05 март 2019 1 204

Безліч варіантів приготування тіста для млинців

Різноманітність улюбленого ласощі всіх слов'ян дивує: млинці можна готувати десятком різних способів, отримуючи різні смаки, текстури, товщину та ін. найцікавіше – можна підбирати різні начинки, як солоні, так і солодкі, і гострі. Універсальне блюдо з віковою історією!

Як зробити тісто для млинчиків на воді

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
олії соняшникової 30 мл
яєць 2 шт.
солі 3 р
борошна 320 г
води 0,5 л
цукру 15 г

Знадобиться на приготування – 10 хвилин.

Скільки калорій – 159.

Як приготувати:

  1. У миску вбити яйця кімнатної температури.
  2. За допомогою віночка розмішати їх, посахарив і посоливши. Крупинки мають розчинитися.
  3. Влити сюди воду і перешкодити тим же віночком. Бажано, щоб вода була не дуже холодною.
  4. Частинами додавати борошно, активно заважаючи, щоб вийшла однорідна рідка консистенція.
  5. В кінці влити олію або в саме тісто, або на його основі на сковороді випікати млинці.

Рецепт тіста на молоці для тонких млинчиків

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яєць 2 шт.
олії соняшникової 25 мл
молока 0,5 л
солі 3 р
борошна 0,2 кг
цукру 15 г

Знадобиться на приготування – 30 хвилин.

Скільки калорій – 167.

Як приготувати:

  1. Молоко з яйцями необхідно дістати заздалегідь. Хвилин за п'ятнадцять мінімум. Це дасть можливість продуктів нагрітися до кімнатної температури.
  2. У глибоку миску всипати цукор, вбити яйця, посолити. Невеликим злегка збити віночком.
  3. Влити сюди молоко тонким струменем, не припиняючи збивати. Яйця повинні повністю злитися з молочним продуктом. Простіше зробити це міксером.
  4. Частинами додавати борошно через сито. Вимішати. Отримана консистенція нагадає дуже рідку сметану.
  5. Зазначеної кількості олії вистачить, щоб спекти тонкі млинці. Його можна і влити в тісто для зручності.

Як приготувати на кефірі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошна 0,2 кг
олії соняшникової 60 мл
соди 2 г
яєць 2 шт.
солі 2 г
кефіру 3% 0,5 л
цукру 5 г

Знадобиться на приготування – 1 годину 20 хвилин.

Скільки калорій – 180.

Як приготувати:

  1. Першим ділом потрібно збити віночком яйця.
  2. Влити до них кефір і добре перемішати. Маса повинна мати бульбашки.
  3. Перелити рідину в сотейник і поставити на слабкий вогонь. Нагрівати до 60 градусів, додавши сюди цукор, соду і сіль. Вони повинні все розтанути.
  4. Зняти з плити і ввести сюди вказану кількість борошна, ретельно розмішуючи її.
  5. Влити масло, перешкодити, залишити на годину на столі під рушником, а потім приступати до випікання.

Рецепт на пиві

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
соди 2 г
борошна 0,2 кг
пива 0,2 л
яєць 2 шт.
солі за смаком
молока 0,2 л
олії соняшникової 60 мл
цукру 20 г

Знадобиться на приготування – 15 хвилин.

Скільки калорій – 202.

Як приготувати:

  1. Спочатку перемішати віночком яйця, щоб розбити жовтки.
  2. Додати сюди сіль, а потім влити суміш з пива і молока, перемішати. Пиво можна брати і світле, і темне, яке більше подобається.
  3. Далі додати склянку борошна, розмішуючи його активно, щоб уникнути грудочок.
  4. Після цього влити олію, а також поцукрянити і покласти щіпку соди, перешкодити.
  5. Приступити до випікання млинців.

Варіант на сироватці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
олії соняшникової 45 мл
цукру 120 г
сироватки молочної 0,5 л
солі 4 р
борошна 0,2 кг
соди 4 р
яєць 2 шт.

Знадобиться на приготування – 20 хвилин.

Скільки калорій – 181.

Як приготувати:

  1. У миску з високими стінками або в чашу блендера вбити яйця.
  2. Сюди ж потрібно влити олію, додати цукор, посолити. Всі ці інгредієнти збити тим же блендером.
  3. Влити сюди сироватку і додати трохи соди, ще раз перемішати.
  4. Далі підсипати частинами борошно, не вимикаючи міксер.
  5. З отриманого тіста на маслі можна відразу випікати млинці. Вогонь повинен бути трохи сильніше мінімального.

Дріжджове тісто для млинців

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошна 0,2 кг
солі 5 г
сухих дріжджів 10 г
яєць 2 шт.
молока 0,4 л
цукру 30 г

Знадобиться на приготування – 2 години 30 хвилин.

Скільки калорій – 165.

Як приготувати:

  1. Третина молока необхідно підігріти. Це можна зробити як на плиті, так і в мікрохвильовці. Температура не повинна перевищувати 40 градусів.
  2. В цій частині потрібно розмішати дріжджі і цукор і ненадовго залишити.
  3. В цей час яйця потрібно посолити і збити їх.
  4. Коли дріжджова маса почала пінитися, приблизно через десять хвилин, її потрібно влити до яєць разом з рештою молоком і гарненько перешкодити.
  5. Після цього по частинах додавати двічі просіяне борошно, перемішуючи віночком.
  6. Накрити рушником і на дві години прибрати в тепле місце, наприклад, працюючої на мінімумі духовці з відкритими дверцятами. За цей час масу потрібно буде тричі перемішати.
  7. Далі на олії смажити млинці традиційним способом. Вони будуть рости прямо на сковороді.

Як нафарширувати млинці м'ясом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошна 150 г
м'яса 350 г
масла вершкового 50 + 30 г
цибулин 2 шт.
яєць 2 шт.
спецій за смаком
олії соняшникової для смаження
цукру 15 г
солі 7 р
молока 0,5 л

Знадобиться на приготування – 50 хвилин.

Скільки калорій – 178.

Як приготувати:

  1. За допомогою міксера перемішати у великій мисці наступні продукти: яйця, сіль, молоко, борошно, цукор.
  2. Більшу частину вершкового масла розтопити в мікрохвильовці або в сотейнику, влити до тесту і перешкодити. Залишити на двадцять хвилин.
  3. Після цього з даної маси посмажити тонкі млинці, додаючи олію при необхідності.
  4. М'ясо відварити. Курку досить варити півгодини, а ось на яловичину або свинину може знадобитися від сорока хвилин до години. Приправити.
  5. Дати охолонути в бульйоні, потім витягнути і розрізати на кілька частин, щоб зручно було перемолоти в м'ясорубці або блендері.
  6. Дрібно нашаткувати очищені цибулини.
  7. Меншу частину вершкового масла розтопити на сковороді й обсмажити в ній цибулю до рум'яного кольору.
  8. Хвилин через десять додати сюди подрібнене м'ясо, перешкодити, готувати ще хвилин десять, при необхідності приправити. Добре буде виглядати паприка або куркума, вони дають гарний колір.
  9. У середину кожного млинчика покласти по ложці м'ясної начинки, загорнути в конверт.
  10. Можна подавати до столу відразу, а можна додатково обсмажити на вершковому маслі, щоб конверт лежить і придбав хрустку скоринку.

Як приготувати млинці, фаршировані м'ясом, дивіться на відео нижче:

Смачні млинці з солодкою начинкою

Для млинців:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
олії соняшникової 60 мл
яєць 2 шт.
соди 3 р
молока 0,5 л
солі 4 р
борошна 170 г
цукру 30 г

Для начинки:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масла вершкового 50 г
цукру 20 г
бананів 2 шт.
молока 0,3 л
жовтків 2 шт.
борошна 15 г

Знадобиться на приготування – 2 години.

Скільки калорій – 177.

Як приготувати:

  1. Спочатку потрібно взятися за млинці. У молоко кімнатної температури вбити яйця і перемішати віночком.
  2. Поцукрянити і посолити, а потім додати борошно і знову вимішати. Борошна може знадобитися трохи більше. Додати соду.
  3. Влити сюди ж соняшникова олія. Розмішати. Можна відразу приступати до випікання на розпеченій сковороді.
  4. Після цього, поки млинці остигають, потрібно зробити заварний крем.
  5. У невеликій сотейник додати жовтки, ложку борошна і цукор. Перешкодити.
  6. Молоко трохи підігріти і влити сюди ж, заважаючи вже активніше.
  7. Отриману однорідну кремову рідина поставити на невеликий вогонь.
  8. Варити до загустіння, постійно заважаючи, а потім відставити і дати охолонути.
  9. З бананів зняти шкірку. Кожен плід розрізати навпіл уздовж, а потім навпіл поділити ще на три частини. Вийдуть довгі брусочки.
  10. Ближче до одного краю млинця покласти один брусочок банана, додати приблизно півтори ложки крему, загорнути в конверт.
  11. Повторити процедуру з іншими млинцями і кремом.
  12. Готові млинці потрібно перекласти у форму для запікання з бортиками. Її попередньо потрібно змастити шматочком масла.
  13. Зверху конвертики теж потрібно змастити маслом.
  14. Запікати близько десяти хвилин в духовці при 200 градусах, а потім подавати з кулькою ванільного морозива.

Як приготувати заварне тісто для млинців на молоці?

Тут ви можете знайти рецепт куті з рису на Різдво.

Тут можна подивитися рецепт приготування смачних калачів на сметані.

Корисні поради

Перед тим як випікати млинці, якщо дозволяє час, тесту потрібно дати постояти. Борошно хвилин за двадцять віддасть свою клейковину, яка зв'яже всі компоненти. Тоді консистенція тесту буде більш зібраною, млинці не будуть рватися при перевертанні і зможуть рівномірно розливатися по сковороді.

Перед випіканням сковороду потрібно максимально сильно розжарити. Це можна робити на сильному вогні, потім його потрібно зменшити. Прогрів займає хвилин десять. Тоді млинці будуть відразу схоплюватися, а не прилипати до поверхні.

Готувати можна не тільки на олії, але і на шматочку сала. Воно не віддасть свій смак, за це можна не переживати. Для зручності шматочок сала наколюють на виделку і таким чином змащують поверхню сковороди через кожні два-три млинці.

Відео-рецепт тіста для млинців:

Приголомшливо смачні, ніжні і такі різноманітні млинці – справжнє задоволення. Не потрібно чекати Масниці, щоб пригостити родину такою смакотою. Експериментуйте з добавками і начинками, щоб кожного разу отримувати новий смак.

Що ще почитати: