09 май 2019 43

Як зварити кисіль із замороженої вишні

Цей напій люблять не всі, обґрунтовуючи тим, що він дивний. Але як тільки ви спробуєте його за нашими рецептами, відразу ж закохалася! Густий, насичений, солодкий, іноді з кислинкою – ідеально ж!

Кисіль із замороженої вишні з картопляним крохмалем

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 0,2 кг
заморожена вишня 400 г
вода скільки знадобиться
крохмаль 60 г

Скільки по часу – 30 хвилин.

Яка калорійність – 54 калорії.

Як приготувати:

  1. У велику каструлю налити необхідну кількість води. Висипати заморожену вишню і цукор. Ягоди попередньо перебрати. Дати другого компонента гарненько розтанути. Після цього дочекатися, коли майбутній кисіль закипить. Щоб прискорити процес, можна закрити його кришкою. Коли ягоди прогріються, вони піднімуться вгору.
  2. Дати прокипіти протягом п'яти хвилин.
  3. Крохмаль розвести в невеликій кількості води, довести до однорідності.
  4. Потім отриману масу процідити і потроху влити в каструлю, активно помішуючи всі лопаткою, а краще віночком.
  5. Кисіль знову довести до кипіння і виключити вогонь.

Вишневий кисіль з кукурудзяним крохмалем

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 100 г
заморожена вишня 0,4 кг
вода 2 л
крохмаль 70 г

Скільки по часу – 1 годину і 30 хвилин.

Яка калорійність – 31 калорія.

Як приготувати:

  1. Заморожену вишню пересипати в миску і перемістити з морозильної камери в холодильник. Коли ягоди стануть м'якими, перебрати їх і обов'язково переглянути кожну на наявність кісточки.
  2. Засипати їх цукром і дати настоятися протягом однієї години. Кожні десять хвилин масу необхідно помішувати, щоб відокремити вишневий сік. Стекший сік обов'язково зберегти, злив його в кухоль.
  3. У сотейник налити воду, поставити на плиту і включити сильний вогонь. Коли вода закипить, покласти в неї ягоди і варити їх не більше п'яти хвилин.
  4. Влити зберігся сік з чашки. Довести кисіль до смаку за допомогою цукру, якщо в цьому є необхідність.
  5. Крохмаль розвести невеликою кількістю теплої води (150 мл). Дати настоятися хвилин п'ять. За цей час він встигне набрякнути. Після цього крохмальну масу процідити через невелике сито.
  6. Додати до ягід необхідну кількість (можна додати все, щоб не вийшло надто густо), обов'язково активно помішуючи масу. Кисіль ще раз довести до кипіння, варити всього дві хвилини.

Додаємо журавлину

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 100 г
вода 1 л
заморожена вишня 300 г
кукурудзяний крохмаль 60 г
журавлина 0,1 кг
вода для крохмалю 100 мл

Скільки по часу – 35 хвилин.

Яка калорійність – 48 калорій.

Як приготувати:

  1. Заморожену вишню і журавлину викласти у велике сито або друшляк.
  2. Помістити над мискою або каструлею, щоб соку було куди стікати.
  3. Коли ягоди стануть м'якими, перебрати їх в обов'язковому порядку.
  4. Якщо вишні з кісточками, то їх треба прибрати.
  5. Перекласти ягоди разом зі стікшим соком в сотейник, в якому буде варитися напій.
  6. Влити воду, перемішати і прибрати на плиту.
  7. Включити середній вогонь, довести майбутній кисіль до кипіння.
  8. На цьому етапі всипати цукор і дати йому повністю розійтися, не забуваючи помішувати протягом 5-7 хвилин.
  9. Крохмаль у цей час розвести водою так, щоб не було грудочок. Але якщо вони все ж утворилися, пропустити рідина через чайне сито.
  10. Поступово кисіль влити в сотейник, не перестаючи заважати.
  11. Коли він загусне до потрібної консистенції, зняти з вогню.

Дізнайтеся, як зварити кисіль з крохмалю і варення. Такий напій готується дуже швидко.

За посиланням ви знайдете рецепт корисного киселя з вівсяних пластівців.

Дуже смачно виходить кисіль з журавлини. Тут можна подивитися рецепт.

Корисні поради

У вишневий кисіль можна додати різні прянощі, які зроблять особливим і смак, і аромат напою! Це може бути аніс, гвоздика, кориця, мускатний горіх, кардамон, ваніль та ін.

Якщо вийшло дуже густо, не турбуйтеся, а подавайте як десерт! Можна доповнити горіхами або сухофруктами. Виходить досить оригінально.

Крім прянощів можна додавати різні фрукти і ягоди. Якщо додати вишню, полуницю, смородину – буде досить насичено, але кислувато. А з малиною, яблуками, персиками або грушами буде якраз в міру солодко і не менш смачно.

На відео — інструкція з приготування киселю з замороженої вишні:

Кисіль – особливий напій, який не можна не полюбити, якщо він правильно приготований. Доводьте його до ідеалу різними добавками і насолоджуйтеся! Це дійсно смачно.

Що ще почитати: