додаванням квасолі

Всі знають, що якщо є бобові, значить, буде дещо неймовірно ситне! До того ж там будуть ще і гриби з овочами. Спеції додадуть аромат, а свинина все доведе до ідеалу.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
мускатний горіх 2 дрібку
сіль за смаком
свинина 0,5 кг
цибуля 100 г
морква 1 шт.
паприка за смаком
квасоля 150 г
помідори 2 шт.
часник 2 шматочка
свіжі гриби 0,3 кг
рослинна олія 50 мл
солодкий перець 2 шт.

Знадобиться на приготування – 1 годину і 30 хвилин.

В одній порції – 142 калорії.

Як приготувати:

  1. Квасоля промити під проточною водою.
  2. Засипати в миску і залити водою, дати настоятися ніч в такому вигляді.
  3. Після цього промити їх і прибрати на плиту, щоб відварити до готовності.
  4. Гриби почистити, покласти в сотейник і залити водою.
  5. Прибрати на плиту, дати закипіти і потім варити тридцять хвилин.
  6. Відвар зберегти, гриби остудити.
  7. М'ясо промити, очистити від плівок і нарізати кубиками.
  8. Паприку з'єднати з мускатним горіхом і маслом.
  9. В отриману масу викласти свинину і залишити на півгодини.
  10. Моркву почистити і натерти.
  11. Цибулю вимити і дрібно порубати.
  12. Часник почистити і пропустити через тисняву.
  13. Помідори помити і нарізати соломкою.
  14. Солодкий перець вимити, вирізати серединку.
  15. Нарізати плід кубиками.
  16. Варені гриби порубати на дрібні шматочки. Можна подрібнити блендером, але не в кашу, теж нехай буде великим.
  17. У сковороді нагріти масло і обсмажити в ньому до готовності шматочки свинини.
  18. М'ясо витягнути, у сковороду покласти гриби і цибулю з часником.
  19. Гасити їх, помішуючи, протягом п'яти хвилин.
  20. М'ясо викласти в горщики, зверху розподілити квасоля.
  21. Далі — гриби і цибулю зі сковороди.
  22. Після цього морква, солодкий перець, помідори.
  23. Зверху вилити грибний відвар, який потрібно буде посолити.
  24. Закрити кришки і прибрати в духовку на сорок хвилин при 220 градусах.

Порада: смачно подавати зі сметаною, змішаною з зеленню.

Запечені овочі з індичкою під сиром

Тільки уявіть цей м'який і ще гарячий тягучий сир, який покриє собою соковиті овочі, ароматну зелень, насичений картоплю і солодкі томати! І все це в вершках.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сметана 90 мл
помідори 2 шт.
картопля 6 бульб
індичка 0,5 кг
зелень 30 г
сир 0,1 кг
солодкий перець 1 шт.
спеції за смаком
цибуля 3 головки
часник 2 шматочка
вершки 180 мл

Знадобиться на приготування – 1 годину.

В одній порції – 84 калорії.

Як приготувати:

  1. Індичку ретельно вимити, нарізати її кубиками.
  2. У сковороду налити олію, нагріти його.
  3. Викласти м'ясо, присипати спеціями і обсмажити до готовності.
  4. Цибулю почистити і вимити, нарізати півкільцями.
  5. Додати до вже румяному м'яса, готувати разом п'ять хвилин.
  6. Томати і перець солодкий почистити і вимити, нарізати кубиками.
  7. Картоплю почистити і помити, порізати на кубики.
  8. Сир натерти і відставити ненадовго.
  9. Зелень вимити і дрібно нарубати ножем.
  10. Часник почистити і пропустити через тисняву.
  11. М'ясо викласти в горщик.
  12. Розподілити все це за посудинам.
  13. Потім — зелень і помідори з перцем.
  14. Туди ж часник і сметану, картоплю, сир і вершки.
  15. Прибрати в духовку на сорок хвилин при 200 градусах.
Порада: щоб страва була більш насиченим, беріть жирні вершки.

Хитрощі та поради

Ніколи не закладайте горщики в гарячу духовку. З-за різкого перепаду температури вони просто тріснути. Саме тому їх кладуть у холодне шафа і тільки потім вмикають, щоб всі прогрівалося рівномірно.

Щоб всі овочі, м'ясо та гриби вийшли більш насиченими і поживними, використовуйте для них в якості заливки вершки або наваристий бульйон. Можна поєднати їх, буде смачніше!

Овочі у горщиках – це завжди гарна ідея! І вона ще краще, якщо є гриби, м'ясо і ще щось смачненьке. Не забудьте про прянощі. Вам дуже сподобається!

Що ще почитати: