25 апрель 2019 58

Як приготувати сирне тісто для печива

Сирне тісто готується швидко, замісити його простіше нікуди. Основний інгредієнт – сир. В залежності від його жирності в рецепті змінюється співвідношення для інших продуктів – борошна, цукру, вершкового масла і яєць.

Як зробити сирне тісто для печива
Інгредієнти Кількість
жирного сиру - 250 г
масла розм'якшеного - 250 г
просіяного борошна - 0,3 кг
харчової соди - 2 г
лимона - ½ Плода
цукру - 100 г
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 290 Ккал

Головне – зрозуміти принцип готування: замішувати протертий сир з розм'якшеним маслом і борошном швидко.

Спосіб приготування:

  1. Через звичайне сито протерти сир.
  2. М'яке масло вершкове з'єднати з борошном і протертим сиром, додати дрібний цукровий пісок, соду, погашену лимонним соком. Замісити сирне тісто. Скачати з нього кулю, обернути харчовою плівкою, поставити на 10 хвилин в морозильну камеру.
  3. Після охолодження приступати до виготовлення печива за бабусиним рецептом.

Порада: якщо подобається печиво солодке, можна покласти трохи більше цукру.

Як приготувати пісочно-сирне тісто

Взяти звичайний сир протерти і розім'яти з вершковим маслом в однорідну масу. В обов'язковому порядку додати яєчні жовтки. Масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно размягчилось, інакше його буде важко змішувати з борошном та сиром.

Інгредієнти:

  • 250 г борошна для хліба;
  • 170 г м'якого масла «Селянського»;
  • 250 г 18%-го сиру;
  • 50 г білого цукру;
  • 8 г розпушувача;
  • 1 щіпка солі;
  • 2 жовтки.

Потрібно на приготування 40 хв.

В одній порції: 240 ккал.

Дізнайтеся, як готується сирна шарлотка з яблуками.

Рецепт сирної запіканки зі сметаною ви знайдете тут.

Приготуйте смачний і ситний сирний кекс з курагою по цього рецептом.

Як готувати:

  1. Добре розім'яти лопаткою сир.
  2. М'яке масло «Селянське» з'єднати з пшеничного борошном, цукром, сіллю, все збити до однорідності.
  3. Жовтки відокремити від білків. Додати в тісто один жовток і продовжити збивання, потім додати ще жовток, сир, розпушувач, вимісити тісто. Скачати з нього невелику кулю, обернути плівкою, відправити у морозильну камеру на 20 хвилин.
  4. Вийняти охолоджене тісто, приготувати з нього печиво.
Можна додати в тісто ваніль, цедру, корицю, горіхи і трохи родзинок.

Печиво з сирного тіста

Рецепт сирного печива зберігся в кулінарних книгах практично в незмінному вигляді з радянських часів. От тільки замість маргарину використовують тепер масло.

Класичний рецепт

Вам знадобляться:

  • 1 упаковка 18%-го сиру (250 г);
  • 250 г масла «Традиційного»;
  • 2 склянки борошна;
  • 240 г дрібного цукру;
  • 8 г харчової соди (погасити соком лимона).

Час приготування: 30 хв.

Кожна порція: 289 ккал.

Як готувати:

  1. Просіяти борошно пшеничне.
  2. Сир хорошої якості і розм'якшене масло протерти через звичайне сито.
  3. Всипати пшеничне борошно і гашену соду.
  4. Вимісити сирну масу до однорідної консистенції. Потім розділити її на кульки, величина яких трохи більше волоського горіха. Всього вийде приблизно 30 печива.
  5. На широку тарілку висипати цукровий пісок. Вмочати по черзі кульки в цукор, потім расплющівать їх рукою.
  6. Отриману цукрову згорнути корж навпіл, при цьому цукрова сторона повинна бути всередині.
  7. Ще раз вмочити в цукровий пісок і знову згорнути навпіл (всередину цукром). Вийде трикутник. Його з одного боку посипати цукровим піском.
  8. Деко змастити, викласти на нього печиво цукровою стороною вгору.
  9. Випікати в духовій шафі (12-15 хв). Температура духовки — 170ºC.

З білковим кремом

Вам знадобляться:

  • 170 г масла «Селянського»;
  • 1 коробка 9%-ндо сиру (300 г);
  • 320 г борошна;
  • 3 жовтка;
  • 1 склянка цукру без гірки;
  • 3 білка.

На приготування потрібно 45 хв.

Калорійність порції: 223 ккал.

Як приготувати:

  1. Відокремити яєчні білки від жовтків. Білки приправити сіллю, охолодити в холодильнику.
  2. Частину пшеничного борошна з'єднати з м'яким маслом, додати яєчні жовтки, розтертий сир. Решту борошно всипати поступово, вимішуючи тісто до гладкості. Буквально дві хвилини — і тісто готове. Його треба відправити у морозилку, поки готується крем, тоді воно не буде липнути до рук.
  3. Для крему використовуються охолоджені білки. Їх треба з'єднати з дрібним цукром, збити до пишноти.
  4. Тісто викласти на робочу поверхню, сформувати 4 ковбаски. Потім кожну розкачати в ковбаску тонку пластину, зверху змастити білковою масою і згорнути рулетом.
  5. Деко змастити маслом або застелити кулінарним пергаментом.
  6. Нарізати рулети шматочками (приблизна товщина — 2 см). Викласти шматочки на пергамент зрізами вгору.
  7. Духовку розігріти, випікати печиво 20 хвилин при температурі 200ºC.

Господині на замітку: з сирним тестом буде легше працювати, якщо воно охолоджене, тому обов'язково помістіть його в морозилку хвилин за п'ятнадцять перед готуванням.

Сирні трояндочки

Можна з сирного тіста зробити трояндочки. Для цього розкачати його в пласт, змастити білковим кремом і згорнути рулетом, розрізати на шматочки однакового розміру, покласти на деко зрізами вгору і злегка придавити серединку.

Потрібні:

  • 350 г борошна хлібопекарського;
  • 2 курячих яйця;
  • 0,4 кг 9%-го якісного сиру;
  • повний стакан цукру;
  • 1 пачка розм'якшеного масла;
  • ванілін на кінчику ножа або 1 пакет ванільного цукру;
  • ½ Чайної ложки соди.

Потрібно на приготування 35 хв.

Кількість калорій: 297.

Готуємо:

  1. Пачку масла вершкового дістати з холодильника приблизно за 60 хвилин до готування.
  2. Яєчні жовтки акуратно відокремити від білків. Їх додають у тісто окремо.
  3. Замісити тісто: ретельно змішати в однорідну масу сир з яєчними жовтками, борошном, розм'якшеним маслом і гашеного оцтом содою.
  4. Приготоване тісто покласти в поліетиленовий пакет, відправити в морозилку (10 хв).
  5. Поки тісто охолоджується, розігріти духову шафу до -180 º c.
  6. Приготувати крем: з'єднати білки з цукром, ваніллю, потім збити віночком до появи густої піни.
  7. Вистелити деко промасленим кулінарним пергаментом. Розділити сирне тісто на рівні частини. Сформувати з кожної товстий джгут. Посипати поверхню борошном, розкотити на ній джгути на тонкі пластини.
  8. За раскатанному тесту розподілити білкову масу, залишаючи без білкового крему по 2 см від країв. Скачати рулет, потім нарізати шматочками не більше 2 див.
  9. Викласти на пергамент печиво зрізами вгору. Випікати печиво 15 хвилин до світло-золотистого кольору.

На замітку: в білковий крем можна додати за смаком корицю або цедру лимона.

На відео — інструкція з приготування печива «Трояндочки»:

З яблуками

Для начинки яблуко натерти на крупній тертці або нашаткувати скибочками.

Вам знадобляться:

  • 180 г м'якого вершкового масла;
  • 180 г 5%-го сиру;
  • 230 г борошна;
  • 4 г харчової соди, гашеного оцтом;
  • 3 яблука середньої величини;
  • за смаком цукрова пудра;
  • за бажанням трохи кориці.

Потрібно 35 хв.

Кожна порція: 296 ккал.

Приготування:

  1. Пачку масла добре розм'якшити. Для цього необхідно вийняти її з холодильника заздалегідь.
  2. Просіяти борошно в широкий посуд.
  3. Додати м'яке масло прямо в сир, ретельно розтерти.
  4. Змішати отриману масу з борошном і замісити однорідне тісто. Скачати його в кулю, покласти в морозильну камеру не менше ніж на 15 хвилин, обернувши поліетиленовою плівкою.
  5. Очищені яблука крупно натерти на тертці, посипати корицею, а якщо вони кислі, то ще додати цукровий пісок.
  6. Вийняти тісто з морозилки, розкачати в тонкий пласт, вирізати кружки. На них викласти яблучну начинку, заліпити кожен кружечок так само, як вареник.
  7. Деко застелити пергаментом, змастити тонким шаром масла. Випікати печиво 20 хвилин, температура духовки — 180 градусів.
  8. Приготоване печиво злегка охолодити перед подачею посипати цукровою пудрою.
Для начинки яблука можна нарізати тонкими скибочками.

Маленькі хитрощі

Щоб печиво вийшло м'яким і пишним:

  1. Спочатку сир протерти крізь сито або подрібнити блендером і тільки потім додати до нього масло, борошно та інші інгредієнти.
  2. Сухий сир з крупинками треба подрібнити блендером, додавши крапельку сметани або вершків.
  3. При використанні жирного сиру бажано скоротити кількість масла.

На відео — рецепт приготування смачного сирного печива з яблуками.

Сирне печиво – нескладна випічка, рецепт якої дуже простий. Масло розм'якшити, з'єднати з борошном та сиром, додати цукор і замісити тісто. А замість начинки посипати тісто дрібним цукром, вийде недорого і смачно.

Що ще почитати: