30 март 2019 37

Як смачно приготувати печиво з сиру

Практично кожна випічка, куди входить цей кисломолочний продукт, припаде до душі будь-якому дорослому і дитині. На думку кухарів, сир універсальний, так як його використовують для солоних страв, а для кондитерів він особливо цінний – будь-яка випічка з цим інгредієнтом стає пишною, надзвичайно смачною і повітряної.

Легкі та смачні рецепти

Кількість випічки з сиру незчисленно, але ці рецепти і маленькі хитрощі не раз виручали господинь і радували їх близьких.
Печиво «Домашнє»
Інгредієнти Кількість
сиру з 10% жирністю - 250 г
вершкового маргарину або масла (замороженого) - 250 г
просіяної кілька разів борошна вищого сорту - 300 г
великих курячих яйця - 3 шт.
цукрового піску - 200 г
соди (перед використанням погасити оцтом) - 5 ч. л.
ванільного цукру (за бажанням) - 1 упаковка
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 302 Ккал

Для випічки домашнього печива потрібно мінімум часу і продуктів. Тому що за півгодини ви отримаєте повну тарілку повітряного і ніжного печива.

Приготування:

По-перше, просійте в миску борошно, в яку натріть через крупну тертку вершковий маргарин;

Масу для майбутнього тесту потрібно порубати з допомогою столового ножа, щоб утворилися крихти;

Отриману суміш перемішайте з сиром, содою, ванільним цукром і відкладіть на чверть години в прохолодне місце;

Через 15 хвилин беріться до замісу тіста. Потім знову приберіть його охолоджуватися приблизно на чверть години. Не забудьте накрити плівкою;

Охолоджене тісто розділіть на рівні шматки. Кожен розкачати до товщини 5 -10 мм і виріжте з них кружечки. Для цього можна використовувати гранований стакан;

З допомогою виделки злегка збийте яйця;

Кожен коло умочіть в яєчну суміш, потім у цукор. Після складіть гурток навпіл, повторіть процедуру. Результат: невеликі трикутники;

Сформованное печиво викладіть на змащене маслом деко і відправте випікатися півгодини при температурі 180 С;

Поки випічка не охолола, посипте її тертим шоколадом або цукровою пудрою.

Легке сирне печиво зі сметаною

Це ласощі — ідеальний спосіб здивувати нежданих гостей: готується швидко, виходить ситно та безвитратно.

Необхідні продукти:

  • 50 гр. сметани жирністю 33%;
  • 200 гр. просіяного пшеничного борошна;
  • 250 гр. заздалегідь протертого «зернового» сиру;
  • 50-75 гр. цукрової пудри;
  • 1 невелика яйце;
  • Сода на кінчику ножа;
  • 100 гр. вершкового маргарину;
  • 3 гр. лимонної кислоти;
  • 5 упаковки ваніліну;
  • 100 гр. цукрового піску;

Час приготування: півгодини.

Калорійність: 316.28 ккал.

Технологічний процес:

  1. Жовток розтерти з половиною цукрового піску, потім з розм'якшеним вершковим маргарином. Також можна збити міксером на максимальній швидкості;
  2. Змішайте сир зі сметаною, додайте в яєчно-масляну суміш;
  3. Залишилися сухі компоненти змішайте і замісіть тісто;
  4. Приберіть сирне тісто на чверть години в прохолодне місце;
  5. Змастіть деко;
  6. Білок збийте. Під кінець киньте лимонну кислоту, додайте цукор, що залишився і знову збийте;
  7. З розкатаного тіста і виріжте кружечки;
  8. Печиво обмажте збитим білком і відправте в духовку (180 С) на півгодини.

Сирно-сирне шоколадне печиво

Незважаючи на присутність твердого сиру, це печиво дивує своєю ніжністю. Також рецепт зацікавить молодих матерів, чиїх дітей неможливо змусити вживати його в чистому вигляді.

Інгредієнти:

  • 150 гр. розм'якшеного вершкового маргарину або масла;
  • 1,5 ст. борошна, просіяного кілька разів;
  • 100 гр. сиру середньої жирності;
  • 1 велике яйце;
  • 150 гр. шоколаду (головне не пористого);
  • 0, 5 ч. л. соди (погасити оцтом);
  • 150 гр. цукрового піску (дрібно гранульованого);
  • 100 гр. будь-якого твердого сиру сорту;
  • Олія для змащування дека.

Загальний час приготування: 1 – 1,5 години.

Калорійність печива: 394.97 ккал на 100 гр.

Покроковий рецепт:

  1. Масло, сир і 1/3 цукрового піску ретельно перемішати;
  2. Дрібно натерти сир, додати борошно і соду;
  3. Об'єднати компоненти 1 і 2 пункту, замішати круте, але пластичне тісто;
  4. Накрити плівкою і відправити у морозильну камеру на півгодини;
  5. Збити яйце;
  6. Розділити тісто на кілька частин і кожну з них розкачати максимально тонким шаром. Вирізати круги;
  7. Кожне печиво вмочити з одного боку в яйці, потім — в цукровому піску;
  8. Печиво випікається в духовці близько півгодини;
  9. На водяній бані або в мікрохвильовці розтопити шоколад;
  10. Коли печиво приготується і охолоне, розкладіть його на плоскій поверхні або тарілці а зверху полити шоколадом.

Кошики з пісочного тіста з кремовою, сирною або ягідною начинкою. Але такі кошики можна використовувати не тільки як десерт, але і як закуску якщо зробити солону начинку з грибів або риби.

Читайте додати в традиційний тортик з вафель і згущеного молока, щоб зробити смак десерту цікавіше і оригінальніше.

Рецепт млинчиків фаршированих м'ясом завжди стане в нагоді. Крім того таке блюдо дуже просто заготовити про запас, заморозивши напівфабрикат і просто розігріти перед подачею.

Маленькі хитрощі і корисні поради, що стосуються сирною випічки

Перед тим як почати чаклувати на кухні, треба знати кілька тонкощів і правил підготовки продуктів:

  • Зазвичай для випічки вибирають «зерненный» сир. Але деякі господині, бажаючи посилити смак ласощів, використовують кисломолочний продукт з високим відсотком жирності;
  • Перед покупкою звертайте увагу на його колір і запах сиру. Якісний продукт виключно білого або кремового кольору і має приємний аромат без натяку на кислинку;
  • Кожна сирна випічка починається з перетирання основного продукту. Мета: розбити грудочки і зробити його однорідним;
  • Якщо в рецепті не зазначено покриття ласощі шоколадом або різними присипками, то перед відправкою печива в духовку змастіть злегка збитим яйцем з додаванням молока;
  • Для не підгоряння поверхні сирної випічки під деко кладуть чашу, наповнену з окропом;
  • Визначити готовність будь-вироби з сиру дуже легко: досить постукати по краях форми. У готового виробу тремтить лише центральна частина;
  • Будь ласощі, випечене з цього продукту має побути в духовці після її вимикання ще 10-20 хвилин;
  • Щоб тісто не прилипло до склянці під час нарізки, його спочатку занурюють у борошно;
  • Якщо цукровий пісок замінити пудрою, то випічка буде мати більш рівномірний коричневе забарвлення;
  • Коли за рецептурою йде яйце, а його в холодильнику немає, то продукт можна замінити: 3 ст. л. натурального йогурту, ½ протертого банана і 50 гр. масла або маргарину. Але це правило застосовується лише в тому випадку, коли на 1 яйце припадає не менше 200 гр. борошна.

Як ви вже зрозуміли не потрібно бути висококласним кулінаром, щоб спекти сирне печиво, достатньо знати кілька рецептів, хитрощів і отримувати задоволення від процесу і результату.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: